locuri din Romania care ne raman in suflet
Raspunsuri - Pagina 4
adra_bell spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sileriki Cetatea Poenari http://ro.wikipedia.org/wiki/Cetatea_Poenari eu sunt fermecata de cetati , le ador are tara noastra foarte multe locuri frumoase , numai ca noi nu stim sa le pretuim din pacate , sunt multe locuri care si au pierdut farmecul din cauza neglijentei noastre nu vreau sa dau exemple ...... Evi mama fericita a lui Eric 14.06.2000 |
si mie-mi plac cetatile, am fost fermecata de cetatea Neamtului, am vazut ca se lucra la cetatea Sucevei, parca s-ar fi strans ceva bani si pentru salvarea cetatii Enisala
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
alinuk spune:
va multumesc pentru reactii
cu cat citesc mai atent despre locurile pe care le-ati amintit aici,
cu atat realizez cat de multe mai am de strabatut 'pe carari mioritice'
... inteleg ca de multe ori, oamenii aleg sa zboare cu avioane, sa alerge mii de km ... dupa locuri care poate nu se ridica la inaltimea celor 'de langa casa'
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">timpul vacantei...
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
rall spune:
Bicaz - Cheile Bicazului - Lacul Rosu
Peisaje absolut superbe iar mancarea din zona Lacul Rosu este incredibil de gustoasa (cred ca se folosesc ingrediente locale)
[Din pacate pe DC nu toti userii au posibilitatea de a posta imagini ]
Dorapiscoi spune:
Cetatile Ponorului, Cheile Galbenei, Poiana florilor, Balcoanele , Focul Viu....la granita judetului Bihor....
Foarte frumoase locuri...merita vizitate...super trasee montane...usoare/medii de parcurs
asi spune:
Pentru mine locuri minunate in care am fost de nenumarate ori si de fiecare data merg cu deosebita placere sunt Valea Ariesului si Clisura Dunarii , locuri pe care cuvintele nu au destula bogatie sa le descrie.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
craciunitza spune:
În inima Maramuresului, în pitoreasca vale a Vaserului, functioneaza fara întrerupere, înca din 1932, CFF Viser de Sus, singura linie feroviara forestiera înca activa din Europa.
Linia este astazi singura cale ferata din România unde locomotivele cu aburi se afla în serviciu activ zilnic.
Valea Vaserului este unica în peisajul carpatin, cuprinzând o vasta zona silvica, un adevarat pastel de culori dat de diversitatea padurilor. Singura cale de vizitare a acestei vai, care face parte din Parcul Natural “Muntii Maramuresului”, este calea ferata forestiera.
Linistea salbatica a acestor locuri este interupta doar de Mocanita care traverseaza, suierând si pufaind, o zona spectaculoasa, întesata de stânci, tuneluri întunecoase si vai sopotitoare.
O perla a istoriei feroviare, Mocanita, care parcurge peste trei zeci de kilometri pe Valea Vaserului, reprezinta o evadare din tumultul cotidian, o punte catre frumusetea pura ce o poate oferi doar natura salbatica, singura stapana a acestor tinuturi.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6Yfa9WQbN0I
alinuk spune:
Craciunitza
multumim pentru filmuletz
binecuvantata zona si oamenii la fel
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">timpul vacantei...
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
manuelacrina spune:
Zona Rasnov-Bran-Moeciu de Sus ... multe peisaje frumoase iti incanta ochii si mintea.
Cetatea Rasnov - am vizitat-o de 3 ori la interval de cativa ani; dupa incantarea de prima data, la vizitele urmatoare am ramas mereu cu un gand amar ... cetatea se naruie incet, dar sigur, de fiecare data am vazut zidurile mai mici, mai expuse, pietrele parca se clatina la o rafala mai puternica de vant, a disparut si ursul in marime naturala ... pacat... acum am remarcta si o "initiativa" noua, se ofera contra-cost "excursii" in interiorul fantanii, la 100 m adancime; daca cu acesti bani s-ar mai consolida zidurile vechilor incaperi, ar fi bine ... dar cat am fost eu, nu am vazut nici un amator de coborat la racoare.
Dar vreau sa va impartasesc o experienta unica, absolut inaltatoare, pe care am avut-o in aceeasi zi, la 1,5 km mai departe de urcusul spre cetatea Rasnov, in directia spre Poiana Brasov:
este pestera Valea Cetatii .
http://www.mytex.ro/comunitare/print/rasnov-spectacol-de-sunet-si-lumina-in-pestera-valea-cetatii_288102.php
Este o pestera relativ noua, s-a descoperit in 1949, s-a deschis publicului in decembrie 2010; toate expectantele pe care le aveam despre o pestera si cu care mi-am "pregatit" fetita de 6 ani inainte de a ajunge acolo s-au materializat si cu mult peste asteptari: am putut admira stalagmite, o perdea de stalactite, coloane deja formate, un mic "altar" scuptat de natura, iar sala mare este o adevarata catedrala.
Mai mult decat atat in fiecare sambata in pestera are loc un concert sustinut de artisti de la Filarmonica din Brasov ... acustica deosebita a pesterii au potentat deosebit melodiile de jazz, prelucrarile din doine populare sau dansurile sarbesti .
Toata admiratia pentru artisti si pentru organizatori !
... iar cand te gandeai la ce armonie reusita intre om si natura ai fost martor, la sfarsit, dupa concertul artistilor, a urmat surpriza: "reprezentatia" pesterii - pentru cateva secunde s-au stins toate luminile, bezna ne-a inghitit chipurile si rasuflarea si s-au auzit clare, sonor, picaturile pesterii, in ritmul lor propriu ... am avut senzatia ca am trait acolo, in intunericul absolut si in sunetul picaturilor de apa, cateva clipe din ETERNITATE ...
... si ulterior nu am putut sa nu ma intreb cat va rezista in tot farmecul lui si acest coltisor de vis ?!! ... deja se vedeau urme ale "barbarilor" ce si-au luat suvenit cate un colt de stalactita
... oare speologii au gandit si au masurat riscurile ? oare dupa 10 ani pestera va fi la fel de frumoasa in timp ce suporta un aflux de aprox.50 de vizitatori la fiecare 15 minute si cate un concert pe saptamana ?!
... de cativa ani pestera Lascaux a fost inchisa deoarece vizitarea ei in numar mare de turisti a afectat iremediabil desenele vechi de 16.000 de ani; in prezent se mai poate vizita doar o copie a acesteia, fidela... dar o copie.
alinuk spune:
Manuela ce povestesti tu aici
Un loc cu adevarat impresionant.... si concert acolo!!!?!
Trebuie sa fie cu adevarat special.
habar nu aveam despre locul asta
Nu putem decat sa speram ca vom intelege sa protejam si sa respectam acest spatiu in care traim.
Facand macar ceea ce tine de noi in mod direct: invatandu-ne copiii sa traiasca in acest spirit
... multumim ca ai impartasit cu noi aici si ca ai pus in cuvinte atat de sugestiv o experienta atat de minunata
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">timpul vacantei...
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................