Credit ipotecar, unde?
Raspunsuri - Pagina 8
Yvon spune:
A_driana, sa imi dai de veste cand ai aprobarea de la fond, sunt curioasa cat dureaza. Eu inca n-am ajuns la faza asta, urmeaza in cateva zile, sper.
Eu am vandut un apartament cash, astfel am avut posibilitatea ca in contractul de vanzare cumparare sa trec suma minima, respectiv 55.000 lei dupa care am platit un impozit de 1.100 lei plus 100 lei taxe notariale.
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zala Multumesc, Androix. M-am uitat si pe siteurile de anunturi, si de imobiliare, si ale agentiilor. Stiu cat se cere, dar nu stiu cu cat se vinde in realitate si repede. Vreau sa-mi fac o idee in mare, ca sa-l pot vinde repede la un pret rezonabil pentru mine si pentru cumparator. Daca si-a gasit cineva cumparator de curand, cum am inteles citind subiectul, poate-mi spune cat timp i-a luat. Iar in caz de Prima Casa, cat dureaza si care e procedura pentru vanzator. Multumesc inca o data. |
@Zala uite exemplul mamei: a inceput cu anunturi de vanzare din martie..a cerut sume intre 50mii-53mii euro cu mentiunea usor negociabil, apartament 2 camere semi, etaj 7, cu imbunatatiri facute recent, termopane, doua balcoane inchise amenajate etc., in Pantelimon sector 2,...clienti garla toti interesati si incantati, curat, intretinut, bloc la fel de curat etc. cam la o luna venea cate unu si negocia si acea negociere usoara...dar uita sa revina pentru acte, azi m-a sunat mama ca in sfarsit a semnat precontract, a obtinut pe apartament pretul de 49mii euro... desi ea scazuse pretul ultima luna la 48mii euro pentru particulari si 49mii pentru agentii... clientii au venit prin o agentie si au zis ca il iau cu 48mii euro, dar ca vor ca perioada din precontract sa fie de 2 luni jumate... mama care initial solicitase o perioada de o luna..a zis sunt de acord cu o luna jumate precontract dar vreau pret final 49mii euro...si au acceptat...
nu stiu ce afacere a facut dar, avand in vedere ca vanzarea se face agentie imobiliara pe langa impozit ea va plati si comisionul agentiei...asta e, altfel nu a fost posibil... la precontract ea a fost de acord cu suma in avans acordata de cumparator, nu a ridicat pretentii, i-au oferit 500euro si a zis ca..las ca e bine si asa..ca sa nu fie nici ei prea stresati de suma...
ps. mi-a spus ca au fost agenti imobiliari care i-au cerut ca la un eventual precontract sa ceara 2000euro din care 1000euro sa li-i dea lor, in chip de comision inainte de tranzactia finala!!... asta mi se pare tare aiurea... eu as fi cerut 1000 (cam cat e impozitul, ca sa am bani la mine cand fac tranzactia..nu stiu cand cum s icand se face plata impozitului in cazul vanzarii prin credit din asta cu prima casa.... imi e ca ii vor trebui bani de acasa..si nu stiu daca are suficienti...dar pana acolo mai e ..si mai vorbesc cu ea ....
Nina, 26+,
crissteo spune:
Ela 04, imi spui te rog, cum e cu executarile silite? Ai gasit greu casa pe site, adica se reactualizeaza des anunturile, sunt mai bune preturile?
Noi vrem sa ne mutam de la apartamentul luat cu credit acum 2 ani la casa pe langa Bucuresti. Noi am vrea sa scapam de tot de credit, dar asta inseamna o casa de 25000 euro si s-ar putea sa nu gasim la banii astia.
Stiti care ar fi procedura? Inteleg ca nu-l putem vinde cu PC, e din 1977. Putem doar sa-l vinem daca gasim cumparator cu cash, sau mai avem si alta varianta?
Si daca gasim o casa care costa mai mult, deci mai avem nevoi ede crdeit cum procedam?
Multumesc mult.
ela_04 spune:
crissteo nu prea se actualizeaza des. Eu m-am inscris pe site-ul lor am bifat ce ma intereseaza si ei iti trimit cand le mai intra cate o oferta care se incadreaza in cerintele tale. Intr-o luna de zile am primit cam 2 oferte parca.
sincer nu stiam ca la PC trebuie ca ap respectiv sa fie dinainte de '77.
Daca v-ati gandit sa-l da-ti banci sa-l vanda o sa iesiti in pierdere. Bancii nu ii pasa decat sa-si recupereze bani. Daca tu mai ramai cu ceva dupa vanzare pt ei e egal.
Cumparatori cu cash pe piata sunt f putini. Noi am scos casa la vanzare si iti spun ca doar vreo 2 din tot pomelnicul care au sunat au spus ca au cash. Restul cu credit. In general PC.
Din ce mi-am dat eu seama acum cand m-am pus pe treaba este ca piata este in scadere. Cred ca la sfarsitul programului casele vor scadea si mai mult. Tot din lipsa lichiditatilor de pe piata.
Sa obti un credit in conditiile in care ai deja unul este aproape imposibil in ziua de azi. Sa achiti un credit si sa iei altul...nu stiu ...tu iti faci socotelile in casa ta.
Noi ne mai gandeam si la varianta (neavand nici un credit in mom asta) sa luam de la banca cat ne trebuie si sa inchiriem ap in care noi locuim, sa platim din chirie + o diferenta modica rata si astfel sa pastram si ap. iar cand piata isi va mai reveni cat de cat sa-l vindem si sa stingem datoria.
Inca nu sunt f convinsa. Imi trebuiesc mai multe detali si in plus ar trebui sa strangem cureaua serios vreo cativa ani. Ceea ce cu un copil mic e cam dificil.
Si eu ma cam invart in jurul cozii...inca timpul imi permite...
daca mai aveti voi vreo idee...
Sfatul meu....
ela_04 spune:
Ps. In jurul Bucurestiului vei gasi o casa la 25 mii. In Buc nu.
Noi am gasit la 25 mii in Com Berceni dar sotul meu nu a fost deacord sa iesim din buc.
In Buc am gasit la 45 mii. Dar am spus casa e jale. Adica are centrala proprie poti sa stai...da, daca nu ne cade tavanul in cap in iarna asta...in urmatoarea sigur ne cade
Am vazut preturi bune si in zona 23 Aug. Sotul meu zice ca sunt multi tigani... da eu nu prea am treaba cu ei....
Anca poti sa-mi spui si mie te rog cu cat ati gasit voi sa vindeti? Tot 2 cam cf 2 avem si noi si tare imi e frica ca tinem de pret aiurea...
A_driana spune:
yvon azi am primit aprobarea de la Fond, deci de cand a fost trimis la Fond a durat 9 zile...
si toata procedura creditului a durat 5 saptamani
suntem tare bucurosi, abia astept cheile
si de acum incolo numa sa fim sanatosi sa-l putem plati
Adriana, mamica pufarinului David
Yvon spune:
Felicitari Adriana !
Sunt destul de operativi !
Imi spunea agenta mea imobliara ca are un dosar la fond trimis de BRD si ca au trecut mai bine de 2 sapt si inca n-au un raspuns.
Dosarul meu a plecat in data de 13 sept spre fond si de la banca asa mi-au spus si mie ca intr-o saptamana jumatate voi semna contractul de vanzare cumparare. Abia astept si eu sa am cheile sa ma apuc de treaba .
Multa sanatate si sa fiti fericiti in noul imobil !
A_driana spune:
multumesc fetelor, la fel va doresc si voua
nina prin Alpha Bank am facut creditul ... suntem multumiti de cum a decurs treaba, si sunt la ei niste avantaje numa bune pt noi ...
Adriana, mamica pufarinului David