locuri din Romania care ne raman in suflet
Raspunsuri - Pagina 5
capra cu trei iezi spune:
teatrul din oravita-primul teatru din romania_- interiorul este o bijuterie- pe care l-am vizitat la inceput de august 2011, si unde am avut bucuria si surpriza sa o vad pe simina ivan (chiar daca a fost pt 10 minute) pradand lectii de canto.
http://banatul-turistic.ro/muzee/79-teatrul-din-oravita
http://www.flickr.com/photos/maia_rosu/3704749574/in/photostream/
cheile sohodolului
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
Androix spune:
Mi-am adus aminte de Sibiu care e frumos cu totul si pentru mine are o incarcatura speciala fiind locul unde mi-am petrecut cele 3 zile de miere
Mai ales muzeul www.muzeulastra.ro/" target="_blank">ASTRA.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
alinuk spune:
frumos Sibiul intr-adevar!
un oras cu totul si cu totul special
noi suntem aici acum si copiii vor ramane pentru o saptamana
http://www.youtube.com/watch?v=utnLgfU5yR0
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">timpul vacantei...
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
Ioanna81 spune:
Apusenii, cheile Turzii, salina Turda, domeniul de la Ciucea, Clujul, Sibiul, Tansfagarasanul, Transalpina, poiana Horea, Matisesti, dealurile Valcei si cate si mai cate...
ruxandra_sb spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
idem Motiv pentru care un peisaj salbatic din Romania ma incanta mult mai mult decat landscape-ul tipic elvetian cu iarba tunsa pana-n bordura proaspat vopsita a autostrazii (plus vacuta Milka zambind fotogenic), cu telecabina plutind deasupra spre hotelul de 5 stele plantat pe varf de munte, ale carui trasee sunt toate via-ferrata. Iar primarii, care mai de care vor sa faca partii de schi peste tot, telecabine peste tot, sosele asfaltate peste tot, parcuri de distractii peste tot ... C-asa au vazut ei in Elvetia ca se face turism. In US a aparut de cativa ani buni un curent invers, de lasare in paragina a locurilor prin multe parcuri naturale, de demontare a infrastructurii turistice pentru a lasa natura sa-si reintre in drepturi. |
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Evident. Mult mai multi bani la bugetul local aduc cohortele de manelisti si gratargii decat adevaratii iubitori ai naturii. Indiferent daca se respecta sau nu normele ecologice. De ce este nevoie de: - asfaltarea drumului lui Basescu prin inima Retezatului? - asfaltarea Transalpinei? - asfaltarea drumului Caciulata - Cozia? - asfaltarea drumului Sinaia - Babele? - asfaltarea drumului Busteni - Gura Diham? - asfaltarea drumului Predeal - Susai? Romania este apreciata de turistii straini pentru pitorescul ei. Nu lipsa asfaltului pana-n inima muntilor sau satelor sta in calea miliardelor de euro ce-ar veni odata cu acestia (din contra!), ci absenta infrastructurii primare (aeroporturi modernizate, autostrazi pana-n principalele orase, cai ferate reabilitate samd). |
Capcaunul cam are dreptate..
Eu nu vreau sa vad muntii asfaltati ca s-ajunga toti neavenitii mai repede/comod sa-i murdareasca/polueze mai cu spor.
In plus turistii straini sunt atrasi de Romania tocmai pt ca este (inca) altfel.. Inca salbatica. Inca rustica.
Sa se-apuce de autostrazi.. ca slava D au destul de munca.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
capcaunul spune:
Transfagarasanul?
Bleah. Si iarasi bleah.
Asa va ajunge si Transalpina pana la anul ... (vara asta abia s-a racit asfaltul si inca n-a prins mujicul de veste)
desprecopii spune:
capcaunule - si noi am trecut acum cateva zile pe acolo si am fost socati sa vedem asta. Ambuteiaj pe Transfagarasan ... lume multa, colorata, masini care parcheaza unde nu e voie, slanina, carnati, slapisti, inghesuiala....
De fapt de la Vidraru pana sus era asa.,.. o imensa zona de gratar ....o tara unde gratarul este la loc de cinste ... :))
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
saskia spune:
Am deschis pozele si am ramas paf, adica toate chestiile alea sunt pe Transfagarasan, eu stiu ca a devenit cumva faimos dupa emisiunea cu Top Gear, chiar am fost asta primavara cu seful meu (olandez) si i-a placut foarte mult, numai ca erau doar masini, nu ambuteiaje, si nici inghesuiala, probabil nu era anotimpul necesar pentru gratare .