Dovleceii ii ureaza bun venit Teodorei Ioana *15*
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claucia/claucia.jpg)
claucia spune:
Buna dimineata dragelor,
Ce frumos cand este pagina animata si ce frumos scrieti! Lali las-o-ncolo de depresie, dar si daca vine sa te gandesti ca este cea normala de dupa nastere, acolo un baby blue, trece si sa vezi ce frumos este cu 2 copii, o sa simti bine bine ca e bine dupa 2 luni incolo. De la 1 an in sus e si mai frumos pana devine frumos de tot.
paradoxal, mie mi s-a parut mai usor cu 2 copii decat cu 1. Asa cum te schimba "a fi parinte" in prima instanta, ce mai, te loveste cu tancul nu te schimba, asa si la al doilea copil te schimbi, nu conteaza ca ai deja unul, devii parinte de 2 copii, e altceva. Si e minunat.
Cumva, in mintea lor (de dupa 2 luni incolo zic eu) apare o chestie, parca simt ca apartin si ei unui grup, chiar daca acel grup este format de sine insusi/insasi si un bebe urlacios. Este grupul copiilor si acum nu numai mami si tati sunt 2, ci si noi, copiii suntem un grup, suntem tabara copiilor. Nu stiu daca are sens dar pentru Alessia a fost super super surioara, si pentru cea mica nu mai spun!
Alessia avea 2 ani si o luna cand s-a nascut cea mica. Si eu am avut un pic de blue, tin minte ca venea sf Maria (pe 8 sept), cea mica avea 5 zile si eu plangeam de mama focului ca nu pot merge afara sa ii cumpar Alessiei cadou, nu imi trebuia sa aduca cineva, EU, mama ei, trebuia sa ii iau cadou ca bietul copil nu are cadou. Acum imi vine sa rad si e hilar, daca ii luam mai devreme sau mai tarziu nu era nici o problema, sau deloc ca doar e zi de nume
, dar atunci...
A venit sora mea atunci cu tort, copii, am facut ditai petrecerea ca sa imi alin eu constiinta de mama proapata a doua oara
Acum se inteleg minunat, sunt prietene si asta e cel mai frumos, rad amandoua, au codurile lor de ras, cea mica face intr-un fel, o joaca de-a lor si rad amandoua de nu se poate. Noi nu intelegem dar nici nu trebuie, ele stiu ce fac. Iar cea mica o urmeaza pe Alessia si o imita, este un bun profesor pentru ea.
Micuta mea mare e bine, am scapat de pampers totalmente, iarna, vara, noapte zi , somn, totul. Nu a fost greu si a durat cam 2 saptamani per total, a inceput sa zica ishhh (asta e pipi) si kk zice kk, cand facea, i-am cuparat chilotei frumosi cu hello kitty si mandra de ei tare mai suferea daca se murdareau, asa ca a inceput sa spuna inainte, o puneam pe olita sau pe reductor si gata.
A mai facut de 2 ori in pat, odata pe parchet si cam atat. Face si afara la tufis, si pe unde o apuca, si la restaurant la toaleta daca o tin in sus, gata e fetita mare.
A inceput sa vorbeasca binisor, adica se vede ca intelege multe, vrea sa repete ce vorbim noi, nu ii ies toate literele insa, repeta culorile, face propozitii dar fara cuvinte de legatura, adica de genul: Pempa nu! kitty da! sau Uite mami, Ada aici, aici a ishh! (adica este pe olita si face pipi.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kemsy/kemsy.jpg)
kemsy spune:
Salutare!!
Muncesc de dimineata dar acusi se apropie si ora mea de somn
lali, cu 2 copilasi asa cuminti care te fac sa razi cu orele nu poti fi decat....ffooooarte departe de depresie
laura, ramai cu sechele dupa asa sperietura...Nenorocitii. Bine ca s/au limitat la atat
danutza, ma bucur ca totul merge bine cu cresa .Si Loris al meu are in jur de 92 cm si inca nu a ajuns la 13 kg. Dar se simte cand il ai in brate, e osos
Ideea cu scoala de soferi e minunata..iti usureaza mult viata
Eu l-am lasat de ieri dupa-amiaza fara pampers ziua...Deja mi-a botezat de 3 ori casa Faza e ca nici nu-l deranjeaza cand face pe el...Daca si kk face fara sa anunte...eu ii pun iar scutec
Referitor la cadou nici eu nu prea stiu, desi am muuulte idei insa trebuie sa fac selectie: tabla cu creta, de aia mai maricica, set de acuarele, cuburi din lemn, puzzle, jocuri de asamblat...Bani sa ai
Gianina, mamica lui Loris Stefan, o mandrete de baiat (2 oct 2009) Raisa are nevoie de noi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kemsy/kemsy.jpg)
kemsy spune:
Am uitat sa va zic ca baiatul meu trage iar la tzitzi. L-a vazut pe verisorul lui cum papa san, si acum vine la mine, ma trage de bluza, cautza sanul si zice: tzitzi-bebe . Imi pare rau ca l-am intarcat, dar nu mai puteam cu treziri la 20 minute...
claucia, ce frumos vorbesti de fetele tale Asa e, fac echipa copilasii. Lui L ii plac mult copiii, mai ales aia mai marisori. De vreo saptamana nu mai pisca in parc, Doamne-Ajuta!!!!
Ai fetita mare, ai scapat de pampers L nu zice cand face, nici pipi nici kk...Oare sa astept momentul asta, sa zica el, apoi sa-l las fara scutec ?
Gianina, mamica lui Loris Stefan, o mandrete de baiat (2 oct 2009) Raisa are nevoie de noi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ioanna81/Ioanna81.jpg)
Ioanna81 spune:
la serviciu e ok, multumesc pentru intrebare ma acomodez din mers, primesc pe fiecare zi mai multe sarcini pe care incerc sa le rezolv in timpul regulamentar de joc ca sa ajung acasa la copilul meu sa mergem in parc. imi organizez timpul mai ceva ca ceasornicarii elvetieni ca altfel ies din cele 24 de ore
privind greutatea noi nu am mai fost la medic de muuuuult. nici nu cred ca mai stie tanti aia cum aratam. mi l-a cantarit nenea care vinde pepeni in piata si avea 12.700 imbracat, incaltat (fara scutec). deci vreo 1,5 cred ca are. nu cred ca are de unde sa aiba mai mult. nu are buton de oprire copilul meu.
de cadou noi am vrut sa-i luam o bicicleta de echilibru, un strider sau ceva de genul. numai ca l-am urcat aseara in parc pe una si nu i-a placut. sta in picioare, nu se aseaza pe sa. este absolut fascinat de alea de plastic cu doua roti in spate asa ca din aia va primi. si va mai primi ceva animale de plastic (domestice si salbatice), corecte dpdv anatomic ca ii plac mai nou si mi le arata entuziasmat pe cele pe care le are acasa.
Ioanna81 spune:
kem, eu cred ca ar trebui sa-l lasi sa fie el pregatit sa faca pipi. poti sa-l pui tu pe olita la anumite intervale de timp si sa-l incurajezi sa faca una alta. daca il lasi fara scutec prin casa nu cred ca rezolvati ceva. cat despre tzitzi sa stii ca mi-a cerut si Carol acum vreo saptamana, l-am pus la san sa vada ca nu mai e, a tras de trei ori si a plecat
clau, minunat povestesti de printesele tale. de-abia astept sa mai fac si eu un bebe (mai peste 3 ani, asa)
claucia spune:
Cadouri: i-am luat asa Isei: un aspirator de bile, mai precis o chestie cu manere, colorat, de impins pe jos, si cu o rotativa pe interior, asa incat daca intalnea vreo bila (de-a lui) atunci o tragea inauntru. Si cand apasa fata pe butoane zboara bilele. Nu stiu daca s-a inteles ceva.
Alessiei: un butoi cu multe sabii infipte (de plastic of course) si in varf un pirat. Trag toti copiii de sabii, si numai una (alta mereu) activeaza piratul si zboara. Ne-am jucat impreuna.
Printre jucariile favorite sunt carucioarele de papusi, chiar ca merita, si sincer am vazut si baietei incantati de ele, cand sunt mici isi doresc, nu stiu ca mamele imping carucioare, ci este un instrument de impins in care iti poti pune orice, ursuletul, papusa sau...masina
Roti de impins, rate, ursuleti, toate cu impingator (asa spune Alessia, le plac tare). Mai ales ca pot fi luate afara. La fel si masina cu ceva de tras, camion cu ceva de tras, sa poata fi luat afara. Tricicleta avem si folosim, e mai greu sa impinga ea, insa pe bicicleta Alessiei, de copil mare, se urca, sta in picioare si se apasa pe pedale, stie sau simte exact cum se face si inainteaza. Mie imi sta inima pentru ca bicicleta e mare, dar ea incearca tot, si trotinete cu o singura roata in fata si una in spate, biciclete mari etc. A mai primit o carte pe care daca o deschizi are pe stanga povesti si pe dreapta toate animalele ca intr-o poza din padure si daca le apesi fac in fel si chip. Mai avem un catel de la fisher price care canta in romana daca apesi pe nasul lui diverse cantece cu animale. Si asta e iubit. Plus acuarelele Alessiei.
Noi nu mai avem biberon deloc. I l-am scos din cauza ca imi era teama de carii, plus ca bea lapte noaptea din cauza de drag de tetina nu de altceva. Nu au nevoie de mancare noaptea la varsta asta. Au nevoie sa doarma.
La Avent exista niste "tetine" care se monteaza biberonului de acasa in loc de partea moale de cauciuc, este verde si taricel, cu 3 gaurele. cam ca o canita cu cioc, dar se pune tot la acelasi biberon. Ea cand le-a vazut a aruncat biberonul pe jos, insa la un moment dat l-a vrut. I-am oferit alternative, lapte baut cu paiul, cu canita cu cioc etc, dar nu biberon. L-a acceptat pe biberonul cu noul device dar nu a fost nici o dragoste. Acum bea lapte din sticla de plastic de la H&M cu Hello Kitty seara pe canapea inainte de nani si nu se mai trezeste deloc noaptea.
Stiam de la Alessia ca se trezeste de dragul tetinei, Alessia mi se trezea de n ori noaptea dar ea nu mai bea lapte, dar vroia apa cu biberonul. Si continuu. Cand i-am scos tetina moale de la biberon a disparut si atractia catre apa si a dormit fetita bine.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/x_ggg/x_ggg.jpg)
x_ggg spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioanna81 nu are buton de oprire copilul meu. |
Asta cred ca mi-as dori eu cadou !!!!
![](icon_smile_big.gif)
Sincer, intentionez sa ii iau un carut de papusi mai mic, m-am saturat cum fuge dupa toate prin parc,evident mamicile respective se uita urat, iar eu ma simt tare prost.
![](icon_smile_blush.gif)
Claucia, si aspiratorul tau suna bine. Poze ceva, un link?
![](images/user_woman.png)
Danuta1979 spune:
Apropos de caruciore de papusi...eu am prospectat putin piata si raport pret/calitate cat de cat bun am gasit in auchan militari la un magazin de jucarii (erau expuse in vitrina mai multe modele - cu 2, 3 roti, cu copertina...chestii...socoteli.. si costau 58 sau 59 lei bucata..nu mai stiu exact). Nu stiu nici numele magazinului dar e u magazin de firma de jucarii...ceva de genul. Poate cine merge mai des acolo ne poate ajuta cu numele magazinului (Monica?)
Aaaa...si a mea face doar la pampers...asta cu lasatul in chiloti in casa nu a functionat pt. ca face pe ea si nu o deranjeaza deloc:))
claucia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui x_ggg
Asta cred ca mi-as dori eu cadou !!!! ![]() Sincer, intentionez sa ii iau un carut de papusi mai mic, m-am saturat cum fuge dupa toate prin parc,evident mamicile respective se uita urat, iar eu ma simt tare prost. ![]() Claucia, si aspiratorul tau suna bine. Poze ceva, un link? -------------------------------------------- ![]() |
Am am, se cheama Jucarie Pic n Pop, este produsa de Tomy dar eu am cumparat-o de la Noriel. uite aici: http://www.noriel.ro/jucarii_copii_Jucarii_infant_0-3_ani/jucarie_Pic_n_Pop sper sa nu fac reclama aiurea, desi cred ca da auch
Ioanna81 spune:
E super interesanta jucaria aia, Clau. (merge linkul daca scoti virgula de la sfarsit). uite ca mi-ai dat si mie o idee