MONTIGNAC (161)..STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 13
child spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ninha
nu, dar am inteles ca e scazut. am citit ca au aproximativ 40 la suta grasimi, 30 la suta proteine si 15 la suta carbohidrati. Ninha, mami lu' Mirci Don't ever get used to the world around you. |
NINHA multumesc, am vrut sa fac un desert cu seminte de canepa, dar nu am avut timp, poate maine.
Meniul de azi:
- pepene verde, iaurt cu psyllium si seminte de in, expresso
- pepene verde
- 2 felii pizza monti, expresso
- 1 felie pizza monti, branza, un pahar de vin rosu
samira33 spune:
va pup fetelor si va doresc o zi frumoasa.
n-am ce sa raportez ca ieri nu am mancat toata ziua da am mancat azi-noapte ca am fost la nunta...da am si dansat toata noaptea
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
child spune:
Meniul de azi:
- pepene verde, iaurt 0% cu branza 0% si seminte in, expresso
- pastrav la cuptor cu mujdei de usturoi, expresso
- brownies (seminte canepa, cacao, sirop agave, vanilie)
- smoothie (morcov, telina, gulie, salata, lamaie), un pahar de vin rosu
Anda Panda spune:
dragelor, eu propun ca in momentul in care mincam ceva care stim ca este gresit, sa punem acolo o paranteza frumoasa in care sa spunem ca greseala este intentionata. riscam sa transmitem o informatie gresita amicelor care poate sint incepatoare si vin aici pt inspiratie, sfaturi, sustinere ... etc ......
in alta ordine de idei, din cite stiu eu sint mai multe carti (variante) monti; eu am doua carti (variante) spre exemplu, din care a2a e varianta mai noua, care e mai permisiva fata de prima. toate sfaturile mele de pina acum si de acum incolo au fost/vor fi bazate pe cartea 1, "maninc, deci exist".
dieta montignac (care poate fi un stil de viata pt unii) se bazeaza pe consumul alimentelor dupa o anumita regula, care produce anumite reactii in corp, care duc la schimbarea, de fapt reglarea metabolismului, usurarea digestiei, si in concluzie arderea grasimilor, pierderea in greutate...etc...
am observat ca daca maninc montignac pina vineri iar simbata duminica... maninc o inghetata pt ca "deh...imi permit" pe termen lung greseala se va vedea prin stagnare sau ingrasare chiar daca am mincat monti 100%. Cred ca prin dieta asta in care se schimba metabolismul, daca nu faci nici o greseala (nici una!!!) atunci organismul a invatat lectia corect iar scopul este atins. cind calci pe bec simbata cu o felie de pizza (una mica mica mica,ca doar nu e foc) este ca si cum pui "doar putin" otet peste o lingurita de bicarbonat, reactia tot are loc (!!!!!).
Sa presupunem ca v-ati atins tinta, chiar daca organismul nu a invatat bine lectia, tinind monti mai mult sau mai putin... Acum, sinteti la faza II. pt ca v-ati abtinut atita timp (pentru unele persoane este greu sa renunte definitiv la "carbohidratii aia buni" pt ca sint pofticioase ), vine Craciunul sa spunem, si mincam ce vrem, cit si cind vrem. evident, surplusul de kilograme o sa apara si el, ca buruiana dupa ploaie, fir-ar....
la carte spune ca daca ati fost cistigatoarea unui kilogram...doua... sa urmati dieta montignac faza I cel putin 3 zile (cu sfintenie) si totul e ca si rezolvat. este, sint de acord, daca organismul a invatat lectia bine.
tot ce am scris mai sus este parerea mea personala, am peste 40 de ani, si probabil ca si asta conteaza cind incerci sa iti reglezi metabolismul la o anumita virsta; pt ca pt noi , femeile, este din ce in ce mai greu.
child, masa de fructe tb sa fie separata de orice alta masa; conform variantei pe care am citit-o eu. astfel ca masa de fructe se poate minca separat, dimineata, pe stomacul gol, se asteapta 30 de min, dupa se poate minca masa glucidica sau pe baza de proteine, la alegerea fiecaruia.
cit despre indicele glicemic, eu ma inspir din tabelul de aici
http://www.montignac.com/en/ig_tableau.php
Anda Panda spune:
scuze pt al2lea post unul dupa altul dar a disparut butonul de "edit"
child, expresso tb sa fie decofeinizat; fetele cu mai multa experienta sa ma contrazica daca e.....
iar in leg cu "ce am mai mincat"...
dimineata: mezeluri cu rosii, cafea decofeinizata cu lapte 3%
prinz: peste la cuptor cu legume la abur (broccoli si sparanghel)
seara: piersici. vreo 5 cred.
intre masa de prinz si cea de seara au trecut cel putin 5 ore.
nu prea beau apa... stiu ca nu este ok, insa citeodata am senzatia ca daca beau mai mult de o juma de pahar, vine inapoi daca insist
sapt viitoare am de gind sa fac o rulada de carne la cuptor, umpluta cu:
ciuperci, ceapa, ardei gras, condimente, poate o sa pun si un ou, la mijloc un cirnat afumat. cred ca merge de minune cu o maxi salata verde.
quinoa: ce stiti despre ea? eu am considerat-o proteina, pe care am mincat=o ca si garnitura in loc de orez. quinoa boabe are IG 35, iar faina de quinoa are 40 (adica ig mediu). chiar si quinoa boabe, la mine nu a dat rezultate faimoase, greutatea mea a stagnat, mesele cu quinoa au fost numai seara. poate daca mincam la prinz asta si in plus beam apa multa pina seara, dieta ar fi fost mai iertatoare.....
ninha spune:
Anda, sunt sigura ca Child a facut pauza regulamentara intre fructe si micul dejun, dar n-a mai simtit nevoia sa scrie, ptr a nu stiu cata oara, fiindca toata lumea stie asta. si eu fac la fel. deci cand cineva zice ca a mancat la MD fructe, branza, rosii, etc., inseamna ca a mancat fructele la prima ora pe stomacul gol, apoi, dupa cel putin 30 de min, restul.
Din cate stiu eu, e mai bine daca bei apa mai putina, dar des, decat sa dai peste cap un pahar intreg sau mai mult dintr-o data. asa ca nu-ti face griji ptr asta.
Butonul de edit dispare atunci cand intri fara sa te loghezi. daca vrei sa editezi trebuie sa fii logata.
In legatura cu revenirea la greutate dupa dieta, sunt perfect de acord cu tine, si vorbesc din proprie experienta. dupa ce am slabit foarte frumos anul trecut, cu multa munca si privatiuni, am ramas insarcinata, n-am mai putut manca fara paine, si am pus pe mine 5 kg in primele doua luni, cand in mod normal nu te ingrasi aproape deloc.
numai ca din pacate, nu cred ca organismul invata vreodata lectia, cum zici tu, si nu-si schimba metabolismul. singura solutie e sa mentii acest stil de alimentare toata viata. altfel...Batman se intoarceeee, bu-hu-huuuu!!!
Ninha, mami lu' Mirci
Don't ever get used to the world around you.
brindusik spune:
anda, samira sa-mi dati inca o data datele voastre ca acum cred ca s-o facut luna si puteti sa aveti viza...de montignace
mel nu mai spui nimic?cum mai e sotul cu kg?
maya chiar m-ai parasit de tot
eu azi:
MD: lapte, cu ou crud si miere (ma doare gatu si tusesc), pita cu brinza si salam nemtesc
G: cred ca un mar sau o banana verde
P: pizza cu faina integrala si tarate
G: nectarina sau mar
C: ultima portie de bors de fasole
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
andanii spune:
Anda bine ai venit .... cum esti ?? cum stai cu kg ... nu mi-am dat seama din ceea ce ai povestit daca ai stagnat sau nu .. te pup , ma bucur sa te citesc dinou
Brandusik , Anda e o prietena veche montignaca ... a stat mult alaturi de noi pe vremea cand tu nu erai
andanii
brindusik spune:
andani dar nu e in listuta...deci i-o expirat visa...si trebe pusa iara in listuta
tu cum mai esti? o sa incerc si eu de acu sa tin mai strict anda are dreptate daca spui la o chestie "doar de data asta" dupa iti intra in reflex si nu faci nik
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
andanii spune:
Eu sunt bine, astept concediul pe 29 plec si nu mai am rabdre .. am multe de rezolvat pana atunci ... sunt putin aglomerata
Deocamdata de trei luni ma mentin frumos, si-s super multumita ... dupa ce ma intorc din concediu o sa incerc sa reduc cantitatile si sa incep sa fac miscare mai multa si atunci sper sa dau jos si ultimele 8 kg ca sa ajung la targhetul final de 60 kg
andanii