LMA Tudor-Delfinasi in straie de sarbatoare (167)
Raspunsuri - Pagina 5
ochidut spune:
Puiutz, cat esti de simpatica, cum sa plangi. Vrei bataie???? Eu oarecum m-am distrat ca m-am regasit putin in postae, si eu i-am zis sotului saptamana trecuta ca pe el il place mai mult. Si parca la mine se bucura cel mai putin cand ma vede, mai mult la el, la bunica. Dar el normal, pentru ca, cu ei stau mai putin. Plus ei de cele mai multe ori iimai alinta, petrec clipele frumoase. Noi ii mai admonestam daca sunt obraznici, noi "ii chinuim" cu tot feluld e activitati gen taiat unghii, schimbat pampersi, curatat urechi sau mai stiu eu ce alte activitai care lor nu le plac. Plus copii intotdeauana, si cand vor fi mai mari, vor trece prin tot feluld efaze, de pasiuni fata de unul din parinti.
Normal ca esti putin geloasa, dar va trece si ei ne iubeasc, doar ca, cateodata, nu stiu sa se exprime.
Si eu sunt asa ofticata ca Larisa nu e iubareata, nu e lipicioasa. Nici nu prea sta la pupat, decat ocazional sau un singur pupic. Daca intrecem limita cu mai multi, se trage si protesteaza. si nu ne-a dat niciodata un pupic!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asta cu pupicul ma oftica cel mai tare, ca de altfel papusa si pozele le pupa, dar pe noi nu. Si daca ne-ai vedea cum facem prin casa sa o convingem sa ne dea un pupic, te prapadesti de ras.
de Larisa Ioana 24.06.2010
carla_2008 spune:
LA MULTI ANI TUDOR!!!!!
SA CRESTI MARE,SANATOS SI CUMINTE!!!!
FETE MII DE SCUZE CA NU AM APUCAT SA FAC URARILE CUM SE CUVIN LA SUBIECTELE DEDICATE DIN 30IULIE INCOACE! VOI ATI FOST DRAGUTE CU MINE!DUPA-MASA IMI FAC TIMP!
Acum fac sosul de paste a la Bumblebee si il pun la borcanele,sper sa iasa bun!
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
crissy77 spune:
carla, tare imi esti draga, nu detaliez ca-s cu B in brate si scriu cu o mana. Ardei/dovlecei/rosii umplute le faci ca pt voi, doar ca nu prajesti nimic, pui rosii sfaramate in loc de bulion si carne de pui/vita. Ceapa, morcov le fierbi in apa cu ulei, adaugi orezul, pasta de rosii, 3-5 min lasi sa fiarba sa se umfle putin orezul, stingi focul, adaugi carne, verdeturi si umpli ardeii. Iese mult mai delicios cu dovlecei (tai bucati de 10 cm, scobesti, umpli. Ingrediente din ochi. Lamurita?
michelle, eu nu simt dureri la coloana, probabil imi distrage atentia durerea de umar
lalala13 spune:
salutare si de la noi
iar nu apuc sa fiu la zi ca plodu meu ar sta non stop afara..e un zvapaiat si merge intr-una..trebuie sa am mare grija ca fuge efectiv de langa mine.
mah dar harnicute sunteti..ia sa ma duc sa vad ce sos face carla de la bumblebeee
eu am facut dovleceii la cuptor a la ainotna si tareeee buni au fost
recuperez eu.. pupici la pitici
ochidut spune:
Cu bucatelele noi nu mai mancam nimic blenduit. La inceput nu era prea incantata de chestia asat, daca era sa ma iau dupa bona nu mai insistam, ca ea tot zicea "vai mama, uite ca nu vrea, e mica....nu ii place". Si ca sa o conving pe bona i-am zis ca am uitat blenderul la munte si nu avem ce face. Insa norocul nostru ca e fomista si cred ca a zis ca decat sa moara de foame, mananca si neblenduit
Racusor, da poti incerca sa ii dai mai putine fainoase si sa reduci- pana scoti- mesele de noapte.
Cu toate acestea vreau sa subliniez ca fiecare copil asimileaza diferit!!!!!!!
Larisa e fara mofturi si mancacioasa dar noi ii limitam cantitatile si continutul meselor. Nu mananca noaptea, lapte dimineata, mic dejun cu jumatate felie paine integrala si cateva bucatele branzica/crema branza/unt, 1 masa fructe, 1 masa pranz legume cu carnita fara paine, 1 masa la ora 17 cu fructe sau iaurt sau gris cu lapte sau taietei cu lapte sau budinca de fructe si gris la cuptor sau paste cu branza sau mamaliga cu branza sau cereale rar (dar variantele fainoase sunt de cel mult 3 ori pe saptamana!), lapte seara la 20.30. Astea sunt mesele ei iar cantitatile tot timpul controlate.
Cu toate acestea ia mai mult in greutate decat alti copii care mananca mai mult sau care mananca paine, pufuleti, biscuiti sau mai stiu eu ce alte chestii care ingrasa.
Dar nu am ce ii face, asa asimilieaza ea. Si a avut luni cand nu a luat nimic, si luna cand a luat si 700 de grame. per total si noi am luat 1 kg in 2 luni
Dar este si inalta, si asta conteaza. eu la fel ma crizez mereu si o inebunesc pe pediatra sau orice doctor prind.
tot timpul imi fac curbele de crestere in paralele, pe inaltime si greutate. si desi mie mi se pare grasana, pe curbele astea ea iese perfect. greutate= inaltime.
ultima oara 11.000 kg = 80 cm, fata. Doctorita mea zis ca este perfect armonioasa
si eu sunt ingrijorata sa nu ajunga pe la 3 ani si sa aiba burta, dar sper ca este doar o faza a cresterii, a asimilarii, inca nu merge asa de mult ca sa mai consume energie, nu alearga inca.........
de Larisa Ioana 24.06.2010
rodyka spune:
´neata, dau eu daca vrea cineva
am o piticanie maraita agatata de mine, iar s-a trezit prea devreme (la 8.45), deci asa o tinem pana la amiaza
rubia, te-am gasit, trimit cerere de prietenie
crissy, ce fac fetele?
racusor, mie Andrei nu-mi pare gras!! vezi tu, depinde de constitutia fiecaruia. sora-mea pare mai slaba ca mine, si cantareste muult mai mult, toata-i oase grele . nu mai departe Isa, nu mai stiu cat are acum, dar avea la 80 cm 12 kile. dr a zis ca e foarte bine, se mentine pe curba ei! asa ca nu ma mai gandesc la asta.
am implinit un anisor!! Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
am implinit 10 ani!!! Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
paula_m spune:
Buna dimineata
Denisa, nici eu nu sunt asa mare bucatareasa, eu nu sunt nici mica bucatareasa. La noi bona facea mancarea si pt Raul si pt noi. ACum ea e in concediu, noi facem cura de slabire, vrem nu vrem, dar lui Raul tb sa-i gatesc . Ieri i-am facut cartofi frantuzesti, azi ii fac spaghete, si cred ac in week-ens fac si eu ardei umpluti, dupa reteta lui Crissy .
Stai linistita in ce priveste urarile de La multi !! Subiectele nu pleaca de acolo...esti tare draguta
Elena, stai linistita si Raul a avut perioada in care plangea dupa taica-so. Dar a trecut. A avut perioade in care plangea dupa bunici si nici nu se uita la mine. Are si perioade in care nu pot face nimic fara el, ca sta lipit de piciorul meu. Dar se succed toate
Racusor, mie nu mi se pare mare greutatea lui Andrei!! Eu nu l-am mai cantarit pe Raul, dar nu e nici gras, nici slab si mananca cat vrea. E adevarat ca e intr-o continua miscare, dar fiecare copil are ritmul lui.
Matusa, eu nu am vazut copil care sa mearga la scoala si sa vina mami sa-i blenduiasca mancarea. Lasa-l pana e el pregatit.
Michelle, tare frumoase pozele!!
LA MULTI ANI TUDOR!!
LA MULTI ANI DENIS!!!
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
poze 1 AN
Alice_Elena spune:
nici mara nu prea a luat in greutate in ultimele luni, dar a inceput sa umble si e cald, transpira. doctorita zicea sa ii mai dau wellkid d-alea ca a avut pofta de mancare cu ele, dar daca i-au iesit analizele bune parca nu i-as da. adica, daca nu are lipsuri de vitamine, de ce sa ii dau?
ieri am fost la ikea, si am lasat-o pe mara sa umble prin camerele alea de copii. cand sa plecam am luat-o eu de o mana, marius de cealalta si nu vroia sa plece, si-a intins picioarele si le-a incordat asa tipand :)) am inceput sa radem, se uita lumea la noi.
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 18+
racusor2010 spune:
Neata
cum m-am panicat de ce tot ia Andrei in greutate, l-am cantarit azi dimineata, flamand si dupa kk, avea 11.3 kg dar oricum, tot 400 de grame ia pe luna, el ia asa de pe la 10 luni si creste si foarte bine in lungime:
nastere 49 cm - 1 an si 2 luni 80 cm
nastere 2.680 gr - 1 an si 2 luni 11,660 gr (sau 11.3 azi dimineata )
nici mie nu mi se pare grasan, are bolfute, e mai pufos decat copiii care ii cunosc eu, dar care sunt slabi slabi, dar nu arata ca un copil din ala supraponderal. de asta a zis pediatra ca nu se ingrijoreaza inca.
Ochidut , cam asa mananca si andrei, doar ca i-am cam facut in ultima vreme fainos seara. de azi mesele lui vor arata asa:
trezire (8) - fructe, echiv a 2 nectarine,fara banana (150 gr-200 max) + 0 lingurita seminte de dovleac
10.30 - mic dejun - iaurt + 2 biscuiti sau jumate de felie de paine cu branza / gem / rar ii fac altceva
13-13.30 legume cu carnita sau ou (mananca 200-220 gr maxim)
16.-17 - fructe, la fel echiv maxim a 2 nectarine, adica vreo 100-150 gr
19 - cina - legume / legume cu branzica / iaurt cu branzica / legume cu peste - 200-220 gr
21.30 - 7 masuri de lapte, fara cereale
noaptea - lapte
azi noapte deja i-am redus cu o masura lapticul si a dormit si asa de saptamana viitoare bag ceai, sa vedem daca ma tin puterile
andrei nu mananca cereale, nu mananca paine decat la micul dejun, si atunci jumate de felie, rar o felie intreaga (din aia cumparata, care e mica)
si nu mananca intre mese, uneori ii mai dau seara, cand venim de afara o grisina sa roada sau 2-3 pufuleti de grau integral. deci nu mananca prostii, nu ii dau dulciuri, dar asimileaza.
oricum am oprit siropelurile care ii dau pofta de mancare.
si sa nu radeti, dar eu eram asa grasunica cand eram mica, deci are cu cine semana
scuzati-ma ca m-am intins, dar am asa un stres sa nu se faca Andrei supraponderal
am implinit un anisor, sunt baiat mare de acum
maurice spune:
Fetelor, si Sara mananca ardei umpluti cu peste (noi nu-i dam carne deloc, nici noi nu mancam ), ii plac mult (bagam la cuptor cu orez, vinete, morcov, dovlecel, marar).
puiutz, citind postarea ta mi-am adus aminte ca am trecut si eu printr-o "gelozie" ca a ta, legata de faptul ca Sara era vesela cu bona, sau cu bunica, sau alte persoane mai apropiate, ma simteam trista si nelinistita, ma gandeam ca n-am stiut s-- fac sa ma indrageasca etc. Vestea foarte buna a venit de la psiholog, care mi-a spus sa fiu fericita ca se intampla asa, asta inseamna ca a primit ce a avut nevoie, adica nevoia ei de afectiune ii este foarte bine indeplinita si drept urmare nu sta numai dupa mama.
Explicat si mai simplu, cand mamanci o felie de ceva bun, mai mananci inca o felie, dar a treia felie nu-ti mai trebuie, esti multumit ca le-ai mancat pe alea doi si te simti bine si satul ....mie exmplu asta cu a treia felie mi-a prins tare bine, si de cate ori ma mai incearca un gand de gelozie mi-aduc aminte, imi imaginez asa un tort bun si-mi dau seama ca ii indeplinesc nevoile Sarei incat nu e 100% dependenta de mine. Incetul cu incetul ei devin independenti!