Un membru dc...in lacrimi!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Eumada,asteptam cu drag si nerabdare sa ne spui ca micuta e bine,ca se vindeca ranile,ca ati trecut cu totul de acest eveniment nefericit!!

Mylady,am o prietena care e educatoare la o gradinita in Botosani,ea imi povestea ca uneori e greu pentru cadrele didactice sa tina sub control atatia copii,ca accidente se pot intampla.Imi dadea exemplul unei fetite care inghitise o clama de par si a ajuns la urgente,apoi alti copii care,facand concurs care mananca mai multa paine in timp cat mai scurt,mai-mai sa se sufoce cu cocolosul de miez proaspat si lista poate fi nesfarsita.Si totusi...copilul acesta nu a facut nimic pentru a pune la incercare momentul,LICHIDUL ACELA FIERBINTE NU TREBUIA SA SE AFLE ACOLO,e un copil de nici 2 ani,pentru numele lui Dumnezeu!
Ai mei sunt toti 3 prescolari,ii am mereu acasa cu mine,cand gatesc sunt pe langa fusta mea mereu,iar de-ar fi sa se intample vreodata un incident domestic(doamne-feri!!) ,nimeni nu-mi va da mie circumstante atenuante pentru gravitatea faptei,cum ca...sunt cazuri izolate,ca oi fi fost obosita,ca sunt copiii superiori numeric fata de mine,saraca,ce-s numai una singura samd!! In cel mai bun caz,vine protectia copilului (Jugendamt-ul) si deschide o ancheta,luand copiii pentru o vreme la centru! Esti pasibil si de amenda,si de inchisoare,in functie de gravitatea faptei,si toti judeca MOMENTUL,fara a infofoli tragedia in scuze si pretexte.Copilul ARE DREPTUL sa fie aparat de adult in fata oricarui pericol real sau potential,indiferent daca acest adult este parinte sau cadru didactic,iar in caz contrar nimeni nu inghite scuze,ci se raspunde in fata legii,care se aplica.
Sa dea bunul Dumnezeu sa ne pazeasca copilasii de asemenea momente!

Eumada,din toata inima iti doresc ca cei care au gresit sa plateasca cu varf si indesat,chiar daca in Romania nu s-o fi inregistrat pana acum niciun precedent de acest gen! Poate asa s-or trezi si cadrele didactice la realitate,ca la gradinita numai copiii merg sa se joace,adultii sunt acolo sa ii protejeze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

m-a sunat o duduie de la gradinita..si ne-am certat..RAU!
In ultima parte a discutiei am intrebat-o daca crede ca viata unui copil are valoare pentru ea ...ea a raspuns.. "in viata, totul are un pret...dar in cazul "micutei" nu vom plati nimic, pentru ca nu a fost cu intentie"

..sa mai zic ca ne-am certat ca la usa cortului?????


eu imi cer iertare, dar ma gandesc ca am si eu un copil...

Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Si cand calci pe cineva cu masina si-l izbesti cu capul de trotuar,de ajunge grav la spital,scapi basma curata si pleci linistit acasa,ca nu a fost cu intentie?! Normal ca a fost fara intentie,altfel esti criminal de-a dreptul!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Cine te-a sunat?

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Ce tampita. Asta inseamna ca exista si micuti carora le toarna intentionat apa fiarta in cap?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Cine te-a sunat?

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
Ojog Mihaiela: 0743518357

Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Cine te-a sunat, camy?????AU SI TUPEU, NU?!!!!!!!!!?


Daca media e cu ochii pe acest subiect, doresc sa ia aminte la urmatoarele:

1.cadrele didactice au anumite responsabilitati si anume SA AIBA GRIJA DE COPII sub toate aspectele;

2.nu atentez la persoana educatoarei ROXANA...o fi sufletista, iubitoare de copiii....cu diplome sa umple ZIDUL CHINEZESC, care sa ateste ca ea e cea mai cea!!!!ASA CUM ORICARUI MEDIC(fie si ilustru,fie si bun practician) I SE RIDICA ATESTATUL/LICENTA(sau cum s-o numi) DE PRACTICARE A MESERIEI IN CAZ DE MALPRAXIS in cazurile cele mai grave(vezi Ciomu etc)...asa si ROXANA va trebui sa raspunda pentru fapta ei...ce daca nu a fost cu intentie....????Dumnezeule!!!!

3.Gradinita aceasta e o gradinita privata,bine dotata care percepe taxe enorme pentru buzunarul unui cetatean de rand...PUTEA ANGAJA SI 10 EDUCATORI...dar daca toti beau cafea FIERBINTE PRINTRE COPIII..DEGEABA NEICUSORULE!!!!.Deci directiunea institutiei de mai sus trebuie sa raspunda in fata legii pentru ca EA si-a luat angajamentul de a avea in grija copiii, iar ROXANA e o angajata si POATE RASPUNDE PENAL doar ca PERSOANA FIZICA!Gradinita ca persoana juridica..si directorul, in speta, trebuie sa aiba un regulament de ordine interioara si nu cred ca acolo scrie "E PERMIS A SE BEA CAFEA FIREBINTE PRINTRE COPII"...sau printre atributiile din fisa postului a unui educator scrie ca POATE BEA CAFEA FIERBINTE PRINTRE COPII!!!

Inca odata scriu ce am scris si pe peretele lor de pe FB:Sa va fie rusine!!!!!!!!!!!!*Blackmoon Lady 13+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

pentru PENTRU OJOG MIHAELA!!!
sursa:EuroAvocatura.ro

Potrivit art. 19, Cod penal, vinovatia prezinta doua forme Intentia si Culpa. In plus doctriva si jurisprudenta recunoaste si Praeterintentia ca forma a vinavatiei.

Intentia
Fapta este savarsita cu intentie atunci cand infractorul prevede rezultatul actiunii sale, rezultat pe care il doreste sau il accepta.

Felurile intentiei:
1) Intentia directa
Suntem in prezenta acesteia atunci cand infractorul prevede rezultatul faptei sale si urmareste producerea acestui rezultat.
Ex: Lovitura cu un topor in cap.
Elementele laturii subiective se deduc, intotdeauna, pe baza elementelor care caracterizeaza latura obiectiva.
Existenta intentiei de a ucide se stabileste, avand in vedere instrumentul folosit pentru aplicarea loviturilor, tinand cont de zona vizata de lovitura, de numarul si intensitatea loviturilor, de starea fizica si raportul de forte dintre infractor si victima. Astfel, se are in vedere nu zona lezata, ci zona vizata de lovitura.

Intentia directa prezinta si doua forme speciale:
a) Intentia premeditata
Se caracterizeaza prin doua elemente:
- Luarea hotararii infractionale intr-o stare de relativ calm.
- Trecerea unui interval de timp din momentul adoptarii hotararii si pana la punerea ei in executare .
Unii autori considera ca exista si un al treilea element:
- Efectuarea unor acte de pregatire.
In realitate, actul de pregatire nu este de esenta premeditarii, ci doar probeaza existenta ei. Premeditarea apare ca circumstanta agravanta. E posibil retinerea ca o agravanta judiciara la alte actiuni potrivit art. 75 (2), cod penal.

b) Intentia repentina (spontana)
Se caracterizeaza prin luarea hotararii sub imperiul unei stari de tulburare sau emotie si punerea ei imediata in executare .
In codul penal este reglementata in trei situatii:
- Circumstanta atenuanta a starii de provocare (art. 73, lit. b)
- Infractiunea de pruncucidere (art. 177)
- Infractiunea de incaierare (art. 322)
Intentia repentina este o cauza de atenuare a raspunderii penale (fata de cea premeditata care e o cauza agravanta). Totusi, intentia repentina nu exclude existenta unor acte de pregatire.

2) Intentia indirecta (eventuala)
Ne aflam in prezenta acesteia atunci cand infractorul nu urmareste producerea rezultatului, dar il accepta.
In cazul intentiei eventuale avem doua urmari:
- Prima pe care infractorul o doreste si in considerarea careia el efectueaza actiunea .
- Cea de-a doua, pe care o prevede, dar nu o doreste, ci doar o accepta, fiindu-i indiferent daca ea se produce sau nu.
- Prima urmare poate sau nu poate fi prevazuta de legea penala. Cea de-a doua trebuie sa fie prevazuta de legea penala.
Exista intentie indirecta atunci cand, dupa ce infractorul ii aplica victimei mai multe lovituri nesusceptibile sa-i produca moartea, lasa victima cazuta in zapada in timp ce temperatura de afara este scazuta.
S-a retinut tot intentie eventuala situatia in care o persoana isi imprejia o pauzaste un teren cultivat cu un gard de sarma care il alimenteaza cu curent electric. Fapta nu este prevazuta de legea penala. Insa exista eventualitatea ca o persoana sa se electrocuteze, fapta care nu e dorita, dar acceptata de catre proprietarul terenului.

Culpa

1) Culpa cu prevedere
In cazul culpei cu prevedere, infractorul prevede rezultatul faptei sale, rezultat pe care nu il accepta, socotind, fara temei, ca el nu se va produce. In aceasta situatie, fata de intentie, faptuitorul nu accepta producerea rezultatului. Autorul isi fundamenteaza convingerea ca rezultatul nu se va produce pe anumite imprejurari obiective pe care insa, el le apreciaza in mod eronat.
Ex: Persoana care, aflata la vanat, incearca sa ucida animalul vanat, dar vede o alta persoana care se afla tot la vanat. Convingerea ca nu va trage in acesta se bazeaza pe calitatea sa de bun tragator.
Si in cazul culpei cu prevedere infractorul prevede doua urmari:
- o urmare pe care o doreste si care poate sa fie sau sa nu fie prevazuta de legea penala.
- o urmare pe care o prevede, dar nu o accepta si care este intotdeauna prevazuta de legea penala.

2) Culpa fara prevedere
In cazul acesteia, infractorul nu prevede rezultatul, desi putea si trebuia sa-l prevada.
In acest caz, spre deosebire de toate celelalte feluri ale vinovatiei, infractorul nu prevede urmarea faptei .
Ex: O persoana care are un copil mic uita un recipient ce contine o substanta toxica intr-un loc aflat la indemana copilului. In acest caz, persoana nu prevede rezultatul, desi trebuia si putea sa-l prevada.
Posibilitatea si obligatia de prevedere
Obligatia si posibilitatea obiectiva, care se apreciaza in raport de situatia omului (persoanei) sau subiectiva, care tine de o situatie concreta.
Cazul fortuit -; Imposibilitatea fortuita de prevedere (art. 47, cod penal).

Praeterintentia

Forma mixta de vinovatie ce consta in suprapunerea unei culpe peste o intentie directa.
In cazul praeterintentiei, infractorul urmareste producerea unui rezultat prevazut de legea penala, dar se produce un rezultat mai grav, pe care faptuitorul nu-l prevede, dar putea si trebuia sa-l prevada, sau il prevede, dar nu-l accepta.
Cel mai adesea, la praeterintentie se intalneste culpa fara prevedere.
Avem doua urmari:
- Urmarea pe care infractorul o dorea.
- Urmarea pe care infractorul nu a prevazut-o, desi putea si trebuia.
Ex: O persoana, care urmareste ranirea alteia cu un cutit, arunca spre aceasta, in directia picioarelor, un cutit. Cutitul raneste, insa, victima in abdomen si aceasta decedeaza.
Praeterintentia se deosebeste de culpa cu prevedere prin aceea ca, desi avem doua urmari, in cazul culpei cu prevedere urmarea dorita poate sa fie sau sa nu fie prevazuta de legea penala. In cazul praeterintentiei, urmarea dorita este intotdeauna prevazuta de legea penala.
Situatia in care actiunea de baza este savarsita cu titlu de gluma este tot o praeterintentie.
*Blackmoon Lady 13+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

am pus nr ei aici pe forum, pt ca oricum, oricine il poate lua de pe site-ul gradinitei, asa cum am facut si eu...

Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

MADA, e crunt ce s-a intimplat! Mutumeste-i lui Dumnezeu ca fata e pe drumul bun si in bratele tale. Insanatosire rapida!
Si, daca imi permiti un sfat, lasa veninul, culpa, grijile, furia, lasa-le acum, inchide-le bine intr-o cutie si adu-le la iveala mai incolo. Fata ta a trait o trauma. Fizica si psihica. Poate de cea fizica se ocupa doctorii, bunica si ceilalti. Dar de cea psihica trebuie sa te ocupi tu acum. Altfel, asa cum scrijelitura facuta pe un copacel se mareste odata cu trunchiul ce creste, asa si fricile fetei tale vor face radacini si mai mari. Ce simte ea acum, pe linga durere mare si frica? O mama furioasa, inveninata, agitata, prinsa intre legi, reclamatii si acte? O ajuta? O ajuta pe ea ca tu acum ii dai in judecata pe dobitocii aceia? Ca alergi, plingi, te zbati, te infurii? N-ar fi mai bine sa se ocupe altcineva de asta?
Imi imaginez numai ce-i in mintea si-n sufletul tau... dar gindeste-te intii la fata ta, la binele ei, la sufletelul ei de copil de nici doi ani... care nu se face mai bine daca tanti Loxana e pedepsita acum (abstract pt ea, ca n-o sa-i dai na-na concret) si canalizeaza energia pozitiva spre ea, lumineaza-te, calmeaza-te, rizi. Copiii simt enorm ce transmitem, tu nu faci decit sa-i accentuezi starea de rau daca te zbati asa. Pune un prieten sa se ocupe de repercusiuni si tu scoate-ti din cap cosmarul. Intoarce-te spre fata, spre viata voastra frumoasa si ajut-o sa treaca mai usor peste.
Sanatate multa si ginduri frumoase!
G

Mergi la inceput