Un membru dc...in lacrimi!

Raspunsuri - Pagina 45

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

si mai ciudat : pai daca erau doar trei copilasi in sala de mese (presupun ca stateau chiar la aceeasi masa), iar Roxana portiona mancarea unuia dintre ei, deci era langa masa, in imediata vecinatate a copilasilor, ii avea in raza ei vizuala, cum de n-a observat ca Eva s-a ridicat de pe scaun si a plecat de la masuta ? ceva nu se leaga deloc in descrierea evenimentelor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

daca ai chef sa te certi cu mine...n-ai decat! si nici cu cine.

ce spun eu aici ti s-a spus si tie.

si nu doar tie, ci oricui a intrebat: inspectorat, DSP, ITM, vecini din cartier, parinti, rude, cunostinte, prieteni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Ilinca in cazul asta si eu am probleme serioase, unii oameni sunt genul care sesizeaza mai mult decat altii drobul de sare, cu toate astea in ciuda faptului ca ma gandesc si la ce poate fi rau continui sa-mi duc copilul la gradinita nu-l tin legat de mine. Nu stiu daca asta inseamna ca am probleme serioase sau doar ca iau orice in calcul.
Oricum nu cred ca asta ar trebui dezbatut la acest subiect.

Cred ca e tare dulce Eva cum vorbeste din cate scrii Mada mi se rupe inima ca trebuie sa stea in casa si mai ales ma gandesc ce o fi in sufletelul ei cand va merge iar la o gradinita.

Imi pare rau si de educatoare, ma gandesc ca s-a trezit fara servici si blamata din toate partile, un om bun din cate am inteles care iubeste copii si e iubita la randul ei de copii dar care a gresit. Desigur nu poate fi comparata suferinta Evei ma gandesc doar ca usor nu i-o fi nici ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

"A trage spuza pe turta cuiva" sau "a trage focul sub oala lui", cum spun emanouela si olim nu inseamna ca "adevarul e undeva la mijloc"; din punct de vedere LOGIC adevarul e adevar si atat, nu exista "adevar la mijloc", "adevar asa si-asa", "adevarul meu si adevarul lui" etc...dar sa terminam cu discutiile filosofice:)))

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.


off topic: adevarul este numai unul, da, dar in cazul in care suntem in cautarea lui si nu stim unde se situeaza SI PORNIM De la 2 pareri diametral opuse (in care fiecare "trage focul sub oala lui" - asta e noua pentru mine), atunci probabil adevarul, acela, unic, este undeva la mijloc, INTRE CELE 2 PARERI. Expresia asta nu este despre adevar in general, este despre adevar atunci cand exista 2 pareri care se contrazic sau sunt diametral opuse, doua parti adverse. de aceea, adevarul, in cazul x, cand avem cele 2 pareri, de obicei este undeva intre cele 2 pareri, cele 2 (sau mai multe pareri) fiind subiective.

On topic: Madalina multa multa sanatate frumusetii mici, o sa se faca bine, Doamne ajuta, o sa ramana fara sechele.

Bineinteles ca povestea, asa cum este, este tragica. Foarte bine ca faci demersurile legale, nimic nu este gresit atata timp cat este legal. Si este foarte bine sa plateasca, poate ii pare rau educatoarei, gradinitei, ar vrea sa dea timpul inapoi, imi pare rau pentru ei, insa corect este sa plateasca. Mult.

Este o mare greseala, se putea intampla sau nu, sunt convinsa ca in alte gradinite particulare si nu numai, conditiile sunt de asa natura incat se pot intampla astfel de cazuri, insa nu scade cu nimic greseala. A fost neglijenta, se plateste. Mylady a postat pe la inceputul subiectului legea. Fapta ca sa fie pedepsita trebuie sa aiba ca una dintre caracteristici - vinovatia. Vinovatia nu se manifesta doar prin intentia de a turna cafea pe micuta ci are multe aspecte, exista intentie directa si indirecta, culpa si preterintentie. Intentiile directe si indirecte si si ele impartite. Culpa fara prevedere este o forma a vinovatiei si se pedepseste legal.

Aici exista vinovatie, asa ca legal vinovatul va plati. Cuantumul a fost explicat bine de fete pe aici, nici vorba de plafonul asigurarii, gradinita va plati o suma (moral si legal ar trebui radical mai mare) minus acei 6000 pe care ii va primi gradinita de la asigurare. Gradinita este responsabila si va plati o suma, faptul ca are asigurare o va face sa plateasca suma stabilita legal minus plafonul asigurarii.

Nina, faptele or fi asa cum ai spus tu, dar este de inteles ca mamicile au sarit, si eu sunt mama si desi mintea mi-e disciplinata legal si facultatea mi-a trasat bine niste linii pe care le respect, inteleg cu cerul si pamantul manifestarea mamicii al carei pui a fost ars pe fata, gat, umeri si urechi si pe care il doare enorm, chiar daca se va face bine, acum il doare, acum sufera si tu, mama, iti vine sa musti din neputinta. Toate postarile si spusele si orice ar spune este provenit din durere. Asa ca, daca suntem sau nu de acord cu modul in care spune orice ar spune, este de inteles. Si va fi mereu, orice ar face sau spune. Nu minimaliza durerea ei, chiar daca nu o placi sau ca ti se pare ca reactioneaza exagerat. Daca nu esti acolo nu stii cum ai reactiona si durerea ei, ca si reactiile, sunt ale unei mame al carui copil a fost ars.

In rest, da, tonul face muzica. Mie-mi placi ca esti clara in exprimare, coerenta, nu faci greseli gramaticale si esti concisa. Dar nu imi placi pentru ca esti ironica si incerci sa stabilesti niste lucruri lipsindu-le de emotie si nu se poate. Aici faptele au general durere, nu este 2+2 din pacate ca sa tragem concluzii reci.

Ai vazut cand ai punctat clar niste lucruri, ca gradinita este vinovata si ca niciodata copilul nu este de vina, cum mamele au fost deschise si au inteles ce spui si s-a contninuat altfel...acum, ce sa zic, am ajuns la pag 40 din 44, poate in 4 pagini sa nu inceapa iar ceva.

Multa sanatate pui mic si putere mamei sa treaca intr-o zi peste toate, spitale, rani, urme si procese.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

nu e nimic ciudat. copii se trezesc la ore diferite si primesc gustarea daca o solicita.
in momentul ala erau 3 treji. o educatoare si o ingrijitoare.
li s-a pus gustarea, fiecare aszat pe scaunel.
s-a observat necesitatea altui articol si s-a iesit pentru cateva momente
educatoarea portiona gustarea pentru un mititel.
micuta s-a ridicat si s-a intreptat catre usa si apoi catre cana.

au fost 4 aspecte nefericite legate: usa deschisa + cana pe masa+ ingrijitoarea iesita + educatoarea concentrata pe hranitul altui micut.

clar tabloul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

scuzati-ma ca ma bag dar nu m-am putut abtine.
am citit si ce a zis eumada si ninaB. e ca intr-un divort. fiecare parte (nu insinuez ca ninaB ar fi partea "cealalta") are varianta ei cu adaugirile si omisiunile fiecareia.nu vreau sa discut parerea niciunei fete. dar vreau sa va intreb daca vreuneia dintre voi i s-a intamplat ca singura fiind cu copilul, intr-o fractiune de secunda sa aiba alta treaba si copilul sa fie pe jos sau alte situatii.mie da. eram la mare fiica-mea statea intr-un patut inconjurat de suluri de patura, ca sa nu cada. cateva secunde m-am intors sa bag fierbatorul in priza. dupa ce am intors capul spre priza, ea era in cap cazuta pe jos. cateva secunde i-au trebui sa se miste si sa ajunga jos. eram eu, sotul si copilul in camera. 2 adulti la un copil. niciunul nu s-a gandit ca atata timp cat eu bag ceva in priza si sotul imi scotea laptele praf din geanta se putea intampla ceva ce putea sa devina o nenorocire.sa nu spuneti ca toate sunteti vigilente si nu vi s-a intamplat...ca nu cred. cunosc multe mamici si fiecareia i s-a intamplat cel putin 1 data sa nu fie cu ochii pe copil si atunci sa se intample ceva.daca nu vi s-a intamplat, inseamna ca ati avut noroc.si nu iau apararea niciunei parti. fiecare parte are vina ei dar nu vreau sa dezvolt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Cu o precizare:"cana pe masa cu lichid clocotit in ea" trei copii din care unul nesupravegheat,mentionez nesupravegheat desi trebuia.
Intentia nu poate fi probata niciodata asta e foarte clar.De aia exista termenul de culpa in lege.Daca nu s-au exercitat atributiile de serviciu asta inseamna neglijenta .


vREAU SA-MI RASPUNZI LA O SINGURA INTREBARE



DE CE ERA EVA NESUPRAVEGHEATA SI DE CE NU A FOST SUPRAVEGHEATA ACOLO?





Madalina si Eva-Maria


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns G_I_O spune:

4 aspecte nefericite si cateva secunde de neglijenta....si uite s-a produs dezastrul.

Terry da si mie mi s-a intamplat sa pice copilul din pat in fata mea.....si poate si la gradinita li s-a intamplat sa se impiedice si sa cada, sa se juleasca, sa faca un cucui, o vanataie....ok...mergem mai departe....acceptam scuzele si cu siguranta vor/vom fii mai atente pe viitor.
Dar aici s-a lasat cana cu lichid fierbinte la indemana unui copil, s-a lasat usa deschisa- din greseala...aici e vorba de arsuri de gr. 2-3-4, arsuri provocate la gradinita, sub stricta supraveghere a educatoarei.....erau 3 copii, nu 10.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

TERRY sdi totusi de ce era nesupravegheata acolo unde trebuia sa fie?Parca trebuia sa fie ingrijita pana vin eu de la servic.Eu nu cred in accidente.Si nu ma intereseaza daca cineva spune ca se putea intampla....s-a intamplat cand eva era nesupravegheata intr-un loc unde trebuia sa fie....s-ar putea sa ramana surda de o ureche....e condamnata sa sufere....medicii legisti nu bat campii....trebuia supravegheata,nimic in lumea asta nu justifica existenta unui lichid fierbinte in zona unde copiii umbla nesupravegheati.(iar daca zona aia e in cadrul unei institutii abilitata sa ofere ingrijire si supraveghere atunci clar e greseala care trebuie asumata)

Repet de ce era nesupravegheata mai ales ca erau trei nu 10?



Madalina si Eva-Maria


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

ilinca, nu mi se pare deloc aiurea ce am scris, in 8 ore se pot intampla unui copil orice,Nu am spus ca stau si am gandesc cand imi iau copilul cadavru, nici nu ma gandesc ca acolo merge ok si nu stiu cum se intoarce, dar sa fim seriosi orice se poate intampla cu un copil.Si daca il alsi la bunici sau acasa cu un parinte, se poate intmapla orice, dar unde sunt atatia copii.
Nu ne gandim la aceste lucruri si nu facem o obsesie, dar accidente din nefericeire sunt, ami ales la o varsta asa mica.
Si da copii au si ei parte alor de vina , indiferent de varsta sa fie clar.Chiar daca eu ca mama imi vad copilul perfect NU ESTE si trebuie sa vedem REALITATEA nuc e vrem noi!
Da si al meu e marait, matait, obraznic, e singur la parinti si are tot ce isi poate dori, ba uneori ma invinovatesc ca i-am dat prea multe, gandindu-ma la confortul lui materialDar nu vorbim de asta aici, Eva e prea mica sa stie ce face, sau ce consecinte poate avea comportamentul ei.

Aici e vorba CA NU SE ACCEPTA O ALTA SUCCESIUNE A CELOR INTAMPLATE IN ACEST ACEST, DECAT CEA A MADALINEI!
Oricat de mare e durerea in sufletul ei, nu avem certitudinea ca succesiunea evenimentelor declarate de ea sunt cele reale!

Si cum spune terry, celor care o luati in sututi pe Nina nu vi s-a intampalt nici un incident nefericit cu copii acasa, voi fiind langa ei?Atunci ati avut noroc!
Da e un cumul de aspecte nefericite in acest caz.

Mergi la inceput