Prima casa
Raspunsuri - Pagina 2
ela_04 spune:
Noi ne-am tot facut calcule si pana la urma renuntam la programul Prima Casa.
nu pot sa i-au de la banca 17.000 si sa dau 36.000 inapoi! Sunt prea zgarcita!
Ma voi ocupa de vanzarea acelui apartament din Ploiesti. Daca se vinde bine daca nu ...mai asteptam 1 an 2...
Multumesc pt raspunsuri.
bird70 spune:
Nu stiu cum e in Romania dar aici bancile te lasa sa platesti extra fara penalitati. Ceri la banca sa iti calculeze dobanda la zi nu la luna si atunci poti sa faci plati suplimentare. Asta inseamna ca daca tu intr-o luna ai facut o plata suplimentara pe 5, din 6 ei calculeaza dobanda la suma ramasa, apoi poate pe 20 mai faci o plata suplimentara si din 21 schimba iarasi suma pe care o dotorezi si la care ii aplica dobanda. Tu faci un imprumut pe 30 de ani dar daca te tin buzunarele il dai inapoi in 10 ani sa zicem si economisesti o gramada la dobanzi. Aici oamenii prefera sa ia pe cel mai lung termen, cu cea mai mica dobanda dar incearca sa plateasca in cel mai scurt timp. In felul asta rata e mai mica si daca odata ai o problema cu banii nu ajungi in situatii nasoale pentru ca banii bagati in plus pot fi folositi sa sari cateva rate daca esti in dificultate. Plus ca ai posibilitatea sa retragi banii aia bagati in plus oricand daca ai nevoie de ei.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
blackgirl0 spune:
Bird70, si aici este la fel acum! De fapt, noi incercam sa platim in 10 ani in loc de 30 ani sau sa vindem si cu diferenta luata prin credit sa ne facem casa. Am mai platit in avans masina prin 2007 (3 ani in loc de 5) insa atunci am platit si penalizari.