Dovleceii ii ureaza bun venit Teodorei Ioana *15*
Raspunsuri - Pagina 4
claucia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Roxxy80 Buna!!!! Sunt si eu aici, mai mult in umbra. in ultima vreme am avut o stare de spirit f proasta. Cauzele sunt multiple: neintelegerile continue intre ai mei copilasi, problemele financiare, oboseala psihica cat cuprinde. Nu mai stiu cum sa gestionez relatia dintre copilasii mei. Se cearta mereu, Maria face deja crize din acela nasoale pt orice jucarioara pe care o tine Matei in mana. De cele mai multe ori el cedeaza si asta nu e deloc ok. Cu Matei am probleme pt ca i-a aparut un tic nervos, si anume clipitul des din ochi. Am inlaturat problemele oftalmologice si joi suntem programati la un psiholog. Sunt aproape 100 la suta convinsa ca are legatura cu relatia lui cu Maria, cu starea mea si a sotului de nervozitate etc. Nu mai gasesc o rezolvare, vreau sa stiu cum sa ma port cu ei si sa-i ajut sa-si imbunatateasca relatia. Ma scuzati ca va fac voua capul patrat. dar sunt cu moralul la pamant. Roxana, mami de Matei (29.11.2007) si de Maria (08.09.2009) |
Draga mea, ce rau imi pare ca sunteti asa de obositi si de agitati, pentru ca inafara de problemele financiare, restul sunt destul de normale, dupa parerea mea bineinteles.
Cred ca acele crize nasoale sunt destul de normale, ea s-a marit si isi vrea locul in familie, bineinteles ca locul ei este cu mami/tati 100% si aici vav intelege incet incet ca are 100% iar Matei tot 100%. Ea il iubeste dar in momentele in care amandoi vor atentia voastra devin rivali.
Am citit in dr Spock si incerc sa aplic, nu imi reuseste mereu dar incerc, sa nu intervin in certurile lor, pentru ca dand dreptate unuia sau altuia, nu fac decat sa ii fac sa se gandeasca: ok, batalia asta am pierdut-o, dar o voi castiga pe urmatoarea. Pe cand daca mama nu e "interesata" sa dea dreptate intr-=o parte sau alta, atunci nu e palpitant sa te certi si sa obtii ce?
E greu, la noi nu renunta nici una, si nici Alessiei nu i-am spus niciodata sa renunte pt ca e mai mare. de cand mare=renuntare? Adica e clar ca nu e vina ei ca e mai mare ca sa ramane frustrata si fara anumite obiecte/privilegii, pentru ca este mai mare. Perfect, ea e mai mare, si Isa e mai mica, nu inseamna nimic. Ii pot spune ca e mai mare = intelege mai bine, imi poate spune daca/ce o deranjeaza, poate sa ma ajute sa o facem si pe mica-pitica sa inteleaga. Si o vad pe alessia cum se erijeaza in sora mare si desteapta care o "educa" prin explicatii pe cea mica.
Iar cea mica asculta asculta extaziata dar are momente cand razand fericita isi infige manutele in parul alessiei si in timp ce cea mare tipa cu capul indoit de durere ii mai arde si o palmuta peste fata. Si si-o ia si ea bieninteles de la sorela dar daca nu e grav nici nu intervin. Adica le spun amandurora sa nu se bata. Punct. Fiind diferenta mica si fetite amandoua tind sa le tratez destul de egal. desi se vede clar ca sunt personalitati diferite, sunt multe de spus despre ele, sunt minunate si atat de multe invat de la ele de nu imi vine sa cred.
Lasa ca incepe gradinita in curand. Eu ma bucur de colectivitate foarte tare, se simte la Alessia o evolutie extraordinara pe toate planurile, ea oricum e intelectuala familiei, explica, povesteste.
Ticurile ar putea sa fie ceva ce il deranjeaza, sau pur si simplu, sa existe si sa treaca. si eu am avut cand eram mica...tin minte ca imi venea sa deschid ochii mai tare/sa clipesc, nu as fi renuntat sa fac asa, imi si placea, au trecut de la sine... Tu o sa mergi la servici din septembrie? cum faceti?
Te pup si fi tare. Sa ne spui ce ti-a spus psihologul.
Roxxy80 spune:
Buna, Clau!
Eu lucrez deja de 1 an de zile. Cred ca faptul ca lucrez m-a ajutat sa-mi pastrez psihicul intreg.
Ideea e ca nu eu ii cer lui Matei sa renunte in favoarea Mariei. El renunta singur pt ca Maria e f bataioasa, da in el, incepe si se da cu fundul de pamant, urla, iar el cedeaza. Niciodata nu am fost de acord sa-i cer sa renunte el la ceva pt ca este mai mare. Ideea e ca certurile lor sunt f violente si e greu sa nu intervii pt ca-si fac rau. El o impinge, el in ciupeste, e infernal. Nu te mai auzi om cu om.
Cu ea nu se poate vorbi. Incerc sa-i explic, sa-i vorbesc pe un ton calm, insa nimic nu functioneaza. cand vrea ea ceva, lupta si nu o intereseaza nimic. Nu merge nici macar cu distrasul atentiei, nici cu ignoratul. pentru mine e o situatie noua. Matei nu a facut nicidata crize de genul asta. Ideea e ca simt ca tot ce se intampla il afecteaza pe Matei. Azi le-a spus bunicilor ca el nu o suporta pe Maria pentru ca-i ia toate jucariile si chiar nu a mintit. El nu se poate juca niciodata cu nimic. Offf, tare greu e.
claucia spune:
Roxanici, asa este, este mai usor la servici decat acasa, nu iti sare inima pentru colegi , sau mai precis nu ar trebui. Acasa sunt cu ochii pe ele si atentia ciulita ca sa zic asa
Am inteles ce spui, e greu sa te gandesti ca puiul mare si scump, care mai este si cuminte, sufera...si mie mi se pare Alessiuta, cea mare, mai sensibila si mai usor de ranit. Vad si afara la joaca, e foarte prietenoasa dar nu stie artificii, adica sa para neinteresata sau sa faca ceva fun ca sa vina dupa ea copiii, imbarligaturi din astea dar sincer, e bine ca o are pe sorela acasa, si cred ca de fapt e bine si pentru Matei ca o are acasa, face fata si se obisnuieste cu alt comportament. Si mai este si surioara lui, o si iubeste asa ca nu poate fugi de acest prieten incomod :)
Si Isa o mai plezneste pe alessia din senin, Alessia o impinge si pentru ca e mai mare si are forta mai mare, Isa cade imediat in fundulet si plange de ciuda. Dar jucarii cea mare ii ia din mana, tot ce vede la Isa ii ia din mana, explicandu-i ceva...Isa stai asa sa fac ceva cu ea...dar Isa se supara. La noi cea mica e cea care gaseste activitati, face chestii, gaseste cu ce sa se joace si Alessia i le ia din mana.
Si Alessia mi-a spus odata, in gluma ca nu o mai iubeste pe isa, e rea si sa o lasam in masina sa doarma pe bancheta si cea mica se supara si plange daca aude ca e rea si nu o iubeste surioara.
Dar cand Isa face fite si nu vine dupa noi, la Mall, Alessia o striga o ia de mana, o trage cu forta, imi spune sa astept sa o luam, sa nu ii lasam surioara in drum. De parca ar lasa-o cineva! Ele se joaca ff mult impreuna, mai ales in vacanta acum, sunt tot timpul impreuna, bine, se mai cearta dar nu s-au despartit niciodata, e un pic mai simplu ca au cam aceleasi preocupari dar fratii oricum se iubesc foarte mult, si daca Matei e un cumintel, atunci sa stii ca intre copii sunt multe intamplari si caractere diferite, el va fi antrenat de acasa de surioara solicitanta.
Sa ne spui ce faceti joi, va pupam si va tinem pumnii!
Roxxy80 spune:
Clau, vezi tocmai asta e problema la noi, copiii mei nu se joaca niciodata impreuna cum fac printesele tale, ai mei nu au absolut nicio activitate in comun. Sper sa vina si ziua aceea cand o sa-i vad ca se joaca impreuna.
Si eu astept cu nerabdare ziua de maine, am ceva emotii.
Va tin la curent. Va pup cu drag!
Lali_mete spune:
Buna dimineata!
Aseara am fost la ginecolog,vestile nu sunt tocmai bune din pacate. Placenta mea este foarte imbatranita,gradul 3-4 , fetita in urma cu dezvoltarea cu aproape doua saptamani. Arata eco 35.4 saptamani, si dupa um si prima ecografie sunt 37.3 zile ,totusi la dpn este diferenta doar de 6 zile,adica dupa um ar fi 5 septembrie,dupa ultima eco 11 septembrie,atat scria pe ecranul ala. Ce il ingrijoreaza pe dr este placenta,care este calcefiata in mare parte,a imbatranit brusc in ultimele 4 saptamani si nu se mai hraneste bebelina corespunzator,si ii e teama sa nu intre in suferinta fetala,asa ca sambata merg la spital,ca este de garda ,sa ma vada la ecograful de acolo,cae mai performat,si este si un medic ecografist in care are incredere,acolo.
Scuze ca nu spun fiecareia cate ceva,dar daca stau la laptop ma apuc de cautat pe net cine stie ce tampenii despre placenta imbatranita,si si asa mi se ridicase tensiunea in cabinet ieri,si m-a certat,a spus ca grijile astea sa le las in seama lui ,eu sa ma odihnesc si sa vin sambata.
Va pupic dulce pe toate.
Pentru Raisa
Lali de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si 37+ cu Ioana Teodora
AMR 3 saptamani
Pentru Raisa
AMR 3 saptamani
laura78nico spune:
Buna!
Ma grabesc ca am mai pierdut un mesaj cine stie pe unde...
Lali bafta multa maine suntem alaturi de tine.
Interesant ce spuneti voi despre frati. Si noi ne confruntam cu lupte, certuri, impinsuri, cazaturi, crize de ambele parti. Dar am mai invatat ceva de la voi si voi incerca sa aplic. Stiu ca ei se si iubesc, se cearta pe jucarii, dar se si joaca impreuna. Sper sa fie bine Roxy la psiholog.
In rest noi am petrecut cu bine la bunici, ne-am distrat am fost si pe la Vulcanii Noroiosi unde Ramona arunca cu bolovani in cratere, iar Mihai era cam obosit poate data viitoare va fi mai interesat de cratere.
Va urez we placut si sa auzim numai de bine.
Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007
monikus spune:
Bun gasit tuturor,
Am revenit si noi pe meleaguri natale ca sa zic asa. Nu apuc sa scriu prea mult pt ca am de spalt si stras o groaza si de facut mancare deci...timp ioc ca sa zic asa.
Clau, Roxxy uite asa invatam noi astea care inca nu au curaj sa se apuce de al doilea copil :P. Sunt sigura ca timpul le va rezolva pe toate la voi. Oricum eu cu sormea si acum ma mai "paruiesc" asa ca... nu sunt un exemplu bun:)).
Rox sunt sigura ca Matei nu are nimic si ca in timp va renunta la ticul de care vorbesti.
Despre nervozitate intre soti nici noi nu ducem lipsa pt ca suntem prea obositi. Nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi peste 1 luna cand Rares incepe cresa si eu munca. Sa nu mai spun ca inca dormim foarte prost cu 3-4 treziri pe noapte. Nu stiu cum voi rezista dar cred ca mai e putin si voi aflat.
Lali e nevoie sa scoatem agitatele? Doamne ajuta sa fie totul ok si bebelina sa nu sufere. Tin pumnii sa fie totul bine. Azi am pus si pompa la posta. Sper sa ajunga in timp util daca e bebelina grabita.
Laura ma bucur ca v-ati simtit bine.
La noi in concediu a fost placut dar cu multe peripetii din prima zi. Nu am timp acum sa povestesc multe dar pot sa va spun ca suntem o familie de alergici pt ca ne-am umplut de bubite de cum am ajuns acolo.
Poze o sa incarc zilele astea dupa ce reusesc sa repar aparatul care s-a stricat sau dupa ce gasesc un dispozitiv prin care sa conectez cardul din aparat la laptop.
Pupici tuturor.
Lali_mete spune:
Hello gagici!
Eu am fost la dr ,e bine, ir-urile sunt perfecte,deci fetita se hraneste corespunzator , placenta e intradevar imbatranita dar inca isi face treaba bine,cordonul e la locul lui , nu incurca bebelina in nici un fel , lichidul clar si in cantitate perfecta. Dupa femur si torace are 37 saptamani si 3-4 zile,dupa cap 36 , deci nu imi mai fac nici o problema. Acum astept sa vina cand o vrea, bine ca nu mai e cezariana pusa deasupra capului ca drobul de sare.
Am citit si zilele trecute despre disputele dintre frati ,am vorbit si cu sot despre asta,ca ei sunt nascuti la 23 de luni diferenta unul de celalalt , ce avea unul,voia automat si celalalt,se bateau,se certau,se imbranceau de la nimicuri,dar faceau si muuulte prostii impreuna cand s-au mai marit. Despre unele dintre prostii afla acum soacra-mea si se cruceste. Ce imi spunea ea,soacra,ca pana si pe ea am intrebat-o , spunea sa nu impuneti niciodata fratelui mai mare sa lase de la el,pentru ca celalalt e mic , si nu stie,pentru ca se va simti dat la o parte. Alta chestie: nu tine intotdeauna cu luatul a doua jucarii la fel,intotdeauna a celuilalt va fi altfel, chiar daca pentru noi e identica. Plus ca atunci cand una se va strica,e posibil sa se strice a celui mai impulsiv,si sa i-o ia celuilalt,si iese iar scandal. Cel mai bine e sa se explice ca fiecare are jucariile care ii plac, si ca se pot juca si impreuna,chiar daca au jucarii sau varste total diferite. O sa mai detaliez mai tarziu,acum imi e si foame si somn.
Monika nu se grabeste bebelina,deci va ajunge la timp pompa. Cum a fost in concediu? Cum s-a acomodat Rares la schimbare?
Laura bine v-ati intors de la bunici. Ati luat tot soarele sau le-ati lasat s lor?
Ioana voi pe unde v-ati mai plimbat? Mereu va admir in pozele de pe FB
Xggg imi plac de mor pozele cu Rares de pe Picasa , e un dragalas foc!
Va pupic,revin mai tarziu,acum ma bag la somn ca ultimele 3 nopti mai mult m-am zvarcolit si am pocnit un sforaici de ciuda ca sforaie prea tare.
Pentru Raisa
AMR 3 saptamani
katteryna spune:
Buna fetelor!
Lali ma bucur de vestile bune pe care le-ai adus de la eco! Doamne ajuta sa vina bebelina sanatoasa la termen!
Va pupam pe toate!
RAISA MARIA
BLOGUL NOSTRU
POFTITI IN BAZAR
www.petitieonline.ro/petitie/petitie_pentru_modificarea_legii_nr_448_2006_privind_protectia_si_promovarea_drepturilor_persoanelor_cu_handicap-p41158046.html" target="_blank">PETITIE PENTRU PROMOVAREA DREPTURILOR PERSOANELOR CU HANDICAP-va rog, semnati!
www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/aduceti_lokomat_ul_in_romania_-p57826054.html" target="_blank"> Va rog, semnati si promovati semnarea petitiei pentru aducerea Lokomatului in Romania! Raisa si multi alti copii au atata nevoie de el!