Strugurasi de Sept-Oct 2011 - (92)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Matza, ce tare e filmuletul!
Eu nu m-am filmat pana acum, deci nu am vazut miscarile din perspectiva asta desi m-am distrat pe seama miscarilor burticii

Acum inteleg ce i s-a parut atat de amuzant sotului azi dim cand l-a vazut pe cel mic in miscare si a izbucnit in ras

31+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de 2 ani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Da, am fost la medic...am 14 kg+

ce e mai prost e ca am pus 4 kg in 10 zile...nu stiu cum naiba...
deci azi sunt deprimata...

Oana 32+ cu Maria Ecaterina

Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi

Oana, fara deprimari pe seama kg!

34+ Doamne iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Oana, poate retii apa si daca te-ai cantarit dupa ce ai mancat si baut ceva, mai scade macar 1 kg
Si cum ziceau si fetele, sanatoase sa fim si la fel si bebelusii, ca de dat jos dam noi kg luate in timpul sarcinii.
Parca am mai spus de prietena mea (nu mai tin minte)care a luat 35 kg in sarcina si in mai putin de 7 luni scapase deja de 30kg fara sa tina vreo dieta.

Citat:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:

chair ciudad...au fost cantare diferite...

matza tare zburdalnica e matzulica ta

Si daca tot incepe numaratoare inversa(la voi, ca eu mai am 11 luuungi saptamani) puneti si lista cu cezarienele programate¿ sau nimeni n-are nimik programat¿ ca erau multe fete care optau ceza...

eu mai nou fac sport de performata in pat, ma intind ´putin´ dupamasa si reusesc sa raman in pat cate 3-4 ore

28+

Dbunny si Daniel (23.11.2006)
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kora_B

Sei, la calculul indemnizatiei de maternitate se iau in calcul zilele lucratoare din cele 6 luni anterioare intrarii in CMat.
Astfel, ptr luna august ti se vor lua in calcul veniturile brute din ultimele 6 luni (feb-iulie)care se vor imparti la total nr de zile lucratoare din cele 6 luni la care se aplica 85%. Valoarea rezultata se inmulteste cu zilele lucratoare din august aferente concediului de maternitate.

Indmz CMart = (Suma Vbrut 6 luni / Suma nr zile lucratoare 6 luni) x 85% x 17 (zilele lucratoare de pe 8-31aug)

Iar in urmatoare luni, suma indemnizatiei va fi aproximtiv aceeasi, diferenta constand in zilele lucratoare din luna ptr care se acorda prenatalul (de ex. Sept - 22 zl, Oct - 21 zl,etc.) iar in ultima luna in care iei se vor calcula zilele ramase pana la completarea celor 126 zile de prenatal.

Ca sa afli suma finala pe care o primesti ptr august, mai sunt de facut inca vreo 2 calcule. Daca vrei iti zic si de astea

Citat:
citat din mesajul lui seidana

NEatza fetitelor...

Intrebare pt Ancaro.. ca eu nu ma mai pot concentra deloc !!! sau oricine stie...

Daca imi iau din 8 august prenatalul, cum se calculeaza la stabilirea indemnizatiei de maternitate (prenatal).. imi ia 5 zile lucratoare in august, 7 zile calendaristice ( pt calcularea vn mediu) , sau ia 5 zile lucratoare si 31 calendaristice? ... si se ia august luna intreaga sau se iau lunile anterioare intregi ca baza de calcul.. ( teoretic in august as avea 5 zile lucratoare si 17 prenatal)
Sper ca m-am facut inteleasa...

36+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Kora multumesc.. stiu cum se calculeaza indemnizatia .. insa nu stiam in luna aug cum se ia...
adik in calculele mele ar fi asa
-Vn brut luna 02 +03 +04 +05 +06 +07 = Vn total brut ( de ex 2000 lei *6 luni) = 12000 lei)
-Zile lucratoare luna 02 +03 +04 + 05 +06 +07 =20+23+20+22+21+21=127 zile
-Vn mediu / zi = vn brut total / nr zile lucratoare in per ref = 12000/127 = 94.49 lei/ zi
-In luna aug as avea ( din tot 22 zile lucratoare (15 aug liber) , 5 lucrate 17 in prenatal) 17 *94.49 lei =1606.33*0.85 =1365 lei
-Din asta se scade CAS af salariului mediu potrivit incadrarii in post (770 *10.5% )80.85 lei
-si as lua pt 17 zile 1365 -80.85 undeva la 1285.5 lei + salariul cuvenit pt cele 5 zile lucrate

Asa e nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Oana.. , 2 kg pot sa oscileza in functie de mers la baie/ retinere apa etc..
si pot sa fie si diferente intre cantar...
Tu cu ce cantar te cantaresti de obicei? dupa ala trebuie sa te iei..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Citat:

eu am pus 3 intr-o sapt de la 34 la 35. deci, se intampla. si eu am fost surprinsa. :)

Lori 36+ fericita cu Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MARINAENACHE spune:

Citat:
citat din mesajul lui racheel

Marina ce mamica tanara si frumoasa esti

Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 33+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!

Neata greierasi... eu mi-am fct plimbarea de dim am fst sa cumpar niste laptic si frisca(pt ness, nu va ganditi la alcva), am mancat un picut si ma relaxez citintu va gandurile pt aceasta zi

racheel multumim am deja

27+ Unde.s 2 puterea creste 30.sept.2011
Doamne Doamne vegheaza asupra noastra sa fim sanatosi si sa crestem mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nane spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Kora_B

Sei, la calculul indemnizatiei de maternitate se iau in calcul zilele lucratoare din cele 6 luni anterioare intrarii in CMat.
Astfel, ptr luna august ti se vor lua in calcul veniturile brute din ultimele 6 luni (feb-iulie)care se vor imparti la total nr de zile lucratoare din cele 6 luni la care se aplica 85%. Valoarea rezultata se inmulteste cu zilele lucratoare din august aferente concediului de maternitate.

Indmz CMart = (Suma Vbrut 6 luni / Suma nr zile lucratoare 6 luni) x 85% x 17 (zilele lucratoare de pe 8-31aug)

Iar in urmatoare luni, suma indemnizatiei va fi aproximtiv aceeasi, diferenta constand in zilele lucratoare din luna ptr care se acorda prenatalul (de ex. Sept - 22 zl, Oct - 21 zl,etc.) iar in ultima luna in care iei se vor calcula zilele ramase pana la completarea celor 126 zile de prenatal.

Ca sa afli suma finala pe care o primesti ptr august, mai sunt de facut inca vreo 2 calcule. Daca vrei iti zic si de astea

Citat:

NEatza fetitelor...

Intrebare pt Ancaro.. ca eu nu ma mai pot concentra deloc !!! sau oricine stie...

Daca imi iau din 8 august prenatalul, cum se calculeaza la stabilirea indemnizatiei de maternitate (prenatal).. imi ia 5 zile lucratoare in august, 7 zile calendaristice ( pt calcularea vn mediu) , sau ia 5 zile lucratoare si 31 calendaristice? ... si se ia august luna intreaga sau se iau lunile anterioare intregi ca baza de calcul.. ( teoretic in august as avea 5 zile lucratoare si 17 prenatal)
Sper ca m-am facut inteleasa...

Kora multumesc.. stiu cum se calculeaza indemnizatia .. insa nu stiam in luna aug cum se ia...
adik in calculele mele ar fi asa
-Vn brut luna 02 +03 +04 +05 +06 +07 = Vn total brut ( de ex 2000 lei *6 luni) = 12000 lei)
-Zile lucratoare luna 02 +03 +04 + 05 +06 +07 =20+23+20+22+21+21=127 zile
-Vn mediu / zi = vn brut total / nr zile lucratoare in per ref = 12000/127 = 94.49 lei/ zi
-In luna aug as avea ( din tot 22 zile lucratoare (15 aug liber) , 5 lucrate 17 in prenatal) 17 *94.49 lei =1606.33*0.85 =1365 lei
-Din asta se scade CAS af salariului mediu potrivit incadrarii in post (770 *10.5% )80.85 lei
-si as lua pt 17 zile 1365 -80.85 undeva la 1285.5 lei + salariul cuvenit pt cele 5 zile lucrate

Asa e nu?

ce-i chestia aia cu salariu mediu cf incadrarii in post? de unde-l aflu? ;)

28+

Mergi la inceput