Procedura la neplata datoriilor

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kariris

Cleo, da-mi voie sa te informez ca nu ai dreptate cand spui ca o fi viata grea in ro pt ca e instabila, dar nu e scumpa. Nu toata lumea traieste la tara sa faca agricultura, sa creasca animale, etc.
Si exemplul dat de tine cu bunica care munceste la 80 de ani in gospodarie si isi mai ajuta si copiii, sincer mie personal mi se pare trist.
La noi chiriile, preturile imobilelor, pretul hranei, a carburantilor sunt mult mai mari decat in alte state din Europa. si o spun in cunostinta de cauza, ca slava domnului am batut Europa in lung si-n lat si am fost foarte atenta la preturi. Ce sa=ti spun? Ca veneam cu haine pentru copii de calitate foarte buna (firme consacrate) din Austria, Elvetia chiar (care mi s-a parut scumpa) doar pentru ca in Ro o asemenea calitate e mult mai scumpa? Ex in Ro mothercare practica preturi mult mai mari decat in Anglia. Chiar si in Belgia e mai usor de supravietuit decat in ro. Romania practica niste dobanzi imense la banci fata de restul tarilor si conditii de creditare foarte aspre pentru cel care solicita credit.
Si... salariile romanilor, ma refer la marea majoritate nu la directorii din multinationale, sunt aproape pe ultimul loc din Europa.

Si acum on topic: asta nu justifica mulgerea sistematica a rudelor plecate din tara. Nu as face asa ceva pentru nimic in lume. Am o sora in Canada, dar in veci nu mi-a trimis un dolar si nici nu i-am cerut.
Daca as fi eu plecata, singurul om la care as trimite din proprie initiativa, dar nu regulat ci atunci cand pot, astfel incat sa se descurce totusi, ar fi MAMA. Dar cum ea nu mai e, nu e cazul. Si ei i-as fi trimis pt ca un om singur, in varsta, cu o pensie mica de fost profesor si cu diverse afectiuni si nevoi chiar nu se descurca.

Daca as fi in pielea initiatoarei subiectului si mi s-ar cere bani, i-as pofti pe cei care imi cer, sa-si lase si ei familia si sa plece in alte tari sa lucreze si sa castige mai multi bani daca ei cred ca in alta tara e raiul pe pamant.

karicris, Androix, acum am vazut ca mi-ati scris.
Eu am plecat din bucuresti de 3 luni. Inca mai stiu cum e viata acolo. Spui de carburanti mai scumpi - asta nu ti-o pot confirma ori ba ca nu am avut masina niciodata - din motive de bani. Si nici nu am luat in calcul sa cumparam - ca puteam trai fara. Spui de profesori: o sa dau exemplul verisoarei mele care s-a implicat in activitate extraprofesionala, lupta sa isi dea gradele sa ii mai creasca salariul cu cateva zeci de lei. Am nascut copil in Ro cu 600 +200 lei. Asta a fost. Nu am calcat la Mothercare (e de fite, si aici sunt magazine unde as da pt o hainuta de calitate 1/4 de salariu, dar nu o fac pt ca nu e locul meu) -dar am mers in Europa/Dragonul rosu am gasit lucruri f.f.f. ieftine pt mine si copil, am primit de la prieteni hainute si la fel am dat mai departe cu draga inima. Nu de calitate de nivel Mothercare, evident, dar le-am ingrijit cum am putut. Am cusut, impletit, crosetat, facut calcule si fiind ordonata asa cum am stiut ca am bugetul. A ramas si sotul fara job - si nu ne-am apucat de plans, sau de cerut la fratele care atunci lucra in Italia, ci am cautat solutii. Am stat in chirie pana mi-am luat gars. (vorbesc de bucuresti ) cu credit ipotecar, fiind oarecum implicata in unul din scandalurile cu bancile din Ro (pe care le cunosti si tu). Dar eu am ales: atat am, atat cheltui. Acum am inchiriat-o cu 100 euro.

Cand am avut nevoie de bani, mi-am cautat inca un job. Si m-am intors mai devreme la munca din concediu de maternitate - tot de bani.

Mesajul este: am avut de ales si am ales. Cu atat mai mult, cand am avut un soc in Belgia: tot pamantul este lucrat 100%. Nu am vazut 10mp2 lasati parloaga. Casele sunt impecabile - unele saracacioase, dar ingrijite, curate, maturate. Nu am vazut pe nimeni cu seminte atarnat de gard, beat, statisticile arata ca 21% sunt fumatori , pe cand in Romania peste 40%. Si asta inseamna bani.

Si viata nu mi s-a parut scumpa in Buc, fata de Belgia. Cu putin efort din partea mea, mergeam la piata si gaseam produse bio, f. ieftine. Ideea ca trebuie sa stii de unde/cum/cand sa iei. Noi am plecat din Ro tocmai datorita neincrederii si instabilitatii. Dar si aici am inceput sa vad cum sa ma organizez, ca inca suntem la 1 salariu - 3 persoane. Cum m-am descurcat sa tin o familie in Ro cu 1 salariu, la fel pot si aici si probabil voi putea si pe Luna. Pt ca vreau.

Daca vrei tips& tricks pt o viata ieftina in Buc, ti le dau, dar nu aici ca deja deraiem. In plus, am un prieten in Ro, care traieste cu 100-150 euro lunar, si mananca bio- e vegetarian. Si isi face si concedii. Si nu, nu s-a plans niciodata ca nu se descurca, ba de cand tine regimul alimentar nu mai are nicio problema de sanatate (lucru de apreciat).

am deraiat.

O relatie se bazeaza pe incredere. Celelalte relatii, desi suntem frati, nu mai sunt asa. Iar laptop/tv/haine nu este motiv de intins mana si cerut de pomana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Subiectul de fata nu are legatura cu ajutarea unui frate minor/f tanar sa-si termine scoala, sau o ruda aflata temporar in dificultate sau o urgenta medicala sau..

Aici e vorba de un parazit care-si suge linistit sponsorul/sponsorii . Si care n-are de gand sa renunte de bunavoie la obicei.

Cine are bani de tigari/alcool, internet/iesit in club sau televizor nou (!!!) n-ar trebui sa deschida gura ca n-are bani.

In plus de multe ori nu este vorba de prea putini bani, ci de bani prea PROST dramuiti. Si de LENE.. apropo de gradina nelucrata.

Aniela, nu ar trebui sa te simti vinovata pentru alegerile proaste ale fratelui tau. DELOC. Pe acest sentiment de vinovatie se si mizeaza. Si nu esti tu responsabila pt viata si deciziile lui.

p.s. eu as trimite diverse numai pt copii - de genul haine/carti sau i-as trimite in tabere/cursuri. Daca vreau eu si am placere.. si nu ca sunt presata.. mai mult sau mai putin subtil.

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Singurul meu raspuns este ca profita de tine (voi). Orice ban venit e Ok daca este moka (gratis).

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

eu as trimite diverse numai pt copii - de genul haine/carti sau i-as trimite in tabere/cursuri.

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

si eu cred ca trimisul copilului la un curs/tabara este o idee fantastica. Copilul sa aiba contact cu alta lume etc. Ba mai mult, cred ca la o anumita varsta poti sa il iei in vacanta la voi. 3sapt la voi il va ambitiona sa invete engleza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

...la subiectul asta se discuta de parca toti cei cu venituri modeste din Romania ar fi niste lenesi! Pai bugetarii, de exemplu? sau in fine, toti ceilalti ce presteaza munci chiar si intelectuale pe 200-300 euro lunar? pe toti ii considerati la fel de puturosi?

Daca se multumesc cu ce au si nu cer sau nu se plang nu ii considera nimeni puturosi.. e alegerea lor sa traiasca pe bani putini si nu e treaba nimanui ce fac ei... daca se plang sau cer mai mult fara sa faca nici un efort ii consider puturosi... Vrei mai mult, faci mai mult si pace...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Cleo, tot respectul! in tot ce mi-ai povestit am regasit-o pe mama, care cu venituri modeste a reusit totusi sa ma creasca in conditii decente si fara lipsuri chiar singura fiind (fara sot).
Da, poti sa-mi trimiti niste tipsuri pe PM, ar fi binevenite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Am citit prima pagina si pe ultima. Eu nu stiu demersurile de la banci dar iti pot spune ce cred despre fratele tau. E doar lenes,s-a invatat cu bani mai multi si desi banii s-au redus cheltuielile le face pe masura banilor din trecut. Nu esti responsabila cu absolut nimic pentru el,chiar daca ii esti sora. Pentru suta de lire ici,suta de lire colo muncesti, deci sunt banii tai,faci ce vrei cu ei. Daca vrei sa ii lasi pe trotuar,ii lasi acolo pentru ca e problema ta. Eu si sotul meu ne-am invatat pe banuti mai multi,pana sa nasc aveam salariu bunicel, care dupa nastere a ajuns la o treime, el a fost dat afara de unde lucra,si nu a gasit nimic la acelasi salariu,a gasit ceva cu un sfert mai putin . Deci banii s-au imputinat vizibil. O perioada ne-a fost tare greu sa ne descurcam,eram in datorii luna de luna.Norocul nostru,sa zic asa,a fost faptul ca nu aveam pe cine "mulge" cum face fratele tau cu tine,si ne-am invatat sa traim si pe bani putini. Greu,dar ne-a reusit. Pana nu vei pune cartile pe masa si nu vei impune o limita tot va continua sa ceara. Eu zic sa nu mai trimiti deloc,ooate doar ocazional o sumam ica de bani,sau colete cu ce crezi tu ca le-ar trebui copiilor. Nu e responsabilitatea ta sa ii hranesti copii sau sa ii platesti berea zilnica.

Pentru Raisa
Lali de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si 35+ cu Ioana Teodora
AMR 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

sorana said: Ca exemplu - cand a murit mama tata era deja pensionar, sor-mea in anul I de facultate. Nici macar nu mi-am pus problema de a nu o intretine pana termina facultatea.
Verisoara sotului meu tocmai a ramas somera la 52 de ani intr-un oras mic de provincie. E singura, n-are barbat si nici copii. Ii vom trimite noi o suma de bani lunar. N-a fost nevoie sa ceara, ne-a zis socrul meu ca va ramane fara job, am sunat-o si i-am zis ce suma ii putem trimite lunar. Nu este o suma enorma, e suma la care putem renunta noi fara sacrificii prea mari.

Astea sint cazuri extreme si desigur oricine ar ajuta, daca poate fireste. Dar cum spunea si ruxandra, subiectul este despre cu totul altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Aniela, imi cer scuze, nu vreau sa-ti "stric" subiectul dar am o intrebare pe care as vrea sa o pun aici, ca sa nu mai deschid subiect separat.

Din diferite motive, intr-un timp destul de scurt cred ca vom fi executati silit de catre banca pentru intirzierea la plata. Eu sint asociat (pasiv sa spunem, cu numele) la firma care nu a platit la timp, de aceea spun "noi".

Celalalt asociat, activ( si creierul "inteligent" al afacerii) este sotul meu.
Sot care, dupa ce s-a incapatinat sa faca "n" miscari gresite a ajuns in imposibilitatea de a mai plati. Firma va intra in scurt timp in faliment.
Ma rog.

Printre alte prostii colosale pe care le-am facut crezind orbeste in partenerul de viata ( dpdv financiar, despre asta vorbim, celelalte prostii sint in pachet separat) am semnat si ca fidejusor ( parca asa se spune) adica in calitate de persoana fizica. Inteleg ca asta inseamna ca la sfirsit eu sint cea care voi plati toate oalele sparte.

Incerc sa minimizez pagubele ( oricum situatia de cam neagra, vorbim de sume foarte mari de bani, imposibil de recuperat dintr-un salariu din care voi trai, cel putin pentru o perioada) asa ca acum, caut solutii pentru a depasi momentul.
Marturisesc ma incearca un moment de frica, nu ma prea pricep la temeni si proceduri.
Stiu doar ca banca va rezolva rapid printr-o executare silita vinzind mult sub pretul pietii imobilele girate si apoi va ramine de recuperat din alte bunuri din posesia noastra.

Problema cea mai mare este ca eu am gasit un job in alta tara si as vrea sa incep o alta viata acolo ( sint cam presata) si nu prea stiu cum functioneaza transferul datoriilor dintr-o tara intr-alta.
Daca banca nu-si recupereaza toti banii probabil va apela la o firma de recuperatori.

Cum se poate trata cu ei? Cum o sa aflu?
Nu vreau sa ma trezesc cu situatii aberante de genul celeia in care am fost la un moment dat cind am fost data in judecata pentru o datorie veche de 5 ani, timp in care nu am primit nicio hirtie de somatie sau ceva in genul asta ( am avut un abonament la Orange pe numele meu facut din bunatate - cititi prostie- pentru o angajata care nu avea domiciliu stabil, care a plecat si buna plecata a fost ).
Cum pot iesi din postura de fidejusor? Chiar nu exista nicio clauza?

Mentionez ca banca isi poate recupera datoria dar asta presupune sa intre in conflict cu altii la care firma are datorii si banuiesc ca asociatul meu nu mai are "chef" sa se ocupe de afaceri pentru ca sintem in divort si cred ca ii e totuna ce se intimpla ( mentionez ca eu nu primesc nimic, oricum, nu am cerut partaj si nu am nici pretentii).

Iar bancii i-ar fi mai usor sa "scoata" un singur vinovat, ca doar e banca, nu?

Nu stiu cum sa ies din incurcatura asta fara sa fiu victima.
Nu vreau sa "umblu cu smecherii"si nici sa fentez banca dar as vrea sa stiu cum sa tin situatia sub control ( atit cit se poate) pentru ca ea sa fie limpede atunci cind eu ma mut din tara.

To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

daniela, situatia ta este atat de delicata si de speciala, incat numai un jurist sau cei de la departamentul de restructurare/recuperare creante al bancii respective iti pot oferi variantele pe care sunt dispusi sa le accepte. nu astepta pana banca va vinde datoria voastra la firma de recuperare.

cand ati semnat documentele la banca, cine s-a ocupat de firma voastra, de toate formalitatile necesare ? ar trebui sa incerci sa cauti persoana respectiva (de obicei este vorba despre responsabili clientela firme IMM), sa te ajute sa intri in legatura cu juristul bancii sau cu departamentul care se ocupa de recuperarea creditelor.

Mergi la inceput