MONTIGNAC (161)..STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 14
samira33 spune:
va pup fetelor.
si mie mi se pare foarte buna ideea de a boldui,sublinia,pune in paranteze etc. ce consumam neconform...e bine sa poata intelege oricine citeste aici.
revin
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
puisorul spune:
Anda, ai perfecta dreptate . Sau am putea sa nu mai scriem abaterile si gata. Eu recunosc ca m-am relaxat foarte mult fata de acum 3 ani cand am inceput monti. Daca e tinut foarte strict se slabeste,altfel nu prea. Eu sunt exact pe modelul prezentat de tine,sunt cuminte toata saptamana iar in weekend calc stramb. Nu fac abateri majore, dar fac. Ca urmare stagnez la greu si ma chinui cu 3 amarate de kg .
Iar cafeaua ar trebui sa fie decofeinizata intr-adevar. Hai ca m-ai pus pe ganduri si o sa recitesc prima carte.
Ninha, si eu cred ca la fel cu metabolismul, ca nu se invata minte. Daca nu mai tii strict se pun kg la loc. Si netinut strict nu inseamna cartofi, faina alba sau zahar. La mine a fost suficient sa fac dulciuri doar cu faina integrala necombinata cu tarate, orez basmati cu piept de pui, spaghete integrale cu sos cu carne, si incet,incet s-au pus 3-4 kg.
Dana,spor la treburi si concediu frumos sa ai. Hai ca oricum esti o invingatoare cu atatea kg date jos
Meniu azi:
MD: wassa monti,pateu de somon, rosie
P: lipie monti,avocado, rosie,gogosar
C: mancarica de linte cu ceapa cruda
Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
samira33 spune:
puisoaro,cum faci pateul de somon???
si cum faci lipia monti???
merci
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
puisorul spune:
Samira, detalii despre lipie gasesti aici http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/29029/Reteta-Montignac-Lipie/pagina/20/
Iar pateul de somon e cumparat din Auchan.Nu e 100% monti pt ca are si ceva amidon, dar nici nu mi-a placut in mod deosebit. Dar mi l-a cumparat sotiorul si a trebuit sa il incerc.
Anda Panda spune:
ninha, mersi de buton, ca l-am cautat ceva timp
cit despre monti si reglarea metabolismului, uite un citat din cartea lui, prima pagina:
***E greu sa accepti aceasta realitate, deoarece ea se bazeaza pe patru criterii ce se opun credintelor traditionale si zdruncina de-a dreptul ideile mostenite si practicile curente ce decurg din ele. Aceste patru criterii sunt urmatoarele:
1. – Teoria caloriilor este falsa. Aceasta constituie o ipoteza fara fundament stiintific, iluzorie In masura In care adoptarea regimurilor hipocalorice duce Intotdeauna la esecuri.
2. – Proastele obisnuinte alimentare si, In special, excesiva rafinare a unor alimente, precum si natura lor Indoielnica, stau la originea dereglarii metabolismului contemporanilor nostri. De aceea trebuie sa Invatam sa alegem bine In privinta glucidelor.
3. – De asemenea, este foarte important sa deosebim grasimile binefacatoare de grasimile daunatoare, alegindu-le pe cele bune.
4. – Trebuie sa ne Imbogatim alimentatia cu fibrele pe care le contin mai ales fructele, legumele verzi, legumele uscate si piinea integrala.***
am lasat tot paragraful pt fete ca si info.
brindusik, datele mele sint 56kg greutate actuala, 1.59 inaltime si 30% procentul de grasime (enorm!!!!) 52.5 kg, greutate tinta si 26% procent de grasime.
ANDANII ma bucur sa te aud ! cochetez, cum stii, cu monti din 2005 (prima sarcina) unde cu succes mi-am facut datoria in 10 luni. in 2009 am ramas din nou insarcinata si iar m-am ales cu +30. Din nov.2009 m-am tot chinuit sa scap de ele, insa este mai greu pt ca imi este mai greu de data asta sa ma abtin la una/alta... pt ca am descoperit niste retete minunate de cozonac.... fursecuri...etc... iar fi-miu face 6 ani, si fi-mea are aproape doi ani, virsta POTRIVITA pt fursecuri cu stafide . monti e neiertator, daca tin monti toata ziua si seara am mincat un fursec m-am dus naibii. pot sa pun un kg in plus intr-o zi si sa ma chinui sa il pierd intr-o saptamina. nu-i corect. . de aceea cred ca eu sint de vina, pt ca nu sint consistenta in ceea ce fac, si organismul nu stie cum sa raspunda dupa 2 zile de monti, ci raspunde dupa o saptamina de monti curat. daca monti se tine corect, si calci pe bec dupa nu stiu cite luni de monti fara nici o abatere, pun pariu ca organismul are deja toleranta ridicata la zaharuri si nici nu se prinde ca ai mincat cartofi prajiti multi cu o tona de salata verde (fara carne, ca sa nu calcam pe bec prea tare )
in concluzie greutatea care o mai am de pierdut nu e mare, insa tb sa ma lupt cu procentul de grasime. daca nu ma insel mai am si adresa ta de yahoo.
VACANTA PLACUTA !!!
puisor, wasa e glucida si somon e lipida. unde gresesc...?
samira, cred ca lipia e facuta cu faina de soia sau de quinoa, ca sa mearga cu lipida.
Toate stim cit este de greu este sa iti schimbi stilul de viata, pt ca toti avem prieteni, familii, iar romanul e invatat sa manince, mult si bine si din cauza asta am un respect deosebit pentru cele care nu se lasa, oricit de grea ar fi batalia, pt ca cel mai important lucru din viata noastra este sanatatea, iar monti asta promoveaza. din aceasta cauza cred ca e ok sa scrii ca ai calcat pe bec, pt ca e ... "omeneste" dar daca pastram o anumita ... naiba stie, ca nu vreau sa par scortoasa... conduita... NU, e prea aiurea... decentza, atunci majoritatea fetelor for privi si mai serios topicul asta.
Eu mi-am propus sa arat beton in vara asta. in concluzie arat...mai bine, insa nu cum asteptam. puteam mai mult. urmatoarea tura e "sa arat beton de craciun".
Hai sa vedem, cine intra in hora ?
AMR 3KG. LE DAU EU JOS FIR-AR MAMA LOR !!!!! nu ma gindesc decit la sentimentul ala cool, ca intru in magazin, pun mina pe o fusta/bluza/pantalon si imi vine bine, oriceeeeeeee !!!!! aia ma motiveaza la maxim.
puisorul spune:
Raspund rapid ca sunt pe fuga. Wassa e facuta de mine din faina integrala si tarate(50-50 cantitativ) si cel putin teoretic are IG in jur de 35 deci merge cu lipide. Lipiile la fel. Sunt facute din acelasi aluat.
brindusik spune:
anda cum ti-ai vazut procentul de grasime din corp?sper ca nu e vb de asaa zisele cantare care iti arata asta. personal nu cred ca e posibil asa ceva...adik un simplu cantar sa faca asta
eu azi:
Md: lapte cu ou crud si miere, lipie cu brinza si salam
G:nectarina+mar
P: pizza (blat integrala+tarate)
G: banana
C: poate fasole cu castraveti murati sau cu salata verde
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
puisorul spune:
Vizavi de procentul de grasime din corp,mi-am tot propus si eu sa studiez un pic problema. Nu stiu exact pe ce baza arata cantarele acest procent. Saptamana trecuta, la salonul la care fac vacuum am facut o astfel de masuratoare cu un aparat micut care avea doua manere laterale pe care trebuia sa apas. Si imi arata vreo 35% . Se minuneaza si doamna de acolo, dar mno,asta este. Cantarul meu de acasa imi arata 28%. Fac a treia incercare intr-o farmacie, la un aparat dintr-ala care masoara si tensiunea,si imi arata 26.5% . Si eu acum ce sa mai cred?
brindusik spune:
puisoaro nu cred k exista asa ceva..adik aparat minune care doar il atingi si=ti arata grasimea in corp..la tensiune e altceva ca aia se poate masura analizand bataile inimii si pulsul ..aici eu cred ca e o politica de promovare ca sa se vanda anumite aparate si se baga si chestia asta ca-ti masoara grasimea din corp
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
child spune:
ANDA asa cum a scris NINHA, intotdeauna mananc micul dejun la o ora dupa fructe, nu am mai scris pauza, crezand ca se subintelege.
Eu am copilul putin racit, de aceea dau mai rar pe aici.
Nu mai scriu meniul, ca zilele astea am mancat doar 80% monti, ceea ce, desigur, se vede la cantar.