LMA Raul -Delfinasi in sarbatoare(163)
Raspunsuri - Pagina 7
ochidut spune:
Vin si eu cu intarziere
LA MULTI ANI NELA!!
LA MULTI ANI RACUSOR!!! Esti o scumpete de mama, imi e tare drag de tine cum povestesti de Andrei si cum te-ai descurcat cu toate. iti doresc multa multa sanatate si zile fericite cu blondinul tau cu ochi albastrii dar si nopti dormite, fara treziri, fara grija lui Andrei ci doar in bratele sotiorului tau
A MULTI ANI RAUL, NAZDRAVANULE!!!!! Sa cresti mare sanatos, sa ramai mereu cu o personalitate puternica si sa ai aceeasi energie si cand vei fi mare, iar de dragul mamei tale iti doresc sa inveti sa fii si ascultator si cateodata sa mai stai si locului, cat sa isi traga si ea sufletul.
crispo, ce frumoasa ai fost la nunta! iar vlad merge foarte foarte foarte bine!!!!!!!!!!!!
in w/end a fost pufescu cu raducu la noi, e super comic, rade tot timpul, e tare tare simpatic! si are o gramada de dinti si masele. si mi-a mai placut cum merge el peste tot in 4 labe. i-a placut si larisei, au socializat ceva pe acolo prin curte, pe la casuta. din pacate nu am avut prea mult timp sa stau cu ei...plus ca raducu a fost luat de parinti in excursie pe munte, avea un rucsac tare fain si ce bine cred ca e sa te care asa cineva in spate; dar eu nu as putea sa o car asa pe larisa, pufescu are vointa
de duminica seara larisa e cu un soi de diaree, nu stiu ce are. azi am fost la control din nou, doctorita sustine ca nu ar trebui sa fie de la dinti, desi ii da un premolar. a avut si febra aproape 38, acum i-a trecut. partea proasta ieri a refuzat sa bea orice lichid si ne chinui sa o hidratam. pentru ca nici nu a mancat nimic care sa ii provoace diaree, imi e teama sa nu fie de natura infectioasa. azi i-am luat proba pt coprocultura si asteptam analizele.
trebuia sa ii facem si analizele de 1 an, dar nu am reusit. si ieri si azi am fost sa ne ia proba de urina, am stat acolo 2 ore, nu a facut nimic. am luat o punga acasa sa incercam sa i-o punem maine dis de dimineata si poate pana spre 10 face ceva.proba trebuie dusa pana la maxim 10.30 si nu stiu cum vom reusi. cica proba de urina trebuie dusa atunci imediat, cica nu putem sa o recoltam sre exemplu seara/noapte, sa o punem in frigider si sa o ducem dimineata.
si cosmarul cosmarului, am fost sa ii ia sange si nu au resuti. s-au chinuit 3 asistente, in ambele maini, in toate venele. a fost groaznic!!!! va dati seama cum plange, tremura, ofta, am zis ca mor si eu acolo. cel mai tare ma oftic ca au si chinuit-o atata si tot nu au reusit nimic si trebuie sa mai trecem odata prin asta....nici nu stiu cum
acum e vanata la ambele maini, of, imi e asa de mila; poate o semana cu mine, ca si mie la fel de multe ori nu imi gasesc venele, s-a mai si speriat si probabil si de teama; asistentele ziceau ca e posibil sa se intample asta si daca e in stare subfrebila si daca e deshidratata. acum nu stiu daca asa o fi........... dar ma intreb la oamenii cu febra cum le ia atunci sange
dupa toate aste, m-a durut ieri capul toata ziua, zici ca eram batuta, nici nu vedeam in fata ochilor si totul a culminat cu o voma "minunata" la birou, eu care doar cand sunt pe moarte vomit. deci am tras concluzia ca sunt cam sensibilicoasa, si trebuie sa fiu mai tare, ca in loc sa am grija de copilul bolnav, eu mai rau ma pierd..
dar asa ce mila mi-a fost ca nu i-a gasit venele, imi venea sa o iau sa fugim de acolo, sa nu mai vad acele alea.... si sa nu o mai aud plangand asa. mi se strange de pe acum stomacul cand ma gandesc ca trebuie sa trecem din nou prin asta....nu vreau!!!!
de Larisa Ioana 24.06.2010
puiutz_mic spune:
Michelle
Alice ce fain ca il simti pe strengar deja! ma apuca melancolia
Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010
puiutz_mic spune:
ochidut, putere, mami si sanatate frumoasei Larisa! Dar de ce nu ii ia din degetel? La copiii mici le poate lua din degetel pentru analizele de baza, banuiesc ca pe astea i le faci.
Noi am fost la Synevo si a fost super ok, l-a intepat in degetel, Raducu nu a zis nici pis...nici nu stia ce i se intampla. deh, e si baiat, e mai curajos
Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010
paula_m spune:
Ochidut, lui Raul intotdeauna i-au luat sange din deget. Nu zic ca nu a plans, si odata a tb sa-l intepe de 2 ori, ca i se coagulase sangele, dar macar nu i-au cautat venele la nesfarsit...
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
poze 1 AN
Alice_Elena spune:
mie tantiile alea de la synevo mi-au zis ca e mai usor pt ei si pt copii sa le ia din vena. mai ales daca sunt mai multe analize de facut. asa din deget trebuie sa puna presiune pana umplu eprubeta cat au nevoie. practic sa ii stoarca sangele din deget.
am culcat copilul, ma intorc sa caut reteta de dovlecei la cuptor sa merg sa ii fac
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 15+
racusor2010 spune:
Ochidut off, biata Larisa. sa stii ca si la Andrei s-au chinuit sa ii ia sange, la 7 luni, cand i-am facut analize. au zis asistentele ca e pufos, de asta nu reusesc....pana la urma au gasit o vena, dupa ce au apasat peste tot dar nu l-au chinuit foarte rau, a fost mai bine decat ma asteptam. noi am fost la CMU Kids.
cred ca toate suferim cand e vorba de puiul nostru, pentru ca vrem sa le fie bine, dar trebuie sa fim tari pentru ei, sa le insuflam incredere ca va fi bine si ca vor trece peste toate, ca mami si tati sunt cu ei o iubesti pe larisa mai mult decat iti inchipui de asta trairile sunt atat de intense
azi sunt mai bine, Andrei s-a trezit la 2 pentru laptic si apoi la 7 jumate bine, a si dormit cu geamul deschis, si cred ca de asta...geamul lui da spre balcon si nu se raceste in camera, de asta poate dormi cu geamul deschis. asta e un minus vara, cand seara in celelalte camere putem aerisi, la andrei mereu e cald
va revin pe seara
am implinit un anisor, sunt baiat mare de acum
paula_m spune:
Iar umblati aiurea mamici si nu stati acasa!!
Ce ati mai dat mancare la copii? Eu din tocanita de pui si spanac nu-l mai scot, ca nu mai am idei...
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
poze 1 AN
Alice_Elena spune:
Eu acum am la cuptor dovlecei, dupa reteta ancai. Mara mai mananca mazare, ghiveci de legume, ciorba de pui..
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 15+
Otiliav spune:
Rody, in primul rand sanatosi si cu multe bucurii!
Noi suntem bine dar normal ca suntem socati de ce s-a intamplat. Eu am venit vineri acasa obosita de la servici si televizorul era scos din functiune ca sa nu se uite Ana la desene. Am aflat de la un amic care este in vacanta in Ro si ne-a trimis un link de la un ziar timisorean. La inceput parea ireal ce citeam in ziare. Sambata dimineata nu ne-a venit sa credem cand am citit numarul victimelor actualizat si la tv nici nu am vrut sa ne uitam.
Iar ieri am citit ca in cartierul nostru a fost executat un tip de 27 de ani, nu se stie cine si de ce. Doi tipi mascati dar imbracati ca militari au intrat in casa si i-au tras un glonte in cap. Dupa poza casei am impresia ca e in zona unde mergea Ana la gradinita dar nu sunt sigura.
Chiar discutam in casa ca nu stiu cum am putea sa ne educam copii. Pentru ca oamenii cred in uniforma. La jaful celebru de acum 7 ani din oras au fost imbracati in uniforme SWAT, pe insula a fost ca politist iar la mine in cartier cei doi militari.
Anei i-am povestit ce s-a intamplat. E suficient de mare sa inteleaga si oricum sunt convinsa ca la scoala se va discuta si ar fi si mai aiurea sa nu aibe habar.
Dar aici suntem in plina perioada de petreceri asa ca sa ne bucuram ca aniversarile delfinasilor
Am citit de faza cu drumul de munte. Eu am oroare de urcusuri pe drumuri stramte. Mai bine ma dau jos din masina si o iau pe jos. Ma apuca tremuratul incontrolabil in astfel de situatii. Degeaba pot gandi si vorbi daca nu pot actiona. Asa ca prefer sa evit traseele riscante. Pe aici sunt multe locatii greu accesibile. Acum un an s-a mutat o prietena in alta casa. Eu n-am realizat ca masina cea noua nu poate urca acolo usor si cum n-am turat la maxim m-am trezit ca se duce in spate. Asa ca am dat frumusel cu spatele pana am ajuns pe loc drept si eu si copii am coborat iar sotul a urcat masina ca sa o parcheze in curtea prietenilor. Si am mai patit-o si in iarna pe zapada cu toti copii in masina si o mare prapastie in spate Ne-am dus la biroul pentru taxe si cat am stat acolo a nins si nu mai puteam pleca acasa. Urmatoarea masina clar trebuie sa fie mai puternica.
Paula, azi ciorba de perisoare cu carne de pui. Se poate pune si smantana.
Ochidut chiar e musai sa ii faceti analizele? Daca sunt doar asa de rutina pentru ca a facut un an poate ar trebui sa reanalizati necesitatea lor avand in vedere chinul copilului.
Stiu insa ca numai sangele din vena este bun pentru anumite analize. Eu de abia dupa 3 ani am fost cu Ana pentru teste de alergie si i-au pus branula ca sa-i ia sange printr-un furtun ca se misca fata.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
crissy77 spune:
puiutz, ochidut, sunt analize care se fac doar la sange luat din vena direct (de ex. VSH pt a se asigura ca nu e contaminata proba). Din deget se ia pt Ca, Mg, Fe etc, dar pt. cele care indica vreo infectie se ia din vena (sper sa nu vb prostii).
Am citit pe diagonala din 2 in 2. Poze nu am vazut, am salvat linkurile.
Am ras la povestile voastre, hi, hi, ne-am facut uituce cu toate.
A venit azi in vizita mama fetitei implantata cohlear. Hartiile de la dr. arata ff rau, in schimb s-a minunat si ea cum reactioneaza la diversi stimuli (auditivi). Nu stiu daca v-am zis dar:
1. Biberonul cu apa il tin intr-un singur loc. Cand o intreb daca vrea apa se uita in locul unde stie ca e biberonul, indiferent de pozitia in care sta ea.
2. Pe dulapul din dormitor avem lipit un soricel. Cand o intreb unde e soricelul se uita in directia lui.
3. O tin cu spatele la mine (persoanele cu deficit de auz isi dezvolta limbajul labial - citire pe buze + limbajul semnelor) si ii zic "MERGEM PA?", ea face din mana PA si zice "AAAA" (am obs. ca de cate ori zic PA ea zice AAA).
Mi-a dat o gramada de sfaturi (invataturi de la logopezi), off, deja mare parte le-am si uitat, mi-am notat intr-un fis. Ideea e sa lucram cat putem de mult cu zgomote cat mai diverse. Ideal pe zgomote naturale, asa ca stam cat mai mult pe afara, ne plimbam pe stradute, starnim cainii vecinilor. Asa ca sa nu ne dati disparute sau sa ne stergeti din lista.
Din septembrie o sa trecem la alta sectiune de forum: "In floarea varstei: 1-4 ani". Odata cu asta vom face si curatenie in lista. E vb de mamici care nu au scris de muuuult (3-6 luni). O sa fac o listuta cu astfel de mamici. Daca mamica ne citeste atunci sa ne anunta si ramane in lista.
Astept rosiile ca vreau sa fac suc pt iarna