LMA Tudor-Delfinasi in straie de sarbatoare (167)
Raspunsuri - Pagina 4
racusor2010 spune:
buna seara
eu sunt tare suparata, Andrei a luat prea mult in greutate, 1.1 kg in 2 luni i-am dat prea multe fainoase seara, am vazut ca ii plac si i-am tot facut ba lapte cu taitei, ba gris cu lapte si uite acum ma simt asa vinovata ca nu reusesc sa ii dau de mancare incat sa ia cat trebuie in greutate. a zis pediatra ca inca nu isi face griji, dar sa nu ii mai dam fainos seara, fara cereale, si sa incerc sa scot lapticul de noapte sau macar sa reduc cu cate o masura pe saptamana....sa vedem unde ajungem. am oprit si orice siropel, gen ulei de peste, ca si astea stimuleaza pofta de mancare. practic el nu mananca foarte mult, doar ca asimileaza foarte bine.
deci de acum seara doar legume, legume cu branzica, legume cu peste, iaurt cu branzica, dar fara fainos. si fara banane. painica / biscuiti doar la micul dejun.Doamne ajuta sa reusim sa ajungem si noi la normalitate, sa ia copilul normal in greutate.
o sa o rog pe bona si sa il stimuleze mai mult la miscare, am senzatia si ca nu face cam nimic ziua, mai mult sta Andrei nu e copilul care sa alerge non stop, cum am vazut la alti copii...
deci acum are 11.660 si 79-80 cm. in rest clinic sanatos, am facut si noi vaccinul ROR< cica reactiile apar intre zilele 4-13. a urlat ca din gura de sarpe la orice incerca sa faca pediatra (sa il masoare, sa se uite in urechi, sa il pipaie etc), ziceai ca il taie nu altceva. dar pana la urma am reusit sa facem toate manevrele, si in afara de faptul ca e grasan e ok.
de acum mancare cu portia
am implinit un anisor, sunt baiat mare de acum
crispro spune:
Puiut, te bat!!! Ce ganduri ai tu??? Copilul tau te iubeste mai mult decat pe oricine altcineva. Sigur ca se mai satura si ei de noi, ca suntem mereu cu ei. Il prefera pe tata, pentru ca tata inseamna joaca, facut mofturi, buna dispozitie. Pe cand mama mai inseamna si dat papa rea, pus la somn, lasat si singurel, ca mama are treaba, etc. Dar copilul tau pe tine te iubeste cel mai mult!!!
Vlad il adora pe tata-so, la el rade asa fain, la mine mai rar. Dar cand ii e somn, sau e mai marait, numai eu il pot alina. Are momente cand nu vrea sa vina la mine, de la soacra din brate, ca stie ca soacra il plimba si il duce ore intregi, fara caraiala. EU il mai las si la jucarii, mai stam si mai suflam de 2 ori...
Copilul meu nu zice silaba "ma". Nu stiu daca a zis-o de 10 ori in total, si doar cand e mai suparat. de azi zice si "ja" si "ce".
Am facut ardei umpluti acum seara, inca fierb, pt maine. Ca sa fiu sigura ca se fierbe si carnea (ca am facut de vita), am fiert carnea separat. Apoi, in alta oala am fiert orez, morcovi si dovlecel. Le-am tocat marunt, pus un fir de ceapa verde, ulei masline, amestecat, pus in ardei, pus o felie de rosie capac, pus in oala cu bulion si apa , si asteptam sa mai scada.
Mi-e somn!!!
Pa, fetele noapte buna!
Sa-l ajutam pe Alex
palomina spune:
Puiutz, nu mai fi trista....asa face Si A. cateodata.... dar ii trece, asta dupa ce face vreo boacana Si-l cert.Si se bucura cand vine taica-su, normal daca sta 2 ore cu el pe zi si nu-i zice nimica...
Azi ne-am intors cu mare scandal din parc, mai nou vrea sa mearga pe jos dar ñu oricum, ci impingand carutul.. deci, va dati seama, am ajuns lac de apa amandoi, eu plina de nervi....
Si tot ca noutate, vrea sa manance iaurtul singur, ii dau lui paharul de iaurt (cu putin iaurt) cu lingurita si isi face damblaua...
Cred ca de-acuma or sa inceapa cu fitzele copiii astia......
la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010
michelle1981 spune:
Buna seara!
Multumim tuturor pt urari, vi le intoarcem inzecit!
Au plecat musafirii, am pus si cateva poze. A primit Bianca si hainute, si jucarii..
Sambata vom taia motul, o sa fac inca un tort, ma gandesc sub forma cifrei 1, dar nu stiu din ce sa fie compozitia.
La multi ani mami de Giorgia!
La multi ani Tudor!
Crissy - borcanul s-a crapat gol, cand il incalzeam in cuptor. O sa incerc si la bain marie
Spatele ma doare in zona (punctul) unde am avut anestezia. Apoi mai am portiuni de coloana unde ma doare de la pozitia incorecta cred.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010)
rubia spune:
Rody ai PM
Apropo si eu am uitat sa dau raportul,avem asa: 10,800gr si 82 cm (asta marti cand am fcaut vaccinul)
Cred ca ma duc sa ma culc,nu mai pot de somn.Noapte buna
PS:Intru dimineata pe la subiectele aniversare(sau parca e unul singur)
Diana_Eva spune:
La multi ani Bianca, Sara, Tudor! Sa crsteti mari si cuminti!
Am reusit si eu sa citesc tot - cu o pauza mare la subiectul despre fetita oparita - incredibila tara avem!!!! Eumada sper sa se faca bine Evi!
Racusor - daca e sanatos slabeste el! Cred ca e bine sa o rogi pe bona sau mai bine sa ii impui sa nu ii mai dea paine la pranz. Noi papam seara de seara cereale, roadem colturi tari si prajite de paine(inghite fff putina) si luam 250 grame/luna.
Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)
carla_2008 spune:
Neata fete,suntem tare matinali,
Oana da nr 3 de la Topfer e cu fructe,am vrut sa iau fara dar ce sa fac?un fruct in plus,asta e.nu cred ca difera asa gustul,are doar cativa fulgi de fructe.
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
matusa77 spune:
Neata!
Pai sa-l parasc si eu pe Ducu- nu mananca nimic care nu a trecut prin blender si cred ca o sa dureze pana la insuratoare , paine nici vorba o varsa imediat, supa o manaca numai daca are desene altfel o gasim pe masuta .
Si toata ziulica sta numai dupa mine nici 5 secunde singurel.
mama implinita de Ducu ( copia fidela a mamei )
15 iulie 2010
bumblebee spune:
Neata!
Puiutz, e o faza a puiului tau, o sa treaca..
Racusor, V are 11,4 kg la 81 cm, astea erau valorile in urma cu 2 saptamani. Eu stiu ca e in parametri, dar la valorile unui copil de 18 luni (chiar o idee mai mare).
Dar 10 kg avea in luna 7. Adica nici nu incepusem diversificarea cum trebuie. Pediatra a zis sa nu-mi fac griji.. E drept ca eu fainoase nu prea ii dau seara, adica ii dau uneori paste integrale/ orez integral, dar la pranz. Seara primeeste 2 masuri de cereale in laptic si dimineata.
Alina si Victor Andrei - 23.07.2010
La mare, la soare!
carla_2008 spune:
Noi nu am luat nimic in greutate de o luna!si papam in fiecare seara 250ml lapte cu 7 linguri cereale ca altfel ne trezim la 3 ca ne e foame.Peste zi faions le mai dau cate un colt de paine sa roada,sau max un bicuite facut de mine.In rest fructele dimineata cu sau fara iaurt,la pranz legume cu sau fara carne, la 6 fructe coapte cu branzica,orez cu lapte,supita, mamaliga mai rar.In schhimb sunt atat de agitati ,mai ales mateo ca nu ma mir ca nu pune pe el.Intruna alearga ba in 4 labe ,ba in picioare tinandu-se de mobile.De alaltaieri au inceput amandoi sa mearga doar de o manuta.
Deci depinde si de metabolismul fiecaruia Racusor,cum asimileaza.Pai eu ar trebui sa am vreo 80kg la cat mananc de ex. si am 52.Si mananc la paine in prostieasa ciuda imi e.
Oana ti-ai schimbat citatulfrumos
Adriana,Crispro va rog sa imi spuneti si mie cum faceti ardeii umpluti pt bebe,dar asa pas cu pas,ca altfel ma pierd,ca nu sunt asa mare bucatareasa
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana