Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (35)
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
uff parca m-am mai linistit..incepusem sa fiu stresata ca nu am ajuns la dr
miki...ia in greuate??stiu ca la 3s spuneai ca mai e un control important..
mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/AllyLaur/AllyLaur.jpg)
AllyLaur spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madutza_bra yasmi, ![]() ![]() ![]() ![]() lalely, ![]() ally, ![]() ![]() ![]() pisuc, cata de curand a inceput sa se intoarca si tot asa de multe ori ii ramane mana sub ea..o las sa-si dea seama singura cum sa o scoata...nu-i dau mura-n gura ![]() deea, ![]() ![]() ![]() ![]() irinuca, distractie placuta la babygym ![]() acum ma bag sa va povestesc cu diversificarea de la dr Cozonacelul meu, Cristian Andrei Buburuza mea, Catalina Ioana Mada, mami fericita si implinita de ![]() ![]() Poze --------------------------------------------- Ceea ce nu te doboara , te intareste! |
![](alcool.gif)
![](pupic.gif)
Ally ,
![](bis.gif)
![](copilas.gif)
![](bis.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
mada...uneori merge amanata masa cu 1 ora cu apa/ceai....alteori nu...si papa mult si la masa asta 180ml. de diseara incerc iarasi. cum nu se vede in poza???pai eu i-am spus sotului sa imi faca o poza sa prezint livingul la fete ai cantarit-o pe cata???
mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)
![](images/user_woman.png)
pisucmic spune:
citat din mesajul lui strumphitza Pisuc, felicitari pentru Petru cel miscaret ![]() ![]() ![]() Happy Mummy of ![]() |
Draga mea
Nu am raspuns la intrebarea medicala fiindca nu e defel din specialitatea mea... eu sunt cardiolog, nici dermatolog, nici pediatru, si cred ca un doctor bun trebuie sa-si stie si limitele
![](icon_smile_blush.gif)
Pupici
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu! Mami de
![](baietel.gif)
pisucmic spune:
Fete dragi, Ally, Madutza, Roxy multumesc pentru raspunsul cu intorsul!
Fug ca ma cheama datoria...
Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu! Mami de dragalas Petru Constantin (02.04.2011)
madutza_bra spune:
Azi la vaccin Cata l-a luat cu zambetul pe buze,Ally, Rotarixul de azi se da pe gurita nu este cu intepatura
Cu diversificarea dr noatra recomanda inceperea de la 5 luni, daca incepi nu te opresti ci ii dai zilnic. Cu unele nu sunt de acord cu ea.
bebelusul tbsa aiba 5 mese pe zi:
Masa I: lapte
Masa II (ora 10:00): suc/pulpa de mar+piersica+caisa+portocala(nu sunt de acord)+mandarina+branza de vaci( 1/2 lapte integral3.5%fiert cu 5 tablete calciu lactic pisat)
Masa III (ora 13:00):
- supa radacinoase: morcov+albitura. 5-6 zile se da supa clara apoi se pune si pire din legume.
- la 6 luni se baga carne de pui fiarta separat timp de 7 zile, apoi se face supa de carne (pui, vita, curcan) Duap aceea incep sa se fiarba impreuna carnea si legumele: cartof, ardei, dovlecel, verdeata.
- la 7 luni se baga :1)ficat de pui fiert separat de 2 ori /sapt si 2) galbenus de ou fiert tare de 2 ori /sapt: se da 1/4 din galbenus apoi 1/2 apoi 2/4 apoi 1 galbenus
- la 8-9 luni se baga peste alb.
Cand fierbe ciorba se pune o lingurita de ulei, iar in piure se pune o lingurita de smanatana cand se serveste.
Ciorba se acreste cu lamaie sau suc de rosii.
Masa IV: la 5 luni 1/2 - 6 luni: iaurt simplu sau cu cereale de orez, porumb si tapioca pana la 6 luni, apoi si cereale cu gluten.
Masa de iaurt se inlocuieste toata odata, nu se mai incepe doar cu cateva lingurite.
Eu personal am sa amna mai mult introducerea iaurtului.
Masa V: lapte + cereale.
Sper ca am scris destul de explicit. Pt fete la primul copil..nici o lista nu o sa para simpla... si va sfatuiesc sa va notati cum ati introdus alimentele ca sa stiti la urmatorii copilasi
Cozonacelul meu, Cristian Andrei
Buburuza mea, Catalina Ioana
Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si
Catalina Ioana - 15.02.2011
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
miki1979 spune:
citat din mesajul lui bb_yasmi uff parca m-am mai linistit..incepusem sa fiu stresata ca nu am ajuns la dr ![]() miki...ia in greuate??stiu ca la 3s spuneai ca mai e un control important.. ![]() ![]() mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011) |
da, eco de 3 sapt la cap ( asta era importanta ) i-a facut-o inainte de externare, la aproape 3 sapt..nu a aratat in schimb nimic nou in afara de ce stiam de la cele anterioare, o trauma soldata cu un ventricul marit si mai suspectau si o hemoragie probabil tot la nastere..acum, ce sa zicem, vrem sa credem ca Dumnezeu a facut o minune si va fi sanatoasa..medicii sunt rezervati, probabil timpul va arata daca sunt urmari sau nu..cert e ca a dat-o acasa fara tratament..
cu luatul in greutate e dificil, a trecut deja o saptamana si mai deloc..papa doar san ca asa i-au spus medicii, nici n-au vrut sa auda de completare macar..ca spun ei ca lm ajuta la creieras..si se chinuie, ca ea probabil n-are putere suficienta sa traga, oboseste f repede si adoarme..si nu prea luase in greutate deloc, are o luna acum de cand s-a nascut si e tot sub greutatea de la nastere..dar a inceput iar sa se mulga dupa fiecare supt si ii da la bibe diferenta..si deja dupa o zi se vedea diferenta..
noi ne-am pus toate sperantele si ne rugam sa fie bine
![](japonez.gif)
miki1979 spune:
pisuc, multumesc mult de detalii, deci era o intoleranta..nu e vorba de andra..
bbyasmi, f repede v-ati miscat cu casuta, imi place de voi, sunteti hotarati cu trezirile de noapte, ce sa zic..ghinion..
andra mea are cateva nopti de cand face figuri noaptea, se trezeste si se foieste toata noaptea de pe la 1 incepand pana dimineata..sau se trezeste la masa de 5 si nu mai reusesc sa o adorm..si asta doar din cauza noilor descoperiri si a atractiilor noi, tot ce invata nou o stimuleaza atat de mult ca a hotarat ea ca nu mai are nevoie de somn, trebuie sa repete la nesfarsit pana ii reuseste
acum e la faza cand ajunge pe burta dar nu-i mai e suficient, se propteste in cap, isi ridica fundul sus sus pana are picioarele perfect intinse si se arunca pe o parte in speranta sa ajunga pe spate iar..dar o incomodeaza o mana si nu reuseste.
si face asta la infinit pana se enerveaza dupa care trebuie sa o calmez eu ca altfel trezeste toata casa..
vlad al meu se trezea f des noaptea, insa eu nu-i dadeam mancare noaptea deloc..am zis ca macar problema asta sa n-o am mai tarziu ca el oricum se trezea..
happi, bbyasmi mai fetelor, ce va dorm bebelusii..a mea nu mai are decat 2 somnuri pe zi, primul scurt de 30 min pe la 11-12 si al doilea pe la 4 de vreo doua ore..in cazul fericit..
off, ai mei ambii cred ca sunt certati cu somnul..
ca sa nu mai zic ca nu se potrivesc la somn deloc..cand doarme unul, nu doarme celalalt..e lege uite azi mi-a adormit vlad mai devreme , adica pe la 2..si bineinteles ca n-a dormit ea pana la 4 acum ca n-a vrut..desi era nedormita, ca am fost cu ei in parc si i-am cam stricat somnul andrei..parca se vorbesc intre ei sa nu ma lase sa-mi trags si eu sufletul
dar uite ca tot am prins putin timp sa butonez cu o bere in fata fara alcool, bineinteles...
miki1979 spune:
madutza, imi place schema ta de diversificare..cam asa am procedat si eu si o sa procedez si acum..ce nu mai tin minte, branzica o faceam din lapte de vaca de la inceput ? stiu ca se poate si din lapte praf..dar ttousi parca nu, am folosit de vaca..hmm, memoria asta..