Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(67)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

helllo

nu mai stiu ce combinatii de papa sa ii fac la mancaciosul meu. ceva. idei va rog. pana acum a papat tot ce a primit, fructe, legume , cereale . lA 5 luni jumTate lucas avea 8500 gr. si 2 dintisori
multumesc frumos.

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

Gabivalceanu';pup fata disparuta..Nu ma duc la mare..e departe ca naiba..Eu am fetita cuminte ,care doarme noaptea..pana acum i-am respectat programul.La 9.30 culcarea..mai mult nu rezista...in patucul ei..se trezeste pe la 5 la un pic de tzatza si gata..doarme mai departe.
La mare sigur nu -mi iese sa-i respect programul.

Poate sunt Eu mai ciudata,dar n-am fost de ani buni aici la mare...mai bine stau cuminte si ma voi rasplati la anul cu o vacanta in Antalya..
Eu acolo ma simt cel mai bine.

Somnic usor..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

TUNDE, cum stii tu! Numai sa nu te oftici ca sotu` la plaja si Tunde la pasat fructe. Si eu tin la program, la igiena, la rostul fetei mici. Rar fac exceptii. Dar mai fac.

Somn usor,
G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

BB Yasmi, pe principiul ca bebe a papat 6 luni numai laptic fara sa se plictiseasca, eu ii dau fetei mele numai morcov cu dovlecel. Cel putin inca 2 saptamini. Apoi mai introduc noutati. Sa aiba timp burtica (cu tot ce implica ea, fermenti, enzime, flora etc) sa se obisnuiasca intii cu cele doua. Sper sa-mi iasa...
Alt sfat nu stiu. Poate fetele mai zic.

Pup, G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_night spune:

Salutari de la o mami somnoroasa care a umblat pe coclauri si a carat si copilul dupa ea pana la 10 jumate seara... A propos de respectat program... Pustoaica l-ar respecta saraca, dar ce ne facem cu mami? Pe de alta parte a fost asa de bineeeee!!! Am fost in Herastrau la un concert de blues in aer liber. Racoare, lume nu foarte multa, atmosfera placuta si relaxata, muzica buna, a fost o placere! Fetele din Bucuresti, recomand din toata inima. Cica se intampla lucruri in poienita respectiva in fiecare week-end (intrarea de la restaurantul Pescarus - pe unde au mutat acum "coliva" care era la TVR inainte). Diminetile sunt chestii gen Pilates, Yoga, iar seara concerte - totul e gratis. Dar eu abia azi am aflat. Si am mai aflat ca pe Kiseleff in fiecare week-end e circulatia oprita si sunt terenuri de sport amenajate (baschet si ping-pong sigur, nu stiu daca mai e si altceva), tot asa la liber pentru cine doreste.

In concluzie mi-am propus sa umblu mai mult prin oras, ca parca iesisem din pestera azi - stau mult pe afara dar prin cartier, nu prea ma indepartez neavand masina si mai ales de cand e cald afara. Dar de saptamana viitoare, daca nu e prea cald, imi iau copilul in spate si pe-aci ti-e drumul!

Pupici si noapte buna!

Anca, mamica fericita a Dianei Maria (02 ian 2011)

Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)

Mergi la inceput

Daca tot v-am starnit curiozitatea, asta e ce se intampla week-end-ul asta (se pare ca duminica seara nu mai e concert, e teatru ):
www.inparc.ro/evenimente/detalii/360/roaba-de-cultura-herastrau-57-august.html" target="_blank">roaba de cultura

Mergi la inceput

Si aici detalii despre Kiseleff:
www.inparc.ro/evenimente/detalii/302/capitala-creste-verde.html" target="_blank">sport
Se pare ca nici aici informatiile nu au fost tocmai precise: nu e doar in weekend-uri ci si in timpul saptamanii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

seara buna si de la noi;
mereu pe fuga zilele astea;

gabiv-bun revenit! si lasa auto-cenzura, ca asta-i farmecul tau, cand dai in noi cu tot ce-ti trece prin cap, far' de filtre inutile. consens total si unanimitate nu aduc intotdeauna progresul

tunde si alinush- n-am ajuns inca la farmacii, maine e in program

missmj - tu intrebai de intarcare; iti spun de experienta mea, desi la voi va fi cu siguranta mai usor, ca va fi treptat, noi am mers cold turkey, de azi pe maine.
ca si la tine, sophic adormea numai la san; sanul era si papa si somn si alint, de toate. adormea rapid la san, si apoi o puneam la ea in patut fara probleme.

si cand a-ntarcat fortat balaia, m-am trezit c-un sophic care-mi facea greva foamei si era si surmenata ca nu reusea sa adoarma decat dupa ore de plimbat in brate prin toata casa...
a fost o perioada f grea pt ea, ca erau prea multe schimbari dintr-o data.

cu somnul a fost cel mai greu, ca deh, mancarea o mai accepta cate un pic, cand razbea foamea;

la inceput a dormit vreo saptamana numai cu noi in pat, pe mine. o adormeam in brate, plimbandu-ma, dar cum o puneam la ea in patut se trezea, si iar in brate si iar plimbat pana cand o adormeam a nu stiu cata oara si o luam cu mine in pat. eu eram zombie, ca numa somn nu era ala...

in etapa a 2 a a incepu sa adorma in pat cu noi, fara plimbari - si asta a fost progres remarcabil, ca pe mine ma termina spatele de la atata leganat la ea prin casa.
stateam pe o parte, fata-n fata cu ea, si imi puneam obrazul pe obrazul ei, ca sa simta ceva moale, banuiesc ca asta ii amintea de san.

apoi am incercat sa o pun in patutul ei treptat; si aici am mers pe metoda din "The No-Cry Sleep Solution"; o tineam in brate pana era semi-adormita; apoi o lasam usurel in patut, si ii puneam aproape de obrajor un ursulet-paturica, f moale, pe care-l strange ea mereu in brate la somn;
la inceput se trezea imediat ce o lasam in patut; mai stateam lg ea, o mangaian, daca plangea o luam in brate, pana se calma, si cand era iar groggy de somn, iar o lasam in patut...
si tot asa, repetam pana cand copilul, prea obosit sa mai riposteze adormea la ea in patut.

nu o lasam sa planga, eram acolo la primul scancet;
si ce sa zic, la inceput a fost luuung, dura o gramada pana adormea; dar asta ne-a tinut doar 3-4 zile;
apoi a inceput sa adoarma din prima; e musai sa fiu atenta la primul semn de oboseala, ca daca depaseste un anumit prag nu mai merge, tre sa o iau din nou cu noi in pat, sau in brate;

acum ea doarme cam de 3 ori in tp zilei; si in medie macar de 2 ori adoarme sg la ea in patut; ii dau suzeta, pe martinica si eu imi vad de treburi;

inca lucram la tehnica asta, ca nu avem decat 8-10 zile de cand o aplicam; e nevoie de un car de rabdare; si sa fii si tu odihnita, si bebe sanatos, sa nu aiba si alte complicatii - dintii, raceli;
in ziua in care a razbit-o raceala, de ex, sophic iar a aterizat la noi in pat.

eu am o problema cu dormitul copilului cu noi; nu ma odihnesc bine, ca dorm cu grija, marius la fel, ba el a si lovit-o o data prin somn, nu tare, dar de ajuns cat sa-l streseze f tare;
de multe ori cand sophia doarme cu mine in pat, el pleaca in alt pat.

si deja petrec f putin timp de calitate cu el acuma, daca-l mai fugaresc si noaptea din pat...
plus ca noi seara, inainte de culcare, aveam program de filme, discutii sau citit, or cu sophic in pat, salut, am inchis gura, televizor, veioza, tot, dam stingerea dupa stingerea ei, ca altfel nu adoarme...

iar argumentul lui marius e ca dedicam toata ziua copilului, hai macar seara sa pastram si noi acolo un simulacru de viata de cuplu...
deocamdata merge cat de cat metoda asta, mai avem de lucrat la ea,
dar se intrevede luminita

catalina- ulei am inceput sa-i pun si eu cate o picatura in mancare; de masline, presat la rece. unt noi nu avem voie;

ma duc sa mai citesc din urma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

magnetism - sa-ti traiasca nepotelul; felicitari parintilor

pufoasa - n-am auzit pana acum de contraindicatii legate de analize inainte de vaccin; nu stiu ce sa zic; noi am avut analize cu vreo 5-6 zile inainte de vaccin...

despre legume (si sper sa nu ma grabesc acum sa ma laud si apoi sa ma pleostesc, ca incepe sophiotul sa le refuze) - slava domnului, pana acum e ok;

vad ca accepta orice daca e amestecat cu cartof dulce; zucchini i-am dat un pic separat, am vazut ca nu era sigura...nici nu l-a refuzat, dar nici nu se grabea sa-l inghita; am pus 2 lingurite de cartof dulce in el si dus a fost..

si vad ca are o perioada de tranzitie cu fiecare leeguma noua; intai o amestec cu cartof duce, apoi din ce in ce mai putin cartof, pana accepta leguma noua simpla;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Al meu adoarme greu oriunde de o bucata. Il mai pun in patul lui, in leagan, in patul mare, de obicei ii dadeam suzeta si plecam (nu prea ma suporta langa el cand adoarme, mai mult il agit, am observat spre deosebire de fratelo), inainte era adormit tun in cateva minute. Acum e de jale. Adica cand trece de un anumit prag cum zice FRAGRANT, devine greu de adormit. Si cum niciodata nu il pot pune la dodo cand vrea el, pentru ca mai e si cel mare cu motocuri si galagie... ne cam scoate peri albi.
De trezit, cred ca a avut vreo 2 nopti in 6 luni acusi, in care sa doarma 5 ore. Mai mult nu, dar el si vomita cam jumate din ce papa, asa ca e de inteles. Si tot ma incapatanez sa nu-i dau lapte praf, dar adevarul e ca nu ma deranjeaza. Eu nu prea le am cu somnul.
Cu sotul- ne regasim dupa ce culcam copii in sufragerie, mai stam la un pahar de vorba, la un film. Dar de multe ori suntem prea terminati si-si vede fiecare de forumul lui cateva minute inainte de culcare. Asta este...chiar vorbeam azi ca mergeam prin centru si trecuram prin cartierul efervescent al MOntrealului si ne aduceam aminte cum colindam barurile pe acolo, cum stateam noaptea tolaniti in parc pe iarba, apoi mergeam la o inghetata pe la 2-3 dimineata, veneam acasa si mai vedeam si-un film , hehe, vremuri. Si asteptam de-acum sa mai creasca piticii si poate o sa mai evadam din cand in cand, macar cand mai vine vreun parinte. Nu-i bai, avem tot timpul.
De vorbit aveam timp sa vorbim inainte de a incepe Patrick sa vorbeasca, acum trebuie sa ne trimitem e-mailuri ca nu mai dovedim sa spunem mai nimic. Turuie continuu, si noaptea prin somn vorbeste copilul asta. Si cand se joaca de unul singur se aude bolborosind.

Mergi la inceput