ADHD
Raspunsuri - Pagina 8
Inaf78 spune:
Laura25: o idee f buna!!!
Ca se numeste WRAP, SLING sau PORT-BEBE, cred ca e ceea ce ti ar tb ca sa-i impaci si pe unul si pe altul.
Eu am purtat copilul in Port-Bebe mult timp, chiar si la "toaleta"... ca urla si tipa si daca il puneam jos ca sa ma duc ptr nevoi fiziologice... asta daca era treaz. daca dormea il puneam in patut.
----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------
http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103
http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250
http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116
andacos spune:
kari,nu te mai da mai cu capul de zidul ala ca ai s afaci un cucui pacatele mele!
Oana,degeaba vii tu si batzi cu pumnul in masa,da ,faptul ca esti atit de tinara si ai 3 copii,nu e chiar asa de ici de colo!Nu trebuie sa te jenezi de faptul ca esti depasita de situatzie,asa cum nu trebuie sa te jenezi de a cere ajutorul in viatza de zi cu zi si nu pe forum!
Am intzeles ca nu ai pe nimeni din familie sa te ajute,dar poate ai si tu o verisoara,prietena,stiu eu,o batrina care sta pe linga tine care te-ar putea ajuta cu copii ,cu casa!
da protectzia copilului daca se autosesizeaza sau este sesizata,itzi poate da /oferi o serie de solutzii,inclusiv mersul la un psiholog!
Nimeni nu se repde sa-i ia copii,insa se vor lua masuri pentru ca ei sa aiba tot confortul psihic in primul rind,chiar daca asta inseamna sau ma rog primul pas inseamna vizita la psiholog!
Esti obosita si surmenata,irascibila si da eu chiar cred ca asa esti si in viatza reala!De aici tot felul de supozitzii la adresa baietzelului,inclusiv cea de la subiectul de fatza!
Trimite baiatul cel mare la gradinitza,totzi copii se imbolnavesc cind intra in colectivitate,asta nu inseamna ca parintzii nu-si mai trimit copii la gradinitza/scoala!
Fa demersurile si pentru a-l da la gradinitza pe al doilea ,asa ai avea mai mult timp pentru tine,pentru confortul tau personal!
Rrox,daca te-a sfatuit s ate uitzi in ochii copilului cind il alaptezi,stie ea ce spune,mai ales ca are si o specialitate care ii da acest drept,asta nu inseamna ca "te invatza ea pe tine"!
De fapt ...nu pentru asta scrii pe forum?Sa invetzi,sa corectezi ceea ce e de corectat si mai ales sa aplici ceea ce tzi s espune!Pentru ca altfel e timp pierdut...si de-o parte si de alta!
Hai ca am scris cred cel mai lung mesaj al meu pe DC!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
iulia_b spune:
Adica femeia nu are voie nici macar 10 minute sa stea pe DC. Permanent, chiar daca alpteaza de 20 ori pe zi trebuie sa stea ochi in ochi cu fetita. Restul timpului trebuie sa si-l dedice celorlalti 2 copii. Nici la baie n-are voie. Si asta inca vreo cativa ani de acum incolo. Si sigur Oana se simte mai bine si va fi mai calma cu copiii, acum cand a aflat ca nu prea este o mama buna. Eu as fugi repede de la un astfle de psiholog care nu se adapteaza la situatie si care da sfaturi, exclusiv din propria experienta .
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos da protectzia copilului daca se autosesizeaza sau este sesizata,itzi poate da /oferi o serie de solutzii,inclusiv mersul la un psiholog! www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
In ce tara se intampla asta? Din informatiile mele, in Romania nici copiii abuzati intr-adevar, cei lasati de izbeliste total de parinti nu sunt ajutati de protectia copilului (cel mult luati si dusi intr-un centru pt catva timp). Despre ce vorbesti tu acolo?! Daca ai vazut protectia copilului prezenta la Columbeni in curte nu inseamna ca asa se intampla la fiecare caz in care ar trebui sau i se solicita sa intervina.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
andacos spune:
Laura,daca Columbenii te preocupa pe tine,nu inseamna ca trebuie sa fie in sfera de atentzie a tuturor!
Acum vreo 15 ani,protectzia copilului in Romania(da,in Romania,acum 15 ani)s-a autosesizat(sau ma rog o fi fost sesizata nu stiou asta)cind fost mea cumnata a parasit domiciliul conjugal,inclusiv un copil de 2-3 anisori!Deci e un instrument ce exista si-si exercita drepturile!
Deci ca vrem sa ignoram ce inseamna protectzia copilului...e dreptul fiecaruia(chiar si Oana a bufnit in ris cind a auzit)insa nu e tocmai indicat sa se ajunga acolo!
Nu vreau s aspun ca si medicul unde mergi cu copii si a carui sfaturi le nignori(citez din memorie din spusele Oanei)ar putea face acest lucru!
Eram sigura ca vor aparea comentarii (mai multe chiar)referitor la acest pasaj,de asta n-am dat niciun exemplu despre Germania!(da,actuala mea cumnata,alta decit in mesajul anterior)singura ,tot la virsta Oanei,cu 3 copii a fost luata in vizorul protectziei copilului,care i-a oferit diverse solutzii)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
lulu77 spune:
oana, EU te felcilit sincer pentru curajul tau de a avea 3 copii atat de tanara si fara ajutor. Te felicit ptr ca ai ales sa dai viata si nu sa o iei , dar esti si f obosita, streasata si uneori depasita d esituatie.
primul pas: lasa-l pe David la gradinitza, macar program scurt, chiar daca se va imbolnavi, va avea foarte multe progrese si tu vei putea sa iti organizezi timpul altfel.
oana, copilul meu este ...intr-o agitatie continua, mereu in miscare, trebuie sa faca ceva tot timpul, sa vorbesca mereu, etc, si chiar a fost "diagnosticat" de unii "prieteni" cu ADHD ptr ca nu statea cuminte ca un catelus atunci cand "trebuia", ptr ca refuza sa petreaca ore intregi in fata TV-ului si prefara sa alerge, sa topaie, etc, dar Luca nu are nimik.Este doar curios, plin de energie si viata.
Merge la innot/ 3 ori/saptamana, merge la gradinitza si nici antrenorul de la innot si nici educatoarea nu s-au plans niciodata de el, si nici pishologul de la gradinitza, din contra imi spun mereu ca este f istet si curios si plin de dorinta de a afla multe si intr-o continua competitie.
Eu zic ca David isi va schimba radical comportamentul daca si programul lui se va schimba.
Putere iti doresc.
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Laura,daca Columbenii te preocupa pe tine,nu inseamna ca trebuie sa fie in sfera de atentzie a tuturor! www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Sunt o carte deschisa pentru tine, mi-ai intuit perfect preocuparile.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
flaviutza spune:
Ai intrebat la un moment dat daca mai sunt copii asa, fi-mea este exact la fel si acum la 7 ani. e calma, cuminte si tot tacamul atat timp cat e odihnita, trebuie musai sa doarma la pranz, altfel de pe la 5 dupa amiaza nu te mai intelegi cu ea , cade, se loveste de obiecte, plange din orice, intr-un cuvant devine nesuferita rau.
Nu am intampinat reclamatii la gradinita, din contra , acolo evident isi facea somnul de pranz. e mereu intr-o continua miscare, mereu trebuie tinuta ocupata cu ceva interesant, cuvantul ei de ordine e ma plictisesc si cand e plictisita iar imi face viata chin. in schimb se poate concentra si 3 ore asupra unui lucru ce-o intereseaza, sta si urmareste in liniste un film interesant, deci poate sta locului cand are ceva ce-o captiveaza.Cu conditia sa doarma la pranza, evident.
ioanata spune:
Oana,
Mai aveti de gand sa faceti copii? Sa stii ca sa te imparti in 4 va fi si mai greu de realizat.
Acum lasand gluma la o parte, o sa mai adaug cateva pareri desi ai primit cateva sfaturi foarte bune din cele de mai sus.
Din cate am inteles din ceea ce ai mai postat timp individual cu baietii nu petreci. Este posibil ca sotul sa stea si cu cea mica si cu unul din baieti cate o ora ca tu sa iti focusezi atentia doar pe celalat? Eu cred ca ar fi mai bine pentru ambii baieti sa te aiba fiecare cate o ora pentru el si nu cand sunt impreuna.
Cand esti doar cu cel mare intreaba-l daca e suparat pe tine ca ai adus pe surioara lui (daca zice ca nu insista si zii "ba eu asa cred ca esti suparat") si ca e ok il intelegi si e ceva normal. Dar sentimentele tale sunt aceleasi ca si inainte. Si daca ii zici odata si se vede ca ainteles pe moment nu inseamna ca gata si tine minte, trebuie sa-i repeti in fiecare zi asta. Eventual daca mai aveti prieteni cu copii de varste apropiate dai exemplu uite si cutare are fratior/surioara ca si tine, si e si el frate/sora mai mare la el in familie. Tu esti fratele mai mare in familia noastra ... Dar doar exemple pozitive fara reprosuri de genul ca el e fratele mai mare dar nu se comporta ca tine ... Daca tu sau tatal copilului mai aveti frati ii poti da exemple. La noi a ajutat.
La pranz cand nu doarme si ceilalti dorm decat sa-l lasi la tv sau pc mai bine petrece timpul cu el. Eu inteleg ca vrei sa te odihnesti, credema ca te inteleg foarte bine dar poate daca ai petrece timpul asta cu el, el nu va mai fi asa de obositor. Eu stiu cum e sa nu vrea sa doarma, nici al meu nu il pot convinge, desi la gradi isi face somnul de amiaza, insa motivul ar fi (conform psihologului) ca vrea sa petreaca mai mult timp cu noi, cu mine mai ales. Sfatul meu e sa incerci sa gasiti o preocupare comuna care sa ti se para si tie relaxanta: rasfoiti o carte, faceti un puzzle, colorati (de ex fiului meu nu ii place sa coloreze daca e sa-l las doar pe el dar o facem impreuna si asa ii face chiar placere).
Cea mica zici ca vrea numai in brate. Cat de mica e acum? Incearca sa o lasi cu niste jucarii suspendate la care sa se uite de zor , niste muzica de copii vesela in camera iar ar putea ajuta, o suzeta la care sa roada sau niste jucarii ca de cauciuc ca cele pentru baita.
O sa treci si peste asta. Multa rabdare iti doresc.
flaviutza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rrox3
Oana explicatia este exact in saturatia asta la care ai ajuns tu. E in directa legatura cu ea. Comportamentul "problematic" al baiatului este partial datorat firii lui, e firesc sa aiba multa energie si are nevoie sa-i structurezi putin modul in care si-o poate consuma: sport, joaca in aer liber alaturi de alti copii, activitate in general. Nu poate pur si simplu sa-si organizeze singur timpul si sa nu deranjeze pe nimeni, e prea mic pentru asta. Pe de alta parte comportamentul e puternic influentat de disponibilitatea ta redusa catre el. Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Aici te contrazic, eu am un copil, disponibilitate a fost mereu cu carul si se comporta exact cum se comporta baietelul Oanei. De fapt pana pe la 6 ani jumate , dupa s-au mai imbunatatit lucrurile, a fost genul de copil care in permanenta solicita un adult, mereu in priza mereu tine-i mainile si mintea ocupata. Concediile noastre nu pot fi decat la mare, pentru ca altfel suna cam asa : unul se odihneste si altul se ocupa de copil. Drumul cu masina mai lug de 30 de minute a fost un chin pana anul asta. Mesele la restaurant sau in oras la fel. si asta de cand s-a nascut, am observat diferentele din primele luni, de exemplu la doua luni pedala energic cate juma de ora pana curgeau apele siroaie de ea, de la 6 - 7 luni , in carut , afara daca-l opream doua minute sa stau si eu de vorba cu cineva si ea nu avea in maini ceva interesant se dadea cu tot trupul, capul si spatele de spatarul carutului pana vomita,trebuia ori sa-i dau ceva nou in maini de studiat ori sa merg sa vada miscare in jurul ei. in conditiile in care vedeam zeci de copii in carucioare capabili sa stea pur si simplu 5 minute linistiti . si din cate am citit eu, la 7 luni nu se pune cred problema de obisnuinte rele sau rasfat si-ti garantez ca nici timpul pe care i l-am acordat nu a fost putin, in conditiile in care ea inca este un copil pe care nu -l poti lasa nesupravegheat 10 minute pentru ca o comite zdravan . si care mereu se agita, mereu vrea sa fie centrul atentiei, mereu te intreaba cate ceva. am fost de curand la Severin la Muzeu, a pus intrebari de la intrare la iesire, mie, altora, ghidului, oricui, am fost mereu cu ochii pe ea ca era deja obosita si se apropia periculos de obiecte casabile, pana si miscarile obisnuite, gen mancat, ridicat obiecte, etc, i-s grabite , smucite, energice.
Sunt copii , parerea mea care se nasc asa, oricat ar cauta 7 mii de psihologi alte cauze.
Sa nu omit ca fi-mea a ramas cu probleme de mers pe varfuri mult timp datorita faptului ca pana spre 2 ani jumate ani nu a mers nomal niciodata , doar alerga cat simtea pamantul sub picioare ,exact ca jucariile alea, ating solul, o ia la fuga, nu exagerez. mereu pe fuga, mereu jlita in genunchi iarna vara.
Ce-i recomand Oanei este un sport si nu unul de finete ci unul agresiv, in forta. atletism sau tenis de camp. exact cum spunea o fata mai sus, tenisul de camp este singurul capabil s-o domoleasca pe fi-mea, joaca in forta si cate 4 - 5 ore stam pe teren , e foarte atenta si concentrata dar isi consuma eficient energia si ii pune capac.
Repet , cu mana pe inima va spun ca in permanenta un adult s-a ocupat de fi-mea, atentia centrata exclusiv asupra ei, pentru ca oricum n-o poti lasa nesupravegheata , deci nici vorba de prea putin timp acordat copilulul.