numarul de langa grupa sanguina in BI vechi
Buna ziua. stie cineva ce reprezinta numerele care se gaseau in buletinele vechi langa grupa sanguina? am tot cautat pe net si n-am gasit nimic
mamica de cinci copilasi :Nicolae (15 oct. 2009) , Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
Raspunsuri
bird70 spune:
Cred ca erau 2 sisteme diferite de clasificare a grupelor sanguine, unul in care grupele erau 0, A, B si AB si celalalt in care grupele erau I, II, III si IV. Asa ca in buletin erau trecute ambele sisteme, grupa 0 era trecuta ca OI, A ca AII, B ca BIII si AB ca ABIV.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Sabina spune:
asa ne-a explicat si noua profa de bio, cum zice bird, si ne-a mai spus si ca e gresit sa denumesti grupele prin ambele sisteme de den umire, ca ori zici 0, A, B , AB, ori 1, 2, 3,4.
Eu de atunci (clasa a 12-a, genetica) nu mai spun decat in prima varianta :)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Ioana_Pos spune:
Plus ca se elimina posibilitea de a intelege gresit, daca se zice numai varianta cu litere...
Ioana, mami de Patricia
Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!
XIO spune:
la spital se foloseste litera+cifra, niciodata doar una dintre ele.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Anka74 spune:
Si pe noi tot asa ne-a invatat, cum zice Sabina, si in clasa a opta, parca, si in liceu, la bio, partea de genetica. Insa in practica n-am auzit medic sa le zica altfel decat le zice toata lumea...Poate o fi mai sigur asa!
mihaela_s spune:
In Suedia se folosesc numai litere si in plus Rh-ul. Adica spui grupa A pozitiv sau B negativ. Cel putin in spitale si la laboratoare, la banci de sange.
In Ro stiam ca se folosesc si litere si cifre pentru a evita confuziile. Si nu am auzit folosindu-se Rh-ul in mod uzual. Chiar si eu am facut Rh-ul numai cand am ramas insarcinata, prea tarziu dupa parerea mea.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mihaela_s spune:
Mi-am amintit ca am facut anul trecut un curs de genetica, cu materiale numai in engleza si era la fel. Grupele sanguine sunt denumite numai cu litere, fara cifre. Dar nu stiu de ce in Ro sunt denumite cu litere si cifre. Or mai fi tari unde se face asa?
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
adita spune:
eu la altceva ma refer, langa grupa mai era pe vremuri un numar din 2,3 si parca si 4 cifre, de exemplu BIII 453. de cifrele astea stie cineva ce insemnatate au? multumesc
mamica de cinci copilasi :Nicolae (15 oct. 2009) , Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
My_Lady0091 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adita eu la altceva ma refer, langa grupa mai era pe vremuri un numar din 2,3 si parca si 4 cifre, de exemplu BIII 453. de cifrele astea stie cineva ce insemnatate au? multumesc mamica de cinci copilasi :Nicolae (15 oct. 2009) , Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001) |
-tocmai ti s-a explicat mai sus.
doua sisteme diferite pentru a clasifica grupele de sange
*Blackmoon Lady 13+si lipistocul meu iubit
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Nicoleta spune:
Lady, nu s-a explicat asta mai sus. Tu ai si votat repede subiectul negativ, fara sa citesti cu atentie...
Acum chiar ca sunt si eu curioasa. Ce poate insemna numarul respectiv?