Intoarcerea

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Sunt oameni in tara asta care poate nu au fost niciodata la medic si bat suta,sunt izolati in zone nepoluate si ff. greu accesibile si se hranesc cu ce pot ei face.
Intoarcerea la care ne-a provocat Rufus inseamna o meditatie asupra vietii noastre!
Ce dorim sa facem cu viata noastra?Sa o traim muncind ca nebunii pentru altii si cu singura distractie la care sa visam consumata prin cluburi si Mall-uri alegand carpe de firma cu care sa ne defilam orgoliul?

Poate iti ofera o placere mai mare ciripitul pasarilor care te trezesc dimineata,cand esti mai limpede la cap decat in oras,prima rosie cultivata de tine,roua diminetii care iti face tenul mai frumos ca peelingul,baia in piscina improvizata in curte,salata cu legume din gradina care te satura instant,sau, distractia cu prietenii seara in jurul gratarului, cu muzica care iti place fara sa sune vecinii la politia comunitara si fara fumul din club!

Mergi la inceput

[/quote]

Tot in curte, va fi un "ansamblu" cuptor-plita-gratar, atasat unei terase acoperite
[/quote]

Vai Rufus sa uiti tu ce era mai important!
Atentie la ordine:gratar,plita,cuptor si ff.important conducta spre...o afumatoare cu fum rece!
Ei, ce zici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Vai Rufus sa uiti tu ce era mai important!
Atentie la ordine:gratar,plita,cuptor si ff.important conducta spre...o afumatoare cu fum rece!
Ei, ce zici?

Nuuuu...n-am uitat. Iti dai seama, eu am afumatoare acum, cand stau in mijlocul Bucurestiului...d-apoi la tara!
Doar ca afumatoarea o vad in alt loc

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Rufus,nu te inteleg!
Fumul care iese din cuptor/plita/gratar,si care intra intr-o conducta in care se raceste este nepretuit, nu mai zic si ieftin!
Eu asa intentionez sa fac la tara.
Am turnat o alee de beton si in capat ridic un spatiu 100/100 in care intra conducta si care sa fie cu use si..cheie,.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Ideea de a te retrage la tara, la soba cu lemne si WC in curte suna bine cind esti in posesia tuturor facultatilor fizice si se presupune ca vei fi prezent 100% din timp. Cind ai 75 de ani, reumatism, etc e mai greu sa tai lemne zilnic si sa mergi in toiul iernii afara.
Eu am 36 de ani si din cauza reumatismului greu deschid o cutie de conserve si trebuie sa tim cana de cafea dimineata cu doua miini...darami-te sa ies afara in plin ger sa sparg lemne!

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Citat:

Rufus,nu te inteleg!
Fumul care iese din cuptor/plita/gratar,si care intra intr-o conducta in care se raceste este nepretuit, nu mai zic si ieftin!
Eu asa intentionez sa fac la tara.
Am turnat o alee de beton si in capat ridic un spatiu 100/100 in care intra conducta si care sa fie cu use si..cheie,.

Ansamblul de care pomeneam este folosit vara, cand ai rar de afumat ceva. In plus, eu tin la afumat "marfa" cateva zile, adica nu fac chiar atatea gratare si nu coc in cuptor cat fum am nevoie.
Deci, ori voi folosi fumul din casa, ori voi face ca si pana acum: fum cu rumegus.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Ideea de a te retrage la tara, la soba cu lemne si WC in curte suna bine cind esti in posesia tuturor facultatilor fizice si se presupune ca vei fi prezent 100% din timp. Cind ai 75 de ani, reumatism, etc e mai greu sa tai lemne zilnic si sa mergi in toiul iernii afara.
Eu am 36 de ani si din cauza reumatismului greu deschid o cutie de conserve si trebuie sa tim cana de cafea dimineata cu doua miini...darami-te sa ies afara in plin ger sa sparg lemne!

Anamaria

Scumpa mea Ocebine,la 36 de ani reumatism, pt. mine, inseamna ceva din copilarie si nu vreau sa intru in amanunte aici.
Am impresia ca tocmai tu ai putea sa-ti invingi... neputintele, intr-un mediu sanatos, in care sa te purifici mai ales fizic!
Cred ca un mediu care sa te ajute sa te detoxifiezi iti va usura suferinta.
Homeopatia ai incercat-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuzica_2005 spune:

Noi suntem nascuti si crescuti in Bucuresti. Acum 2 ani am vandut apartamentul din Bucuresti sine-am mutat la 15 km in Com. Vidra.
Am cumparat o casa batraneasca si am refacut-o din temelii.
Avem baie in casa , centrala si toate conditiile.
Mergem la gradinita si la serviciu in Bucuresti si suntem mai fericiti si mai linistiti si noi si copiii.
Desi m-am adaptat mai greu nu regret nici o clipa pasul facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Anamaria

Scumpa mea Ocebine,la 36 de ani reumatism, pt. mine, inseamna ceva din copilarie si nu vreau sa intru in amanunte aici.
Am impresia ca tocmai tu ai putea sa-ti invingi... neputintele, intr-un mediu sanatos, in care sa te purifici mai ales fizic!
Cred ca un mediu care sa te ajute sa te detoxifiezi iti va usura suferinta.
Homeopatia ai incercat-o?

"Neputintele"??? Hai ca o dam in off-topic.

Reumatismul este o neputinta...mda. Homeopatia ma va ajuta sa sparg lemne.hmmmmm....

A trebuit sa taiem un copac din curte. Arboristii (habar n-aveam ca exista cuvint pentru ei), au luat crengile si le-au maruntit si mi-au lasat trunchiul in curte, sectionat in bucati de cam 60cm. Sotul s-a apucat incet-incet sa le taie pentru lemne de foc (pentru semineu). Am un sot in dotare (mai) tinar si solid. Au curs apele pe el si n-a razbit inca o treime din pom. Sotul este intr-o extrema buna conditie fizica (nu-i soarece de birou ca mine) si ma gindeam (in timp ce stateam si il priveam ) ca n-as vrea sa fac asa ceva zilnic (sau ma rog, lunar).

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buburuzica_2005

Noi suntem nascuti si crescuti in Bucuresti. Acum 2 ani am vandut apartamentul din Bucuresti sine-am mutat la 15 km in Com. Vidra.

Acolo-s gradinari adevarati!
Cum v-ati dus acolo? Aveati acolo neamuri, prieteni, cunostiinte?

Mergi la inceput