Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (39)
Raspunsuri - Pagina 7
madutza_bra spune:
hello!
ailed tu inca cantaresti saptamanal? hmm..eu cred ca nici la luna..dar are fata niste bulane de imi vine sa o bag la regim ![]()
![]()

strumph, pustoaica de 4 luni chiar ca era precoce. Las ca o sa faca si piscotica ta de toate si sa vezi cand o ia in picioare ce o sa dam noi burtile jos tot alergand dupa copii. Nunta unde o sa fie? in Buc sau in Moldova? Ce nebuie pe la voi pe acolo. Stai mai bine in casa si la cumparaturile in seama lui Nick..doar nu vrei sa nimeresti cu piscoata intre vandalii aia...[
bulina daca tot citesti, ai putea s mai scri cate ceva ...asa un buna ziua 
simona, da un buchet de flori ar fi f frumos. Eu vreau sa vin dar nu am stabilit nimic. Cand vrei tu si poti, eu vin...si cu Cristi
..tb sa-i iau si eu trotineta..cu toate ca merge pe langa ea...e incqapatanat tare.
pe madreeac cred ca o gasim sigur in parc
, iar Deea nu a mai intrat.
Ce spaima cu mama ta, sper sa fie ceva mai usor, nu rupt piciorul..ca d ela o varsta se sudeaza mai greu oasele.
yasmi, inseamna ca vrea in picioruse Lucas. Daca il ti in picioare isi poate sustine greutatea? sau i se indoaie genunchii?
Premergatorul....nu l-am folosit nici o secunda la Cristi...am o parere f proasta despre ele..dar fiecare face cum crede 

mandreeac, lalely, bulina - eu pe Cristi l-am obisnuit sa adoarma singurel cand era un pic mai mare, pe la 7-8 luni, intr-o perioada in care nu avea dureri . L-am lasat 5 min, m-am dus sa-l linistesc, apoi inca 10 min si iar m-am dus sa-l linistesc, urma sa ma duc urmatoarea data dupa 15 min dra nu a mai fost nevoie ca a adormit. In serile urmatoare a adormit din ce in ce mai repede, iar in a 5-a seara a adormit fara plans deloc si de atunci asa adorme.
lalely, in loc sa-i dai acum lp seara , incearca sa-i dai la biberon laptic d ela tine si vezi daca mananca bine si se satura e posibil s arenunte la mesel de noapte.
Legat de copilasii de 1 an care se trezesc noaptea de 2-3 ori pt san, cred ca se trezesc de sete, nu de foame. Un copilas de 1 an trebuie sa isi satisfaca foamea din mancare solida. Doar daca este un copil mofturos nu se satura cu mancare si mai vrea si lapte.
E cam tarziu..tb sa ma culc..
Roxy,
in cat timp zici ca se vede ceva la abdomen? A trecut 1 sapt la mine si nimic...decat atunci cand stau cumuschii incordati din profil se retrage burta, dar la aspect..e la fel 
Cozonacelul meu, Cristian Andrei
Buburuza mea, Catalina Ioana
Mada, mami fericita si implinita de
Cristian Andrei - 29.12.2008 si
Catalina Ioana - 15.02.2011
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
madutza_bra spune:
cami,
cum a racit din nou Antonia? A stat in apa sau a avut contact cu copilasi bolnavi?
Poze
miki1979 spune:
buna seara dragelor

mi-a fost dor de voi, o saptamana n-am avut net
iar acum suntem in concediu si in sfarsit am prins si eu o retea..
legat de somnul bebeilor, din proprie experienta, va spun ca nu tot ce scrie la carti merge..am incarcat si eu la vlad tot ce se putea si toate metodele din carti..si nimic n-a mers..era in stare sa urle pana dimineata..
si sa nu credeti ca al meu se trezea de foame, apropo de ce spunea scrish ca isi formeaza obiceiuri..niciodata nu i-am dat amncare noaptea, nu cerea..nici macar apa..insa avem 2 ani si 4 luni si inca are nopti cand se trezeste de 2-3 ori pe noapte..de cele mai multe ori plangand si ne cauta prin casa daca nu e cineva langa el..acum ca vorbeste l-am intrebat ce-l sperie de plange..de cele mai multe ori imi spunea luna![]()
luna dupa care e inebunit, efectiv o urmareste tot timpul si e cea mai mare placere a lui sa o priveasca..mai nou, imi mai spune ca gaza sau cutu mare![]()
![]()
eu nu cred in obiceiuri create, in treziri pt dragalit sau pt tras de par..sunt convinsa ca daca acel copil ar fi linistit si obosit si nimic nu l-ar sua[pra ar dormi...insa daca intervine ceva..frica, teama, un vis urat, sau gaze la burtica cum spunea lalely ca din cauzA LOR incepe sa se foiasca..inseamna ca are un motiv sa se trezeasca..
si totusi al meu n-are motiv, sunt convinsa ca raspunsurile lui la ce-l deranjeaza sunt inventate..si se trezeste urlans si ne strange tare tare in brate..si nu pentru ca l-am obisnuit eu asa..
n-a vrut deloc in patutul lui desi avea camera pregatita inainte sa-l nasc si acolo l-am parcat de cand an ajuns acasa cu el, am insistat consecvent pana la 1 an cu dormitul in patut si fara succes, cand dormeam langa el pt ca nu mai rezistam fizic la n drumuri pe noapte puneam ceva intre noi in ideea sa nu ma simta si sa se obisnuiasca asa![]()
ce sa-i faci, eram o mama care inca credea ca tot ce scrie in carti e litera de lege si ca toti copilasii sunt dupa tipare si trebuie incadrati undeva..
acum stiu ca gandeam total gresit, fiecare copil e unic si cu nevoi proprii..stiu ca am procedat cu amandoi la fel si sunt total diferiti..andra doarme toata noaptea de cand am venit cu ea din maternitate, nu vrea decat in patutul ei..etc etc
sunt convinsa ca sunt mamici la care auavut succes metode gen lasat singur pana se obisnuieste ca nu mai vine mami si nu mai primeste papa si readoarme...insa succesul se datoreaza lor si nu noua, inseamna ca au fost pregatiti pt asta, au toate nevoile indeplinite si sunt confortabili cu aceasta situatie, ba chair si-au dorit-o..
dar sunt si bebici care nu sunt pregatiti nici acum si paote nici mai tarziu..cu astia ce-ati face ? i-ati lasa sa urle pana dimineata, nu v-ati duce sa-i consolati si sa-i luati in brate, sa va simta aproape, sa se linisteasca ?
en dificil sa punem diagnostice asa la general..eu sunt convinsa ca si mamicile la care bebeii nu le dorm inca toata noaptea o sa-si dea seama cu timpul care-i baiul..totul e sa fie flexibile sa se adapteze..
si cel mai important sa nu creada ca au facut ceva gresit, ca e vina lor..totul e perfect normal..

Somleac spune:
Ufff am scris o adevarata lucrare de doctorat cu privire la dormitul noaptea si am pierdut mesajul.

Pe scurt, sunt cu totul de acord cu Bb yasmi. Nici macar nu conteaza unde doarme bebe si de cate ori pe noapte se trezeste daca mama e impacata cu asta . Eu am avut si din cei care se trezeau de 4-5 ori/noapte si pana la urma au ajuns la mine in pat si din cei care au dormit cuminti in patutul lor . Privind in urma pot spune ca nu a fost nici greseala mea dar nici meritul meu. Pur si simplu asa vin ei setati. Asa ca nu va mai uitati la altii in ograda, faceti cum va simtiti voi bine si fiti linistite ca bebele nu o sa ajunga barbat in patul vostru.
Sunt de acord cu Scrish in ce priveste mancatul noaptea dupa intarcare. Cand se intarca bebele si poti controla cantitatea de lapte/papa pe care o primeste nu vad pentru ce sa-i mai bagi sticla de lapte noaptea, dar asta se poate intampla doar dupa 8 luni.
Pentru fetele care se tem ca seara au prea putin lapte, in primul rand cred ca va stresati aiurea, in al doilea rand incercati cand diversificati sa introduceti mancarica la masa de seara.
Ailed si eu sunt de parere sa nu mai cantaresti deloc fata.
Simona multa sanatate mamei tale. Ai presimtit tu ceva ca n-ai fost impacata cu plecarea lor.
Cami multa sanatate Antoniei.
sa treaca repede.
Strumphitza ai grija nu mai iesi departe de casa. Doamne ajuta.
BB yasmi te rog din suflet nu-l pune in rotobil. In primul rand e prea devreme. Copilul se pune in rotobil sau se tine da manute sa mearga atunci cand se ridica singur in picioare. Ala e semnalul ca oasele sunt pregatite. In al doilea rand rotobilul e periculos pentru articulatii, deformeaza mersul si nu ajuta cu absolut nimic, din contra intarzie copilul la mers pentru ca se invata sa se impinga in varfuri iar nu sa paseasca. Daca ai pus-o pe Iasmina si nu s-a intamplat nimic nu inseamna ca va fi la fel si la Luca .
Alina 06 felicitari pentru crestinare. Cum stati cu casuta?
Ailed de ce spui ca nu vei mai fi gravida? Si eu asa am crezut de mai multe ori si uite ca nu a fost chiar asa.
Simona eu i-as duce invatatoarei o cutie mare de ciocolata, sau ma rog bomboane ca ciocolata se topeste pe caldurile astea.
BB yasmi noi am asteptat 2 ani pana am reusit sa vindem apartamentul
. Groaznic ce s-a intamplat cu piata asta. Voi aveti ceva sperante?
Strumphitza felicitari micutei inotatoare. Hai ca mai un pic si o vedem la olimpiada.
Plec la nani ca maine vreau sa plec la 6 la lucru sa ma intorc pana la 9 cand se trezeste Ilinca.
Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008 Ilinca- 18.04.2011
Somleac spune:
Anda multumesc mult.
Ma bucur ca ne-am reantalnit.
Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008 Ilinca- 18.04.2011
Somleac spune:
Miki sunteti la mare?
lalely07 spune:
Neata...fara cafea de la mine ca va stricati ziua..
..Las o cunoascatoare in domeniu sa faca cinste..
Stiti ca si eu am fost bautoare de cafea??Dar inraita...La serviciu beam cate o cana din aia de Jacobs si uneori simteam nevoia sa mai fac si una mica dupa-amiaza..dar lucram intens in vremea aia si ajungeam cateodata acasa si la 9 seara..
..M-am lasat de ea cand am descoperit boala..si de atunci gata..O saptamana am avut dureri cumplite de cap,nu ma puteam concentra...cred ca clar eram dependenta...Acum nu mai beau si nici nu mai stiu sa fac cafea buna ca pe timpuri..![]()
Madutza..multumesc!Si eu m-am gandit sa incerc cu lapte de la mine,am cateva recipiente congelate si aseara chiar vroiam sa apelez la unul,numai ca bebe tragea si la san,a a morfait el acolo si se pare ca a gasit ceva sa-si aline pofta..Dar clar daca diseara se repeta figura pregatesc lapticul sa vad cat papa...Eu demuls nu am ce sa mai mulg seara..sunt sigura ca nu scot cine stie ce si am observat ca pompa nu scoate asa cum scoate bebe de aceea l-am lasat pe el sa faca treaba..
Miki,Somleac...intotdeauna citesc cu interes postarile voastre pt ca se vede clar ca v-ati confruntat cu o gramada de situatii..Miki pt ca Vlad este mai rebel,iar tu Somleac pt ca esti mama la mai multi copilasi...Eu fiind mamica de bb1 nu stiu exact ce si cum,de aceea mai cer sfaturi de la mamici care au trecut prin asta, sa vad daca eu sunt iesita din tipare sau nu...Clar bebe al meu are ceva...Aseara a mancat la 01.00 si la 04.00 si apoi a dormit numai foit...Am aplicat iarasi metoda pusului pe burtica si s-a mai calmat un pic..dar tot isi franguia capul si il intorcea cd pe o parte cand pe alta...Tb sa imi dau seama ce il deranjeaza..dar eu zic ca burtica pt ca se strange si mai da si cate un part...Nu se trezeste..asta este ok!!Face toate astea prin somn..dar eu va dati seama ca il simt si il aud.
Mamica
de comoara
David Andrei 15.04.2011
Doamne iti multumim pt acesta minune!
bb_yasmi spune:
buna dimi
somleac tu ai inteles cel mai bine ce am vrut sa spun cu dormitul.
da avem in client la ap dar e cu prima casa si au aparut ceva pb 

la noi e un frigggg...brrrrr...astazi max 21 grade!!!!!!!!

cami cum este antonia??
mada indoaie genunchii ca sa isi ia avant mai tare sa sara! ![]()

la multi ani sonia si sergiu!!!!!!!!!!1

la multi ani cristian de spiridusha!!

la multi ani christina de stefy!!!!!!

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)
AlexinaA spune:
Neata!!
am sosit si eu la cafeluta. imi era dor sa stau pe net/forum etc. am avut niste zile mai aglomerate. nu am citit nimic din urma, am zis ca va salut si sa trec la citit :)
aici este o zi superba, nici cald nici frig
revin![]()
Mamica de printesica - Teea Maria (14.04.2011)
madutza_bra spune:
neata!
hai ca gab eu o cafea
Azi nu stiu de ce m-am trezit direct obosita
..cica vine azi socra-miu sa-l ia pe Cristi la plimbare...cu metroul...
alexina, tu cand te intorci?
miki,
concediu zici? super
Abia astept s aplec si eu.
Poze