Romania, reclamata la CEDO din cauza cainilor vaga

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui J G

Xio, mai explica-le inca o data cum un pui de animal abandonat sufera mai mult decat un copil abandonat, ca n-au inteles din prima.

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

Eu nu am spus asa ceva dar imi place ca interventia ta spune totul despre gandirea romanului necivilizat.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

XIO, by the way, nu trebuia sa inveti pentru rezidentiat? Si nu cumva esti in perioada de practica?

Andries

My Lady, pe mine m-a muscat un catel si cu toate astea mangait TOTI cainii pe care ii vad si pe care pot, ba chiar cu unii ma si pup bot in bot.
Pe prietenul meu l-a muscat un caine si e la fel ca mine.
Asta pt. ca nu suspectez toti rromii de hotie doar pt. ca unul a jefuit-o pe mama-mea.

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:

Dupa aia trecem la vagabonzi si la cersetori.
Pacat ca nu esti dictator, Selene!

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Frumoasa comparatie, "Dra Doctor"...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mersi, si eu ma felicit cand citesc mesaje umane si binevoitoare.
P.S\; cauta repede pe dexonline.ro ce inseamna "ironie".

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Citat:
Admiri tarile in care nu exista maidanezi dar nu ti se pare normal sa se rezolve problema cu banii statului.

Wrong.Probabil locatia te-a indus in eroare.Nu am admirat pe nimeni in mesajele mele.
Nu mi se pare normal sa se rezolve problema adaposturilor de animale(chestie care implica salariati ingrijitori,personal veterinar,vaccinuri si medicamente,produse de intretinere,mancarica buna,eventual gatita,ca n-or manca pisicutele si dulaii mereu hrana rece,nu?!),in detrimentul altor domenii neglijate.
Mi se pare normal sa se recurga la sterilizare si chiar eutanasiere(yeah,shoot me!),insa nu la hoteluri de 5 oase si pestisori pentru caini si pisici.
Si,da,sunt de acord cu faptul ca subiectul se schimba intr-un soap opera ieftin,ca lacrimez deja de mila cotoilor si dulailor fara stapan!

Daca invitatia e valabila, in alta lume chiar as face-o cu placere anumitor persoane.
Nimeni nu vrea animale pe strada, nu stiu de ce intelegti atat de greu.
Doar ca e foarte important cum oferi solutiile problemei si cum vorbesti.
Sarind peste asta, la adaposturi majoritatea sunt voluntari, hrana provine din donatii si de la firmele si macelariile care doneaza la randul lor.
Deci tipic, nu vrei sa faci nimic, vrei sa-ti fie bine alegand cine moare si cine nu.
felicitari!

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui J G

Oricum, e evident pentru toata lumea ca nu faci diferenta intre oameni si animale (desi pe unele esti nevoita sa le mananci).
E adevarat, nu sunt prea civilizata, din moment ce nu gust atmosfera asta exotica de oras plin de animale manacand din gunoaie, putind, eh..

Xio, mai stii cand m-am plans eu ca a trebuit sa cobor de pe trotuar cu copilul, ca sa ocolesc niste caini tolaniti, si n-ai inteles care era problema mea? Sau nici asta n-ai zis?

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

Mie mi se pare la mintea cocosului ca fiecare se canalizeaza pe ce vrea. Asa cum tu salvezi copii, altii salveaza animale, altii doneaza pt. bolnavii de cancer de pancreas si altii pt. cei de cancer hepatic.
Nu vad care e problema.
la tine se exclud una pe alta?
Daca vrei binele copiilor nu mai ai loc sa vrei si binele batranilor, a oamenilor cu handicap, a cainilor, lebedelo sau elefantilor?
Si da, eu aleg sa ajut cainele de pe strada, ca acel copil care este deja intr-un centru este ajutat.
Atmosfera de care spui LOGIC nu o gusta nimeni, poate mai si citesti sa vezi ce spun si altii.
De-aia iubitorii deanimale au campanii si activitate pe facebook, bloguri, in ziare, ca aduna ca bezmeticii cateii de pe strada ca sa fie sterilizati pe banii nostri, nu ai statului , si sa fie salvati de oameni cretini care ii maltrateaza.
Si da, ma amuza cand vad oameni care ocolesc speriati un caine si mai speriat decat ei care nu are nici o treaba. In special cand vad cate-o domnisoara care se fereste speriata de un bichon.
Bine ca nu i-ai lovit cu pietre ca altii, asa, preventiv.
Ba, fac diferenta, oamenii sunt mult mult mult mai perversi, criminali, violenti, fara respect pt. viata.
Dar uite ca din fericire am primit o educatie care m-a facut sa am respect pt. toate fiintele si sa am mintea destul de deschisa incat sa ma port frumos si cu oamenii si cu animalele. Ca se poate, trebuie doar sa vrei si sa ai cu ce.

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Ca ei sunt de fapt niste victime si noi, oamenii niste criminali fara suflet.

Eu nu vad nicio victima in javra aia care sta in mijlocul trotuarului, i
BAZAR UMANITAR

Cuvantul asta, "javra" , il folosesti uzual, nu?
De curiozitate intreb.
Si da, animalele astea de pe strada sunt victimele oamenilor.
Obisnuieste-te cu ideea.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Xio,in toata treaba asta nu eu sunt cea care intelege greu niste treburi.Pentru exemplificare,poti relua topicul de la capat,poate la a doua lectura se mai clarifica niste treburi.
Te-as ruga sa fii mai politicoasa cu partenerii de dialog,fara referinte de genul 'intelegi greu/folosesti des in familie cuvantul asta?!/vrei sa-ti fie bine/nu vrei sa faci nimic',pentru ca tot ofensa la persoana se cheama,chiar daca e voalata.Ma lipsesc de asemenea discutii,daca la asta se ajunge mereu.
Eu nu mi-am permis sa-ti spun ca ti-ar fi stat mai bine ca medic veterinar,decat uman,pentru ca e evident ca in primul domeniu ai mai multe afinitati decat in al doilea.

Mergi la inceput

Pai vad ca ti-ai permis. sau o fi prea tarziu si mi se pare mie.
Ca sa iti raspund, nu as fi putut sa fiu veterinar din simplul motiv ca as fi fost depresiva toata ziua si toata viata vazand atata suferinta si chinuind animalele.
Te las pe tine sa te prinzi, ca anticipez deja reactia.
Bun simt n-am cand altii n-au, in discutia despre animale.
La celelalte discutii de pe forum daca ai observat, abunda. Aici nu. E vorba de exprimare.
Si daca "plod" a jignit mamele pana in varful firului de par, si "javra" e jignitor.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Ti-am dat doar un exemplu,nu mi-as fi permis in alt cadru.

Citat:
Si daca "plod" a jignit mamele pana in varful firului de par, si "javra" e jignitor.

Reiau ce-am scris mai devreme,dupa ce m-am convins ca intre cele doua paralele nu este niciun pod de comunicare.Mesajul tau de mai sus imi intareste prima impresie,cea de mai jos.
Citat:

Daca pentru tine intre om si animale este un mare "=" ,atunci din punctul meu de vedere traim in universuri paralalele si un mesaj din partea uneia din noi nu va ajunge nicicum la cealalta fara ca valoarea lui sa fie distorsionata.

De curiozitate doar,cati caini si pisici ai acasa?Din cei culesi de pe drumuri,nu cu pedigree.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
"javra" e jignitor.

Ei, asta-i buna! Mai lipseste o lege in care sa se specifice cum trebuie sa ne adresam cainilor, cu amenzi drastice pentru cei care atenteaza la demnitatea lor lingvistica.

Mars, potaie! sa fie scos in afara legii si inlocuit obligatoriu cu Domnule catel, va rog politicos sa ma lasati sa intru in scara blocului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
"javra" e jignitor.

Ei, asta-i buna! Mai lipseste o lege in care sa se specifice cum trebuie sa ne adresam cainilor, cu amenzi drastice pentru cei care atenteaza la demnitatea lor lingvistica.

Mars, potaie! sa fie scos in afara legii si inlocuit obligatoriu cu Domnule catel, va rog politicos sa ma lasati sa intru in scara blocului.

Capca, nu e vorvba despre asta.
E vorba ca fiecare foloseste cuvinte care-l descriu pe el ca om. Si asta in conversatiile cu alti oameni, nu cu ´´domnul catel´´.

Cuvintele pe care le folosesc oamenii,mie imi dezvaluie foarte multe lucruri despre ei insisi. Tie nu?

Mergi la inceput

Citat:

De curiozitate doar,cati caini si pisici ai acasa?Din cei culesi de pe drumuri,nu cu pedigree.

2

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui natalia_nica

Mai fetelor, eu sunt la origini o maaare iubitoare de caini. DAR, de cand mergeam linistita intr-o dimineata, la ora 05.30, la lucru si m-au atacat 5 caini mari (talie mare, aprox. 20 kg bucata) am o maaaare frica de ei si nu ii mai apar ca inainte. Din fericire, am reusit sa-mi pastrez calmul, am inceput cu cutu-cutu si alte cele si am scapat cu bine, dar cand am ajuns intr-un loc sigur am inceput sa plang (eu plang ff rar, de numarat pe degete in viata de adult). Acum mi-e frica de orice caine (mai mare decat o pisica) care se apropie de mine.
Am mai patit-o in urma cu o luna. Eram la o cabana la munte, iar copilul meu (maaare iubitor de animale si el, ca doar a invatat de la mine), fara sa am timp sa reactionez, s-a apucat sa mangaie un caine ciobanesc (genul urias, lanos ca o oaie) si a inceput ala sa maraie f urat la el. Norocul nostru (zic eu) e ca fugit cand am urlat un "Mars!!!".
Ca o concluzie: in urma cu vreo 2 ani (nu mai mult) eram si eu exact ca Xio, i-as fi aparat pana in panzele albe. Acum... nu zic, ii iubesc, am si eu unul acasa si 3 la sat, dar mi-e frica de ei si as vrea sa vad situatia rezolvata. Nu in orice mod (imi face fizic greata sa aud de dat cu lopata in cap, spanzurare, otravire etc.), dar solutia Selenei_Bunny mi se pare buna...

Imi pare rau, Xio, dar pana nu te lovesti de situatii care te afecteaza direct, nu ai cum sa stii ce poti simti...

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de Denis (17.06.2006)

Faptul ca ciobanescul a fugit cind ai urlat la el este noroc chior. Pe de alta parte, ciinele nu era vinovay deloc, de nimic. Este cel putin imprudent sa te astepti ca toti ciinii sa fie doritori de mingiierile unui necunoscut. Fara nici o suparare.
Cit despre incidentul cu haita, imi pare rau si sper sa nu mai treci prin asta niciodata

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

o prietena buna de-a mea, mare iubitoare de animale, mi-a zis intr-o seara ca daca are de ales intre a salva un om si a salva un caine, alege sa salveze cainele.

Ea mi-e tare draga, dar atunci am ramas cu gura cascata si fara replica :(

da, din pacate, exista oameni care considera ca-s mai importanti cainii decat oamenii.

BAZAR UMANITAR

Dar daca ar fi nevoita sa aleaga intre ea si un caine?Ar salva cainele?

Voi... ceilalti...ce ati face?!

*Blackmoon Lady 12+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Eu nu as salva nici orice ciine, nici orice om

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput