Credit ipotecar, unde?
Raspunsuri - Pagina 9
bb_yasmi spune:
azi am primit si noi vesti bune!! cumparatorului i s a aprobat dosarul de la fond .
urmatoarea intrebare...ce acte trebuie in continuare??
mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)
nadaflorilor spune:
dupa fond.. ..stiu ca urmeaza vanzarea-cumpararea ...ar fi trebuit deja sa stiti ce trebuie la vanzare... daca nu stiti mergeti cu clientul urgent la notar sa va faca lista cu ce trebuie si programare pentru definitivat actele
ps. mama a facut antecontract la notarul care se ocupa de toate cele (inclusiv relatia cu banca de unde au obtinut creditul)... s-a stabilit de la stadiul asta ce e nevoie (mama a avut la ea toate actele casei, notarul le-a verificat sa fie in regula a facut copii dupa schita cadastrala, intabulare si alte cateva documente necesare dosarului de trimis la fond)... acum asteptam
Nina, 26+,
bb_yasmi spune:
nina luni ne vor spune cei de la banca. vroiam sa fim in tema.
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bb_yasmi nina luni ne vor spune cei de la banca. vroiam sa fim in tema. |
nu mai e mult, felicitari de reusita si sa folositi banii cu folos, poate vede intrebarea ta careva care a incheiat deja toate cele si raspunde
dupa ce am scris raspunsul m-am gandit ca se prea poate sa mai fie unele chestiuni de scos, dar nu am intrebat-o pe mama si nici nu mai sunt in tema cu ce se cere in zilele noastre.....pe vremuri era treaba cu o adeverinta de la admin financiara, o adeverinta de la administratia blocului si o alta hartie de la primarie ... dar chiar daca s-ar cere si in zilele noastre tot nu aveti cum sa le aveti pana luni
pe mine m-ar interesa dupa semnarea actelor cat dureaza pana primeste "omu'" banii si ce ma doare mai tare e cum se face cu plata impozitului...se plateste la semnarea actelor sau dupa incasarea sumei?!!!
maica-mea va fi singura la tranzactie si e cam stresata, ii teama ca semneaza actele si nu-si va primi banii, noi cand am mai vandut si cumparat (10 ani in urma)am facut tranzactiile cu cash, chestia asta cu creditul e teren necunoscut
Nina, 26+,
ingrid2907 spune:
Mama ta nu tb sa-si faca probleme. Impozitul il plateste la semnarea acteleor. In contractul de vanzare cumparare se specifica cum primeste banii (nr contului) si ziua maxima. Altfel se anuleaza tranzactia. La mine asa scrie in contract..si e facut acum 2 luni. Banca de obicei isi rezerva 10 zile lucratoare ca sa trimita banii. Astea toate se scriu in contractul de vanzare cumparare. Dupa ce primeste banii ..ar tb sa-i puna in depozit ..si la maturitatea depozitului poate sa-i ridice fara sa plateasca comision de ridicare (tb sa intrebe la banca).
ingrid2907 spune:
bb_yasmi ca acte iti trebuie actele case (si cele din urma), actele voastre (buletin, certificat de casatorie) ...adica ale proprietarilor;
hartie de la administratia financiara ca ati platit impozitul (e valabila doar o luna ...deci tb sa o luati pe luna in curs); hartie de la administrator ca nu aveti datorii la administratie (pt pt luna in curs). O sa trebuiasca sa platiti extrasul de carte funciara si impozitul (se plateste la semnarea actelor ...nu dupa ce primesti banii).
bb_yasmi spune:
nina banutii sunt "angajati" deja in casa care se construieste
eu stiu asa:
-banii intra in contul vanzatorului dupa aprox 5 zile.
-impozitul se plateste inainte. noi la 48.000 e platim aprox 40 mil si putin.
nadaflorilor spune:
uite, vezi? asta trebuie sa-i spun mamei: sa aibe la ea banii de impozit , ca ea crede ca il poate achita dupa ce primeste banii in cont..sper sa nu faca presiuni asupra ei firma de imobiliare cu comisionul ... ea nu a apelat la ei ..dar ei au luat anuntul din ziar si au adus clientul care s-a decis sa cumpere..asa ca acum e si ea buna de plata catre firma, dar sper sa fie oameni intelegatori si sa astepte
Nina, 26+,
bb_yasmi spune:
nina cum sa plateasca aceste servicii daca nu ea le a solicitat???? eu de cate ori m a sunat cate o ag imob am clarificat aceste lucruri si mi-au spus ca doar daca soliciti tu serviciile lor (sa iti gaseasca cumparatori) atunci platesti.
nadaflorilor spune:
pur si simplu, altfel nu aveai client daca nu il aduceau ei...mama nu a sunat la agentie, anuntul l-am dat eu si a fost clar fara agentii..dar ei suna si se invita la vizionare... mama a acceptat ca i s-a pus pata sa vanda si clienti particulari nu prea veneau...asa am patit si acum 10 ani ...
Nina, 27+,