Prima casa

Prima casa | Autor: ela_04

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.
Eu si sotul meu ne-am hotarat sa incercam si noi sa beneficiem de programul prima casa.
Problema este ca noi nu am facut niciodata un imprumut la banca nu stiu spre ce banca sa ne orientam si care ar fi mai avantajoasa din dpdv al comisioanelor, platilor etc...
Sincer suma care ne lipseste pt o casa nu este f mare dar am vrea sa ne grabim un pic.
Daca cineva a trecut prin acest program si imi poate da un sfat...
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Vezi ca mai e un topic la http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=165855

poate iti foloseste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evamiki2008 spune:

eu una cred ca preturile vor mai scadea...daca astepti pana la anu...poate cu banii pe care ii ai iti poti lua fara credit o casa... eu urmaresc achizitionarea unei case insa mai astept..se pare ca va urma o mare scadere din cauza situatiei economice globale precare...
eu una decat sa apelez la banca mai bine stau intr-o camera...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

mie chiar mi se pare ca incep sa urce preturile la imobile...
si noi tot prin Prima Casa scoatem credit, am inceput formalitatile...
nici noua nu ne surade ideea cu creditul la banca, dar nu avem alta solutie...stam intr-o garsoniera cu un copil, ne mai dorim unu...asa ceva ii imposibil intr-o camera...asa ca apelam la banca...speram sa fie bine

Adriana, mamica pufarinului David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Daca ai avea bani lichizi cat pt o achizitie, e bine sa astepti si sa prinzi acele oferte :vand urgent! imobilele scoase de banci la licitatie si atunci chiar ai dat lovitura!
Daca nu ai bani decat prin imprumut bancar sau pt diferenta apelezi la o banca, poti astepta multi ani ca riscurile sunt aceleasi ca faci imprumutul anul asta, ca-l faci peste 1-2-3 ani ca oricum cei 20-30 de ani pe cat se deruleaza el e un necunoscut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Parerea mea este ca preturile au urcat acum cu programul asta "Prima Casa" apoi vor scadea iar.
Noi mai avem o proprietate prin Ploiesti ...dar nu se vinde
iar eu m-am saturat sa tot astept si sa stau in 2/2.
pt imobilele acelea care se scot la licitatie de obicei trebuie sa ai o cunostinta in interiorul bancii ceea ce nu e cazul la noi...
dupa ce m-am interesat si am aflat ca iei o suma si platesti dublu...mi-a cam pierit cheful...
uffff....grele decizii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

asa e, dai inapoi dublu...dar n-avem ce face...bani din cer nu ne pica

Adriana, mamica pufarinului David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Programul Prima Casa urca artificial preturile. Dupa ce plafoanele bancilor se epuizeaza si programul se incheie, preturile scad si cu 10%. Daca aveti mare parte din bani cash, eu as zice sa mai asteptati pana spre sfarsitul anului sau mai bine inceputul anului urmator, cand programul se va incheia, fiindca s-ar putea ca preturile sa fie mai jos si sa constatati ca va ajung banii vostrii.
Si eu cred ca preturile vor mai scadea, cel putin la apt. vechi.
Cu imobilele scoase la executare de catre banci e o intreaga poveste. Banca care executa nu te pune si in posesia imobilului. Pentru asta ori te intelegi cu proprietarul executat asupra termenului cand elibereaza apt. ori, de cele mai multe ori, trebuie sa te ocupi tu de intrarea in posesie, cu ajutorul unui executor judecatoresc si in ultima instanta al politiei. De cele mai multe ori asa se intampla si pot trece si 2 ani din momentul achizitiei pana cand te poti efectiv muta. Mai e si faptul ca nu stii niciodata ce cumperi fiindca nu te poti duce la vizionari inainte. Si trebuie adaugate cheltuielile executorului judecatoresc. Eu una nu m-as baga in asa ceva, mai ales daca as vrea sa ma si mut rapid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Raspund repede si aici: de cand am inceput goana dupa apartament am putut observa cum pretul a crescut vetiginos (5000 euro in cca 3 saptamani, crestere nejustificata in ochii mei). Noi insa am negociat pretul cu 5000 euro in jos, insa este nevoie si de noroc (adica proprietarul sa fie decis sa vanda repede si sa numai astepte potentiali cumparatori).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui danutz

Programul Prima Casa urca artificial preturile. Dupa ce plafoanele bancilor se epuizeaza si programul se incheie, preturile scad si cu 10%. Daca aveti mare parte din bani cash, eu as zice sa mai asteptati pana spre sfarsitul anului sau mai bine inceputul anului urmator, cand programul se va incheia, fiindca s-ar putea ca preturile sa fie mai jos si sa constatati ca va ajung banii vostrii.

la fel de bine s-ar putea ca preturile sa nu fie mai jos, sau nu cu mult, oricum, si sa constati c-ai ratat o sansa la un credit cu un DAE cam jumatate din cele uzuale (cel putin asa era acum un an si jumatate cand am apelat eu la "prima casa", de atunci nu m-am mai tinut de facut statistici).

Mergi la inceput