fibroadenom sau cancerla san

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

mychydutza,eu m-am dus din cauza unor dureri insuportabile care au inceput anul acesta (pe la inceputul anului).
Acum ma gindesc ca in iunie n-am avut/simtit nimic,dar am avut altele pe cap,se poate sa nu fi bagat in seama.
Eu nu pot zice ca este vorba de un chist.Sanii(cel mai tare stingul) sunt umflati tare,simt ceva tare si foarte mare(cam cit o portocala in mijlocul sanului) dureros rau.Durerile incep cu 2 sapt inainte de ciclu .abia luna trecuta am observat ca trec in a doua zi!!

Nu stiu care dintre cele doua e mai concludenta,la mine mamografia nu a aratat nimic insa echograful a vazut ceva la sanul stang.Ceva-ul ala de care ziceam ca trebuie urmarit.
Doctorul a zis ca el crede ca nu-i nimic.Dar asteptam deocamdata.
Nu am mai avut pina acum asa ceva si m-a alarmat faptul ca durerile parca s-au intetit de la o luna la alta ,umflatura parca e devenit mai mare,mai nesuportabila.
Am mai facut o mamografie acum vreo 8 ani cind dupa ce am alaptat un an si doua luni am ramas cu un chist micut si dureros .E acolo si acum!Citeodata pulseaza,il simt!Citeodata il caut mult si bine si nu dau de el.Cind am fost la dr. acum,normal ca nu l-am gasit!

Miha,cind sunt atit de durerosi nu prea imi vine sa-i ating.si da,asa patesc si eu.Cind scot sutienul seara ,baaaaang ...doua pietroaie dureroase(citeodata uit si scot sutienul cu viteza)

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

hannen, pentru linistea ta poti efectua o sonoelastografie (nu am retinut daca tu acum esti in RO sau te-ai intors acasa la tine). este o metoda recenta de investigare non-invaziva, se bazeaza pe masurarea elasticitatii tesuturilor, stiut fiind faptul ca tumorile maligne sunt de 5-20 ori mai dure decat tesutul care le inconjoara. este un fel de ecografie mamara, deci nu esti supusa iradierii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milicidana spune:

Buna ! si eu am vesti bune noduli nu au crescut si au aceiasi forma si doctorita a spus ca arata si foarte bine si nu trebuie sa ma ingrijorez si mi-a recomandat control la un an de zile . Ma bucur Mihaela_s pentru tine . Totul e bine cand se termina cu bine. Multumesc foarte mult de incurajari si de gandurile bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Hannen, tu ai toate simptomele de mastoza. In Ro se gaseste un preparat homeopat, Mastdonynon. Sunt niste picaturi care-ti pot fi utile sa mai scapi de dureri. Faptul ca-ti trec la menstruatie arata clar ca durerile sunt influentate hormonal.
Acuratetea ecografiei si mamografiei tine de varsta. Pana spre 40-45 de ani, e mai eficienta ecografia, iar mamografiile de cele mai multe ori neconcludente. Explicatia e ca femeia tanara are sanul format mai ales din tesut glandular. Odata cu imbatranirea si scaderea productiei de hormoni, sanul incepe sa contina mai mult tesut adipos, deci grasime, care este usor penetrata de razele X (de la mamografie) si mai greu de ultrasunete. (de la ecografie). Din acest motiv, ecografia ar cam fi prima optiune si daca nu este concludenta se trece la mamografie care e mult mai invaziva si uneori nejustificata ca prima optiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

milicidana ma bucur ca e Ok si la tine .

La noi se fac controale de rutina dupa 40 de ani, din an jumate in an jumate femeile sunt chemate la control(nu e gratuit), asa am descoperit nodulul. Nu il simt si nu ma doare. Procedura standard e mamografia si daca se vede ceva, se continua cu ecografia unde se studiaza mai atent nodulul(nodulii). Depinde de la tara la tara de aparatura si de proceduri(rutini).

Sanatate tuturor!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput