religia adventista

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu am auzit numai lucruri bune despre acesti oameni.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

eu am auzit numai lucruri bune despre acesti oameni.

michelle

era placut sa pot spune acelasi lucru si nu din auzite,ci practic,dat fiind faptul ca am vecini adventisti.dar din pacate,eu am doar experiente exclusiv neplacute cu adventistii din proximitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

In tineretile mele am avut un prieten adventist fiu de pastor. El inca nu era botezat (se boteaza la maturitate, nu bebelusi, ca sa fie constienti de acest act si sa si-l doreasca).
eu am sa-ti spun din comunitatea de adventisti din Brasov, pe care am cunoscut-o destul de bine timp de vreo 3 ani, perioada in care mergeam si eu sambata la biserica.
Nu sunt vegetarieni decat o mica parte dintre ei. Restul respecta regulile referitoare la alimentatie din Vechiul Testament. Adica nu mananca mamifere care rumega dar nu au copita despicata sau au copita despicata dar nu rumega, nu mananca pesti fara solzi, stiu sigur ca nu mananca porc, nu spun mai multe sa nu gresesc. Oricum in VT gasesti tot ce e curat si poti manca si tot ce e necurat si nu ai voie sa mananci.
Ei il recunosc pe Isus ca si noi, ca fiu al lui Dumnezeu ce a fost jertfit pentru iertarea pacatelor tuturor celor care cred in El.
Cred in trinitate (Tatal, Fiul si Duhul Sfant), dar nu isi fac cruce, spunand ca crucea reprezinta semnul suferintei lui Isus, ca a murit restignit pe cruce. (ceea ce din cate stiu eu nu e chiar real; eu stiu ca a fost rastignit pe un par legat cu mainile in sus).
Nu se roaga/inchina la icoane/nu pupa icoane. In Biblie spune sa nu iti faci si sa nu te inchini la chip cioplit. Ei se roaga direct la Dumnezeu. Considera ca rolul icoanelor a fost ca pe vremea cand oamenii nu stiau sa scrie si nu era acces la Biblii, sa poata cunoaste totusi Biblia lecturand dupa imaginile icoanelor. Ex. ortodoxismul din imperiul bizantin: biblia se cunostea de catre oameni prin picturile din interiorul bisericilor si de pe icoane.
Am si eu o icoana pe lemn de cires cu Botezul lui Isus in raul Jordanului din 1835, asa ca tind sa cred varianta asta.
Nu se spovedesc la pastor, nu vad in pastor un mijlocitor intre ei si Dumnezeu, ci doar un sfatuitor. Nu cred ca prin rugaciunea unui pastor/preot iti iarta Dumnezeu pacatele, ci daca te caiesti tu pentru ele, te rogi tu direct la El si nu le mai repeti.

Dumnezeu e peste tot. si pe varful unui munte si intr-o pestera si la tine acasa, oriunde. De aceea nu terbuie neaparat sa mergi la biserica pentru a putea fi aproape de Dumnezeu si a te ruga, ci o poti face de oriunde. se merge la biserica pentru rugaciuni colective, pentru studiul Bibliei, in fiecare sambata dimineata parca, aveau tinerii "lectiuni". Studiau Biblia de la cap la coada, cu trimiteri cu explicatii, pe indelete.

Sfintesc ziua a saptea. Dumnezeu a creat lumea in sase zile iar a saptea zi s-a odihnit. Una dintre cele zece porunci este sa sfintesti ziua de odihna.
si acum veti spune cum de a saptea zi e sambata? Raspunsul cel mai simplu: Pai Isus a murit vineri, a doua zi s-a odihnit (pentru ca era Sabatul) si a inviat a treia zi - in prima zi a saptamanii. Deci prima zi a saptamanii e Duminica - pentru ca din cate stiu eu Duminica se sarbatoreste Pastele, nu?
Duminica sau Ziua Soarelui (cum o numeau paganii care se inchinau la soare), Sunday cu o numesc englezii, a fost "impusa" crestinilor creduli de catre Constantin cel Mare, pe motiv ca sa nu se mai confunde crestinii cu iudeii (care sarbatoreau si ei Sabatul/Sambata). si atunci el a propus sa se sarbatoreasca ca zi de odihna Ziua Domnului si acea zi sa fie Duminica. E istorie, nu e supozitia mea. Vezi "Tragedia veacurilor".

Nu isi boteaza copii mici pentru a le lasa timp sa studieze Cuvantul Domnului si a alege singuri sa se boteze. si aici le dau dreptate. Uite pe mine m-a intebat cineva daca vreau sa fiu ortodox? M-au botezat bebelus fara sa stiu ce imi fac. Nici macar Biblie nu am avut in casa pana la 14 ani cand eu am adus prima biblie si m-am apucat sa o citesc, si recitesc... Ma duceau sistematic la biserica duminica, imi spuneau ce zice biserica ca e bine sa fac, imi trantisera un calendar ortodox pe perete... si cam atat. Doctrina ortodoxa. Dar oare e suficient? Pentru mine nu a fost. Eu am vrut biblie nu calendar ortodox si am vrut sa o pot citi si sa o pot intelege. Nu exista biblie ortodoxa sau catolica sau mai stiu eu cum. Biblia e una si se adreseaza tuturor crestinilor oricum s-ar numi ei. Nuantele si diferentele dintre culte o dau interpretarile si faptul ca unii pun accent mai mult pe NT si nu pe intreaga Sfanta Scriptura.

Advent= a astepta. Adventisti= cei care asteapta a doua venire a lui Isus. Mai mult nu mai dezbat pentru ca ocup prea mult spatiu si poate ca si plictisesc.
Poate e cineva din cult care ne poate spune mai multe. Eu am scris din ce am retinut in cei 3 ani de prietenie cu acel adventist si din ce mi-am mai amintit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

Invatatura e buna zic eu dar sunt putini care chiar fac ce zic.Am o matusa adventista,si-a inebunit toti patru copii de cand e in religia asta,una din fete s-a maritat cu un englez doar sa plece cat mai departe,cea mica a zis ca ea isi v-a cauta un japonez sa plece si mai departe.Cea mijlocie a avut nesansa sa fie violata la 17 ani si a ramas insarcinata iar ea,cu toata religia ei,a insistat sa faca avort fata numai ca era tarziu,apoi insista sa-si lase copilul in spital.A intervenit protectia copilului si bebelusul a ramas in familie(ce vina avea el?),cand a crescut ii dadea mancare facuta in sila in timp ce ea manca carne in fata lui.Nu mai zic ce batai si fetei si nepotelului cu cureau,par sau ce-i cadea in mana....etc... etc...Ea deja a ajuns la fanatism...e de necontrolat de cand e in secta sau ce-o fi la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexalorena spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebeaca

Ea deja a ajuns la fanatism...e de necontrolat de cand e in secta sau ce-o fi la ei.

Derapaje ca acesta exista, indiferent de religie.
Faptul ca au alte principii fata de Biserica Ortodoxa nu ar justifica un astfel de comportament. Cu siguranta are nevoie de ajutor medical specializat. Nu datorita bisericii a ajuns asa. Familia trebuia sa-si uneasca fortele si sa o convinga ca are nevoie de medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Au muzica foarte buna si pun mare accent pe studiul instrumentelor muzicale,nu canta dupa ureche,precum lautarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Kariris,
foarte interesant ce ai scris!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Si a scris corect despre ei Karisis.

Mergi la inceput