fibroadenom sau cancerla san

fibroadenom sau cancerla san | Autor: milicidana

Link direct la acest mesaj

Buna seara ! acum este pentru prima oara cand scriu , am o stare care ma afecteaza in toate privintele , am doi noduli la san si pe data de 8 august plec la Cluj la control si....ma sperie gandul sa nu fiu diagnosticata cu cancer.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu am facut mamografie in aprilie, mi-au descoperit un nodul la san. Apoi m-au chemat la ecografie, s-a confirmat nodulul si mi s-a propus biopsie. Nu a fost dureroasa, dar din pacate nu a fost reusita. Asa ca acum doua zile, am fost supusa unei alte biopsii cu un ac mai gros, cu anestezie locala pe piele ca sa nu simt acul gros. Totul a durat 40 de minute, nodulul era tare si nu se lasa patruns, asa mi-a explicat medicul. Acum astept rezultatul de la a doua biopsie.

Cum nu s-a intamplat nimic din aprilie(nodulul nu a crescut, e de 1,5 cm si nu il simt cu mana, nu au aparut noduli la subbrat), am sperante ca nodulul nu e cancerigen...doctorita care m-a sfatuit pentru a doua biopsie(am fost pusa in situatia de a alege intre aceasta si extirparea nodulului ca sa se poata stabili exact natura lui) mi-a spus ca la un nodul asa mic chiar daca e cancerigen se extinde in 2-3 luni. Daca nici la aceasta a doua biopsie nu se poate stabili exact ce si cum, va trebui sa fie scos nodulul, deci sa ma opereze.

Tu ce fel de investigatii faci la Cluj? De unde ai aflat de noduli? Sunt mari, ii simti cu mana? Iti doresc multa sanatate, tin pumnii sa nu fie nimic. Te inteleg prin ce treci, am avut si eu aceeasi stare, acum m-am mai calmat si astept rezultatele...

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Si eu am facut o mamografie sapt. trecuta iar sapt. asta o eco.La mamografie nu a iesit nimic,insa la eco se vede "ceva".Acum astept 3 luni si repet eco.Daca cumva "ceva-ul" respectiv si-a modificat forma/marimea voi face biopsie.
Sunt cam in aceasi stare,de asteptare ucigatoare.
Ma rog sa fie totul bine pt. toate femeile care trec prin asta.
Multa sanatate si sa te intorci cu vesti bune.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Mihaela, Hannen, Milicidana sper sa nu fie nimic serios. Multa sanatate

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Oana_B

Mihaela, Hannen, Milicidana sper sa nu fie nimic serios. Multa sanatate

Multumim Oana!

Si sper ca multe dintre cele care ne citesc isi vor acorda mai multa atentie si nu vor neglija controalele medicale de rutina.

Mergi la inceput

Oana, multumim!

Hannen, sper sa nu fie nici la tine nimic.

La noi se fac mamografii obligatorii(daca nu mergi platesti contracostul consultatiei...oricum platesti adica)incepand cu 40 de ani, la fiecare an jumate. Pana la 73 de ani parca...Sper sa se introduca asta in multe tari, aici s-a redus rata mortalitatii de cancer la san cu mult de cand e chestia asta...cancerele la san descoperite in faza incipienta sunt 100% vindecabile. Stiu mule femei care s-au vindecat, chiar la 65-70 de ani. Sigur ca si multe tinere, la 40-45...

Multa sanatate tuturor!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

miha,din cauza acestei limite de virsta eu ma vad in imposibilitatea de a face o colonoscopie.trebuie sa astept virsta de 40 de ani cind se face obligatoriu.
Pina atunci verific doar "scaunul" pt. singe ocult,ceea ce mie nu mi se pare atit de sigur.Citeodata e prea tirziu cind apare singe ocult...

multa sanatate la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milicidana spune:

in februarie am fost la Cluj si am facut un ecograf la san atunci am descoperit ca am doi noduli unul in sanul drept de 1 cm si unul in sanul stang de 5 mm pe rezultat scrie formatiune ovalar hipoecogena omogena cu contur net, pseudo/capsula hiperecogena . acu pe 8 august merg la control dupa sase luni. Va doresc multa sanatate la toate

Mergi la inceput

Multumim Oana

Mergi la inceput

hannen, de ce este limita de varsta pentru coloscopie la voi? Nu am mai auzit asa ceva...

milicidana, eu nu inteleg nimic din rezultatul tau desi lucrez in domeniul medical, dar e adevarat ca nu sunt obisnuita cu termenii medicali in romaneste, caci fac scoala aici. Mie mi-au spus ca am un nodul care e de tip fibroadenom si ca acestea pot fi de tip canceros sau nu...apoi mi s-a mai spus ca al meu nu arata ca unul canceros, ca e incapsulat si tesutul e compact si tare, dar ca asta nu se poate stii 100% decat dupa biopsie. Chiar daca nu e s-ar putea sa se recomande extirparea lui, spre linistea mea si a lor...dar asta am sa vad dupa discutia din 9 august cu medicul care va primi rezultatul biopsiei.

sa ne tii la curent cu ce ti-au facut si ce ti-au spus la Cluj...tu vei afla cu o zi mai repede decat mine...Multa sanatate!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

noduli mei au aspect de fibroadenom, dar daca cresc si se modifica trebuie operati Multa sanatate si bafta pe 9

Mergi la inceput