Otita seroasa si polipi / operatie sau nu?
Raspunsuri - Pagina 3
dany26 spune:
voi i-ati scos vreun pic afara pe copilasi cand au avut/ sau au otita seroasa?
am inteles ca putem sa le facem baie la cap si desi mi-a fost frica pana acum aseara...i-am facut ca deja trecusera muuulte zile fara baie la cap...
andreea_seby spune:
Buna din nou!
Prima oara am fost la un medic de la Gr.Alexandrescu!
A doua oara am fost la un medic de la Clinica Nova ORL!
In prezent mergem la clinica Audifon!
A fost o perioada buna de timp in care eu nu l-am scos afara pe copil(atunci cand ii faceam aerosoli).Dar mi s-a spus ca il pot scoate afara si ii pot face baie pe cap.
In ceea ce priveste antibioticul, faptul ca i-ati dat copilului Augmentin ES si tot nu i-a trecut apoi nu stiu ce sa mai cred....
de ce zic asta?
Actuala dr. a zis ca mai intai si mai intai trebuie sa ii facem exudat nazal sa nu aibe vreun microb bacterie virus. etc... Mai intai trebuie tratata aceasta si apoi otita.Si dansa stie ca cel mai bun antibiotic pentru otita ar fi Augmentin ES, dar mai intai sa ii facm exudatul nazal si un test la alergolog.
Momentan cam atat va pot spune, maine mergem la control.
Eu nu mai stiu ce sa mai fac, vedem si dupa cum ne vor iesi aceste analize.
C.RALU spune:
BUNA SIMONIX AM CITIT DESPRE OPERATIA BAIETELULUI TAU SI NU IMI VINE SA CRED CA SA VINDECAT ASA DE REPEDE.TE AS RUGA FRUMOS DACA IMI POTI RECOMANDA SI MIE NUMELE DOCTORULUI SI ADRESA UNDE L AI OPERAT PE BAIATUL TAU.MULTUMESC MULT. SI INCA CEVA ...LA CE VARSTA L AI OPERAT? ARE VREO IMPORTANTA? INCA O DATA MULTUMESC
dany26 spune:
buna,multumesc pt raspuns andreea.
din pacate pe 3 ian dr i-a facut timpanotomie baietelului meu; cu anestezia a fost bine cu trezitul bine; ne-a dat de atunci pic de nas 7 zile si de urechi doar 3 zile; dupa cele 3 zile am fost la control si a spus ca inca mai are ceva lichid acolo; si ne-a prescris acum nurofen , eurespal, niste puf-uri de nas pt alergii; si aeroslo cu dexamet. (asta probabil pt ca in continuare nu respira pe nas si tuseste de cateva ori pe zi)
ce nu inteleg este: de ce mai are lichid eu credeam sau speram ca se scoate tot la operatie....iar auzul...parca este la fel de slabut ca inainte...(nu stiu daca am specificat in primul mesaj)
nu stiu ce sa mai cred el nu a fost un copil prea bolnavicios de felul lui
daca mai este cineva care a facut aceasta operatie va rog sa imi spuneti ce urmari a avut asupra copilasilor...
va urez multa sanatate.
dany26 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andreea_seby Buna din nou! Prima oara am fost la un medic de la Gr.Alexandrescu! A doua oara am fost la un medic de la Clinica Nova ORL! In prezent mergem la clinica Audifon! A fost o perioada buna de timp in care eu nu l-am scos afara pe copil(atunci cand ii faceam aerosoli).Dar mi s-a spus ca il pot scoate afara si ii pot face baie pe cap. In ceea ce priveste antibioticul, faptul ca i-ati dat copilului Augmentin ES si tot nu i-a trecut apoi nu stiu ce sa mai cred.... de ce zic asta? Actuala dr. a zis ca mai intai si mai intai trebuie sa ii facem exudat nazal sa nu aibe vreun microb bacterie virus. etc... Mai intai trebuie tratata aceasta si apoi otita.Si dansa stie ca cel mai bun antibiotic pentru otita ar fi Augmentin ES, dar mai intai sa ii facm exudatul nazal si un test la alergolog. Momentan cam atat va pot spune, maine mergem la control. Eu nu mai stiu ce sa mai fac, vedem si dupa cum ne vor iesi aceste analize. |
unde veti merge pt testul de alergie?stiu ca spitalul malaxa face asa ceva ; ati aflat si alt loc?
multumesc anticipat!
andreea_seby spune:
Buna
Am vrut sa merg la medical simbol pentru testul de alergie dar m-a programat abia pe 26 ianuarie.Eu vreau sa il fac mai repede!
Eu nu stiu ce sa mai cred cu dr.astia , cu tratamentele si cu operatiile lor....
nicavica spune:
andreea_seby,daca prin timpanotomie,intelegi ca i-a spart timpanul si i-a aspirat lichidul(se mai numeste si paracenteza),asta ne-a facut si noua cand aveam otita seroasa.doar ca a facut-o pe viu...intradevar auzul si -a revenit mai greu,dar si-a revenit in totalitate dupa op de polipi si miringotomie(tubulete in urechi,sa dreneze lichidul in caz de nas cu secretii).mai e ceva fff important:voi fumati?nu langa el,dar fumati?noi eram fumatori,si am realizat tarziu ca suntem primii vinovati de imbolnaviri...nu fumam langa el ,dar fumul ramane pe haine par.ne-am lasat imediat dupa operatie ,si s-a vazut....am fost la multi orl-isti nici unul n-a intrebat daca fumam(oricum era logic ,ca nu-i ok)dar,ne-ar fi tras de maneca....cand ma gandesc cate a patimit saracul copil ca fumam..mi se face rau
XIO spune:
Andreea, medicina nu este o stiinta exacta, nu fiecare organism e unic si in lume sunt mai multe scoli medicale dupa care se fac protocoae. Scoala franceza face cumva, scoala engleza face altcumva. Unii recomanda operatie, altii nu samd.
Ce nu inteleg eu este de ce vrei sa-ti chinui in continuare copilul doar pt. ca tie iti este frica sa o duci la operatie.
Ce analize suplimentare sa-i faca? Se uita daca are polipi sau nu, te intreaba cateva lucruri despre ea si ii face un test auditiv.
Ce mare operatie este? ca baga o chiureta si curata polipii?
O zi de disconfort versus ani de chin eu cred ca e mai bine...
Si spun asta doar din perspectiva unui om care a trecut prin seci de otite, cu si fara timpanotomie profilactica, cu lesin din cauza durerii si in prag de pierderea auzului. Pana m-am operat, la 14 ani, pe viu, ca n-a prins la mine anestezia, dat fiind faptul ca era pt. copii mici.
andreea_seby spune:
nicavica si xio :
In primul rand nu eu am scris de timpanotomie nimic imi cer scuze.
In al doilea rand la noi nu fumeaza absolut nimeni in casa si nici pe el nu il ducem in locuri in care se fumeaza,stiu ca si asta dauneaza.
In al treilea rand actuala dr.a spus ca baiatul meu nu are polipi si nu necesita operatie.De ce sa il operez daca nu are probleme cu ei????Nu sunt impotriva operatiei dar nu are polipi....El este ok doarme normal si respira normal.
Baiatul meu raceste foarte usor, ii curge nasul foarte repede, si a zis dr ca ne trebuie un test la alergolog, poate de aceea nu ii trece nici otita.Pana nu facem investigatiile de rigoare nu are ce operatie sa ii faca pana nu depisteaza cauza.
Dany o sa incerc la victor gomoiu pentru alergolog, am inteles ca este o dr super de treaba acolo. Sa vedem.