ADHD

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si lu' fi-miu, care are 9 ani, i-au pus diagnostic de ADD, pt ca m-am dus eu la psiholog cu el de la mine asa, scoala nu m-a trimis. El nu e agitat deloc, doar visator. Nu e atent pe la scoala, nu stie mereu ce teme are, mai pierde lucruri, intr-un cuvant, e un copil aerian, seamana perfect cu mine si cu taica-miu, or ise stie ca ADHDul asta se mosteneste. Intre timp eu una m-am convins ca nu e mare problema cu asta. Al meu nu e un caz extrem si chiar ma indoiesc de diagnostic in cazul lui si in cazul nostru (eu, tata, aerienii familiei). Ii dau niste chestii homeopate, dar nu am observat nici o diferenta. Eu il las in pace, incerc doar sa gasesc metode de organizare a activitatilor, care sa il ajute. Un caietel la scoala, sa isi noteze ce zice profa, ca el nu tine minte ce vorbeste ea acolo, ore fixe de teme, urmaresc eu ce face pe la scoala si tin legatura cu profesorii sa fiu sigura ca stim cand trebuie predate lucrari samd. Eu sunt la fel si am avut succes in cariera, dc. o sa aiba si el acelas succes ca mine, ma declar ultra-multumita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Oana cand iti alaptezi fetita incearca sa ai o relatie cu ea, nu cu DC-ul. Are nevoie sa se vada in ochii tai, nu doar sa se hranesca.

Si da, suna mult mai bine David, decat specimen sau problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Informatii despre www.mentalhelp.net/poc/view_doc.php?type=doc&id=12661&cn=3" target="_blank"> ADHD intr-o formula destul de completa.

In rest incercati sa vedeti un continuum pe scala atentiei, intr-un capat cei care se concentreaza extrem de bine si in celalalt cei care se concentreaza cu efort si pentru scurt timp. E populat tot continuum-ul asta. Unii suntem teribil de atenti, altii cu capul in nori. La extrema, i-am botezat ADHD. Ca sa-i putem ajuta asa cum au nevoie, nu ca sa le punem o eticheta si sa ne luam grija lor... ca tot sunt "defecti".
Cu sau fara eticheta au nevoie de atentie speciala, de acceptare si iubire. Atat. Nu de asta au nevoie toti copiii?
Diferenta e ca provocarea e mai mare, sunt mai greu de acceptat decat alti copiii si mai greu de educat.

Am postat asta cam fara legatura cu "problema" Oanei. Cred in continuare ca ei au probleme de relationare. Poate vrea insa cineva sa se informeze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

ok hai sa lamurim o chestie,daca am la"20 si ceva de ani.. "3 copii asta nu inseamna ca sunt o aeriana,nu am inteles e asa grav sa faci copii la 20 de ani? ei bine eu l-am facut pe primul la ~ 22,ca a urmat unul dupa altul a fost alegerea mea sa ii pastrez, si sunt ff mandra de mine ca mama,"
" trebuie sa ma uit in ochii ei cand o alaptez"?crezi ca imi poti da mie lectii?am alaptat 3 copii,in acesti ani am invatat poate ce nu veti invata voi niciodata,cele care ma criticati,da am devenit mama f tanara dar oare instinctul matern are varsta?imi spuneti voi cum sa-mi cresc copii?stiti voi ce inseamna sa ai 3 copii cu diferenta atat de mici intre ei?credeti ca am facut copii acestea de ce?pt ca asa am vrut,daca nu vroiam nu ii faceam ca nimeni nu m-a obligat sa-i fac!!!!!!!!!
mi-am crescut copii fara ajutorul nimaniu,24 din 24 am fost langa ei,zi de zi ,sotul e singurul care ma ajuta dar ma intreaba la fiecare pas ce si cum sa faca si e mai mare cu 10 ani decat mine,credeti ca varsta conteaza?!imi spune mereu ca el nu s-ar fi descurcat singur,la fel si toate cunostintele,mereu imi zic ca am avut curaj sa-i fac si se uimesc cum pot sa stau tot timpul cu ei si au crescut asa de frumos
adica mamele noasre care ne-au facut de tinere si care aveai si cativa copii nu erau in stare sa ne creasca?
am pus o intrebare si vad ca mi se raspunde orice numai legat de subiect nu...nu am inteles acest forum nu e pentru a pune intrebari?credeti ca intreb numai asa de dragul de a intreba?ei bine pe mine ma intereseaza tot ceea ce tine de copii mei...si voi pune inca sute de intrebari daca va fi nevoie iar daca vor fi mamici amabile sa imi raspunda la ce e legat de subiect le multumesc iar celor care raspund asa ca se plictisesc((apropo de asta imi tineti mie morala ca stau pe calc.dar voi nu aveti copii care sa va preocupe?)copii mai mari au nevoie de mult mai multa atentie decat cei mici)am obs ca aceleasi mamici se baga in seama mereu,asa sunteti voi si mai spuneti ca stiti sa va purtati..daca va sare tandra la orice subiect care nu va convine ma gandesc cum va comportati cu copii vostri care sunt atat de imprevizibili..
DECI,nu-mi tineti mie morala de cum sa-mi cresc copii , iar daca aveti placerea sa-mi raspundeti frumos bine daca nu abtinetiva de la comentarii inutile
cer scuze celorlalte mamici ca "nu m-am putut abtine insa imi repugna persoanele de acest gen

parerile voastre conteaza pentru noi...
multumim ca ne sunteti alaturi
David (25.10.2006)
...Paul (15.05.2009)
..Anastasia ..(25.02.2011)

Mergi la inceput

vreau sa stiti ca nu ma suparat faptul ca ma criticati ca stau prea mult pe calc sau ca scriu des aici..ci faptul ca ma jigniti"si te mai poti numi mama..."! cand doar eu stiu ce inseamna acesti copii pt mine si cum ii cresc
Laura te rog sa inchizi subiectul
va multumesc pt raspunsuri

David (25.10.2006)
...Paul (15.05.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

vad ca ai rabufnit...
eu o sa incep cu partea buna, asta ca daca te va supara ce scriu, macar sa citesti inceptul care "e de bine":
-baiatul tau cel mare NU are ADHD. copii cu aceasta afectiune nu se pot concentra si sunt agitati tot timpul: nu pot sta la masa( se frichine, nu pot manca efectiv din cauza agitatie, varsa din lingura...), nu se pot uita la TV nici macar la ce le face placere, nu pot construi un turn din cuburi fiindca sunt asa de agitati ca nu au precizia de a pune un cub peste altul, in fine pot fi destul de agresivi cu ceilalti copii dar doar din faptul ca sunt agitati si nu au rabdare sa vada cum raspunde celalalt, etc...practic ei sunt tot timpul asa de agitati ca nici nu pot adormi (sta in pat). pediatrul tau ti a spus corect: alearga l, pune l pe bicicleta, si dimineata si dupa amiaza. Du l la gradinita sa se integreze in colectivitate si sa invete sa relationeze si sa se descurce singur.

-cred ca e RAU ca NU mai doarme dupa amiaza. asta il face destul de obosit, ii scade capacitatea de intelegere, este nelinistit, agitat. Asa e si al meu cand nu doarme dupa amiaza (f rar sarim somnul, dar asa de ex stiu cand doarme sau nu la gradi...) si tb sa il culc de la ora 19, ca nu ma mai inteleg cu el; chiar si el nu se mai intelege cu el... deci alearga l ( nu numai statul in curte, ca asa nu oboseste...) si la somn...

-la semnatura mea sunt niste articole, e drept ca in engleza, dar sunt despre studiile cu ULEI de PESTE OMEGA-3 administrat in tulburarile de atentie. Una dintre fete, la paginile anterioare, spunea ca nepoata cu ADHD primeste si Ulei de Peste ca tratament. desi e o chestie naturala, el este introdus in tratamentul OFICIAL al tuturor tulburarilor de atentie (ADHD, acea uituceala, cu capul in nori...). mie mi a dat ginecologul (din alta tara) inca din trim III de sarcina Ulei De Peste, am luat si cat am alaptat, si de la 6 luni, de cand am diversificat copilul ii dau lui direct acest Ulei special ptr copii. Cred ca ai putea sa le dai ambilor baieti (Omega 3 Ulei de Peste de la Lyssi-se gaseste si la Plafar si la Farmacii).

-cred ca gresesti cand gandesti ca nu te poti imparti la 3 (ai zis tu mai devreme ca nu te poti imparti la 3): ar trebui sa te poti imparti la 3, fiindca ai 3 copii. Eu nu am decat unul, fiindca nu cred ca pot duce mai mult (si nu am facut avorturi ca sa renunt la altii), DAR sotul meu e din 3 frati, el e cel mai mic dintre ei si se pare ca nu a simtit nici o "povara". Sora lui cea mai mare spune, mai printre randuri, ca ea a simtit ca a fost nedreptatita si cam ostraticizata, fiindca era cea mai mare (ea cea mai mare, apoi alt frate la 2 ani, si sotul dupa alti 3 ani, deci cam ca la tine). Toti 3 fratii sunt cu studii superioare si post-universitare si au facut si muzica si toti au situatii bune, asta inseamna ca parintii s au ocupat de ei si s au tinut de ei sa nu o ia "razna". Cei 2 mai mari spun ca fiind mai mari au cam fost neglijati "spiritual" de parinti sau asa au simtit ei... Sotul meu spune despre ei ca s au sclerozat de zic acest lucru (desi sunt in jur de 40 ani), dar poate stiu ei ce stiu... si poate parintii erau chiar prea ocupati si preocupati SI cu toate astea uite ce zic...
poate asa se simte si baiatul tau cel mare si prin "revolta" lui iti spune ca lui nu i e bine. ceva ii displace, poate atentia prea putina din partea ta...

ar tb sa incerci sa te imparti la 3 in mod egal, ca sa nu zic ca ai 4 (si sotul)...

In concluzie: imparte timpul egal intre frati si incearca si Uleiul de Peste special ptr copii .

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------

http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103

http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250

http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

aici am mai scris despre Uleiul de Peste la copii:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=145100&whichpage=1

Mergi la inceput

Inaf
da,am rabufnitpoare ca nu ar trebui sa raspund la" provocari"
de cand sunt mama incerc sa fiu mai buna,mai rabdatoare,mai cu capul pe umeri",vreau sa fiu un exemplu pt copii, mai ales ca sunt responsabila de ceea ce "vor deveni"...
nu ,nu ma pot imparti in 3 oricat as vrea,de ex.David mi-a zis astazi sa-i fac un robot(din cuburi)iar in momentul acela tineam fetita in brate,i-am spus sa astepte putin ca adorm coca si ii fac,dar cum o pun jos incepe sa planga,nu am voie nici sa stau jos ca atunci cand ma pun pe pat incepe sa planga,vrea mereu sa ma plimb cu ea(cu exceptia cand adoarme ,dar cat cioara-n parc) ,cred ca de asta ii si dau lapte asa des ca sa stau si eu sa ma odihnesc :D
de asta zic ca nu pot sa ma impart in 3 , CAND TREBUIE,pe urma degeaba incerc sa-i fac pe plac lui ,daca de multe ori cand are nevoie in momentul acela de mine eu nu pot sa ii fac pe plac
am incercat sa o las sa mai planga pe fata dar plange intruna si mie mila de ea
in rest dragostea si afectiunea e pt toti la fel,niciodata nu voi face diferenta intre ei
i-am explicat lui David ca acum cat e coca mica are nevoie de mai multa atentie,se joaca si el cu ea si Paul ,o iubesc f mult si nu sunt gelosi ,insa e greu sa inteleaga pentru ca atentia era numai pentru el,ei iar acum e pentru toti
oricum raspunsurile voastre mau mai linistit putin ,e bine totusi daca nu e un "specimen"

David (25.10.2006)
...Paul (15.05.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Oana, ia-ti un wrap si poti tine fata mica lipita de tine, dar sa ai si mainile libere.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu as intreba pe cele care au sarit la Oana, cat au ajutat ele o familie cu copii? ati facut astfel de voluntariat vre-odata? v-ati intrebat cum este o zi din viata unei mame cu 3 copii? ati merge acolo sa intindeti o mana de ajutor? da e mai usor sa chemam protectia copilului

poate ca ar fi o solutie. Oana, in oras la tine nu sunt mamici de pe forum? sa va ajutati prin rotatie? sau poate ai prin cunostinte pe cineva cu o fata de 13, 14 ani sa vina de doua ori pe saptamana sa te ajute putin fie sa se joace cu cei mai mari sau sa supravegheze pe cea mica cat tu te ocupi de cei mari.

si nu, David al tau nu are adhd, sunt sigura de asta.

lulu77, foarte practic si bun sfatul tau. Oana, poate ar fi bine macar sa incerci ce spune lulu. curaj si multa multa putere iti doresc.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput