Un membru dc...in lacrimi!

Raspunsuri - Pagina 47

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns G_I_O spune:

Eu ma descurc si cu 3 si cu 30 cati am avut in grupa, cand lucram ca educatoare.
Intrebarea e cum se descurca Roxana cu 5? daca nu s-a descurcat cu 3?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui skye

Iar despre asigurare, Nina, inteleg ca gradinita a incheiat o polita de asigurare de raspundere cu o societate de asigurare, cu limita de 6000 euro pentru copil? Atunci sasiguratorul acopera costurile pana la maxim 6000 euro, insa gradinita trebuie sa acopere diferenta pana la repararea integrala a prejudiciului. Limita asta priveste raporturile dintre gradinita si asiguratorul ei, iar nu dintre gradinita si pagubit. Un astfel de contract inseamna ca vinovatul este un pic usurat de plata, prin faptul ca societatea de asiguare preia niste cheltuieli, in limita sumei asigurate. Nu inseamna insa ca pagubitul sa ramana cu niste pagube neacoperite.

Exact. Suma care va fi acordata n-are de-a face cu asigurarea. Daca asigurarea ar fi de 60000, nu inseamna ca toata suma ar fi acordata ca despagubire. Nu trebuiesc amestecate.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

ceata pare a se risipi...

si...da, Roxana se descurca, e o educatoare bine cotata, care o sa fie mult timp urmarita de tragedia asta. si moral si profesional.

Mergi la inceput

Terry gradinitele private au si gr. de cresa...de la 1-3 ani. Cu siguranta asa o fi si la Baby Disney Club....
din titlu eu inteleg ca e cresa si nu gradinita.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui NinaB

ceata pare a se risipi...

si...da, Roxana se descurca, e o educatoare bine cotata, care o sa fie mult timp urmarita de tragedia asta. si moral si profesional.

se vede cum s-a descurcat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Si eu am avut curajul sa sustin si sa-mi fac acuzatiile in fata unei tari intregi,nu la adapostul anonimatului,asa ca alte aspecte nu conteaza.
Eu nu m-am ascuns, a scris si aparut in ziare si televiziuni..de ce nu au afirmat aceleasi chestii ca doamna nina cei de la gradinita respectiv conducerea caci au avut si ei ocazia?Se putea spune in direct sau pe inregistrare fara nici o problema.Nu, s-au eschivat ,si brusc apar raspandacii..ca zvonerii sunt de mult timp activati.

Madalina si Eva-Maria

Mergi la inceput

Deci roxana se poate descurca cu 10 dar cu eva nu s-a descurcat.......deci nu e in stare sa faca fata .Corect?

In alta ordine de idei, de ce Eva era nesupravegheata acolo?
Ca doar era cresa gradinita privata unde s-a platit.Intentia nu ppoate fi probata de nici o instanta din lumea asta dar culpa ca si termen juridic ramane.De ce nu era supravegheata fata mea acolo?Daca se descuca asa de bine cum de nu s-a descurcat cu trei copii?
Daca e asa sufletista de ce s-a ascuns si nu a spus varianta ei pe post la televiziuni s-o auda o tara intreaga?Pentru ca stie ca nu e asa,de aia.

Madalina si Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Terry, gradinitele particulare primesc copii de la 1an si jumatate, depinde de fiecare, nu avem cum sa o tragem la raspundere pe Madalina pentru ca si-a dus copilul la o gradinita particulara care accepta copii de la o anumita varsta. Nu e ea vinovata cu nimic.

Si in povestea ta cu micutele si cainele, mama ta e vinovata legal. Serios. Nu e vina fetitei de 5 ani care trebuia sa stie ca nu se maraie la caine, nici vina cainelui pentru ca este animal. Este vina adultului care trebuia sa supravegheze copiii. Copilului de 5 ani poate sa ii treaca prin cap diverse lucruri logice sau nu, de aceea are 5 ani si nici o vina.

Si da, se poate intampla peste tot, nu suntem super-oameni sa fim litera de lege sau de supraveghere, dar cand se intampla o tragedie te gandesti ca ar fi trebuit sa fim...si am vrea sa dam timpul inapoi si am fi facut altfel, dar din pacate nu se poate.

Si stiu ca se pot intampla multe si orice, de la accident de masina fara sa fie intentie directa, dar intr-o depasire ca in cazul expus este culpa. Eu pentru vatamarea corporala grava din culpa as stabili pedeapsa la mai mult decat suspendarea carnetului pentru un an.

Ce sa zic, imi pare rau si pentru Roxana daca isi face procese de constiinta si ii pare rau cu adevarat dar trebuie sa plateasca.

Iar gradinita trebuie sa plateasca cel mai mult, trebuie schimbate multe lucruri acolo, luate masuri continue, spus si spus si iar spus, facut regulament de ordine interioara drastic, implementat, verificat etc.

Oricum durerea educatoarei si durerea financiara a gradinitei nu se compara nici in 1% cu durerea fetitei. Si pastrand proportia, imi pare rau de ea, dar de micuta Eva de 100 de ori mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Olim, da-mi voie sa-ti spun ca eu cred ca ai probleme serioase daca gandesti in halul asta, ca ducand copiii la gradinita trebuie sa ne gandim ca la sfarsitul programului pot fi sub forma de cadavre (!!!!) si ca si copiii pot avea "partea lor de vina" chiar daca mamele "cred altfel" Ceva mai sinistru n-am citit de mult pe acest forum!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Eu cred ca nu are nici o problema, e doar realista, punct. Fi-mii i-a cazut un ghiveci de vreo 5-6 kg de la etajul 4, daramat de-o pisica , fix la 30 cm in fata ei, de mana cu mine si ta-su! accidente stupide se intampla mereu.
Si tot realist vorbind, chiar si un om la 10 copii asa mici e putin, incercati sa tineti in frau 3 copii de doi ani pt o ora si o sa intelegeti ce spun. eu stiu ca mai faceam mamicile cu randul. stiu multe o sa spuneti ca ele sunt de meserie si au pedagogie. pe naiba, la 2 ani sunt de nestapanit, n-au treaba de pedagogia ta si e suficient o secunda s-o comita, cat ai securiza tu casa, incaperea.Educatoarea e tot om, are doi ochi si doar doua maini.
Eu am patit-o de curand si m-am jurat ca nu mai stau in fata blocului cu alt copil decat al meu in veci. aveam 2 de 7 ani, a mea si Razvan, la 10 metri de mine s-au dus in fuga langa bloc, parter jos, Razvan nu s-a uitat si si-a crapat capul de pervaz . in 5 minute eram cu el la spital, ii curgea sange siroaie pe nas. Noroc ca maica-sa a inteles.
Din punctul meu de vedere nu poti supraveghea 100 % nici macar unul de doi ani, daca e foarte energic, sigur mai ai o secunda doua de scapare din cauza oboselii, etc. deci da, e un risc teoretic destul de mare cand ii lasam la varste mici in colectivitate.
Eu nu-i caut scuze educatoarei. Spun doar ca e posibil sa fie nepasare crasa, educatoare ce-si beau cafele fierbinti printre copii, copii nesupravegheati, etc. dar e posibil si sa fie un accident idiot iar gradinita aia chiar sa fie una buna unde copiii sunt iubiti si ingrijiti corespunzator. nu cunoastem , nu am fost acolo. Iar faptul ca se platesc sume exorbitante pt aceste gradinite, nu -i adauga Roxanei 10 maini si 10 ochi in plus.
Vecina mea Alina Negrea a lucrat ca educatoare la vreo doua private din astea din Buc (poate sunt fete care au avut copiii la ea ) , nu retin numele gradinitelor dar o voi intreba , si a plecat , acum lucreaza in publicitate pentru ca: patronii sunt pentru profit cu gramada, salarii mici , cine e suficient de bun de regula isi cam gaseste altceva mai bun de lucru, personal putin de regula fete tinere si fara a experienta. evident, asta a intalnit ea la cele doua gradi, eu nu generalizez, probabil sunt si gradinite particulare unde copiii si confortul sunt pe primul plan. Banii, indiferent cati sunt nu garanteaza ca al tau copil e 100 % in siguranta , in cazul de fata, nu poti cumpara orice .
Sanatate multa micutei, sa uite in curand chinul prin care a trecut.

Mergi la inceput

Nina esti in stare sa sustii aceleasi lucruri sub semnatura si sanctiunea 292 cod penal sau in fata presei?Daca da hai s-o facem.Daca nu...orice spui...si de fapt din punctul tau de vedere totul se rezuma la bani.....asa ca pentru acea gradinita copiii sunt doar surse de bani...corect?
Eu nu am zis nimic de bani....absolut nimic las asta in grija altora.Da` este o vorba"c...a pune mana pe par sa scoata ..... afara din sat"sau mai plastic"hotul de furat se teme"asa si gradinita aceasta si personalul.Corect?

Nu ma impresionezi si nici nu ma faci sa-mi schimb parerea dupa cum nu poti sa raspunzi la intrebarea "DE CE ERA EVA NESUPRAVEGHEATA ACOLO"?

Madalina si Eva-Maria

Mergi la inceput