Mamici de zmeurici de Iulie-aug 2009(20)
Raspunsuri - Pagina 19
blanca000 spune:
Lorelay ce bucurie!!!!!!!!!!!!!! sa fie intr-un ceas bun, sa vina bebe sanatos si la termen. Cand ai DNP?
Trebuia sa mai urmeze cineva nu? Sa vezi ce bucuroas ao sa fie Maya. Sa stii ca daca scrii pe FB la club nu vede nimeni decat noi de acolo..asa ca hai.
Ungaras bine ca a venit mamaie, lasa ca se obisnuiesc ele una cu alta..sau invata mamaie cateva cuvinte in olandeza . bafta cu operatie si sa fie mai repede daca tot urmeaza sa se intample..tinem pumnii sa mearga repede si bine.
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 31s Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
lorelay_28 spune:
Blanca am DNP pe 20 noiembrie dupa ultima menstruatie, dar mie mi-a iesit testul pozitiv abia dupa 2 saptamani de intarziere. Probabil am avut ovulatia mai Iti dai seama ca abia astept sa va spun pe FB veste cea mare dar tare mi-e teama sa nu vada si alte persoane care nu trebuie sa afle inca. Si eu vad comentariile altora care nu ma intereseaza si nici nu-i cunosc...Nu am spus inca nici familiei si nu vreau sa risc sa afle din alte surse.
Nu stiu cum functioneaza FB.
Ungaras multumesc! Ce scumpa e zmeurica ta...seamana cu tine.
Mickaellamultumesc!
Week-end placut!
Lorelay - mami de Maya (20.08.2009)
camera Mayei
Maya
andreea_1979 spune:
Buna dimineata fetelor!
Lorelay sarcina usoara si la termen !
Ungaras sa treci cu bine peste operatie!
Mami de Laura Maria( 16.07.2009)
blanca000 spune:
Lore daca scrii pe FB la noi la club vedem doar noi, mesajele apar cu lacatel...oricum ne anunti cand vrei tu..sa fie intr-un ceas bun.
Ungaras ce se mai aude?
Noi azi am luat toate cele necesare si pregatim dosarul de gradinita, sper sa avem noroc si "ajutor"sa intram unde vrem. Maine bagam dosarul.
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
ungaras spune:
Ce sa se mai auda fetelor? a sunat Eelco de dimineata la spital sa vada cum sta treaba, cand ma taie si i-au spus ca nu sunt asa urgenta( ca doar Dumnezeului inca imi mai simt piciorul si stau toata ziua pe internet, Pai asta-i om bolnav?) Saptamana asta nu ma opereaza sigur. Vineri s-au implinit alea 3 saptamani de asteptare promise. Cum imi facusem eu socoteala era bine. Mamaie e aici, pe 13 eu am examen in alt oras unde trebuie sa merg cu trenul. Toate eru calculate. Acum cand m-or opera mamaie nu o sa mai fie sa ma ajute si probabil ratez si examenul care-i sapt viitoare. Poate ma opereaza sapt viitoare pentru ca s-a infipt sotul in ei. Ca de ce nu le-am zis ca am examen ca altfel statea treaba. pai daca zici ca 3 sapt. ce leg are examenul ca aici vb de sanatate nu de examene. cateodata zic ca in tara platesti si te taie, si in miez de noapte daca vrei. Aici pana nu suni sa zici ca mori nu se grabe nimeni. e ma pun pe invatat ca nu se stie cum ma sui sapt viit in tren si iau si hernia cu mine.
Blanca am vazut gradi, e frumoasa. sper sa fie Eva fericita acolo. Sper sa fie personal tanar si plin de viata si care lasa stresul acasa cand vin la gradi. Fata care ingrijeste acum de m-c are 23 de ani si sunt asa de fericite amandoua, se inteleg perfect. A mers si mama la gradi si nu intelege de ce aceeasi fata care se joaca cu copiii, care ii invata lucruri, ii si spala la fund, pe dinti, ii culca, le da sa manance, spala pe jos si baga si rufe la masina. Da si raportul la parinti si toata lumea i fericita. Asa-i aici si legatura dintre fete si copii e de nedesfacut. Mi se pare super.
Altfel, vreme urata, ploaie, 8-10 grade, vinerea viitoare e vinerea mare aici si e targ de flori, ziua sotului pe 8 si eu inca mai sper sa merg si eu la un film 3D sa vad si eu cum e ala. Ori ma doare pe mine ori pe sot,sa vedem cand nu ne-o durea, sa facem si noi ceva placut impreuna.Fata am imbracat-o de Paste dar noi inca mai stam la cizmulite(ca tot restul lumii dealtfel)si pantofiorii sa mai astepte. dar am gasit hainute frumoase si tati a cumparat 2. Una roz pt ca e printesa lui si inca una pt ca si-a prins degetelul la lift. Parca mi-as prinde si eu degetul la lift daca as stii ca primesc 2 hainute. Sepcute asortate cu hainutele am gasit la Zara , dragute dar vreau sa le pun trandafirasi ca fata mea e inebunita dupa flori in piept, in par....
Cred eu ca leutele sunt tipul elegant, cochet. Aveti si voi zmeurici in zodia leului, sunt si ele cu rochite, gentute... ? Tati ii spune 'hai sa dansam'. M-C ii raspunde'asteapta un pic sa merg sa imi pun rochita'. Ati inteles da? Va
http://alsofjeerbent.nl/panoramas/Kinderdagverblijf/index.html
Asta-i gradi unde merge zmeurica mea. Daca dati clic pe http://alsofjeerbent.nl/panoramas/Kinderdagverblijf/index.html vedeti cum e la noi la gradi.
blanca000 spune:
Hahaha Ungaras asa e si leuta mea..daca ii zic sa danseze zice can u are fusta/rochita..mi-a zis "mami mie imi place rujul, oja si tocurile" si s-ar incalta numai in niste cizme de cauciuc cu tocul mai inalt(mai patratos asa, iese in evidenta, nu e inalt)..acum ca a venit caldurica o trec la rochite..
Uff si astia la voi, mai rau stai cu stres in asteptarea asta..
Super gradi lui MC mai ales c aii place maxim acolo din cate spuneai.
sandy_2008 spune:
lorelay_28, felicitari pentru bebe 2. la ce odisee esti?
Maya vad ca e nascuta pe 20.08, andrei al meu este pe 13.08 si o sa aiba si el un bebe in octombrie :) dar am mari emotii...prin parc nu lasa pe nimeni sa ii ia masinutele, are pretentia ca daca se da el jos din leagan sa nu se mai suie alt copil...si tot asa...
unguras, mamaia cred ca tre sa invete olandeza...eventual fa o lista cu cele mai uzuale propozitii ale fetei ca sa stie mamaia cat de cat...
dar nu iti fa griji, noi in casa vorbim toti romana si tot mi se intampla sa nu inteleg ce imi spune andrei...ieri imi spunea ca au plecat din parc pt ca venea un urgan si ii lua pe sus si eu am inteles ca venise un tigan si invartea roata...:)
oricum, multa sanatate!
blanca000 spune:
Sandy si tu esti cu buburuza la purtator..mai dar zmeurele noastre asteapta fratiori/surioare..f bine..asa si trebuie.
Eu intru maine in 32 sapt si deja ma simt cat casa, am luat 12 kg deja si lumea zice ca nu se vad..dar se vad!!!..am pus peste tot..
Eva abia o asteapta pe surioara, zice ca o sa ma ajute ea la toate ..eu abia astept sa raman acasa cu amandoua, toti imi zic ce greu o sa fie, eu ma incapatanez sa zic ca va fi bine totul..nu mai sunt paranoica ca la odiseea noastra..acum stiu prin ce trec si sigur ma voi descurc.
andreea_1979 spune:
Buna ziua fetelor ! Ce mai faceti?
Blanca ooosarcina usoara in continuare si sigur te vei descurca cu ambele fete, doar avem experineta, noi mamicile de zmeurici!
Laura este o scumpa , insa nu are stare deloc , o ducem la locul de joaca si nu mai vrea de nici un fel sa mearga acasa , ar sta acolo cat e ziua de lunga!
In rest ce sa va spun despre ea : tot mofturoasa , mai mananca cate ceva cand o razbeste foamea , in rest face foamea , are o personalitate puternica , adica ii place sa facem numai ce crea ea si cum nu prea se poarte ,de fiecare data intram in conflict!
Ungarasasteptam vesti de la tine, cum mai esti?
Gioce mai faci, nu ai mai scris de multicel pe forum ?
Pupam dulce toata tufa
Mami de Nazdravana Laura Maria (16.07.2009)
andreea_1979 spune:
Fetelor va propun un subiect si anume : Cum sa scapam de pampers
Iata un articol
Ai doua modalitati sa il scoti pe bebe din pampers si sa il pui la olita: fortat sau sa astepti pana va fi el pregatit. Evident, chiar daca optezi pentru a doua varianta, tot va trebui sa il imbii, sa ii arati ca mai exista o solutie:)
Cele mai multe mamici spun ca isi scot copilasii din pampersi pe la 2, 3 ani. Desigur ca se poate si mai devreme, pe la 1 an, dar si mult mai tarziu, pe la 4. Se intampla mult mai rar ca bebele sa nu mai foloseasca pampersi la cateva luni, asta pentru ca mai intai copilul trebuie sa invete sa stea in fundulet.
Cel mai simplu mod prin care poti sa incerci sa il scoti din pampers este sa comunici cu el. Foloseste cuvinte simple ca de-acum e baiat/fetita mare, sa ii arati olita, sa ii spui ce se face cu ea si sa asociezi si onomatopeele specifice daca e necesar.
Ai putea sa faci o comparatie intre WC, explicandu-i ca asta e pentru mami si tati (si poti si sa te asezi pe el) si intre olita, pe care il asezi pe el, spunandu-i ca asta e pentru bebe. Daca e mai mare, ai putea sa il treci de la pampers direct la WC. De ce nu?
O alta metoda ar fi sa il lasi de cateva ori fara pampers si sa il urmaresti, sa vezi cam cum se comporta inainte de a face pe el. Cu timpul, ii vei invata "semnalele de alarma" si vei fi mereu pregatita cu olita. De asemenea, poti sa il lasi cu pampers, si sa ii urmaresti frecventa cu care face pipi si cacuta. Si la fel, cand se apropie momentul, ora respectiva, tu sa ai olita prin preajma si sa il asezi imediat. Iar dupa ce va face, e bine sa il lauzi-cum stii tu mai bine.
Fa-i "pofta" de olita! Cumpara-i o olita frumos colorata, muzicala sau cu spatar si spune-i "instructiunile". Dupa ce o va intoarce pe toate partile, sunt mari sanse ca pana la urma sa o foloseasca si in scopul menit:)
Chiar daca a inceput sa foloseasca olita, asta nu inseamna ca a renuntat complet la pampersi. Ai putea sa ii mai lasi un timp in care sa alternezi cele doua modalitati, dar sa perseverezi cu olita.
Mai bine nu-l fortezi...chiar daca te-ai saturat sa schimbi scutece! Unele mame incearca sa forteze putin lucrurile si pur si simplu il pun pe bebe sa stea pe olita pana face. Rareori da rezultate. El poate sa stea acolo si jumatate de ora si sa nu faca, iar daca este foarte mic, nu sta deloc. Ca sa fii sigura ca nu ii dezvolti o ostilitate fata de olita, mai bine incerci una din metodele de mai sus.
Si inca ceva: incearca sa faci sa para totul o joaca, o distractie, si nu o problema de viata si de moarte. Depinde foarte mult si de caracterul copilului dar si de cat de degajata, relaxata si rabdatoare esti tu in tot procesul asta de a-l scoate pe copil din pampersi.
Pupam toata tufa