Strugurasi de Sept-Oct 2011 ````(90)````

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefy13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana
MAy.. Cal-c vita e calciu cu vitamine da, insa am intrebat dr.. aici iar vad ca sunt pareri diferite, el mi-a zis ca nu e demonstrat ca da contractii, si mai mult mi-a zis ca atata timp cat contractiile nu sunt excesve mai bine 2-3 contractii pe zi decat carente majore in organism.. acuma care o fi adevarul? io nu stiu da fac ce zice el atata timp cat pretind ca am incredere in el, de fapt am facut ca nu mai iau de ceva vreme///

Asa am citit si eu despre calciu ... ca vezi tu Doamne ca nu e recomandat in perioada sarcinii ca ar provoca contractii.
Dar uite ca eu sunt un caz care infirma regula. Medicul meu mi-a dat reteta cu 600mg calciu inca din saptamana a 5-a si iau in continuare pana la nastere. Si uite ca, multumesc lui Dumnezeu, sunt in saptamana 32 si habar nu am ce inseamna contractie. Ca sa nu mai zic ca inainte de sarcina imi cadea parul groaznic si unghiile cu greu reuseam sa nu le rup .... iar acum stau mult mai bine la aceste capitole.

+ 32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria26 spune:

Dbunny, le repet.. astept rezultatul.. cred ca luni sau marti :)
Stefy, iei vitamine ceva? sa stii ca dupa nastere cade parul groznic... vreo cateva luni... de data asta daca ma ajuta DD sa alaptez iar, o sa iau vitamine, poate nu va mai fi asa...
ca idei de papa.. eu azi am facut cartofi cu aripioare, ceapa, usturoi si boia in vas de yena la cuptor.. maine vreau sa fac pizza si gogosi.. am pofta si de eclere, dar sa vad daca ma simt in stare sa fac si de-alea...aaaa.. si tot maine mamaligutza cu branza, ou, unt si smantana ...

33+ cu Albert si mami de Andy 3 ani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu-24 spune:

Citat:
citat din mesajul lui camady

Fetelor am sunat acum la medicul de familie ptr. prenatal si m-a intrebat cate sapt am . I-am zis ca am intrat in 35...........si spune oooooo pai sa veniti ca din sapt 33 max. 35 trebuie sa va facem un vaccin ( antitetanos ) daca am inteles bine.
Pe voi nu v-am auzit de asa ceva.
Stiti ceva despre asta??????

34+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 8 anisori

camady's baby

eu am intrat deja in prenatal de luni, si nu mi- zis medicul de fam. nimic de nici un vaccin...

29+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu-24 spune:

fetelor bebelusul meu are 2 kg si este deja pozitionat cu capul spre iesire, pup

32+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

am venit de la eco..
vestile bune si nu prea.. ea era bine cu nas mare, nici a meu nici alui meu, probabil are nasul postasului
dr a zis ca e ok, placenta 2/3 si avem 36 s +...

Ce ma ingrijoreaza desi dr a zis sa nu imi fac pb pt ca mai sunt cazuri..
femurul coresunde la 34 si 2 zile ( deci a ramas in urma putin)
capul corespunde la 37 S,
stomacul la 38 s..., desi pe fetal biometrie dimensiunea asta merge la 36 s
stiu ca sunt si marje de eroare insa na .. sunt suparata..
Ok are al meu capul mare, insa femurul asa mic , si stomacul asa mare

a si are 2630 gr....

deci sunt in sapt 36 da????

34+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana

am venit de la eco..
vestile bune si nu prea.. ea era bine cu nas mare, nici a meu nici alui meu, probabil are nasul postasului
dr a zis ca e ok, placenta 2/3 si avem 36 s +...

Ce ma ingrijoreaza desi dr a zis sa nu imi fac pb pt ca mai sunt cazuri..
femurul coresunde la 34 si 2 zile ( deci a ramas in urma putin)
capul corespunde la 37 S,
stomacul la 38 s..., desi pe fetal biometrie dimensiunea asta merge la 36 s
stiu ca sunt si marje de eroare insa na .. sunt suparata..
Ok are al meu capul mare, insa femurul asa mic , si stomacul asa mare

a si are 2630 gr....

deci sunt in sapt 36 da????

Ia nu te mai ingrijora tu de capul mare al copilului. La Mihnea avansul fata de restul masuratorilor era de 3 sapt la DBP. Cat de mare sa fie capul bebelului?asa cum era Mihnea la 2 luni ( ca in cele de imediat dupa nastere nu se observa si forma lunguiata) sau asa ( cum e acum)
EDIT: am lansat cum am apucat. Chiar trebuie sa crezi medicul ca e ok. Noi nu suntem perfecti. Nici nu avem aceeasi forma... suntem diferiti si asta e bine

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 27+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Seidana 36 sapt. dupa UM sau dupa masuratori?
Ca asa si a mea arata mai mare cu 2 sapt............dar asta nu inseamna ca am si atatea sapt.
La mine de ex. capul si abdomenul erau mai mari cu 2 sapt. iar femurul cu una..........se face o medie ...........nu ma bazez f. mult pe masuratorile astea.Marja de eroare e destul de mare.
Asa ca stai linistita.

camady's baby

Mergi la inceput

Doamne Ionela ce frumos e mihnea, sa creasca mare si sanatos.. ca frumos e.... , cand vad ce baieti frumosi aveti mai ca mi-i se face pofta si de un putoi mic

Multumesc de incurajari.. grija mea nu e ca are capul mare, ci ca femurul i-a rama in urma in 2 luni cu aproape o sapt, adik acu 4 sapt in loc de 31 avea 30 si 4 zile, iar acu in loc de 35 are 34 si 1 zi...
iar dupa UM avem 36 ( cum reiese si din mediile calculate)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui camady

Seidana 36 sapt. dupa UM sau dupa masuratori?
Ca asa si a mea arata mai mare cu 2 sapt............dar asta nu inseamna ca am si atatea sapt.
La mine de ex. capul si abdomenul erau mai mari cu 2 sapt. iar femurul cu una..........se face o medie ...........nu ma bazez f. mult pe masuratorile astea.Marja de eroare e destul de mare.
Asa ca stai linistita.

camady's baby

camady atat dupa UM cat si dupa media dimensiunilor ar avea 36 s .. dupa femur e mai mica ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Sei, uite cum ajungem iar la biometria fetala pe care am studiat o scoarta si eu la un mom dat. in ultimele 2 ,3 luni de sarcina erorile sunt extrem de mari.masuratorile capului pot fi gresite si cu 3 saptamani...deci linisteste te. sunt medici care in ultimele luni fac eco pt observarea pozitiei fetale, circularelor de cordon, pt starea placentei, membranelor si nu mai culeg nicio info de biometrie tocmai pt ca nu ma i sunt relevante.

sunt convinsa ca cea mica e un copil absolut normal.

mai ai asa putin...

Oana 31+ cu Maria Ecaterina

Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput