Dovleceii ii ureaza bun venit Teodorei Ioana *15*
Raspunsuri - Pagina 11
Lali_mete spune:
Maaai,ce imi place cand e asa animata pagina noastra!
|Kemsy ce pot sa spun,e minunat cu amandoi copilasii alaturi,sunt cuminti tare ,necesita amandoi 200% din atentia mea,dar nici o secunda nu ma gandesc ca e greu, ci incerc pe cat posibil sa vad doar partea frumoasa. Paul vea dragalit,si de multe ori exact cand o alaptez pe Teodora ,si eu ma conformez, ii dau pupici multi,sau ii zic sa intinda mana sa i-o pup. Dupa ce adoarme mandra ma joc numai cu el, mai zic cate ceva si el repeta un cuvant-doua dupa mine,apoi ma ignora sau imi zambeste daca ii spun sa mai repete ceva.
Eu am spus de mancat singur pentru ca el chiar facea asta foarte bine pana acum 3 saptamani , de stat la baie...pai el adora baia, cand ma vedea ca ii pun apa in cada ii sclipeau ochisorii,se juca cu dushul, si cu rasete si chiote spalam si capul, chiar il clateam cu dushul pe cap,si el pe mine sau pe tati,depinde cine ii facea baie. Acum nu mai vrea nici cu paharul,tipa numai cand il bag in cada,incepe sa tremure din toate incheieturile cand dau drumul la dush sau ii pun sampon in par.
De vorbit...ohoo,suntem in urma raaau , nu vrea,nu ca nu ar putea,pentru ca ce i se pare amuzant repeta.Repeta si rade in hohote.
PE olita azi s-a asezat cand i-am spus sase aseze,dar ca pe scaun,cum spuneam,nu a facut nimic-nimic. Doar spune "caca" foarte mirat cand se ridica de pe ea,sau cand intru in baie.
Azi a fost si dr-ita de familie si a vazut fetita , si ma oftic,ca a venit devreme,neanuntata si nu facusem curatenie cum trebuie in casa , mai aveam ceva haine luate de la uscat pe pat,ca le asezam,le calcam cand a venit ea. Iar olita trona in mijlocul dormitorului,ca o adusese Paul din baie ,si pe ea statea tantos ursuletul de plus cu care adoarme Paul imbratisat.
Va pupic,profit ca doarme mandra si spal cateva tricouri si chilotei de ai lui PAul,ca murdareste muuulte pe zi .
Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
Danuta1979 spune:
Buna fetelor
Am incheiat si a treia zi de gradinita. Eu am dus-o, eu am luat-o (pe jos si apoi cu autobuzul- cred ca e prima data cu autobuzul pt. ea). Am invatat si eu care e treaba cu cartelele reincarcatibile pe RATB ca deh..ma invatasem cu sotul pe post de sofer si acum trebuie sa ma descurc fara (e iar toata sapt. in delegatie). Trebuie cumva sa fa scoala de soferi, fie ce o fi...
A fost ok la gradi, a pland f putin cand am lasat-o de dimineata si atat. A mancat binisor si a dormit doar o ora si ceva caci au avut azi un nou copil care nu a putut sa doarma prea mult si i-a trezit. In rest toate bune iar cand m-am dus sa o iau era ca de obicei in curte si cand m-a vazut a inflorit si a alergat spre mine cu bratele intinse strigand "mama mea". M-am topit. Apoi am mers pe jos spre autobuz si am spus culorile masinilor care treceau:)
Pe zi ce trece vorbeste mai bine si cred ca o ajuta si colectivitatea. Plus ca cere sa manance ea singura, sa foloseasca lingurita etc...cand pana acum era o mare lenesa si comoda...
Se schimba copilul meu si pe de o parte sunt mandra de progresele ei iar pe de alta parca simt in fiecare zi ca pierd ceva (eu stiti ca am stat 24h/24 cu ea de cand s-a nacut cu exceptia a 4 zile). Asa am o senzatie zilnica...ca pierd ceva din ea ...nu stiu daca intelegeti.
In rest la munca e ok si ma readaptez maio repede si mai bine decat credeam. Ma intorc oficial pe 16 dar merg cam zilnic si lucrez cu colegii.
Cam atatea despre noi.
Bine au revenit fetele Cata si kemsy si ma bucur sa vad progresele copiilor. Zicea Cata de Rares ca are peste 15 kg...Wow...a mea avea 13,5 si a tot scazut pana la 12,5 kg dar s-a si lungit mult. Oricum arata f bine si nu ma stresez.
Cu pampersul tot asa...adica nu face la olita sau reductor WC. cERT E CA NICI EU N-AM PERSEVERAT...DAR MI-AM PROPUS SA INCERC MAI MULT.
Lali, lasa depresia deoparte si gandeste-te ca ai 2 copii minunati si numai pt. asta nu ai voie sa fii deprimata. Fruntea sus si fa-ti de lucru cand simti ca te iau gandurile. Sau povesteste aici cu noi sau cu vecine/peietene prin parc.Sau cu Paul ca e deja baiat mare:)
Va pup ca devine nervoasa ca nu ii dau suficienta atentie
laura78nico spune:
Buna fetele!
Am pierdut un mesaj tare lung asa ca o iau pe rand...
Cata, Kemsy ma bucur sa aud vesti de la voi si ca sunteti bine.
Nici Mihai nu este prea avansat, dar nu-mi fac griji. Fiecare cu ritmul lui. Cu olita daca il prind face, daca nu pe unde nimereste nu-i problema(zice el) ca eu ma simt asa
Lali ca si fetele iti spun sa lasi depresia deoparte stiu ca este greu, dar noi suntem aici.
Monica il p#259;upam pe Rares sa treaca repede.
acum am ceva a va povesti: aseara pe la 10 socrii mei se intorceau pe jos de la aeroportul Baneasa unde au condus o ruda. Si cum stam in cartier veneau pe joi si doi indivizi i-au bagat maina in gat soacrei si i-au furat lantisorul.Nu va spun ce sperietura a tras. Va dati seama nu era singura, dar daca era singura ce se intampla? daca erau si copii cu ei?
Ma duc sa mai aranjez cate ceva
si o saptamana minunata.
Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007
Danuta1979 spune:
Vai Laura...groaznic! Nu stiu unde o sa se ajunga...sa ni se dea in cap pe strada banuiesc. Sper ca soacra saa treaca repede peste sperietura. Oricum, bine ca n-a fost singura...
Copii ce-ti fac, sunt bine sanatosi? Ce nazbatii mai fac acum pe final de vacanta? Cu baiatul ce faci, cu cine il lasi la intoarcerea la munca?
Pupici
laura78nico spune:
Dana multumesc asa zicem si noi...oricum am hotarat amandoua sa renuntam la cercei si lantisoare pentru o perioada.
Cat despre copii, ei sunt bine se joaca impreuna se si cearta ca na fiecare vrea jucaria exact atunci...dar trec momentele astea. Cat despre cand ma intorc la serviciu vor ramane socrii mei cu ei. Am mare noroc ca sunt la pensie amandoi ca altfel cautam si eu crese, bone.
Spor la gasit o scoala de soferi!
Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007
Lali_mete spune:
Laura o las mamicule,o gonesc mama ei de depresie , nu o vreau langa mine! De aia am si scris ca merg in parc, sa discut discutii,numai sa nu stau in casa.Stiind ce am patit prima data,acum recunosc semnele,si fac ceva din timp,nu mai astept sa ajung plangacioasa.
Acum sunt intr-o dispozitie tare buna,am facut baie la cupii,am facut si eu o baie ajutata de cumnat. Acum nu va imaginati ca m-a spalat pe spate,mi-a tinut fetita in brate cat m-am rasfatat eu,15 minute,si a povetit nu stiu ce cu Paul. Teodora deja face nanel,m-a supt o ora si acum are stomacelul plin,scutecul curat, doarme pana pe la 1-1.30 , papa cam o jumatate de ora-o ora si doame pana spre dimineata sau chiar dimineata la 6 .Sper sa nu mai stea treaza doua ore ca noaptea trecuta,de la 1 la 3, ca se trezeste si Paul si plange daca plange ea.
Am ras cred ca o ora cu Paul... are niste ghidusii in cap'sor de iti vine sa il mananci. Dar despre ele intr-un episod viito.
Laura,imi pare tare rau de ce i s-a intamplat soacrei tale,sper sa treaca repede peste sperietura.
Catalina ce dulce e Rares,paca il si vad cum spune cu un zambet sugubat "Lali" .Si nzici chinezo-coreeana? Eu cred ca Rares si Paul vb aceeasi limba,ca si a lui tot asa seamana .
Merci de urari .Spor la munca,atunci cand o incepi in forta.
Va pup,noapte buna, ma bag in patut.
Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
laura78nico spune:
Multumesc Lali si ce frumos vorbesti tu de copii tai.
Ioanna81 spune:
neata
mama, Laura, parca suntem in vestul salbatic. nu a facut plangere la politie soacra ta? ce nenorociti
eu am vazut la televizor ca s-au mai intamplat cazuri din astea si i-au prins pe talhari. erau niste pusti deo etnie colorata
x_ggg spune:
Neata!!
Wow, Laura, ce sperietura! Am patit-o si eu cand aveam vreo 12-13 ani, in plina zi, in plin centru, dar eu eram o copilita... sincer, sper sa ii prinda, macar ca sa nu mai faca, daca nu pentru recuperarea pagubei.
Lali, esti tare! Ioana doarme mai bine ca Rares, ce tot atatea depresii....ai 2 copii grozavi, unul mai cuminte ca altul..sa iti povestesc de o cunostinta de a mea. Fetita-3 ani si ceva, baietelul nou nascut. Il aduca acasa, el plangea, maica-sa il ia in brate si ii spunea:"Nu mai plange, puiul mamii", iar fetita:"eu sunt puiul mamei, el e Alex". Sec. Sau o mai intreaba pe maica-sa cand moare Alex, ca ea s-a plictisit deja. Plus piscaturi, tras de manute, de nu o poate lasa o clipa singura cu cel mic.
Danutza, am vazut din poze ca Alexandra e intr-adevar foarte inalta pentru varsta ei. Mie Rares mi se pare pispirel, nu arata de 15 kg+, doar se simte cand il iau in brate, si zau, vad mereu copii mult mai mari(nu doar grasi, ci mari cu totul)de o varsta cu Rares. Pana la urma, sanatosi sa fie. Sper sa mearga doar mai bine, din ce in ce mai bine cu gradinita.
Ioanna, din nou jos palaria pentru Carol, dar si pentru sotul tau! Asa ma bucur cand vad ca mai scrie cate ceva pe blog.... Iar despre progresele celui mic, ce sa mai spunem: felicitari si lui si tie.
Monikus, am vazut pe FB ca iti faceai griji cu analizele pt cresa. Pana la urma le faci si gata. Asta e, daca trebuie si intepat, urla o data si gata.
Iar cu somnul si masa noaptea..hmmm, cred ca eu sunt cel mai bun exemplu de ASA NU, dar din cate citesc, tot se spune sa le dam apa in loc de lapte, chiar citisem undeva, pt cei cu biberon, sa le faci laptele ala de noapte cu cate jumatate de masura de LP mai putin, in aceeasi cantitate de apa, pana ramane doar apa. Iar ultima masa de seara sa fie mai consistenta. O fi bine, o fi rau....
Eu am remarcat la Rares ca daca pe la 6-6 jumatate seara ii dau iaurt cu 2-3 linguri de cereale(cam 200-250 de gr mananca, ii pun 2 paharele din alea, dar nu termina tot), si dupa 2 ore ii dau cerealele lui de seara, doarme ceva mai bine, adica doarme mai bine daca in a 2 a jumatate a zilei mananca mai mult.
Acu dilema lunii: ce cadou primesc dovleceii de 2 ani?
Danuta1979 spune:
"Danutza, am vazut din poze ca Alexandra e intr-adevar foarte inalta pentru varsta ei. Mie Rares mi se pare pispirel, nu arata de 15 kg+, doar se simte cand il iau in brate, si zau, vad mereu copii mult mai mari(nu doar grasi, ci mari cu totul)de o varsta cu Rares. Pana la urma, sanatosi sa fie. Sper sa mearga doar mai bine, din ce in ce mai bine cu gradinita.
Acu dilema lunii: ce cadou primesc dovleceii de 2 ani?"
Da, cred ca oricum baietii sunt mai grei decat fetitele (densitate osoasa diferita am impresia). Oricum a mea a crescut mult in august cat am fost in vacanta prin taRI STRAINE CACI AM VAZUT LA INTOARCERE la sandale si hainute ca dintr-o data au intrat la apa. Oricum si a mea si Rares al tau arata f bine si oricum flacaii trebuie sa fie mai puternici si mai musculosi ca sa poata cara in brate fetitele noastre fitoase si rasfatate:)))
Despre cadoul de 2 ani...cred ca ii voi cumpara o tricicleta caci nu are si vad ca isi doreste. Ceva mediu. Sa vad ce gasesc. Si poate si un carucior de impins (alea mici, roz, jucarie ..de papusi) caci tot plange prin parc cand vede la alte fetite si vrea si ea. Inca nu e nimic batut in cuie cu cadoul...inca ne gandim:)
Am dus-o pe a mea azi la gradi partial in brate si o statie cu autobuzul ...cam 20 min in total de acasa pana la gradi. Nu e greu dar nici usor caci e ceva de mers si dimineata a mea nu prea vrea sa mearga pe picioarele ei. Am lasat-o iar plangand dar cand am ajuns la poarta gradinitei deja tacuse. Ea vrea la gradi dar sa stea si mami cu ea. In rest cu adaptarea e totul f bine. Stiam eu ca am fetita de comitet:)
Am identificat un instructor auto (mi-a recomandat cineva), am facut rost de nr. de tel si vineri cand vine sot il pun sa sune sa discutam si sa vedem cum facem. Pe zi ce trece imi dau seama ca permisul si masinuta mea devin o necesitate de cand am copil. Ca in rest eu m-as descurca f bine cu metroul, pe jos sau cu RATB-ul...dar nu e vorba numai de mine.
Azi n-am mai mersd la munca si poate nu merg nici maine. La urma urmei inca mai sunt in concediul pt. ingrijire copil pana pe 16 sept.:)
Azi am program de spalat cu vanish covorul din sufragerie si de gatit peste pentru fetita mea:)
Lali care mai e viata ta azi? Ce ai in program? Ce fac copiii? Dar tu...cum te simti dupa nastere...te-ai recuperat deja?
Ioana, cum e cu munca? Monica, cum stai cu pregatirile pt. cresa? Laura, si eu zic sa faca soacra plangere la politie...cine stie..poate ii gaseste politia..Si poate un spray cu piper in geanta nu i-ar strica...macar pt. moral acum cand e speriata..
Revin
Pupici