LMA Tudor-Delfinasi in straie de sarbatoare (167)
Raspunsuri - Pagina 6
racusor2010 spune:
Si ca vorbiti de dragostea pentru mami:
si noi am trecut prin asa ceva, cand andrei nu mai venea sa ma pupe sau cand il intrebai unde e mami, nu mai venea sa ma imbratiseze. si asta a coincis cu zilele in care se lasa cu urlete seara la culcare. si ma simteam vinovata, ca e suparat copilul pe mine, ca ii mai interzic una alta.
dar acum e din nou mare fan mami, ma iubeste si ma dragaleste. dar are momente de tandrete si cu tati, si cu bunicile sau bona uneori. dar cu mami cel mai mult
cred ca toate trecem prin asta si prin gelozia asociata pai mai fetelor, ce ne-om face cand or creste mari si toata atentia se duce catre iubit / iubita?
sotul zice mereu ca trebe sa faca si o fata, sa il iubeasca si pe el, asa cum ma iubeste Andrei pe mine
am implinit un anisor, sunt baiat mare de acum
ochidut spune:
Maurice multumim ca ne-ai impartasit!!!!! chiar te linisteste explicatia.
racusor, pai sa stii ca te bat!!! n-o sa fie copilul suaponderal!!!! si cu cine sa semene supraponderal?????
si ca sa va distrati, imi povesteste mama ca azi era cu larisa si cu bona si larisa a inceput sa se mataie fara motiv, suparata ca o tineau in loc sa o incalte. Si mama a certat-o cu degetul - stiti voi, mai ales cei mai in varsta, au gestul ala cu degetul cand ii cearta pe cei mici. (si eu ii mai fac cateoadata). la care cica imediat, larisa nu s-a lasat si i-a facut si ea cu degetul
a zis mama ca si ea si bona nu stiau cum sa se mai ascunda ca le bufea rasul, ca era mortala cum se certa cu ele si facea si ea din deget. evident ca pana la urma a reusit sa ramana serioasa si sa nu ii dea nas.
nu e usor, ei fac cate o prostioara de iti vine sa razi, dar tu trebuie sa ramai serios.
de Larisa Ioana 24.06.2010
michelle1981 spune:
Neata mamici, delfinasi!
Am fost si noi azi la vaccin, am facut numai infarixul. ROR-ul ne mai gandim daca sa il facem. E cineva care nu il face?
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010)
ochidut spune:
racusor, cred ca are dreptate sotul cu fata. eu asa am impresia ca fetele mai mult ii iubesc pe tati. imi aduc aminte de sentimentul special pe care il aveam si eu fata de tata cand eram mica, o sensibilitate deosebita, si il iertam mereu chiar daca gresea, niciodata nu puteam sta suparata pe el. si il am si acum. bine chiar acum sunt suparata pe el, cred ca niciodata nu am stat suparata atat pe el, ca fumeaza iar mult si bea, si are 2 accidente cerbrale. parca e ca o bomba cu ceas
de Larisa Ioana 24.06.2010
adrianaBuc spune:
Salu'
deci stau la service de 2 ore si mai am de stat.
oana, reteta e simpla. Pentru Rebeca nu calesc nimic. Dau pe razatoare morcovul, dovlecel, albitura. Tai marunt ceapa, dar putina putina. Decojesc o rosie si o tai bucatele mici. Eu pun un galbenus de ou la 2 ardei - poti pune cate unul pentru fiecare ardei/ dovlecel in parte. Mai adaug un strop de ulei de masline, brocoli si ce alte legume iti mai trec prin cap, apoi orez. Umplu ardeii/ dovleceii, ii pun in vas si cu ei la cuptor, la 180-200 grade cam 1 ora. Aici te orientezi. Poti pune si carnita in ei, dar eu prefer sa ii fierb zilnic. Cand papa poti sa ii pui o lingurita de smantana.
puiutz, am trecut si noi prin etapa ta-ta-ta. O sa treaca.
racusor, nu te ingrijora prea tare. Mai redu din fainose si ai sa vezi ca atunci cand o sa alerge toata ziua o sa revina la o greutate rezonabila.
dar ce copilasi inalti si grasuni aveti! Bubulina mea avea la vaccinare (acum 3 saptamani) 9,5kg si 76 cm.
michelle, ce blondina si ondulata e! Sa o mananci! Eu as fi vrut sa nu ii fac ROR, dar pediatra nu m-a intrebat si nici nu mi-a spus ca il face; pana m-am luminat eu deja era prea tarziu!
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010, mandra posesoare a 8 dintisori
13+
racusor2010 spune:
Michelle, noi am facut aseara ROR, dar cel cu 3 valente, de la dr de familie. a zis dr ca e foarte bine ca l-am gasit pe asta si nu i-am facut pe ala din comert,cu 4 valente (care include si varicela adica).
dar m-a intrebat pediatra daca vreau sa il fac pe cel de varicela, am intrebat pana la ce varsta are imunitate, si a zis ca pana la vreo 13 ani. asa ca ma gandesc sa nu i-l fac, ca e mai bine sa faca forma usoara, cat e mic, decat naspa, cum am facut eu, cand aveam 15 ani.
voi faceti pe cel contra varicelei?
Ochidut cu tati , cu burta
am implinit un anisor, sunt baiat mare de acum
crispro spune:
Vlad are 9800 grame cu burta plina, fara sa fi facut kk, si 78 cm. Acuma, cand vad ca ai vostri la 80 cm au 11-12 kile, ma gandesc ca e prea slab al meu. Desi nu imi pare...
Legat de blenduit-eu zic sa nu va stresati, au timp sa manance bucatele, ei stiu cand is pregatiti!!! Vlad m-a surprins ce bine mesteca, fara sa fi facut eu ceva. Oricum, uneori ii mai blenduiesc, ca e mai rapid si imi e mai comod :)
Vlad nu mananca foarte mult la o masa, tre sa ma scalambai cam mult sa manance. Noi suntem pe varianta cu doar 5 mese, adica 2 lapte ( dimi si seara), una fructe, una legume, una de la 17 cu ceva lactat. Nu am unde sa ii mai bag alta masa, ca si astea mi se par prea apropiate ca timp.
Denisa, eu nu ma stiu cu bucatareala. Sper sa fi iesit bine ardeii, vedem azi la pranz. Deci , am fiert niste carne de vita ( bucatele gata taiate pt gulas, din magazin) -4 bucatele. In alt vas am pus la fiert orez ( vreo 2 pumni), un morcov taiat in 4 si o juma de dovlecel taiat in 4. Le-am lasat sa fiarba aproape de tot. Apoi le-am maruntit toate de mai sus cu cutitul, am pus un pic de sare, un fir de ceapa verde, un pic de ulei de masline si le-am amestecat. Compozitia asta am pus-o in 5 ardei , peste fiecare ardei am pus o felie de rosie pe post de capac. Am pus ardeii intr-o oala, am pus o juma litru bulion si restul apa, cat sa acopere si la fiert. Am mai lasat vreo 20 de min, ca ingredientele erau oricum fierte. Asa fain mirosea... Azi ii dau lui vlad si probam si noi. Un pic am gustat aseara, au iesit buni, doar ca pt mine voi pune mai multa sare.
Sa-l ajutam pe Alex
puiutz_mic spune:
Buna fete dragi!
Va multumesc mult pentru incurajari, argumente, "bataita" si sfaturi! Maurice, mi-a placut explicatia psihologului! Si cred ca are dreptate, dar ce sa zic...suntem mame si dorim si noi afectiunea copilului nostru!
Krys, Rodyka, Palomina, Tina, Crispro, Paula, Ochidut
Racusor, nici mie nu imi pare gras Andrei, doar pufos, cum ii sta bine unui copilas de 1 an! Dar intr-adevar, mesele trebuie sa fie echilibrate, parca nu as scoate complet cerealele (au si ele rolul lor in organism), macar la fructe i-as pune o lingurita (eu asa fac, ii pun la fructe si la iaurt seara cereale Organix simple, fara fructe sau alte minuni in ele, f. rar ii dau cereale cu lapte, paine nu mananca decat 2-3 firmituri de la noi, biscuiti cred ca a mancat 3-4 in total de cand e el, mamaliga ii pun cam o lingura la 150 gr iaurt, gris nu i-am dat inca si nici paste (nu ii plac, mai astept sa-i mai creasca si ii dau din cele cu ou, poate ii plac mai mult). Orez ii dau mai des, cam de 2 ori pe saptamana, poate chiar de 3 ori, ca ii place. Cartofii nu prea ii plac, ii pun doar cateva felii la supica cu ou (mint, ii plac doar prajiti - i-am dat unul sa guste ).
Si vroiam sa te intreb daca e bine sa ii dai fructe la prima ora dimineata, inainte de micul dejun. De ce ti-a recomandat asa pediatra?
Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010
michelle1981 spune:
Bilant un an: 9700g, 77cm
Meniurile noastre arata cam asa:
- ora 5: 50-100 ml LP (2-3 masuri)
- ora 8-9: 30-50 ml LP (1-2 masuri)
- ora 11: 40-150 ml fructe pasate cu biscuiti (cand mananca prea putin ii mai pun o felie de paine cu gem)
- ora 14: 200 ml piure de legume cu carnita/ ou/ ficat
- ora 17: 100 ml LP (ii dau laptic inainte de somnul de 17 ca oricum ii e foame si somn si sa ajungem la aprox 500 ml lapte pe zi)
- ora 19-20: 100 ml iaurt cu 3 lg cereale
- ora 22-23: 270 ml LP fara cereale (8 masuri de lapte)
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010)
puiutz_mic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle1981 Neata mamici, delfinasi! Am fost si noi azi la vaccin, am facut numai infarixul. ROR-ul ne mai gandim daca sa il facem. E cineva care nu il face? ************************* Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) |
Noi inca nu ne-am hotarat daca-l facem ror-ul . Ne mai gandim.
Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010