Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Discutii generale

Un membru dc...in lacrimi!

(2 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 55

OanaRusu2901 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui OanaRusu  Trimite mesaj yahoo luiOanaRusu Adauga semn de carte la raspuns Trimite OanaRusu un Mesaj Privat
incerc sa fiu si eu concisa
Ca diriginta am plecat in 2 excursii cu clasa - IX - la munte. Apoi n-am mai facut asta pentru ca eram responsabila pentru viata fiecaruia dintre ei si n-am mai putut duce asa cruce. Si erau la sf clasei a IX - nu sub 2 ani - totusi fiind dascal si ei minori ERAM RESPONSABILA sa-i duc inapoi intregi la parinti.

Sa nu poti supraveghea 3 copii e aberant. Da, pot si scapari acasa si daca ai un singur copii - DAR la o institutie EXACT scaparile sunt cele vizate - adica sa nu se intample.

Gradinita de stat unde merg copii mei au bucatarie si se prepara cate ceva - dar mesele principale sunt de catering. Totusi, n-am vazut vreodata vreun copil batuind pe coridoare - daramite pe la bucatarie.

Cand iau masa, sunt cel putin 4 persoane de fata - inteleg atunci un lucru clar: sunt bune gradinitele de stat ca au mai mult personal. Scurt.

Acum, vin la revolta mea personala: de ce Evei nu i s-a acordat primul ajutor corect? Cum e posibil sa suni dupa parinte in loc sa ai in acelasi minut asistenta langa copil? Asta in conditiile in care pe site este scris ca au asistenta - si izolator.
Cum e posibil ca un copil oparit sa fie sters pe fata? Cum se poate sa nu fie in stare 3-4 adulti sa se comporte responsabil in asemenea situatie - nici nu vreau sa-mi inchipui ce ar face respectivul personal daca ar fi cutremur de pamant - ma indoiesc ca si-a aminti de copii - cel mult dupa ce ar fi afara.

Si ultima chestie: referitor la remarca Ninei ca Mada ar fi negociat banii sau scandalul. Am avut un accident grav de masina si da, primul pas a fost negociatul - cat vreau eu (am fost in concediu si in recuperare 6 luni, a fost rau de tot) sa nu merg in instanta.
Si a trebuit sa estimez cat costa durerea mea - am primit o suma atat de jalnica - nu o mentionez - incat mama mea nici nu a vrut sa auda (Eu eram varza la vremea aia, ce sa negociez...). Si s-a ajuns in instanta cu inconvenientul ca procesul s-a incheiat dupa 5 ani. Asta e problema pentru care multe incidente se incheie "amiabil" (pun ghilimele ca numai placut nu-i pt nici una din parti) - sa ajungi sa ai anumiti bani (De care ai nevoie sa te recuperezi) mai repede decat cu ajutorul instantei.

Nina - personal nu mi-a placut nimic din postarile tale, parerea mea este ca nu ai strop de empatie pentru drama Evei. Iar topicul este cel de compasiune - daca nu ai, atunci fa un topic propriu de cantarire a echitatii de declaratiile facute de ambele parti.

Ca tot nu ma pot opri - cand am aflat ca pe copilul meu de 3 ani l-a pedepsit cu fata la perete si manutele sus, a trebuit sa evit caminul vreo 2-3 sapt sa nu strang de gat educatoarea. Si in alea 2-3 sapt i-am stresat pe toti cu disperarea mea dar au rabdat stoici sa ma descarc si sa-mi revin. Am rezolvat amiabil situatia - dar mi-ar placea s-o vad pe educatoare cum primeste aceeasi veste cand va avea propriul ei copil.

mami de (intr-o zi de vineri... 13 iunie ) si (ziua cea mai lunga: 21 iunie)
Priveste partea buna a lucrurilor
Mergi la inceput

claucia1781 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiclaucia Adauga semn de carte la raspuns Trimite claucia un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui eumada

Cu o precizare:"cana pe masa cu lichid clocotit in ea" trei copii din care unul nesupravegheat,mentionez nesupravegheat desi trebuia.
Intentia nu poate fi probata niciodata asta e foarte clar.De aia exista termenul de culpa in lege.Daca nu s-au exercitat atributiile de serviciu asta inseamna neglijenta .


vREAU SA-MI RASPUNZI LA O SINGURA INTREBAREDE CE ERA EVA NESUPRAVEGHEATA SI DE CE NU A FOST SUPRAVEGHEATA ACOLO?

Madalina si Eva-Maria

Mada, intentie nu este, dar asa cum am scris mai sus, culpa cu sau fara prevedere este o forma a vinovatiei. Gradinita/educatoarea sunt vinovati si legal vor plati.

Din tabloul Ninei
citez: au fost 4 aspecte nefericite legate: usa deschisa + cana pe masa+ ingrijitoarea iesita + educatoarea concentrata pe hranitul altui micut.

Este tot atat de clar ca sunt vinovati. Primele 2 greseli majore, urmatoarele doua au fost circumstante care au dus la tragedie.

Raspunsul intrebarii tale Mada este ca din vina/neatentie/greseala/culpa. De aceea nu a fost supravegheata Eva. Si daca in alte situatii alti copii nu sunt supravegheati, pentru ca nu sunt, si eu am avut fetita la gradinita particulara si am stat cu ea 2 saptamani (eram si in concediu si mi-a facut placere) am observat multe nereguli si momente in care s-ar fi putut produce necazuri mari dar nu a fost sa fie, nu se intampla mereu. nu a fost supravegheata pentru ca desi puteau prevede rezultatul actiunii (de a nu supraveghea copilul) totusi nu l-au prevazut. Si asta este culpa.
De ce au lasat cana cu cafea pe o masuta joasa intr-o gradinita? de ce nu a inchis usa in urma ei? Tot din tabloul Ninei si tot incriminatoare.
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput
skye
skye3 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Olim, eu doar mi-am dat cu parerea despre ce o fi fost, bazandu-ma doar pe experinta pe care o am cu fetita mea de 3 ani: Ea face asocieri intre persoane si fapte care au legatura directa si nu include niciodata persoane care nu au participat.

Si nu spun defel ca s-a intamplat ceva cu intentie, ci doar ca e posibil ca intr-adevar cana sa fi fost scapata din mana de catre cineva. Si nici nu mi s-ar parea ciudat ca sa se fi aflat cana de cafea printre copii. La gradinita fetitei mele cu siguranta educatoarele isi aduc cafeaua in camera de joaca, am vazut cu ochii mei, si singurul lucru la care m-am gandit atunci a fost ca nu e din plastic cana si poate sa se sparga. Sunt convinsa insa ca nu era fierbinte.
Si ca si comentariu: observ ca de fiecare data cand se intampla o tragedie de genul asta, persoanele care trebuie sa supravegheze sunt ocupate cu altceva important si intotdeauna sarcina de serviciu- educatoarea portiona mancarea altui copil, ingrijitoarea aducea servetele... Adica atutudinea este, da nu am fost acolo, dar aveam alta sarcina de indeplinit. Ma indoiesc ca e chiar asa de fiecare data. Eu cred ca lucrurile astea se intampla, si acasa si la gradinita si oriunde in alta parte, pentru ca, prin rutina, nu mai observi anumite pericole - adica, daca bei cafeaua de o suta de ori langa copii si nu se intampla nimic, nu te mai gandesti ca totusi pericolul exista si a 101-a oara se intampla.

Iar despre asigurare, Nina, inteleg ca gradinita a incheiat o polita de asigurare de raspundere cu o societate de asigurare, cu limita de 6000 euro pentru copil? Atunci sasiguratorul acopera costurile pana la maxim 6000 euro, insa gradinita trebuie sa acopere diferenta pana la repararea integrala a prejudiciului. Limita asta priveste raporturile dintre gradinita si asiguratorul ei, iar nu dintre gradinita si pagubit. Un astfel de contract inseamna ca vinovatul este un pic usurat de plata, prin faptul ca societatea de asiguare preia niste cheltuieli, in limita sumei asigurate. Nu inseamna insa ca pagubitul sa ramana cu niste pagube neacoperite.
Mergi la inceput

NinaB808 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite NinaB un Mesaj Privat
Gio fa, rogu-te, un efort de imaginatie si alauga celor doi pui ai dtale un al treilea, aduna-i in bucatarie si incearca sa-i hranesti.

da...e ok sa nu credem in accidente. e plina planeta de Spiderman, Batman, Catwoman, si care naiba mai au super-puteri ca am lipsit la orele de cultura d-asta....
Mergi la inceput

CorinaDani4969 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite CorinaDani un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui NinaB

nu e nimic ciudat. copii se trezesc la ore diferite si primesc gustarea daca o solicita.
in momentul ala erau 3 treji. o educatoare si o ingrijitoare.
li s-a pus gustarea, fiecare aszat pe scaunel.
s-a observat necesitatea altui articol si s-a iesit pentru cateva momente
educatoarea portiona gustarea pentru un mititel.
micuta s-a ridicat si s-a intreptat catre usa si apoi catre cana.

au fost 4 aspecte nefericite legate: usa deschisa + cana pe masa+ ingrijitoarea iesita + educatoarea concentrata pe hranitul altui micut.

clar tabloul?


"Eva mi-a povestit........si sta acum si se joaca si deodata incepe sa spuna precipitat,cu o carte in mana"LOXANA a valsat cafeaua pe eva...eva facut buba la cafea....ma doale cafeaua....poc a lovit eva si doale la eva cafeaua..'la spital a zis la toata lumea ca "ma doale cafeaua..e calda febinte si ma doale..aici am buba la Loxana"......ma doale cafeaua...nu vei cafea....." (am copiat citatul dintr-un mesaj postat de Madalina in data de 03.08.2011).

daca e sa ne luam dupa aceste informatii, nu, nu e clar "tabloul". mi se pare mai degraba "regizat", astfel incat vina sa fie atribuita unor circumstante nefericite.
dar, desigur, asta e doar parerea mea, bazata strict pe cele postate la subiect. si nu cred ca Madalina ar fi putut "inventa" reactia Evei, citata mai sus.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Mergi la inceput

Rufus9327 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Rufus un Mesaj Privat
Mie mi se pare o situatie simpla in fapt.
Culpa este evidenta, tabloul faptelor (completat de Nina) clar. "Furtuna" este normala, oricine isi vede copilul in situatia descrisa ia foc. Pe buna dreptate.
Procurorul instrumenteaza, dosarul merge in instanta. Acolo este un judecator, un om, care judeca dupa probe. Nu stiu cat de influientat este de cazul in sine sau alte interventii. Pe civil se vor cere despagubiri, pe baza de acte si alte probe, valoarea fiind stabilita de judecator (un om, subliniez asta). Desigur, sentintele pot fi atacate, pana raman definitive. Dupa aia sunt doua variante: partile sunt (partial) multumite sau nemultumite. Viata continua. Se poate, desigur, evita procesul civil: partile se inteleg separat. Nu e nimic neobisnuit: avocatul este "la putere", el stie ce spune practica judiciara in Romania, cati bani se acorda uzual, ca de cerut se poate cere oricat. Conteaza si parerea vinovatului, poate da si mai mult decat uzanta, daca nu mai vrea procese...dar poate crede si ca scapa mai ieftin. Toate la randul lor...
Am auzit de cazuri la fel de clare in care autorii faptelor au scapat nepedepsiti sau prea usor pedepsiti. Pana la coada, nimic nu poate compensa ceea ce s-a intamplat.
In tara asta asa merg lucrurile. Ceea ce povesteste bird se aplica in alte parti, vinovatii nici nu-si permit sa se gandeasca sa scape, ci sa scape cat mai ieftin. Acolo ieftin inseamna foarte mult, aici nu inseamna nimic, sau mai nimic.
De tot nu vor scapa...dar nici nu vor primi ce merita. Personal as merge mult mai puternic pe vina gradinitei si mai putin pe cea a educatoarei sau ingrijitoarei. Pentru ca atitudinea personalului tine foarte mult de politica gradinitei.


Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Editat de - Rufus on 19/08/2011 13:13:54
Mergi la inceput

OanaRusu2901 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui OanaRusu  Trimite mesaj yahoo luiOanaRusu Adauga semn de carte la raspuns Trimite OanaRusu un Mesaj Privat
si pentru Eva, pupicul nostru obisnuit

(Mada, ii va trece frica - sper - cred ca o poti ajuta explicandu-i mereu ca a fost un accident ce i s-a intamplat, ca sunt multi copii care merg la gradi si nu patesc nimic, nu stiu cum sa zic dar tu esti mamica ei si o sa-i poti gasi repere s-o ajute; a mea ce amica s-a sperit in iarna de ceva la gradi si n-am mai putut s-o duc, dormea noaptea cu mainele dupa gatul meu - ce n-a facut niciodata pana atunci si nici de atunci incoace - precis a fost certata/amenintata si nu a stiut cum sa-mi spuna; acum insa merge cu placere dar sunt complet alte educatoare si ingrijitoare)

mami de (intr-o zi de vineri... 13 iunie ) si (ziua cea mai lunga: 21 iunie)
Priveste partea buna a lucrurilor
Mergi la inceput
terry
terry586 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite terry un Mesaj Privat
daca fiecare adult avea treaba, asa cum povesteste ninaB (educatoarea hranea un copil, ingrijitoarea s-a dus dupa ceva), usa deschisa (accesul copiilor la bucatarie stiindu-se ca e interzis si copiii nu se plimba prin bucatarie oricand, si-au permis sa lase cana pe masa, asa cum si oalele sunt pe foc in bucatarie), copilul plimbaret....uite nenorocirea...cum spunea olim...cumul de evenimente nefericite. nimeni nu a premeditat.

hai sa-ti dau alt caz ca sa vezi ca stiu prin ce treci.

mi s-a intamplat tot mie. las copilul la mama cu nepoata. copii de 4-5 ani. mama bolnava in acea perioada, lua niste pastile care o adormeau. fetele, in camera nepoatei pue la somn. ele au luat catelul familiei in camera si l-au intaratat. cainele i-a tras o laba pe fata fiicei mele de a umplut-o de sange si i-a smuls varful nasului. mama m-a sunat pe mine nu la 112 (sau ce era pe vremea aia, acum 5 ani). am ajuns intr-un suflet acasa am luat copilul si am fugit la spital. copci, pansamente, pe viu ca nu era timp de anestezie, rimitere si internare la infectioase, vaccin anirabic si altele pregatitoare...rezultat dupa 10 ani. nu are vf nasului si cicatrici (care sunt evidente doar daca te uiti atent). am omorat-o pe mama pentru asta? sotul ar fi facut-o. vina a fost a fetei ca la 5 ani ar fi trebuit sa stie ca nu maraie la un catel.Mergi la inceput

OanaRusu2901 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui OanaRusu  Trimite mesaj yahoo luiOanaRusu Adauga semn de carte la raspuns Trimite OanaRusu un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui NinaB

Gio fa, rogu-te, un efort de imaginatie si alauga celor doi pui ai dtale un al treilea, aduna-i in bucatarie si incearca sa-i hranesti.

da...e ok sa nu credem in accidente. e plina planeta de Spiderman, Batman, Catwoman, si care naiba mai au super-puteri ca am lipsit la orele de cultura d-asta....


Nina, am avut scenariul ast cu diferenta ca cel mai mic pui era al prietenei mele. Si atunci dc am avut de mers undeva si nu-i vedeam pe toti trei, cea mai mica (a prietenei mele) era in brate la mine.

Accidentul meu de masina e tot accident - ca precis n-a intentioat sa termine depasirea in masina mea (celalalt) dar pentru asta tot a fost judecat pentru vatamare corporala deosebit de grava din culpa - si a pierdut procesul. A pierdut carnetul un an de zile. Se presupune ca data viitoare cand va fi in ceata in spatele unui camion, nu va mai intra in depasire.

Mi se pare corect - la rece - ca personalul gradinitei - sau institutia ca atare - sa fie responsabila si sa plateasca pt ce s-a intamplat.


mami de (intr-o zi de vineri... 13 iunie ) si (ziua cea mai lunga: 21 iunie)
Priveste partea buna a lucrurilor
Mergi la inceput
terry
terry586 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite terry un Mesaj Privat
si mie mi se pare normal sa plateasca gradinita. asta nu inseamna ca o absolva de vina pe educatoare. eu nu as cere bani despagubire ci luarea masurilor de siguranta (gardulete...) si sanctionarea educatoarei, plus suspendarea ei pe o perioada de timp.

dar eu vroiam sa scot in evidenta faptul ca oricui i se poate intampla.

si o intreb pe eumada, de ce si-a dus copilul la o gradinita care nu era cresa? am vazut ca ea stia despre acest amanunt.

trebuie judecat si putin la rece. e normal ca eumada sa fie prea implicata si sa nu vada anumite aspecte.Mergi la inceput
Pag. din 55 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com