Dovleceii ii ureaza bun venit Teodorei Ioana *15*
Raspunsuri - Pagina 10
Ioanna81 spune:
La multi ani , Isa!
intru si eu pe la voi ca am terminat treaba pe ziua de azi (zarzavat de ciorba, ardei copti, ardei umpluti, budinca de conopida ca sa zic doar de bucatareala)
la serviciu este bine, am intrat direct in miezul problemei ca sa zic asa. totul a mers bine.
la noi azi e a treia zi fara scutec peste zi. azi nu i-am dat nici la somnul de pranz (dar am pus un cearceaf impermeabil pe pat) afara facem pipi la copac/floare/ce-o fi ca sa creasca mari si frumoase, acasa facem la olita. sper ca am scapat de scutece.
cand este cu mama este deosebit de cuminte, neasteptat chiar. nu plange dupa noi, mananca tot, o alearga pe mama prin parc, adorame la pranz foarte frumos si fara suzeta, din astea...
de vorbit vorbeste din ce in ce mai bine. foloseste substantivul cu atribut sau numeral, face propozitii de minim trei cuvinte, stie cifrele si le identifica pe strada si in ordine aleatoare. acum am inceput sa-i aratam literele si vad ca este foarte receptiv.
inutil sa va spun cat de mandra sunt de el si de progresele lui
hai ca m-am laudat destul. va urez o seara frumoasa si o duminica minunata.
Danuta1979 spune:
Buna fetelor
Ei...cu analizele...nu ca nu vreau neaparat sa le fac dar daca scap fara ele e si mai bine (comoditate). Sotul mereu prin delegatii (maine de ex. pleaca la 5 sdimineata si mai vineri vineri seara tarziu si posibil si sapt. viitoare la fel), eu fara permis/masina cu dusul/adusul copilului si rezolvatul altor treburi plus mersul pe la munca etc. Acum chiar mi-ar fi si mai complicat sa ma mai si plimb dimineata cu ea pe la clinica .. Daca o sa trebuiasca o sa le fac dar deocamdata nu au mai zis nimic. Cu scoala de soferi n-am rezolvat inca nimic, am fost sa vorbesc la doua dar complicat, ocupati, greu cu masini disponibile la orele cerute de mine etc. Mai investighez si poate gasesc o scoala mai mica si mai dornica sa faca treaba si mai flexibila.
Cu gradinita merge bine, a fost si vineri cuminte, a colorat, au lucrat la invatatul cifrelor/culorilor/literelor si mi-a laudat-o ca stie toate cifrele, culorile de baza si multe litere.. a mancat tot mai putin ciorba (asta stiam si de acasa ca nu o mananca), a adormit usor etc. De pland doar 30 secunde cand a lasat-o tati la gradinita. Stiu ca ii e dor de noi cat e la gradi (se vede ca ne iubeste mult dupa ce vine acasa...) dar pare sa inteleaga ca nu avem de ales niciunii si e pana acum cumintica. Are si o educatoare ff draguta si blanda si iubitoare de copii si probabil si asta ajuta.
Lali, ma bucur f tare ca micuta e cuminte si necolicioasa si ca Paul e asa iubitor cu voi doua:)
Gata ca m-am lungit destul. Pupici
Lali_mete spune:
Buna dimineatza!
Ioana eu iau un ceai,merci frumos . AI si cu fenicul,chimion si anason pentru ?
Ma bucur tare ca se inteleg atat de bine Carol si buni! Eu cred ca o sa raresc sederile la mamaita ale lui Paul,pentru ca de cate ori se intoarce de acolo trebuie sa o iau de la capat cu tot : mancat singur,adormit singur la pranz, stat frumos la baie si balaceala, stat frumos la imbracat,jucat cu copilasii,raspuns cand strig la el,etc.
Nu mai zic ca nu imi sta pe reductor la wc cum imi statea pana l;a ultima vizita, daca ta pe olita,sta si atat,o foloseste pe post de scaun... Imi urla la baie iar,de parca il taie cineva , nu mai suporta sa ii pui apa pe cap. Sunt sigura ca in loc sa il spele cu samponul lui,care e fix cum l-am lasat eu,l-a spalat cu samponul ei care ustura la ochi,apoi l-a clatit cu dusul ala tampit care cand da apa fierbinte cand rece si asa se duce naiba dragul d ea face baie.
Hai caq m-am plans destul .
Fetelor, eu simt cum alunec iar in depresie, o tin cat pot de departe dar iar mi se ineaca corabiile una cate una. Ma simt al naibi de singura,prietenele mele lucreaza si nu ma pot vizita decat rar,prea rar pentru capatana mea , si eu simt nevoia sa stea cineva cu mine. As fugi la sora-mea cateva zile, dar ea are treaba in perioada asta,ca la tara acum se fac toate pentr iarna , se culeg de prin gradini legumele... si totusi poate m-as simti utila acolo macar ca ma joc cu copiii in curte si ii fierb bulionul .
Acum ies in parc,poate gasesc ceva mamici pe gustul meu cu care sa palavragesc.
Va pupic, o saptamana minunata va doresc .
Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
Ioanna81 spune:
Lali, nu poti sa-i impui sa faca cum spui tu? (soacrei tale, adica) spune-i ca altfel nu i-l mai lasi si gata. crezi ca te-ai descurca daca i-ai avea pe amandoi acasa?
cat despre depresie incearca s-o duci departe ca te simte domnisoara cea mica si se va agita
kemsy spune:
Buna dimineata!
Ne-am adunat si noi de pe drumuri, adica am revenit pe meleaguri..adoptive si din nou la rutina!
Vreau sa urez dovleceilor sarbatoriti deja la multi anisori sanatosi!!!
Pentru o dovlecita deosebita, desi cu intarziere:
La multi anisori Ebru, sa fii sanatoasa si sa ai parte de mult noroc!!!
Felicitari lali pentru Teodora!!Sa fie sanatoasa!!! Cum va este, cum e cu 2 copilasi mici?
Eu nu ma vad acum cu bb la cat de solicitant e Loris. El mereu vrea in brate, alintat, iti cere atentie 100 %
Vad ca ati inceput/veti incepe cat de curand lucrul!!Spor la munca Ioanna, danuta, monikus
Noi suntem bine, L a fost fericit in Ro, cu bunicii mereu, a mancat de toate, chiar si interzise (gen gogosi ). Si-a dat si drumul la vorba, adica incepe sa zica unele...jumatati de cuvinte, dar pentru mine e progres: ba-baie, du-dus, tiu-tiu-ciuciu , papa, pipi, ba-bai , bebe...etc. Insa l-a si luat pe nu in brate, cam asa raspunde la ce ii cer. Iar daca pana acum statea 3 secunde pe olita, acum nici nu vrea sa se aseze...deci vom fi codasi la renuntat la pampers. Cam asta despre noi.
Saptamana buna va doresc!!
Gianina, mamica lui Loris Stefan, o mandrete de baiat (2 oct 2009)
Raisa are nevoie de noi
Lali_mete spune:
Kemsy bine ai mai venit pe aici, mabucur ca Loris cu parul de soare s-a simtit bine in Ro.
Ioana i-a spus sot o data sa ii faca aie cum trebuie si sa il lase sa manance singur,dar vad ca a vb singur. Eu ma descurc foarte bine cu amandoi, Paul a tot fost la tara vara asta pentru ca se simtea foarte bine acolo,iar eu as fi avut nevoie sa imi stea cu el doar cat am fost in spital sa nasc,si perioada de internare de dupa. Asa ca nu o sa mai stea Paul singur acolo , doar cu mine sau cu taicasu . Imi e nu-stiu-cum sa ii spun iar, o sa imi spuna ca sunt nerecunoscatoare,desi tot timpul ea mi l-a cerut pe Paul, s-a rugat de no isa il lasam acolo ca ei ii e urat singura si ca el se simte tare bine la aer curat...
Depresia o tin departe cu o cura prelungita de parc,de discutii cu oameni blanzi, care sa imi aduca o stare zen,cat mai zen .
Va pupic.
Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
x_ggg spune:
Salutare tuturor! Ca de obicei, din an in Paste apar si eu.
Mult succes celor care au inceput gradinita / cresa, va dati seama ce copii mari avem...
Bine ai venit, Ioana Teodora!
Sa papi mult, sa o lasi pe mami sa faca nani...sper sa scapati de colici, iar in legatura cu Paul, el pare un copil foarte sociabil, sunt convinsa ca nu vor fi probleme de adaptare.
Sa mai zic, ca daca il intreb pe Rares cum il cheama , spune "Lali".
Si eu am intrat in "campul muncii" ca sa zic asa, de la 1 sept, dar pentru ca lucrez in invatamant, pana pe 12 sept e tare lejer, 1-2 ore maxim, ba azi am stat juma de ora. Deocamdata, Rares a prins o singura masa cu altcineva, pe care a papat-o fara scandal, sa vedem de saptamana viitoare, cand va trebui sa isi faca toate somnicurile cu bunica, eu avand ore de la pranz in fiecare zi.
De vorbit, tot o chinezo-coreeana, repeta dupa noi, unele ii ies(cele mono si bisilabice),nu legam propozitii; facem la olita fara scandal doar daca prindem momentul, inca nu se poate tine, nu constientizeaza, asa ca kemsy, no worries, si noi cu tine la rand.
In schimb, cantam AIAIAI-o melodie cu marc antony si pitbull, oioioi- danca kuduro, popul=focul, melodia lui Smiley, etc, le cunoaste si le aude, mai ceva ca mine
M-am bucurat sa aud de usor a renuntat Carol la tzitzi, si ca si Alexandra e la fel, al meu inca suge noaptea, plus la somnul de amiaza(de adormit seara, adoarme fara probleme, cu conditia sa fie intuneric bezna si sa ii spun de vreo 300000 de ori ca mama face nani). Sper ca si la noi, "intarcarea" sa fie lina, nu am in plan inca nicio metoda mai radicala.
Papam bine, si pasat si nepasat uneori, paste cu sos alb sau rosu, daca i-as da, ar manca zilnic, singurel, dar cu lingura, cu furculita mai greu. In rest, tot mami il hraneste. Continui sa ii dau o masa de fructe pasate mai dimineata, pentru tranzitul intestinal si pentru imunitate, plus ca mananca cu placere, asa ca de ce as renunta...
Are 15,5 kg si cred eu cam 92-93 de cm, masurat asa mai in viteza, mai avem 2 canini si gata(dar tare greu sparg astia de jos). Programul de somn este insa multumitor: 2-3 ore la pranz, seara cel tarziu la ora 21 e gata, se trezeste pe la 7:30-8 dimineata (cu ceva agitatie noaptea, dar doar pt tzitzi..de ce sa mint, am avut si nopti bune, cu doar 1 trezire a mea, dar si nopti cu treziri din 45 in 45 de minute).
SI Rares plange acu la spalat pe cap, adica mai mult se agita cand ii intra apa in ochi, e o faza, sper, pana acu nu am avut genul asta de probleme.
Avem crize de personalitate, in sensul ca dam orice e al nostru pentru o jucarie straina, pe care apoi o inapoiem cu mare mare scandal, inca nu spune "NU", se arunca inainte pe tobogane, de a dat o fata si avea un obraz vanat de spuneai ca e palmuit. Mai aruncam cu nisip, nu vrem deloc sa mergem cuminte de manutza pe strada,doar sa alergam, asa ca tot cu tricicleta ne deplasam pe distante mai mari. Stim numerele de la 5 la 10 , alea mai mici nu ne intereseaza. Ce i se pare lui cool e sa ii spun cand trece cate o masina ce culoare are: masina rosie, masina gri, etc, iar el repeta dupa mine: popu(rosu), ghi(gri), aba(albastru), etc.
Acu cu legumele de toamna, le-a invatat si el:ardei, rosii, castraveti, ceapa, cartofi, etc.
Ce sa mai spun:
La multi ani,dovlecei de pretutindeni! Sa cresteti mari, sanatosi si fericiti!Va pup.
monikus spune:
Kemsy, Lali, Cata eu zic sa nu va inghesuiti prea tare la rand in fata pt ca Rares al meu sigur ramane ultimul cu pampers. El nu a stat niciodata pe olita /reductor ca avem de amandoua. In secunda doi se ridica si tipa de ma aud si vecinii de vis-a-vis. De vorbit....ha ha ha stam si mai bine. In afara de mama nu zicem nimic. De mancat singur...iar ha ha ha. Pai lingurita e pt batut in masa si atat. Eiii hai ca nu il mai laud atat. Oricum, sper ca odata inceputa cresa la sfarsitul saptamanii viitoare sa fie mai cooperant si sa mai copieze si el ce fac copiii cuminti.
Weekendul asta am fost la tara la cumnata mea, undeva langa Targoviste si ne-am intors cu o falca umflata si super-julit, adica ni s-a julit si mai rau genunchiul deja julit. Azi colac peste pupaza, ne-am spart si buza in casa cazand de pe o sticla si suntem cu ea sangeranda, evident tot de cuminti ce suntem, si am luat si o tranta in fata blocului pt ca nu stim decat sa alergam uitandu-ne dupa cai verzi prin copaci, ca doar suntem afara si nu avem pereti. Daaaa asa ne distram noi in ultima vreme. Oricum, vorba unor babute de la bloc: ce vrei mama? un tantalau? lasa-l sa alerge, lasa-l sa fie spirt. Asa ma consolez ca nu e tocmai rau ce face Rares.
Lali mami lasa depresia. Stai afara cat de mult. Vb cu cine poti si gandeste-te ca bebelina are nevoie de tine calma.
Kem, ma bucur ca v-a priit vizita in Romanica. Sa va fie de bine si astept poze.
O saptamana buna tuturor.
kemsy spune:
Hello again!
monikus, sunteti incercati tare cu loviturile. Si L alearga mult, iar cand cade, se duce direct in cap...Dar ma inteleg cu el, ii mai zic sa-mi dea manuta si ma asculta.
Referitor la mancat singur, L o face...adica in paralel cu mine, dar duce lingurita destul de bine la gura. L-am lasat si in ideea daca ar merge la cresa, sa stie sa se hraneasca, ca am auzit ca nu prea ajunge mancarea in burtica daca nu stie sa o duca singur
x_ggg, aveti un program frumos de somn. Si L la 21 e in patut, eventual doarme deja. De cand ne-am intors adoarme rapid, cat il pun in patut, imi da sa-i pup talpile si palmele apoi somn Se mai trezeste noaptea pt apa. Si el e fan muzica si dans...e foarte comic. In ritmul asta cu munca ai timp sa te "obisnuiesti" si tu
lali, lasa depresia, nu are de ce sa vina. Cauta compania, iesi mult cat mai e frumos.
Despre spalatul pe cap: noi avem o palariuta care nu lasa sa-i intre apa in ochi...si uite asa baita e o activitate muuult dorita de L.
l-AM LASAT AZI FARA PAMPERS SI MI-A BOTEZAT DEJA COVORUL
Acum si-a descoperit o noua pasiune, fotografiatul si aprinsul luminilor in toata casa
Gianina, mamica lui Loris Stefan, o mandrete de baiat (2 oct 2009)
Raisa are nevoie de noi