religia adventista

religia adventista | Autor: msl1

Link direct la acest mesaj

Ce imi puteti spune despre aceasta religie? Este cineva adventist( de-a 7 te-a zi) pe aici? mi-ar place sa cunosc mai multe amanunte despre aceasta religie; ce diferenta exista intre ortodoxism sau catolicism si adventism?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Cunosc cativa, nu foarte indeaproape, insa am observat una-alta. In primul rand, sunt foarte cerebrali, deloc superstitiosi. Se roaga doar la Dumnezeu, nu recunosc sfintii, nu au icoane. Citesc Biblia si o interpreteaza si din perspectiva istorico-stiintifica. Cand dau de pasaje carora celelalte culte nu le-au gasit decat explicatii mistice, se straduiesc sa gaseasca ceva cat de cat logic si mai usor de acceptat. Nu beau, nu fumeaza, in general sunt vegetarieni. Duc o viata destul de retrasa, sunt legati de biserica si de comunitatea lor. Nu le plac petrecerile, luxul, distractiile - fetele si femeile lor nu se machiaza si nu poarta bijuterii, nici haine indecente. Se imbraca modern, dar fara stridente. Nu se uita la televizor. Sigur nu citesc Libertatea :) si in general se feresc si isi feresc copiii de orice influenta imorala. Nu mint, niciodata. Nu poarta insemne religioase, gen cruciulite atarnate pe la gat. Par a avea o relatie directa cu Dumnezeu, desi au si ei niste Pastori, dar cu un statul diferit fata de al preotilor nostri; nu sunt mijlocitori in relatia Dumnezeu-credincios, ci mai degraba sfatuitori. Spuneam ca sitesc Biblia, si daca te uiti pe forumuri, sunt in stare sa discute ore in sir despre vreun pasaj care ii intriga. Nu am observat sa incerce sa faca prozeliti, poate si pentru ca modul lor de viata spartan nu atrage oamenii cu usurinta. Cred ca comunitatea se ajuta la nevoie. Majoritatea celor pe care ii cunosc eu sunt oameni cu carte, dar nu stiu daca este o caracteristica generala. Cam asta-i, ar fi interesante si alte opinii..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Multumesc frumos pt raspuns!
Daca stii linku-ri despre aceasta religie si ai putea sa le pui aici dar in limba ro ca in engleza nu imi place sa citesc?
Da mi-ar place sa aud si alte pareri si mie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

www.intercer.org - un site adventist.
Ce anume vrei sa stii ? Te pot ajuta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariucha spune:

Multumesc lui msl1pt acest subiect pt ca sunt foarte interesata de religia aceasta deoarece o am pe fata mea mai mare la #537;coala care apar#539;ine de ei . Mie mi-au f#259;cut o impresie foarte buna , insa in programa #537;colii este obligatoriu si participarea copiilor la biserica in fiecare simbata , pina aici nimic r#259;u , insa eu vreau sa stiu mai multe despre ei deoarece noi suntem ortodox si vorbitori de ro si eng iar slujb este doar in jp si nu inteleg mare lucru si nici explicatii prea multe nu am primit decit ca avem aceea#537;i Biblie. .multumesc anticipat participantilor la subiect .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

ceva informatii am gasit aici (sunt 2 pagini):

http://www.rcrwebsite.com/sda.htm

michelle

Mergi la inceput

Dariucha,
Si eu am pe una din fete la o gradinita adventista si sint foarte multumita de ei; intradevar fac religie in fiecare zi dar nu excesiv si nu fanatic, ii invata sa spuna o rugaciune si povesti din biblie; sint f toleranti si datorita lor fetita a progresat foarte mult (ea este special needs)ceea ce nu pot sa spun despre gradinita de stat!
Nu stiu prea multe despre ei, doar ca sint f multumita cum se poarta cu ea!Aici nu este obligatoriu sa mearga simbata la biserica, ar fi chiar culmea! dar probabil ca stia de aici sint diferiti de cei din japonia cine stie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

fara legatura cu scoli/gradinite adventiste,despre care nu stiu mare lucru,eu am niste vecini adventisti,care de cand au aparut pe-aici,par ca muncesc din greu ca sa ne mute pe noi eventual,ceea ce-n mod cert nu se poate,indiferent cat se straduiesc...nu-s nici educati si nici blanzi,sunt niste creaturi suburbane fara niciun fel de educatie.

Mergi la inceput

lia,
cred ca fiecare religie are uscaturile ei!
dar cum vor sa va mute pe voi? ca fac exact? fac reclamatii sau ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1

lia,
cred ca fiecare religie are uscaturile ei!
dar cum vor sa va mute pe voi? ca fac exact? fac reclamatii sau ce?

reformulez, *sa ne ajute sa ne mutam noi* era mai corect,intrucat locuiesc in propriul imobil, situat pe propriul teren,deci nu ma poate muta nimeni.
nu-i mare lucru de povestit,familia aceasta de adventisti are un stil propriu,absolut neplacut! de a interactiona cu cei din proximitate.
Incepand cu o fereastra ilegala in zidul casei lor,situata la 40cm de gard,care are vedere spre o fereastra de la parterul casei mele(situata la 2m de gard),continuand cu propunerea mea de a ridica un gard de beton intre proprietati pe banii mei integral,in locul gardului vechi,cu care intr-o prima faza s-au declarat de acord verbal,dupa care s-au intors din motive doar de ei stiute,cand am venit cu constructorul(eu sincer m-as bucura daca vecinul ar ridica un gard civilizat intre proprietati pe cheltuiala lui),continuand cu galagie de la 6.30 dimineata,aruncat mizerie la mine-n curte,etc.
Admit ca am tot avut vecini in existenta aceasta,dar ca acesti vecini adventisti n-a fost nimeni.
Nu-s nici vegetarieni si nici nu-mi par retrasi,ca mai fac cate o chindie la gratarele nevegetariene,cu galagia adiacenta.
Si sunt si mincinosi,incapabili de dialog civilizat(in conditiile-n care eu ma adresam lor cu *dumneavoastra*,iar nevasta-sa imi vorbea la persoana a II-a singular,plina de emfaza...au o fata la liceu,la fel de machiata si de dezbracata ca si colegele ei ne-adventiste.Ma gandesc ca Deborah povesteste despre adventistii din alte patrii,dar cum *ai mei* sunt din Romania,nu se potriveste deloc descrierea.
as mai putea povesti despre minunatii astia,dar e pacat de timpul pierdut cu povesti despre asemenea creaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariucha spune:

Msl1 Si eu ca Si tine sunt foarte multumita de ei , fata mea a fost la o scoala de stat Si din cauza rasismului am fost nevoiti sa o mutam . Da , una dintre reguli este sa participe in fiecare simbata la slujbe , pe mine personal nu ma deranjeaza Si din ce am observat nici pe fata mea . La scoala au multe reguli dar toate sunt de bun simt , sunt invatati rugaciuni , au o capela unde se spun rugaciuni Si se predica copiilor in fiecare miercuri . Am observat o schimbare radicala in copila mea , a devenit Mai deschisa Si mult Mai responsabila decit inainte Si Asta se datoreaza lor ,rabdarea cu care ii invata .

Mergi la inceput