Bucurii de sept-oct 2006 (6)
Raspunsuri - Pagina 10
GETY spune:
Roxana01, nu, eu ma gandeam la poze ale casutei si imprejurimile.
Am si eu o casuta prin Vaslui, e casa mamei mele, dar nu mai este locuita si are curentul "taiat".
Plus ca este construita si cu mijloace rudimentare si e cam subreda.
Iar la bunica mea, unica, care are 87 ani si mai putina putere de munca, e greu de stat cu un copil acolo.
Maria mi-a zis ca ma ajuta la treaba "dupa ce vine de la gratar", iar cand i-am reamintit asta ieri, mi-a zis: "dar daca s-a facut noapte?"Si gaseste o multime de "scuze", ca nu poate.
Adevarul e ca respinge orice idee de ajutor in treburile din casa, chiar si cele pentru varsta ei.
Sper sa fie altfel cand va creste mai mare.
Asa creste Maria Diana
My weight
lilina spune:
hola,
ca sa raspund la discutia legata de copii/parinti in suferinta, NU POT SI NU VREAU sa aud astfel de povestiri, ma marcheaza muuult prea mult, asa ca evit total astfel de lecturi... sincera sa fiu, fara nici un fel de exagerare, daca ceva s-ar intampla, eu nu as mai avea de ce sa traiesc.
legat de 23 august, Lexi a fost suuper haioasa, parca o si vad cu pampoane si 2 codite, tinandu-se de stivele de carti
eu imi aduc aminte ca m-am dus la o manifestatie d-asta dar nu am mai ajuns ca mi-am uitat bentita acasa si m-au trimis retur, lucky me
Roxana, eu cam stau cu gura pe Vlad, recunosc cu pt.ca sunt fun disciplina (deh, asta mi-e zodia) insa tot nu se cunoaste ... Pe mine nu prea s-a insistat (bine, nici nu au avut cum cu asa coaaarne) si pot sa spun ca se vede rezultatul, tot cu sunt foaarte dezordonata si desi ma mobilizez repede tot nu reusesc sa-mi tin casa si familia in frau
Lilina & fulgerul Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
Crisnemes spune:
Rox- merci mult de incurajari, cateodata ma simt tare epuizata mai ales dupa ce ajung acasa si socrela imi da "raportul"- desi ii spun ca ea trebuie sa i-a masuri atunci cand ei se bat sau fac prostii, vorbesc urat... - eu nu pot sa ajung acasa si dupa ce fac ce vor ei sa iau masuri. Ei acum si in functie de prostii- le mai tai televizorul si calculatorul, sau nu le dau nimic dulce.
Amandoi baietii sunt foarte dinamici si incapatanati.
Gety- si ai mei sunt vesnic obositi cand trebuie sa-si stranga jucariile.
Dar avem noroc ca mai avem musafiri si astfel reusesc sa-i pun la strans. Victor ar face orice altceva in afara de strans jucarii. Dragos mi-a facut o surpriza placuta chiar saptamana trecuta cand a ingramadit toate jucariile in dulap.
Ce le pregatiti copiilor de ziua lor?
Victor vrea tort cu Ben 10 sau cu un peste - el este marele pescar, e inebunit dupa pescuit.
GETY spune:
Cu tot "ajutorul" de la Mariuca mea, ma rog la Dumnezeu sa fim sanatosi.
Asa creste Maria Diana
My weight
anangel_lexi spune:
Gety, asa e, daca suntem sanatosi, restul problemelor se rezolva intr-un fel sau altul! Tare dulce Maria cu "piscina" si "surubelnita". Fii-mea poceste o gramada de cuvinte si pe deasupra mai e si sasaita iar pe r nu-l pronunta inca deloc. Se chinuie dar nu-i iese inca. De exemplu, in loc de "vreau" zice "vaeau", ca si cum ar pronunta r-ul englezesc. La fel si cu "trei".
Cat despre treburile casnice nu am de ce sa ma plang, ma ajuta copilul, eu sunt aia care nu prea o solicit, ea se ofera. Tot asa, adora sa adune rufele de pe sarma si sa le puna in sifonier, daca imprastie firimituri pe jos se duce singura si aduce maturica si farasul si curata, mai ales daca ma vede ca ma supar. Cat despre jucarii, intr-adevar nu se omoara cu stransul dar uneori ii spun ca daca ma mai impiedic de vreo jucarie, i le iau si i le arunc, se executa. Nu de alta, dar chiar i-am aruncat din jucarii de cateva ori (e drept, pe alea stricate sau de la care lipseau piese, dar oricum, ei ii pare rau dupa orice jucarie).
Cris, ai deschis un subiect tare sensibil cu cadourile de ziua de nastere. Eu pendulez intre o trambulina din aceea cu plasa (pe care ma gandesc s-o folosesc si eu dupa nastere) si o bicicleta. Inca nu m-am hotarat. Ea zice ca nu vrea bicicleta decat daca e cu printese. Ca tort, isi doreste un tort cu cai, nici nu aveam vreo indoiala ca ar vrea altceva. Inclusiv lumanarile sa fie cu cai (din fericire am gasit pe ebay un singur set cu fix 5 lumanari cu cai...maaare noroc!)
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 18+ cu
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
yoannamarie spune:
No... sara buna!
In primul rand, va multumesc pentru aprecierile fotografiilor... Va !
In rest... iar vreau sa merg la un Spa din Tailanda... Daca am mai fost?! Nu!!!... Dar am mai vrut...
Am fost cu fii-mea la tobogan... Seara... Doar noi... si "tubularul"... in toata zona... Yeah!!! Ce fun pe mine... caci de mult pandeam ocazia sa ma cocot in varfu-i si sa-mi flutur coama, alunecand... Pe fii-mea... bucurie maxima cand m-a vazut alaturi de ea, in turnul cucerit... Sotul... mut... dupa rugaminti si chiar amenintari ca pleaca daca ajung in varf... Bla, bla, bla... N-a plecat... Mitzu da startul... coboara rapid si-mi face semn ca e liber... Ma asez... ma rog... mai mult m-am fatait... m-am prins cu ambele maini de marginea tubului... sa-mi fac vaaaant... cursa de bob... vedeam in fata ochilor... si... alunecata am fost... Ce pot sa spun?! faina senzatie... pana am vazut stele galbene... nu verzi... GALBENE... S-a intamplat exact la iesirea din tobogan... cand am raschetat practic... marginea superioara a tubului cu scalpul capului... Si... DA!!! am vazut stelute galbene... Sa fi fost scantei?! La ce avant imi luasem... Ioi... ca putin creier aveam... dar l-am scurtcicuitat si pe asta... M-am ridicat, cu palmele pe cap... simteam cum zona "plamadeste"... m-am asezat cumintica pe banca, langa sot... care ma privea nedumerit... Mitzu asemenea... "M-am dat... m-am dat cu,,, capul de tobogan"... L-a pufnit rasul... pe mine lacrimile de usturime si,,, nervi... De acum... ma voi feri de tobogane... de tobogane tubulare... caci... in drum spre casa am pus ochii pe unul "aerisit" si circular... Aha!!!
Gety,
Citat: |
Ma intreb unde ai fost TU, cand sotul a facut fetita? |
Rapsuns: Prin zona...
Dragalasa Maria cu "spicina" si "surubelntipa"... Fii-mea spune la magazin : "mamazin"... si lista ar putea continua... Si la fel ca si Mariuca lui Lexi, nu pronunta deloc "r"-ul... ori il sare... ori il inlocuieste cu "l"...
Lexi, foarte tare surpriza cu biletele... Mi-ar placea si mie ca "mujer" sa merg la acest meci... daramite unui barbat... De sotul meu... nu mai vorbesc (scriu, ma rog)... O veti lua si pe Mariuca?!
PS. Acu' am sa ma uit la acel meci... poate va vad la Tv... sa va fac cu mana...
Multa sanatate... lasa apita de la frigider si aplica metoda chinezilor... care, pe bune, ca da rezultate: pe caldura bea ceai cald, chiar usor fierbinte... si sa vezi ce te racoreste...
PS. M-ai amuzat cu patania de 23 august...
Lilina,
PS: inteleg ca nu ai mai asteptat totusi toamna... |
Nuuu... ca nici "cupa" nu era prea mare...
Vizionare placuta pe vplay ... Si eu am cont... Si Ally Mcbeal... nu scapa de mine... Bestial serial!!! Parerea mea...
Ah...
eu imi aduc aminte ca m-am dus la o manifestatie d-asta dar nu am mai ajuns... m-au trimis retur |
Crisnemes, va duceti la concert la Scorpions?! Suuuper!!! Una dintre formatiile copilariei mele... Si mai vin si pe 8 octombrie... cand eu si hazbandul serbam anii casniciei... Stiu ca au mai fost o data in Romania, in Bucuresti... dar m-am trezit prea tarziu... Uof, uof... ce mi-ar placea sa-i ascult live... Sa nu-i ratezi!!!
Rox, !!! Ti-am citit postarile (inainte sa le stergi)... Cuvintele sunt de prisos... doar admiratie!!! M-a intristat enorm cazul micutului blondin... Nu am putere... recunosc... Dumnezeu sa ne aiba in paza!!!
Xandrutza, fetele dragi!
Si ca veni vorba de zilele bucuriilor... si eu sunt in pauza de idei... in ce priveste cadoul pentru Mitzu... Nu i-as mai cumpara papusi sau alte jucarii... Are cosuri pline... dar se joaca doar cu doua trei... restul fiind "abandonate"... le apreciaza cand le primeste... dar atat... raman uitate in cos... ... Masuta de toaleta Barbie e bagata in seama doar cand sterg praful de pe ea... laptop-ul e pus pe raft... pe post de decor... bicicleta a prezentat interes doar in primele doua saptamani etc... Nu stiu... chiar nu stiu... Ce e sigur e ca ii vom lua doi pesti... de aceia mici si aurii... care "supravietuiesc" in bol de sticla, fara a avea nevoie de tuburi si ce mai trebuie intr-un acvariu... Asta mi-a spus ca isi doreste de ziua ei ... pe langa un iepuras alb si un pui de caniche... Deh... deocamdata pestii si Mimi, motanca noastra...
Cat despre tort?! M-a informat ca vrea ca tortul sa aiba multe etaje... si sa fie cu Scooby doo, Daisy (iubita lui Donald) si Minnie Mouse... Nah... de unde sa scot astfel de tort?! La noi in Bacau cam greu cu "arta" in cofetarie... Daor "clasicismul" se poarta... Si nici macar bafta lui Lexi nu o am... vis a vis de lumanarile in forma de calut (grozava idee )... De-as gasi si eu lumanari cu personajele mai sus amintite... ar fi cred ca solutia salvatoare!!! Dar... pana acum... nic'!!!
Asa... si daca acesta nu-i cearsaf de om lovit la cap... atunci ce-i?!
Buna dimineata... ... deacu'... ... A nice day!!!
Perlutzele...
www.mytickerz.com/tickers/g5982ekrufgklo7y.png" target="_blank">
Ioana, mami de fetita cu fundita
De prin viata...adunate! ""
Un pic de blog...
lilina spune:
saluti
buna ideea cu "ce le luati Bucuriilor de ziua lor"
nu prea am inspiratie... Vlad se plictiseste foarte repede de jucarii
Am dat o gramada de bani pe Lego si intr-adevar s-a jucat o vreme cu ele apoi, daca nu stai langa el si-l 'supervizezi', nu prea se mai joaca.
mai nou, ne jucam seara carti le impartim si aratam cate una si ala care are cartea mai mare ia cartile, in final cel care strange cele mai multe carti castiga...evident ca el castiga de cele mai multe ori ... cu ajutorul meu
noi ne gandeam sa ii serbam ziua, ca el abia asteapta, de 3 luni ne tot intreaba cand vine ziua lui si daca i-o serbam. O sa ii facem un tort cu o imagine din Transformers cred, daca nu se razgandeste intre timp
Iar ca jucarii, chiar nu stiu sigur ... ma gandesc sa ii iau alt dvd-player ca asta n-o mai duce mult (eventula unul portabil) si un Lego Hero (cu roboti, ca e mare fun)
apoi vine si ziua finului nostru, alta distractie
mai am pe lista inca un botez si o nunta, deci m-am cam ruinat
lilina spune:
citat din mesajul lui Roxana01 am delete-at si mesajul asta, fiind de asemenea prea trist. Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006) www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Un licurici m-a invatat sa traiesc frumos |
nu trebuia sa le stergi ... parerea mea
Roxana01 spune:
buna fetelor!
ioana, ce frumos stii sa povesti! sa inteleg ca lovitura a ramas fara urmari (gen vanatai, julituri...)? sa stii ca mi se pare un act de mare curaj sa te avanti pe leagane/ topogane. eu daca ma dau in leagan ametesc imediat. nu stiu cum se da fii-mea asa de tare! cat despre 30 de ani, asculta de la o femeie de 34: eu abia dupa 30 de ani si 2 copii simt ca traiesc cea mai frumoasa perioada din viata mea. serios!
Lil, am multe raspunsuri pt tine: incepem cu ziua de nastere - daca vrei personaje stii la cine sa apelezi . si, ca si tine, noi avem asaa in septembrie: ziua dariei, ziua finutei noastre, ziua nasicului cel mic al lui victor, ziua nepotului meu si o nunta. e mai rau ca la craciun! in fiecare an septembrie e luna care ne ruineaza!
am delete-at mesajele pentru ca am zis sa pastram un ton optimist, tocmai se inviorase forumul si nu am vrut sa intristez si pe cine nu citise inca. eu vorbesc pe facebook in privat cu mamica respectiva, plang in fiecare zi cand ma gandesc la ea si ii multumesc ca ma invata sa traiesc frumos. dar este sfasietor. si mai grav este ca in afara de cativa prieteni a fost parasita de familie. mama ei nu-i mai vorbeste pentru ca nu a vrut sa faca slujba de inmormantare la o biserica mare si a purtat haine colorate la inmormantare, cu o banderola verde, caci baietelului ii placea verdele. si asta a suparat multa lume. cum poti sa nu vezi dragostea si disperarea in aceste gesturi? cum poate asa ceva sa te supere?
si lil, cand ai 2 copii nu poti spune ca tu nu mai poti trai daca unul dispare. ramane celalalt, ranit, disperat si el, pe care nu-l poti parasi.
Gety, casuta de vacanta nu e chiar "idilica" am investit mult in ea (ne-au ajutat socrii), este gata pe interior, i-am pus acoperis nou si frumos, dar inca pe exterior este la stadiul de izolatie + tencuiala. nu i-am dat si cu vopsea, ca sa fie si estetica. s-a terminat robinetul de bani. dar noi ne bucuram ca putem sta in ea, putem gati la plita, avem baie in casa, cu dus, cu apa calda. si o curte de 1500 mp pe care deocamdata alearga copiii si in care avem visini, meri, peri, pruni, ciresi, gutui. sunt micuti, ca i-am plantat acum 2 ani, dar anul asta chiar am scos recolta frumoasa de la ei. ah, avem si vita de vie. sotul meu rade de mine, caci vreau si o mica gradina de legume, cu rosii, ardei, castraveti, vinete, ceapa. are dreptate sa rada, n-am pus mana in viata mea pe o sapa sau pe orice alt obiect necesar in gradina. mie imi place doar ideea de a aveam propriile legume eco, dar sa le muncesc...
anangel_lexi spune:
Yoanna, ai fost super tare cu faza cu toboganul! Nu stiu cum de ti se intampla tie toate, ai un talent... Sa stii ca si eu cand ies cu fii-mea in parc, de obicei suntem singure, ca ies cand vin de la serviciu si copiii din cartier sunt mai mult pe strada cu bicicletele sau alte jucarii, nu prea vin prin parc. Iti dai seama, fericirea mea. ma dau in leagan cot la cot cu fii-mea si acum, mai nou, au adus o tiroliana mica. Eeee, sa ma vezi pe mine cocotata pe tiroliana aia, ce ma mai distrez. Si Maria e mega incantata cand ma vede. Singura mea grija e sa nu distrug magaoaia cu tonajul meu... Cu toate ca are cablu metalic, dar mai stii?
Da, da, o sa va fac cu mana daca va uitati la meci. O sa va dati seama ca-s eu ca la gabaritul meu e imposibil sa fiu confundata. Bineinteles ca vine si Maria, vine tot familionul, inclusiv socru-meu care e la noi acum si-l ajuta pe Cristi sa termine gardul si sa zugraveasca in casa. Maria are chiar intrare gratuita.
Roxana, e intr-adevar foarte trist dar, daca ai sters mesajele din cauza mea, nu trebuia. Sincer, imi pare rau...Fiecare avem ceva de invatat din asta. Cat despre treaba cu doliul, sa stii ca fiecare are felul lui de a-si exprima durerea si disperarea. Mamica de care spui si-a manifestat-o in felul asta, eu, cand a murit tata, am fost in extrema cealalta. Nu purtasem pana atunci haine negre decat foarte rar, si cand a murit tata am inceput sa-mi cumpar NUMAI haine negre, nici nu vroiam sa ma uit la altceva. Eram hotarata sa port doliu cel putin un an...Pana la urma m-au luat colegele mele deoparte (cele cu mai multa experienta de viata), au discutat mult cu mine si am reusit sa depasesc momentul. Dar am purtat doliu vreo 7 luni cred.
Sa stii ca si eu gandesc ca Lilina, la ce folos sa mai traiesc daca copilul meu pateste ceva, Doamne fereste? Dar e clar ca mamicile cu mai multi copilasi gandesc altfel.
Un exemplu de parinti cu o tarie de caracter incredibila: zilele trecute am aflat ca George Enescu a fost al 12-lea copil al familiei. Pana acum nimic neobisnuit, mai ales pt acele vremuri, insa TOTI cei 11 copii dinainte murisera inainte sa implineasca un an. Eu, sincer, am ramas muta cand am aflat. Ce tarie, ce forta sa ai ca parinte sa continui sa incerci sa ai un copil dupa 11 tragedii??? Oare cati parinti ar reusi sa fac asta? Eu deja dupa al doilea m-as fi dat batuta, cred...Foarte trist mi s-a parut!
Roxana, succes la gradinarit! Noi avem o gradina de 5 ori mai mica decat a voastra, nu ne putem lauda cu mare lucru, dar avem un visin pe care l-am plantat anul trecut iar anul asta am adunat 2 kg de visine din el. Si ne mai mandrim taare mult cu o tufa de zmeura care face niste fructe imense si face fructe de prin iunie-iulie pana in noiembrie. E incredibila. In rest, si noi vrem sa punem ceva legume, ba chiar, Cristi vrea sa puna si ciuperci. Legume o sa punem la ghiveci, ardei, rosii, castraveti, exista niste specii care cresc bine in ghivece. Nici eu nu ma pricep deloc, noroc cu Cristi ca mai stie una-alta plus ca am mai invatat si eu cate ceva de la o vecina. Incet-incet vei invata si o sa vezi ce te vei relaxa in weekend-uri in gradina.
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 19+ cu
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul