Cum scapam de manuta bagata in gurita?
Raspunsuri - Pagina 3
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra Din fericire pentru noi, fi-mea a acceptat suzeta. Intre mana in gura si suzeta, eu am ales raul cel mai mic, din punctul meu de vedere. BAZAR UMANITAR |
La noi a ales fata mea, nu eu; da' si ea a ales "raul" cel mai mic, ca la 3 luni avea manutza mai mica decat suzetoaia
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
alex_andra spune:
Ilinca, ca-ti vine sa crezi sau nu, sunt parinti pe lumea asta, care, la o varsta foarte frageda a copilului, aleg ei in locul lui, al copilului, da.
Sunt parinti pe lumea astea care nu-si lasa copii sa faca numai ce vor ei, sa-si impuna singuri niste limite.
Aia sunt parintii responsabili, nu aia care-si lasa copii sa manance pana pocnesc, sau altele de gen.
"Regulile" mult hulite formeaza un copil sanatos, nu o buruiana.
In alta ordine de idei,eu nu am vazut in viata mea un copil cu mana mai mica decat partea suzetei, care intra in gura. Nici macar un nou-nascut.
Si decat sa-si suga degetul pana la scoala si sa-si deformeze si degetul, prefer suzeta pana la 2-3 ani.
Si da, eu am ales suzeta, ca doar nu cere un copil de 3 luni suzeta, ca nici nu stie ce-i aia.
E logic, la mintea cocosului.
alex_andra spune:
Cand ai un copil de cateva luni, care prinde toamna mocirloasa si iarna la fel si pune mana pe toate porcariile posibile, nu prea iti pica bine sa bage mana in gura, mereu.
dar asta intelege cine a iesit cate 6-8 ore pe zi afara cu copilul, nu cine tine copilul in casa toata iarna, ca ii e prea comod sa-si scoata copilul la aer.
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui alex_andra Ilinca, ca-ti vine sa crezi sau nu, sunt parinti pe lumea asta, care, la o varsta foarte frageda a copilului, aleg ei in locul lui, al copilului, da. Sunt parinti pe lumea astea care nu-si lasa copii sa faca numai ce vor ei, sa-si impuna singuri niste limite. Aia sunt parintii responsabili, nu aia care-si lasa copii sa manance pana pocnesc, sau altele de gen. "Regulile" mult hulite formeaza un copil sanatos, nu o buruiana. In alta ordine de idei,eu nu am vazut in viata mea un copil cu mana mai mica decat partea suzetei, care intra in gura. Nici macar un nou-nascut. Si decat sa-si suga degetul pana la scoala si sa-si deformeze si degetul, prefer suzeta pana la 2-3 ani. Si da, eu am ales suzeta, ca doar nu cere un copil de 3 luni suzeta, ca nici nu stie ce-i aia. E logic, la mintea cocosului. BAZAR UMANITAR |
Normal ca-mi vine sa cred, vad zilnic in jur parinti care se cred mai destepti decat copilul si stiu ei mai bine daca si cand ii e somn/ foame/ cald/ frig, doar ei sunt responsabili iar copiii sunt niste decerebrati care nici macar simturi sa se poata baza pe ele n-au!
Placa asta cu "limitele" si "parintii responsabili/ iresponsabili" am auzit-o de atatea ori la tine ca in mod normal nici nu m-as obosi s-o combat, dar poate mai citesc si altii.
Tu inca nu reusesti sa faci diferenta intre alegeri pe care TREBUIE sa le faca parintele si alegeri pe care parintele le ia fiindca se crede el mai cu motz si are impresia ca "duce copilul pe calea cea buna". Una e sa nu lasi nou-nascutul sa moara de frig, avand in vedere ca el nu poate "alege" sa se imbrace si alta e sa alegi sa-l alaptezi la ore fixe, ca asta ti se pare tie "sanatos", de exemplu, desi el plange de foame (da' ce stie el? buruiana naibii! sa bage regulile la cap!). Una e sa nu lasi copilul de 2 ani sa treaca strada printre masini si alta e sa-i indesi caciula-n cap cand nu vrea, ca doar stii tu mai bine ca-i e frig.
Si eu una n-am mai auzit de copil care sa se indoape pana pocnesc, nu stiu de unde ai scos-o tu ca daca n-am fi noi, parintii, vigilenti, copiii s-ar indopa pana ar crapa, ceva asa de urat la adresa copiilor n-am auzit de multa vreme...Un copil normal, sanatos (ca si un animal, de altfel) n-o sa bage-n el pana pocneste decat daca are probleme afective/ bulimie...sau e foarte frustrat de regulile sanatoase ale parintilor "stie-tot" si se refugiaza in mancare
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
anouk3 spune:
Si al meu copil bomba si-a descoperit degetul in jurul varstei de 3 luni si recunosc ca m-am ambalat nitel (sora-mea si-a supt degetul pana pe la 5-6 ani). Dar l-am lasat in pace pentru ca am vazut ca asta il linistea, readormea singur fara ajutor de la iubita "tzitzi". Si brusc, pe la 4 luni, a uitat de deget si a revenit la prima lui iubire
Si eu am fost sfatuita atunci chiar insistent sa-i bag suzeta in gura ca, asa cum ati zis si voi, ar fi mai usor de dezvatat, dar am ales sa-l las in pace si bine am facut.
Cat despre bagatul in gura a tuturor prostiilor.. si noi am trecut prin faza asta: pietre, pamant, nisip, lemne.. Si acum mai 'gusta' foarte rar cate o piatra cand se ia cu joaca. Cu multa atentie si ochii-n patru, trece si faza asta si incepe smotocitul in maini si 'reparatul' tuturor jucariilor.
pozici Nicolas cel Mare
alex_andra spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. si alta e sa alegi sa-l alaptezi la ore fixe, ca asta ti se pare tie "sanatos", de exemplu, desi el plange de foame (da' ce stie el? buruiana naibii! sa bage regulile la cap!). Una e sa nu lasi copilul de 2 ani sa treaca strada printre masini si alta e sa-i indesi caciula-n cap cand nu vrea, ca doar stii tu mai bine ca-i e frig. |
daca tot te apuci sa-mi tii lectii de viata, off-topic, ca deobicei, ca asa e trendul, macar baga nasul in arhiva si cauta exemple reale, nu inventii.
Nu de alta, dar fi-mea si-a petrecut iarna fara caciula, ca asa a vrut ea,eventual isi punea gluga pe cap, iar de hranit am hranit-o de cate ori mi-a cerut.
anca_a spune:
citat din mesajul lui alex_andra Cand ai un copil de cateva luni, care prinde toamna mocirloasa si iarna la fel si pune mana pe toate porcariile posibile, nu prea iti pica bine sa bage mana in gura, mereu. dar asta intelege cine a iesit cate 6-8 ore pe zi afara cu copilul, nu cine tine copilul in casa toata iarna, ca ii e prea comod sa-si scoata copilul la aer. BAZAR UMANITAR |
A, da, desigur, daca prinde iarna la cateva luni, alegem suzeta. Mi-a zis mie o mamica ce folosea suzeta sa-i astupe gurita celui mic, sa nu-i intre p-acolo aer rece si sa raceasca.
anca_a spune:
citat din mesajul lui alex_andra daca tot te apuci sa-mi tii lectii de viata, off-topic, ca deobicei, ca asa e trendul, macar baga nasul in arhiva si cauta exemple reale, nu inventii.Nu de alta, dar fi-mea si-a petrecut iarna fara caciula, ca asa a vrut ea,eventual isi punea gluga pe cap, iar de hranit am hranit-o de cate ori mi-a cerut. BAZAR UMANITAR |
Iar de luat in brate la 8 luni am luat-o de cate ori am considerat ca are un motiv intemeiat sa planga, nu ca plange doar asa, din manipulare si rasfat.
Laura25 spune:
Alooo, doamnele, lasati posetele jos! Eu stiu ca voi 3 va 'iubiti' tare intre voi, dar incercati sa va ignorati mai bine decat sa sariti asa.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
alex_andra spune:
anca, nu cred ca o priveste pe raluca, initiatoarea subiectului de cate ori iti iei tu copilul in brate si cand consideri ca e rasfat sau manipulare.
Laura, eu am fost la subiect, te rog sa nu ma bagi in aceeasi oala cu turma.