Un membru dc...in lacrimi!

Raspunsuri - Pagina 43

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ce-i cu linkul ala cu articol in spaniola si ce relevanta are la acest topic?!
Olim, dar a zis cineva ca cei de la gradinita au facut fapta INTENTIONAT?! Ce-i tot dai in sus si-n jos cu lipsa intentiei, cu faptul ca educatoarea nu era angajata pentru a nenoroci copiii" etc. etc? "Un accident se poate intampla oricui"...ete fleoshc, tu zici ca oparirea e unul din riscurile gradinitei?! Cand dai copilul la o gradinita, mai ales particulara, te gandesti ca da, pot fi riscuri: sa se impiedice si sa pice, sa fie imbrancit de alti copii, sa aiba accidente minore gen picat in nas in timp ce fuge prin curte, sa se imbolnaveasca prin contaminare de la alti copii etc.
Cred ca nimeni nu se gandeste ca "accidente" sau riscuri ar fi si: mutilarea copilului prin oparire, pierdutul copilul ("ei, un neastamparat si neascultator, a deschis poarta si a iesit in drum, l-a calcat masina, ce sa-i faci, accidente se intampla, a fost chestie de 2 secunde, in rest sunt supraveghiati copiii!"), dus copiii in parc/ vizita la aeroport/ muzeu etc si uitati pe-acolo...

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

ilinca, normal ca si Eva are o participare in acest eveniment, ca doar ea a patit ce a patit.
Nu spun ca Eva s-a dus acolo intentionat sa vada daca educatoarea sau cadrele didactice stiu sa isi faca meseria si is vigilente cu ce face ea.Ea este un copil care probabil la cei 2 anisori a vazut usa deschisa si a iesit, nimic mai mult.

Iar cu adevarul e la mijloc e vorba despre afirmatiile celor 2 parti, nu despre faptul incidentului in sine.
De unde stim noi ca nua re gradinita dreptate in cele afirmate in cum au decurs lucrurile?De ce nu suntem in stare sa accepta ca exista si o alta varianta decat a Madalinei , ca doar ea nu a fost prezenta fizic acolo, si ca o mama ce sufera pentru copilul ei tinde sa amplifice orice detaliu?Si e normal sa amplifice deoarece copilul ei a fost traumatizat!

Cat despr cei 10 la suta, pai iarasi ma repet, daca cadrul legal atat prevede nu e vina Roxanei , saua cum ce ar trebuis a faca sa dea tot salarul pe urmatorii 10 ani statului , ca ei i se pare putinaceasta suma.
Are o asigurare care acopera 6000 de euro daune materiale, cele morale depinde de procuror, judecator si avocati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

e, uite de ce spun ca e vb de sistem. cadrul legal il aplica judecatorul....deci gradinita a luat acea decizie, sanctionare 10%, nicidecum conform cadrului legal....nu, de la sine putere a considerat ca asa trebe...asa a considerat ea ca da exampu si ca ii 'atentioneaza' pe angajati la maxima atentie si responsabilitate in serviciu. si ma repet...nu e vb de acea Roxana...la cat am pomenit-o cred ca si sugiite

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Nu exista adevar la mijloc. Exista un singur adevar si anume ca acel copil a fost lasat intr-un loc unde trebuia sa fie ingrijit protejat si a fost luat de acolo traumatizat. Nu exista cale de mijloc aici.

Cat despre intrebarile lui Mada ..de ce?, de ce? ...nu cred ca o sa aiba raspuns la ele. S-a intamplat iar cei responsabili vor plati chiar daca oricare ar fi suma nu va putea egala suferinta.

Ce nu inteleg eu e de ce se insista pe transformarea gradinitei a "Zona de pericol" sau de ce patronii sunt colorati ca niste monstri. Ce s-a intamplat cu Eva e regretabil dar nu e ceva ce s-a mai intamplat in acea gradinita e un incident izolat, foarte grav dar nu vad de ce trebuie generalizat. Nu vad de ce trebuie inchisa gradinita pentru asta. In orice moment si acasa si oricand pot surveni accidente, oricata atentie dam copiilor oricat de mult ii ingrijim un accident poate aparea. Asta ne transforma automat in iresponsabili? Inseamna ca nu ne-a pasat de copil ca nu-l iubim sau nu mai avem dreptul sa-l crestem ?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

indiferent ce s-a intamplat,
1. smurdul nu trebuia chemat de mama, ci de gradinita
2. copilul n-are nicio vina
3. copilul acela pierde cel putin jumatate de an din copilaria lui cu tratamente / durere / medicatie / interdictii.
4. cafeaua nu avea ce cauta la indemana copiilor. (daca nu era cafea, ci era otrava de sobolani pe care copilul ar fi baut-o? dezinfectant pentru suprafete?)

in schimbul banilor pe care parintii ii dau gradinitei, gradinita are obligatia de a tine copilul intreg. gradinita nu si-a respectat obligatiile. asa ca e absolut normal sa plateasca. si sa suporte consecintele neatentiei / neglijentei sau o oricarei culpe, oricat de mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Pai pe mine chiar nu ma intereseaza ca un copil de nici doi ani nu a fost supravegheat.......ci ca acel copil trebuia sa fie supravegheat ca de aia e minora....de aia am platit ca sa aiba grija de copilul meu.Una e un cucui sau un nas belit si alta e ca nesupravegheat,copilul sa ajunga desfigurat la spital.

Si contractul si chitanta sunt pe numele gradinitei,nu apre nicaieri vreun nume de educatoare...ci numele institutiei,stampila ei si gata.Daca se verifica la registrul comertului,ca reprezentanti ai societatii nu e Roxana,sau Dana sau mihaela ci administratorul.Copilul a fost incredintat unei institutii care prin reprezentantii ei si-a asumat raspunderea ingrijirii ei.Ca cei desemnati de institutie nu si-au facut datoria e altceva.....Neindeplinirea datoriilor de serviciu care se soldeaza cu vatamari si prejudicii pentru o persoana etc etc....nu reproduc acum articolele codului penal,dar:


institutie de drept penal reglementata de art. 19 C. pen., partea generala, introdus in cod prin L. 278/2006. [b]persoanele juridice raspund penal pentru infractiunile savarsite in realizarea obiectului de activitate sau in interesul ori in numele persoanei juridice, daca fapta a fost savarsita cu forma de vinovatie prevazuta de legea penala (intentie sau culpa). Alin 2 al art. 19 precizeaza ca raspunderea penala a persoanei juridice nu exclude raspunderea penala a persoanei fizice care a participat la savarsirea faptei penale.


Madalina si Eva-Maria


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

madalina te inteleg perfect si sunt alaturi de tine, maia les ca am un copil si la un an era deja la cresa, si nu era minut sa nu ma gandesc ce face , cum este, la inceput sunam in fiecare ora sa vad daca este bine, ok, iar cand ma sunau pe mine imi statea inima in loc asteptamd sa vad ce s=a inatamplat.
sa nu crezi ca tin partea gradinitei doamne fereste
pe mine ce ma deranjeaza in ultimele pagini ca sunt comentatii urate la adresa unei postari a Ninei, in care ea isi exprima punctul ei de vedere, si multe fete au inceput sa o incolteasca.Nu stiu de ce nu se poate accepta niciodata o a doua parere, total opusa de prima far sa iasa paruiala, ca pana la urma doar gradinita si Dumnezeu stie ce s=a intamplat acolo, si Eva, dar ea e mica si nu stie ce sa povesteasca.

ilinca, imi pare rau ca e in spaniola, asa l-am gasit acum cateva zile si vorbeste de iertare dupa ce o femeie a fost mutilata INTENTIONAT de un barbat, l-a iertat la proces, nu a runcat cu apa clocotita sau acid pe fata lui asa cum se sugera aici ca ar trebuis a procedeze Madaliza cu acest diavol care mutileaza copii numit Rioxana.Eu cred ca pana judecatoria nu o declara vinovata nici noi nua r trebui sa o facem, ca nu suntem nimeni sa pun eticheta unui om, doar din declaratia unei persoane.Trebuie sa fie analizate mai multe detalii sa pute cataloga un om sadic, saau cum mai vrei tu.
si inca ceva, cand duci un copil la cresa, gradinita sau il trimiti la scoala, te gandesti la tot ce paote fii mai rau, inclusiv ca il duci dimineta la 8 sanatos si il aduci la 4 acasa cadavru.Oi fii eu mai pesimista, realista sau cum vrei sa spui tu, dar trebuie sa ne gandim ca se poate intampla orice la gradinita, iar copilu tau paote avea si o parte de vina, chiar daca orice mama spune ca nu e vina copilului.
Si da, au fost cazuri cand copii au iesit din camin sa plece acasa, chiar la o celebra gradinita din Targu Mures si vorbim de copil la 6 ani.Varum meu a iesit afara din casa cu pretextul ca se duce in gradina si a pornit=o pe jos spre Bistrita lui natala, si avea 8 ani, deci avea ceva minte in cap, si l-au gasit dupa 4 ore de cautari cu politie, pompieri si tot la 10 km de casa,era intr-un lan de grau si spre norocul lui soferul de pe seceratoare l=a vazut, ca putea sa il taie bucati.Scuzati of topiic, dar se pot intampla si accidente.
Am patit-o cu al meu pitic acasa, am ajuns de la aeroport cu caruciorul, avea doar 7 luni, si pana m=-am intors dupa biberon a alunecat din el, nici pana acuma nu realizez cum ca era legat, si a cazut pe nas, de am stat o noapte la ORL sub supravegherea ca numa dormea si ii curgea sange din nasa, si multumesc lui DD ca nu apatit nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

DAR EVA A PATIT TOCMAI PENTRU CA NU A FOST SUPRAVEGHEATA.DACA NU SUNT IN STARE SA SUPRAVEGHEZE ATUNCI SA SE ANGAJEZE LA SPATII VERZUI.Sa sustii ca e vina unui copil de 1 an si ceva e prostie chiar si in fata judecatorului.De ce nu a fost supravegheata?de ce erau in zona lichide clocotite?

Eu atat vreau sa stiu.DE CE NU ERA SUPRAVEGHEATA?DE CE AU FOST LICHIDE FIERBINTI UIN ZONA?

Madalina si Eva-Maria


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Olim nu te supara dar nu ai dreptate cum pui problema, cand sugerezi ca e si vina copilui, ca si cum un copil de 2 ani ar putea fi responsabil pentru ce face. Ca datorita actiunilor ei poate Eva a ajuns sa fie oparita...poate dar nu vad ce vina are, e tot vina celor care nu trebuiau sa-i permita sa ajunga la acea cafea.
Ce a spus Nina nu o face pe Eva vinovata sau responsabila o face doar pe educatoare mai putin iresponsabila.
Nu exista doua fete la problema asta, nici Nina si nici altcineva nu declina responsabilitatea gradinitei in poveste. Ei sunt unicii responsabili.

Eu personal nu inteleg de ce mai discutam acum toate acestea, e de competenta justitiei sa stabileasca o suma de despagubire in acest caz, nu inteleg de ce se mai da cu pietre in gradinita.

Pe mine m-ar interesa mai mult sa citesc ce mai face Eva daca a depasit povestea daca ar fi speriata de ideea unei intoarceri la o alta gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

copii sunt prezumati de lege (in romania), in mod absolut, a nu avea nicio vina. raspunderea e a parintilor / educatorilor / supraveghetorilor etc. in totalitate. (ma rog, e in functie de varsta, capacitate si asa mai departe, dar in niciun caz nu se pune aceasta problema la copiii de gradinita)

(ca sa dau un caz extrem, daca in loc de cana cu cafea acolo era un cutit si copilul A il lua si il infigea in gat copilului B, copilul A nu avea nicio raspundere. raspunderea apaartinea celui care avea in paza copilul)

Mergi la inceput