fibroadenom sau cancerla san

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Miha,banuiesc ca are a face cu asigurarea de sanatate.Cred(eu,personal,n-am intrebat niciodata) ca ei au stabilit niste virste ,niste limite (intre x-y ani poti face boala aia,intre x-y cealalta) si ei merg doar pe limitele acestea.Asadar asigurarea acopera doar ce se incadreaza in limita ta de virsta si controalele obligatorii la fel sunt.Vin in plicuri si iti ofera control pt. a,b,c...boli care sunt posibile sa apara in categoria de virsta la care te incadrezi.
Daca cumva sunt simptome,iti vor face,daca nu,nu!Apoi mai ai posibilitatea unui control amanuntit care este mai scump si despre care nu am nici cea mai vaga idee daca si cit este acoperit de asigurarea de sanatate.Dar si aici cred ca tot asa procedeaza,testele facute vor fi doar cele specificate pt. virsta pacientului.

Eu sper sa gasesc totusi o posibilitate.Ori un cabinet particular (desi anul trecut am fost refuzata la unul dupa ce am testat de singe ocult,nu a iesit si a zis ca nu are niciun motiv sa-mi faca!ma dispera)ori in alt oras mai mare(asta e ideea sotului).

Asadar si tu si Dana aveti vesti dupa 8 si 9 august?Va astept din suflet cu vesti bune.
Eu mai stau pina pe 19 octombrie cind am programare sa repet eco.Ooof,chiar nu am deloc nevoie de atita stress.Sper sa reusesc cumva sa scap de gindurile negre.

Multa sanatate!

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Hannen, am inteles acum...multa sanatate, te inteleg perfect prin ce treci, eu am reusit sa trec peste faza asta...desi numai negru vedeam inainte cand s-a intamplat.

milicidana, multumesc. La fel si tie.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutzasav spune:

Daca va este de ajutor cumva , doua dintre semnele unei formatiuni tumorale maligne la san sunt acelea cand la exterior se observa un aspect de "coaja de portocala" si cel mai important este "retractia mamelonara" (mamelonul se retrage).

Mergi la inceput

alinutza multumesc mult! Sanul meu nu e schimbat deloc, arata la fel ca mereu...sper ca e un semn bun atunci. Numai sa iasa biopsia, caci nodulul a fost tare greu de patruns si medicul mi-a spus ca exista riscul si acum, ca si la prima biopsie, sa nu se poata da un rezultat concludent pentru ca nu este destul material. Si atunci alternativa e operatia de extirpare a nodulului si din nou asteptarea...Oricum macar stiu alternativele.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutzasav spune:

Draga Mihaela pentru linistea ta iti poti face un "marker tumoral" specific pentru san. Se face prin recoltare de sange venos.

Mergi la inceput

alinutza stiu, ca muncesc la laborator de spital . Numai ca imi trebuie trimitere si nu mi s-a dat asa ceva. Din pacate analiza nu o facem noi ci trimitem proba la Stockholm(ca loco as putea face si fara trimitere). Stiu, as putea sa cer...dar acum astept pana pe 9 august cand va avea loc discutia cu doctorita. Multumesc oricum mult de tot.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Azi am primit raspunsul la biopsia facuta. Nu mi s-a recomandat extirparea lui de catre chirurg dar mi s-a spus ca daca pe mine ma ingrijoreaza il pot extirpa. Am hotarat cu medicul care ma urmareste sa il tinem sub observatie, deocamdata urmatoarea mamografie va fi peste 6 luni si vedem in functie de evolutia lui ce facem mai departe.

Eu am intrebat ce riscuri sunt sa se transforme intr-unul malign si mi s-a spus ca nici unul, riscul e doar sa creasca in marime si atunci trebuie operat.

milicdana ce vesti ai tu? Sper din suflet ca bune...

Eu am stat azi o ora intr-o tensiune groaznica, aveam programat sa ma sune doctoritza intre 10 si 11 ai m-a sunat la 11 fara 5...dar totul e bine cand se termina cu bine!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Miha,ma bucur mult!Am uitat sa te felicit la celalt subiect.

dana,tu ce vesti ai??

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

hannen mersi mult! Eu nu ti-am scris nimic, eram putin pe graba si iti scriu acum aici.
Stiu cat e de crunta asteptarea dar mai stiu ca daca nu vezi nicio schimbare de la o luna la alta, sa nu te alarmezi. La mine au fost 4 luni. La mijloc de aprilie am facut mamografia, apoi ecografia si prima biopsie nereusita...totul a durat doua luni, in iunie am plecat in concediu si abia la sf. de iulie am facut a doua biopsie la care am primit raspunsul azi. In tot acest timp am urmarit daca nu se modifica ceva, daca nu simt nodulul(nu il simteam si nu il simt nici acum desi e la suprafata), daca nu se inflameaza ceva nodul la subbrat...stii tu, cum trebuie de fapt sa urmaresti zi de zi. Dureri in sani cam cu o saptamana inainte de ciclu am si eu, sunt grei si durerosi, mai ales cand imi dau jos sutienul...dar apoi trece.

Iti tin pumnii, sa vii cu vesti bune!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

va doresc sanatate multa tuturor! nodulii astia cum i-ati depistat? va dureau sanii, i-ati simtit la palpare, ceva simptome?. sau cum ati ajuns sa faceti eco/mamografie? sau a fost doar o verificare ...de rutina? care e mai concludenta : mamografia sau eco????????multumesc!

Emanciparea femeii este o PROSTIE!
Locul ei e in bucatarie ... picior peste picior, cu un pahar de vin in mana,
privindu-si sotul cum gateste cina!"

Mergi la inceput