Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***332***
Raspunsuri - Pagina 9
denisamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aris26 pup gasca, spor la scris sa am ce citii maine. desi...si maine am zi scurta ca am morfofetala de 22 |
Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
denisamada spune:
citat din mesajul lui Monnvas Sa va zic amu si dilema mea. Noi o sa mergem la gradi de la 1 septembrie. Azi am fost "iai"=iar acolo sa mai vad neshte trebi si sa acomodez plod cu locul. Cam haos, ca vara igienizeaza salile pe rand si aduc copiii in dormitor (= o mansarda maaaare) la gramada. Casa e draguta, au si o curte, nu mare, dar bine dotata, "ideologia" mi se pare ok (singura pedeapsa e un soi de time-out de max. 2 minute pe un scaunel; o sa revin pe tema asta), fetele dragute. Daca prin martie, cand am descoperit locul, era vorba sa-mi bage piticul la grupa mica, acum mi-a zis directoarea ca l-ar baga la mini. Partea buna e ca ar fi doar 6 copii la 2 persoane (educatoare si ingrijitoare). Partea proasta e ca, in cazul asta, copilul meu o sa petreaca 5 ani la gradi. Stiu ca s-a mai discutat si ca e inca prea devreme, dar ce facem cu ei, ii dam la 7 ani jumate la scoala? Mie mi se pare prea tarziu desi stiu ca indiferent la cat termina scoala, la pensie ies la aceeasi varsta, deci daca l-as da de la 6,5 ar mai prinde un an in campul muncii, ceea ce nu-i o fericire. Eu am fost mereu "aia mica" in clasa si mi-a prins bine, am impresia ca asta m-a fortat sa dau mai mult din mine. Pe de alta parte, gradi asta pe care am gasit-o costa si f. mult (1250 program lung) si m-a luat ameteala cand am calculat cati bani as lasa acolo in 5 ani... Desi la mini au grija de ei mai mult (grupa de 6, nu de 10 copii, da?), m-ar tenta sa il dau la mica in ideea ca poate totusi pana termina el gradi se va gasi o modalitate de a-l da la scoala de la 6,5. Dat fiind ca ziua nu mai purtam pampers, as incerca sa ne inscriem si la stat. Acolo insa imi e teama de personal, fiindca la privat ii tragi la raspundere mai usor si mi se pare ca-s mai grijulii. Pls, dati cu parerea!!! |
Da'de ce zici ca nu te "incolegiezi" cu noi!?
novus spune:
citat din mesajul lui denisamada Io's un car de nervi. Cat am stat io'n concediu s-a fixat unul pe "bucata" mea, iar acum ca shefa de sectie a plecat in concediu se crede shef de-a binelea... , asa ca eu, ca sa-mi protejez nervii, fac ce fac, apoi ma retrag la un studiu clinic... si mai dau un refresh la forum si plec si acasa mai devreme ca de obicei... dar de ofticat tot ma oftic, ca mie kiar imi place ce fac... Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 ) www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute |
Mda nasoala treaba cu shefia asta cand ti se urca la cap
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Ela78 spune:
citat din mesajul lui Monnvas Sa va zic amu si dilema mea. Noi o sa mergem la gradi de la 1 septembrie. Azi am fost "iai"=iar acolo sa mai vad neshte trebi si sa acomodez plod cu locul. Cam haos, ca vara igienizeaza salile pe rand si aduc copiii in dormitor (= o mansarda maaaare) la gramada. Casa e draguta, au si o curte, nu mare, dar bine dotata, "ideologia" mi se pare ok (singura pedeapsa e un soi de time-out de max. 2 minute pe un scaunel; o sa revin pe tema asta), fetele dragute. Daca prin martie, cand am descoperit locul, era vorba sa-mi bage piticul la grupa mica, acum mi-a zis directoarea ca l-ar baga la mini. Partea buna e ca ar fi doar 6 copii la 2 persoane (educatoare si ingrijitoare). Partea proasta e ca, in cazul asta, copilul meu o sa petreaca 5 ani la gradi. Stiu ca s-a mai discutat si ca e inca prea devreme, dar ce facem cu ei, ii dam la 7 ani jumate la scoala? Mie mi se pare prea tarziu desi stiu ca indiferent la cat termina scoala, la pensie ies la aceeasi varsta, deci daca l-as da de la 6,5 ar mai prinde un an in campul muncii, ceea ce nu-i o fericire. Eu am fost mereu "aia mica" in clasa si mi-a prins bine, am impresia ca asta m-a fortat sa dau mai mult din mine. Pe de alta parte, gradi asta pe care am gasit-o costa si f. mult (1250 program lung) si m-a luat ameteala cand am calculat cati bani as lasa acolo in 5 ani... Desi la mini au grija de ei mai mult (grupa de 6, nu de 10 copii, da?), m-ar tenta sa il dau la mica in ideea ca poate totusi pana termina el gradi se va gasi o modalitate de a-l da la scoala de la 6,5. Dat fiind ca ziua nu mai purtam pampers, as incerca sa ne inscriem si la stat. Acolo insa imi e teama de personal, fiindca la privat ii tragi la raspundere mai usor si mi se pare ca-s mai grijulii. Pls, dati cu parerea!!! CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way |
Eu zic ca merita o incercare... sa-l inscrii la o gradinita de stat de la 3 ani, si sa mearga aici doar 1/2an, mai salvezi niste bani... Eu tot nu ma pot mobiliza sa studiez gradinitele din zona
Sa stii ca si la stat au grija de ei, gradi a noastra este foarte curata, pictata peste tot cu personaje din povesti, este mare si cu o curte imensa plina de verdeata dotata cu 3 locuri de joaca departate unul de altul, toate cu topogane, leagane, casute, caluti si alte cele. Au program de activitati in fiecare zi, Ianis imi canta seara acasa ce-a invatat la gradi, au teatru in fiecare saptamana (si sint foarte incantati copiii, deci presteaza bine actorii), au avut n-spe mii de serbari. Doar ca nu mai e o educatoare la 3 copii, ci 3 educatoare la 20 copii, dintre care nu sint niciodata toti.
Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009)
chatonel spune:
de ce e musai sa il bage apoi la grupa mica de la stat, monn? de ce nu la mijlocie?
saltare tufete! noi sintem racite, cu muci pina in git si putina febra; asadar sintem acasa amindoua.
haine avem si noi la gramada, ne imbracam cu ce ni se pare fun pt ziua respectiva, mai rar in functie de activitati. Ce-s alea "haine de casa"? Inafara de pijama nu prea vad ce sa bag in categoria asta.
denisamada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ela78
Nici eu nu le mai separ pe posesori Pana de curand spalam separat doar hainele lui Ianis vineri seara, mai spalam inca 2 masini de spalat sambata cu hainele noastre (albe+colorate), si inca una sambata seara si le intindeam duminica dimineata (cu lenjerii de pat+prosoape). Acum nu i le mai spal separat... |
Si eu am renuntat sa ii spal hainele Adelei separat... de ceva vreme. Doar halatele noastre am grija sa nu ajunga "la comun" cu lucrushoarele ei. Cel putin ale mele sunt... "infectioase".
chatonel spune:
citat din mesajul lui denisamada
Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 ) www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute |
pupam si noi, succese!
adrisimo28 spune:
da` cate grupe sunt la gradi dupa 3.5 ani? mica, mijlocie, mare si mai e una, care?
Nu exista decat un singur copil perfect in aceasta lume si fiecare mama il are.
Monnvas spune:
citat din mesajul lui denisamada
Da'de ce zici ca nu te "incolegiezi" cu noi!? Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 ) www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute |
Ca eu stau in Titan si parca totusi as vrea sa stie si de casa lui, nu numai de-a bunica-sii.
Si-asa cand ii zic ca mami il iubeste imi raspunde "nuuuuu, buni ubeste!"
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
denisamada spune:
citat din mesajul lui Bianca2503
Io nu cred ca daca un copil la 6 ani stie literele si cifrele (vorba aia le stie Vladimir si si Cristi) e tinut pe bara un an doar asa. D-aia am zis ca astept pana la 4-5 ani si vedem. Ca pana la urma obligatorie e grupa pregatitooare, nu? |
Asa ma gandesc si eu... Grupa pregatitoare e obligatorie, nu? So, cine ii va opri sa treaca direct din grupa mijlocie in cea pregatitoare daca vom considera potrivit!? Desi pana acum eu consider ca mai bine o dam la scoala la 7+...