Cum scapam de manuta bagata in gurita?
Raspunsuri - Pagina 2
Ioana_Pos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rrox3 Cine renunta mai usor la suzeta decat la deget? Copilul sau mama? Cred ca ar fi mai indicat sa ne axam pe nevoile copilului, mai degraba decat pe cele ale mamei. Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
rrox3, necesitatea de a se linisti sugand e asigurata si de suzeta ca si de manuta. Pe de alta parte, in vreo 4 luni cand va merge de-a busilea nu o sa fie prea OK ca isi baga in gura manutele cu care a mers in 4 labe prin casa, oricat de curata ar fi casa aia. Suzeta poate fi spalata la nevoie mult mai repede.
Ioana, mami de Patricia
Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!
rrox3 spune:
Dididi vorbeam de mama in general, nu de mama Dididi Vorbeam cu tine, deci te-am numit la finalul propozitiei.
In rest imi mentin parerea.
Didididi spune:
Imi cer scuze ca am luat-o personal. Asa cum este scris, se intelegea ca este vorba de mama Didi; poate ma ajuta o virgula acolo.
Sunt de acord ca unele mame exagereaza, si din trusoul bebebului nou nascut nu lipseste suzeta. Eu nu am cumparat-o decat in disperare de cauza si nu as mai cumpara-o decat daca as mai aveau un bb foarte agitat.
Sabina spune:
Ioana pos, si anume de ce nu ar fi ok sa bage manuta in gura , din vrem,e ce este un act absolut natural? Suzeta e total impotriva firii daca e sa ma intrebi pe mine, rosul manutelor are f multe semnificatii pt ei.
In fine, ai mei n-au avut suezete etc etc si nu au avut nicio problema de sanatate din cauza rosului manutei.
Cea mare a avut prima data burtica stricata la 2 ani si 4 luni.....viroza. Cel mic mai devreme, dar a fost o viroza la toata familia, tot asa.
asa ca asta cu se imbolnavste daca baga manuta in gura e un mit, un stereotip.
Ralucutza77, tot ce ai de facut este sa lasi copilul in pace.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Ioana_Pos spune:
Sabuna, am scris mai sus. De asemenea, in mesajul intial am explicat clar ce poate face "daca" vrea suzeta.
Poate ar trebui sa intrebi iniatiatorul mesajului de ce vrea sau nu mana in guritza, nu crezi?
Ioana, mami de Patricia
Sabina spune:
Nu, pentru ca nu e treaba nimanui ce simte nevoia bebelusul sa faca cu mainile sale. Este o intruziune nesanatoasa aceasta dorinta a parintelui.
Cum mi-am alaptat copiii
Ioana_Pos spune:
OK, atunci roag-o pe alucutza77 sa-ti dea replica.
Ioana, mami de Patricia
Ilinca_M. spune:
Oldie but goldie:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=160056&whichpage=1&SearchTerms=suzeta%2Csau
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Sabina spune:
Nu trebuie sa-mi dea nimeni nicio replica, Ralucutza e mamica incepatoare si e firesc sa aiba temeri, ea trebuie sa invete sa aiba mare incredere in copilasul ei , care stie mai bine ce nevoi are.
Cum mi-am alaptat copiii
alex_andra spune:
Din fericire pentru noi, fi-mea a acceptat suzeta.
Intre mana in gura si suzeta, eu am ales raul cel mai mic, din punctul meu de vedere.