Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(67)
Raspunsuri - Pagina 5
Dedicut spune:
Magnetism, sa-ti traiasca nepotelul, sa creasca mare, sanatos, si cuminte si frumos !
Ai idee cu ce doctor a nascut, cum se numeste ?
Iei am fost la stomatolog si asa m-am enervat ! Aveam o plomba mica de pus, ceva simplu, fara obturatii sau complicatii, nici nu m-a durut deloc si a fost fara anestezie. Cand a terminat-o zice "hai sa facem si detartraj", fara sa ma intrebe. Eu ma gandeam ca face si el la maseaua cu probleme, da de unde, face la toti, iar apoi normal si periajul. Problema e ca mi-a luat o gramada de bani si nu aveam de gand sa dau acum banii astia. Ba mai zice ca trebuie si un film panoramic, concluzia fiind ca arata bine. Asa ca mi-a dat de lucru apoi si cu mulsul acasa, tocmai ce ma bucurasem ca nu am mai facut anestezie !. Norocul meu ca a venit sotul sa mai ia si avea bani la el, ca eu nu aveam cu ce sa platesc toate lucrarile lui. Mi-a spus la sfarsit ca e mai bine ca nu m-a intrebat pentru ca eu de frica spuneam ca nu vreau detartraj. Mai mult nici nu mai prinde acolo !
Alex cred ca are dermatita atopica, sunt niste pete rosii pe spate. Acum trei saptamani l-am intrebat pe medic daca e vreo problema si a spus ca nu e dar intre timp sunt mai multe si mai rosii. Voi ati avut probleme cu deramtita si cum ati trata-o ?
Copilul meu este atat de frumos...Cum strange-n pumni radacini lungi si coapte de-asteptare.
Alexandru Stefan 18.01.2011
piscotel2011 spune:
neata fetele!
noi am avut o noapte supeeeer...la 4 mandra mea s-a trezit si s-a jucat pan la 6 si abia apoi a mai dormit o ora...oricum cu un plans de jale cand s-a trezit de nu stiam ce sa-i mai fac sa o linistesc...
azi dimineata am constatat ca i s-a inrosit si umflat un pic locul unde i-am facut vaccinul...facut pe 11.07...sunt derutata...ca imediat atunci nu a avut nik...abia acum la aproape o luna si nu stiu care e faza...atunci avea doar locul un pic mai tare dar asa a fost la fiuecare vaccin...acum sa patim asta...offf vaccinurile astea m-am saturat de ele ca niciodata nu stii la ce sa te astepti de la ele...acu sper sa fie doar atat...nu va zic ca banuiesc o legatura intre vaccin si starea el de atunci si pana acum...bolnavicioasa asa...
Pup bebei pangaciosi si agitati si ma inscriu si io in club...si a mea doarme cu mine in pat asa ca am renuntat sa o mai pun in patut ptr ca fac noapte alba...nici asa nu dorm dar macar nu se mai trezeste cand o pun in patut...bine noi stam si la garsoniera si nu i-am putut face camera ei deci banuiesc ca si asta are o legatura...dar ne facem noi mari si asa si speram sa fie mai bine...
va pupesc!
Dana, Mami de Piscotel, Ioana-Alessia (11.01.2011)
piscotel2011 spune:
Magnetism, sa-ti traiasca nepotelul!!!! Sa fie sanatos si baftos!
Dana, Mami de Piscotel, Ioana-Alessia (11.01.2011)
Doloress spune:
IRINUKA- si ce e asa de rau sa se invete sa doarma cu cineva? Eu una nu vreau sa-mi pregatesc copilul pentru mai rau in viata. De o sa se intalneasca cu raul, o sa fie pregatit sa-l infrunte avand la baza ideea ca e iubit neconditionat si respectat si alintat macar de doi oameni pe lume. O sa intalneasca destule conflicte si adversitati, nu cred ca daca ii adaug eu cateva in copilarie o sa fie mai pregatit mai apoi pentru ele. Si eu am dormit cu bunica si cu sora-mea si nu suport sa dorm singura. Si nu inteleg de ce ar fi asta ceva rau. Caut compania oamenilor si imi place sa fiu intre oameni si zic eu ca e de bine chestia asta. Nu mi-ar fi placut sa fiu o singuratica, sa fiu sensibila, sa nu pot dormi cu cineva in pat, care m-ar deranja. Omul cred eu e facut sa traiasca si implicit sa doarma cu alte fiinte de genul lui si nu singur.
Acum, oricum depinde de tipul de temperament. Un extravertit isi ia energia din compania celorlalti, un intravertit din singuratate. Patrick a inceput sa maraie de o bucata ca tati il deranjeaza ca sforaie si vrea patul lui. Asa ca o sa incercam cand venim din vacanta sa ii facem pat separat si sa-l culcam acolo. El e un mare introvertit, ca si taica-su, socializeaza greu, e destul de "in lumea lui" Asa ca o sa-i respect tendinta si o sa incerc sa-l culc in patutul lui. Dar daca nu ar fi vrut, nu am fi insistat sa doarma singur.
Bineinteles, ne respectam si propriile dorinte, daca nu as fi fost OK cu dormitul cu ei, nu as fi dormit cu ei. Dar cum sunt invatata sa dorm cu cineva, nu mi-a fost prea greu. Si sotul e de acord, ii place chiar mult sa doarma cu ei, a zis ca daca il mutam pe Patrick in camera lui, abia ne asteapta pe noi doi, ca o sa ne mutam noi cu el.
DEDICUT- Patrick are dermatita atopica. E o conditie a pielii, nu prea poti s-o tratezi cu nimic. O sa dispara poate in jur de 2-3 ani, poate nu, cum e Patrick care iata si la 3 ani are crize. Iarna ii apare, si in general cand il spal sau il dau cu ceva cu parabeni. Dar uite ca pe spate nu i-a aparut niciodata, dermatita atopica apare pe brate si pe picioare, in spate, pe burtica si apoi se poate extinde, dar asta e semnul - mai intai pe spatele bratelor si a picioarelor. La noi trece cu gama Mustela Stelatopia, uleiul de baie mai mult face minuni si crema.
Si eu cred ca am avut in copilarie pentru ca tin minte ca am avut mereu probleme cu pielea, stateam mereu dezbracata si data cu solutie din aia camforata. Si bineinteles cortizon la greu, consumam Clotrimazolul ca pe paine. Si acum am probleme, cum ma spal cu altceva decat bio ma ia iritatia si mancarimea pe tot corpul, zici ca sunt batuta cu urzica. Chiar ieri am incercat, pentru ca nu am decat un sapun bio de luat cu mine si am vrut sa vad daca sunt OK sa ma spal la mama cu ce are ea pe-acolo, aseara ma scarpinam toata .
Patrickul are diaree, care ceaiuri sunt alea bune, de menta si sunatoare parca?
Irinukaaa spune:
Menta da, sunatoare nu prea. Sa-i treaca repede!!!
Irina ~ mamica norocoasa de scumpel Patrick Cristian {07.12.2010}
www.dropshots.com/PatrickCristian#date" target="_blank">Albumul piticului si www.dropshots.com/patrickcristian1#date" target="_blank">Botezul
maimutzica10 spune:
sunt aici, numai ca nu apuc sa va citesc ca sa si raspund; noroc de weekend ca scrieti mai putin...
noi lucram la diversificare.. avem 3 mese pe zi, fructe (care ne plac la nebunie), legume (spanacul e favorit) si branzica (in care adaug intotdeauna un fruct, de obicei para). cand ma vede la bucatarie ca pregatesc papa, se agita disperata, sa ma grabesc..
a inceput sa bea si apa mai bine, ca ziceai ca-i dau ceva acru, asa se stramba la inceput.
poate nu bagam cele 3 mese si o mai lalaiam, daca dormea bine noaptea. doar daca am noroc doarme primul somnic 3-4 ore, altfel la 2 ore cauta tzitzi. Am incercat si cu cereale, si cu finger food (sa roada intre mese, apoi mai spre seara), nu merge. si decat sa o dau peste cap cu mancare multa seara doar ca sa nu se mai trezeasca, am lasat-o balta (si oricum nu reusesc). am incercat si LP, sa-i dau in somn, scoate tetina afara cu limbuta, se contorsioneaza, urla...
Ma intreaba al meu uneori de cate ori s-a trezit intr-o noapte...cine le mai numara?? uneori ma ridic speriata din pat, ca nu-mi aduc aminte dc am mutat=o sau nu in patut la ea (mi-e frica sa nu se intoarca al meu peste ea, ca doarme ca tancul).
magnetism, sa-ti traiasca nepotelul, sa fie sanatos!
missmj, si eu ii dau biscuitei de la organix, nu prea ii plac, dar dc ii e foame tare, merg si aia. as fi vrut sa fie un pic mai tari, cum pune limbutza pe ei, se topesc si se fac precum cerealele.
mirela, sanatate la motani
concedii placute, fetelor!
Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (18.01.2011)
think pink
pufoasalaura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loutzy Neatza fetele. Raportam si azi un maraici care nu vrea sa pape. Era treaz de la 6 juma si la 10 nu voia se adoarma, desi se vedea pe fata lui ca e mort de somn. Acu a adormit. Pufoasa eu ti-as recomanda sa lasi rosia pe mai incolo. E alergizanta plus ca irita si stomacul. Noua pediatra ne-a scpus ca dupa vaccinul antipoliomelitic sa nu faca nici o intepatura intramuscular, intravenos, nu exista restrictii. Magnetism felicitari pt nepotel, sa creasca mare si voinic. Irinuka nu e de la dinti. Se vede unul in gingie, dar nu iese inca. E super marait inainte de culcare si daca nu-l lasi sa faca ce vrea el. Pupici si un weekend placut. Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011) He's a little bit of sunshine, he's a smile to light your days, he will steal your heart and keep it with his charming little ways- He's yoar precious baby boy, he's a gift from up above who will fill your years with laughter and your lives with lots of love. |
catal_ina10 spune:
Heeelp! Am copil duracell! Mamelor cu doi puiuti mi-e tare rusine de voi ca ma plang, dar eu aproape ca nu mai fac fata la unul. Intre 3 si 6 luni am avut copil cuminte, dormea noaptea, manca la 3 ore, se juca singura in patut. Acum nimic din toate astea .
Intrebari (un fel de SZ cu intrebari multiple ):
1. Eu nu reusesc sa-i dau doar mancare diversificata la o masa, intotdeauna vrea si lapte. I se mai intampla cuiva lucrul asta?
2. Dupa o masa diversificata, oricat de mult ar manca, i se face foame la maxim 2 ore . Vi se intampla si voua?
3. Am mai intrebat, dar mai intreb o data . Le dati deja ulei sau unt in mancare?
Multa sanatate puiutilor bolnaviori!
Doloress, ai motivat atat de frumos dormitul copilului cu parintii (lucru cu care eu nu sunt deloc de acord), ca-mi vine sa-mi iau la noapte printesa in patul meu .
florintunde spune:
Doloress;e bun frunza de afine,menta,cozi de cirese.Sonic s-a nascut la 5.10 AM.
SANATATE PUIUTI MARAITI SI BOLNAVIORI
Magnetism;felicitari pentru nepotel!sa creasca mare si sanatos
Catal_ina;noi papam tzitzi dupa fiecare masa solida.
MANDRA MEA NU VREA LEGUME..FACE URAT DE TOT!
am incercat enspe moduri si feluri..nu vrea..Ce naiba sa fac.??/
Ma gandeam sa nu-i mai dau fructe deloc..sa fie nevoita sa manance legume..am sTors lamaie peste morcovel si zarzavaturi..cu greu si cu mult "oac"..s-a terminat.
Aseara la 10 .30 ne-a sunat soacra ca vin dimineata cu trenul de 8 la noi..
Sonia iara a zbierat cat au fost la noi..nush ce are cu Ea..
Deja m-am simtit prost fata de Ea..cine stie ce gandeste despre mine
fac salam de biscuiti..
Irinukaaa spune:
Catalina - calm mami, avem si noi bb dintr-astia duracel. Doar ca al meu asa fuse de la inceput... acum as putea sa zic ca s-a mai potolit (de cand sta singurel in fundulet), dar nu prea sta singur ca strica.
Ca raspunsuri la intrebarile tale:
1. LA mine papa bine si cateodata ii mai dau si completare lapte dar in majoritatea datilor nu. Tu in schimb procedezi f bine - asa este corect, sa-i dai completare laptic cat mai vrea dupa masa. Asta am citit-o si eu cam tarziu pe blogul recomandat de Anka (Chiar pe unde umblii ca nu ne-ai incantat zilele astea...) - citeste pe aici ( http://www.pediatricblog.info/search/label/Alimentatia%20copilului ) - nu mai stiu exact in care din articolele astea, dar e undeva.
2. NU mi se intampla... dar poate asa este fetita ta... in fond fiecare are ritmul lui, nu inseamna ca daca al meu papa la 2 ore asa e normal si bine si asa trebuie. Nu? Probabil ca nu papa indeajuns sau nu tine de fomica ce ii dai (i-ai introdus carnita? sau ce ii dai in afara de legume si fructe?)
3. Da eu pun in legume ulei extravirgin sau unt (cateodata mai uit) dar in majoritatea timpului pun ca am inteles ca ar fi ok.
Doar atatea intrebari? Cam putintel... insista!
Pupam mamica ingrijorata degeaba si fetita mumoasa si sanatoasa!
Irina ~ mamica norocoasa de scumpel Patrick Cristian {07.12.2010}
www.dropshots.com/PatrickCristian#date" target="_blank">Albumul piticului si www.dropshots.com/patrickcristian1#date" target="_blank">Botezul