Romania, reclamata la CEDO din cauza cainilor vaga

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

Daca ar fi sa aleg intre mine si un caine,clar as fi eu!

Cum zicea cineva:pana nu esti in fata unei situatii de gen..."pupi patrupedu' in poponet" dar cand te-a muscat de-al tau,clar ii aplici picioare,posete...etc.Sa-l vad io pe ala care sta asa ca rama, sa-l muste cainele de peste tot!Sau dupa ce l-a muscat,daca nu se gandeste de doua ori inainte de a mai lua un patruped in brate si a se lasa lins!

Da..protejam animalele,insa cand ai de ales intre a-ti proteja viatza ta si a oamenilor,in general, alegi oamenii!Viatza e o jungla,oricat am umaniza-o noi..asta este!Si daca nu-ti protejezi si nu doresti binele semenilor tai,atunci din punctul meu de vedere esti egal cu zero!

Adevarat-multi caini sunt aruncati de oameni in strada, insa cei mai multi se nasc in strada..si chiar daca sunt castrati-tot te musca,mutileaza,omoara..caci odata cu castrarea nu le rapesti si instinctul de a ucide-toti il au,lucru care nu poate fi contestat!

Creeati voi cate adaposturi vreti...ca tot nu veti putea rezolva problema tuturor.Fapte veridice:nu sunt fonduri sa ingrijesti/hranesti/platesti personal/asiguri medicamentatie pentru toate patrupedele!Deci o triere gen:castrare/izolare/eutanasiere seimpune!

Si apoi mentinuta situatia sub control...toti proprietarii de patrupede sa le declare/cine nu declara-amenzi usturatoare(inchisoare chiar),cine arunca in strada-inchisoare direct!Fiecare animal sa aiba un cip implantat cu date despre propietar!Si sa vad eu atunci,care mai e asa viteaz sa se descotoroseasca de ei prin locuri abandonate-paduri-parcuri.

Daca suntem realisti-acceptam sitatia,desi e cruda, daca inca mai visam la stele verzi...ne meritam soarta!

Eu personal,ma voi implica in masura puterilor mele, in orice proiect viabil...ce asigura binele erga omnes!

*Blackmoon Lady 12+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Wow...am ajuns la instinctul de a ucide (oameni) al ciinilor fara stapin...

Sa iti explic ceva. Ca posesor de ciine, este de datoria ta sa gestionezi lucrurile in asa fel incit sa nu fii muscat, niciodata. Daca propriul tau ciine te-a muscat, inseamna ca tu, ca proprietar, gresesti undeva, ceva. Desigur, solutia simpla este sa-i tragi javrei cu ceva in cap. Io as sugera ca dupa ce ciinele si-a desprins coltii din pantaloni, acelasi proprietar sa isi traga singur cu ceva-ul ala in cap si sa puna mina sa citeasca, sa se informeze si sa invete cum trebuie sa aiba grija de un ciine.
Despre ciinii de pe strada nu o sa pun placa aia cu "simte ca ti-e frica si de-aia musca"; musca din varii motive, uneori "au dreptate" (din perspectiva modului in care gindeste si functioneaza ciinele), uneori este consecinta vietii pe care o duc. Dar pe ciinii de pe strada nu ii "pupa nimeni in poponet", deci banuiesc ca nu la ei te refereai cu paragraful respectiv...

Despre solutii...s-a discutat de un milion de ori. Ce propui tu e logic si fezabil teoretic; practic...mai e mult pina departe.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Capcaunule, nu e vorba de egalitate intre ciini si copii, ci de exprimarea verbala a unei cel putin aparente disconsideratii.
Si mie mi s-a dat peste dejte cind am spus de "plozii" care m-au deranjat intr-un restaurant, la ora cind ar fi trebuit sa fie in paturile lor, si toata lumea a lesinat de draci.

Si da, in prezent, cind relatarea "o impune" (ca asa-s eu, eu si poetul...) ma refer la copilul meu si in termeni ca "ei, si ca sa vezi, ce-a facut plodul asta al meu...", iar ciinele meu mai este si "javra" citeodata (ba si potaie, jigodie si cotarla, tot dupa momentul stilistic :D). Dar asta nu inseamna ca imi permit, in prezent, sa vorbesc despre "plozii" sau "javrele" altora, pentru ca in cele din urma am inteles si eu ca termenii au (si) conotatie negativa si deranjeaza....

Plus ca tu esti baiat destept,ai dovedit-o de multe ori, e deranjant cind adopti atitudinea asta de "eu sint mic, nu pricep nimic"...nu ti se potriveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
De-aia iubitorii deanimale au campanii si activitate pe facebook, bloguri, in ziare, ca aduna ca bezmeticii cateii de pe strada ca sa fie sterilizati pe banii nostri, nu ai statului , si sa fie salvati de oameni cretini care ii maltrateaza.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Si faptul ca toate astea ( atita efort si bunavointa, activitate si bani) nu au dus la rezolvarea PROBLEMEI, nu va spune chiar nimic? Daca nu asta e calea?
Eu cred ca tocmai acest mod de a ajuta ciinii (acum!)vine sa lucreze in defavoarea lor, pe termen lung.
Si mai cred ca nu va dati seama ca prin bunatatea voastra, a iubitorilor, intretineti exact comportamentul nepasator al celorlalti, al neiubitorilor.
Salvati catei, ii luati din strada, ii adoptati si faceti loc altora.
In acest fel aratati tuturor ca situatia e fara iesire.
Autoritatile sint foarte incintate ca nu trebuie sa miste ei un deget.

Nu cu oamenii care ocolesc, de frica, animalele de pe strada trebuie sa duci tu "razboi", Xio. Si nici macar sa te amuze nu ar trebui ( btw, unde umbla bichoni fara adapost, pe strazi de le e domnisoarelor frica de ei? ).
Ar trebui sa-i intelegi si sa le respecti teama.
Schimbarea ar trebui sa plece, in cazul tau, de aici.

Trebuie sa intelegem ca lupta nu se duce intre o tabara si cealalta. Ci intre contribuabili si autoritati.
Si as mai adauga si ca ar trebui sa dispara o multime de asociatii de iubitori de animale care nu fac decit sa ruleze fonduri si sa agite lucrurile.
Cu un minim efort mental am putea calcula ca multele milioane de euro investite pina acum in "rezolvarea" problemei ciinilor comunitari ( prin diverse programe), cu alte sute de mii care sustin departamentul de ecarisaj si cu tot cu donatii, de-a lungul anilor... s-ar fi putut construi un oras intreg pentru ciini.
DACA s-ar fi vrut.

Ce sa mai discutam...
E un alt lucru care merge normal in Romania, asa cum se intelege normalitatea pe aici si ma doare s-o spun.

To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:

Citat:
My Lady, pe mine m-a muscat un catel si cu toate astea mangait TOTI cainii pe care ii vad si pe care pot, ba chiar cu unii ma si pup bot in bot.
Pe prietenul meu l-a muscat un caine si e la fel ca mine.
Asta pt. ca nu suspectez toti rromii de hotie doar pt. ca unul a jefuit-o pe mama-mea.

"catel"?
Nu te mai intreb ce a reprezentat "muscatul"..de departe nu vreo mutilare sau trauma.

[quote]
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soricica spune:

My Lady0091, imi face o deosebita placere sa iti raspund la intrebare.
dar mai intai da-mi voie sa iti analizez discutia de ieri, pentru ca din ce mi-ai adresat se pare ca ai citit doar postarea aceea.

1." intr-adevar sunt fff multi caini abondonati, dar cine i-a pus acolo?
nu tot noi, oamenii? nu tot din vina noastra s-a ajuns in situatia asta?
asa e, umbla in haita, musca, latra, nu sunt igienici."

-fiecare dintre noi, ca suntem adulti, copii, bunici,parinti am invatat de mici ca, cainele este un animal care traieste langa casa omului, nu neaparat in ea.(poti sa dai search si ai sa il gasesti pe orice site ,este primul animal de langa casa)so, e o lege o firii ca sa zic asa, ca ii avem printre noi.
-ca s-au inmultit, ca sunt bolnavi,ca musca, etc, repet , nu e din vina lor.e vina mea, a ta, a vecinului,a prietenilor nostri, a noastra a tuturor.cainele nu s-a pus in fata blocului ca sa te muste special pe tine,e acolo pt ca un seaman de-al tau la abandonat.
-recunosc ca in mesajul de mai sus am spus ca sunt ffff multi caini abandonati, dar nu am precizat nici aici , nici in alta parte, ca ma deranjeaza acest lucru, retine, nu ma deranjeaza prezenta lor.
-vad o gramada de voci care nu fac decat sa se planga si sa se oripileze doar cand aud cuvantul caine si atunci am venit si am intrebat, daca voi si copii vostrii sunteti atat de afectati de prbl asta, ce-ati facut???( asta in afara de "dat cu lopata" ???)

2.si eu am fost muscata de un caine, insa asta nu imi da dreptul sa ii iau viata, sa cer eutanasierea lui.
si da deviez de la subiect, pt ca statistic sunt mai multe violuri de copii , batrani si trafic de copii, decat oameni muscati de caini.

3.ce-am facut???
-cum am mai spus, cainii nu reprezinta o prioritate pt mine, nu ma deranjeaza prezenta lor.
insa am fost alaturi de oameni care intr-adevar au dorit si au schim-bat ceva:au facut ca infertilitatea sa nu mai fie o boala,donatii, etc, pentru problemele prioritare mie, fara sa ma plang ca sunt nemultumita si sa astept sa faca altii.

PS: Am facut ceva :am votat petitia impotriva eutanasierii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

MyLady, daca vrei sa-ti povestesc despre mutilare iti spun desore o doamna de etnie rroma care a ajuns la chriurgie reparatorie dupa ce a fost muscata de calul ei. Femeia si-a pierdut mana, ea avea in jur de 35 de ani si i-a fost amputata de la cot.
In timp ce fuil ei a vrut sa omoare calul care a indraznit asta, femeia mi-a spus ca nu l-a lasat si ca stie ca a fost vina ei, nu a calului.
Ca vrea sa il tina in continuare dar ii este frica de el.
Se interesa sa vanda calul, nu sa-i traga un topor in cap.
Ce lectie de luciditate, e demna de admirat.

Cati oameni au murit omorati de caini in Romania? cati au fost mutilati? cati din caini erau fara stapan?
Asiaticul acela de acum 5 ani a decedat din cauza muscaturii unui caine maidanez (daca tin bine minte) pt. ca i-a fost sectionata artera femurala.
In rest da, am citit in ziare despre copii muscati de fata, dar cainii nu erau de pe strada, ci cu stapan.
Si aici intervine vina stapanului.

Daniela, abia recent a inceput activitatea si da rezultate, inca foarte bine. repet, daca ai curiozitatea vei vedea, cum vad ca nu o ai, nu ma deranjez nici eu sa iti dau linkuri si opze si altele, ca nu are rost.
Diferenta este ca cei care ar fi trebuit sa rezolve nu au facut-o, asa ca iubitorii de animale o fac in locul lor. Cu rezultate extrem de imbucuratoare.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:

Dupa aia trecem la vagabonzi si la cersetori.
Pacat ca nu esti dictator, Selene!

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Uite d'aia n-are ursul coada. Ca mereu sunt unii CONTRA. Ca asa le sta bine.

Este ca sterilizarea NU rezolva problema? Este ca fiecare bucurestean ar trebui sa adopte macar UN caine vagabond? Este ca e plin de rahati peste tot? Este ca musca si din senin, ranind si desfigurand oamenii? Este ca sunt plini de purici, capuse, paraziti intestinali, boli?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Selene, ai perfecta dreptate.
Eu personal sunt intr-u totul de acord cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

Daca ar fi sa aleg intre mine si un caine,clar as fi eu!

Cum zicea cineva:pana nu esti in fata unei situatii de gen..."pupi patrupedu' in poponet" dar cand te-a muscat de-al tau,clar ii aplici picioare,posete...etc.Sa-l vad io pe ala care sta asa ca rama, sa-l muste cainele de peste tot!Sau dupa ce l-a muscat,daca nu se gandeste de doua ori inainte de a mai lua un patruped in brate si a se lasa lins!

Da..protejam animalele,insa cand ai de ales intre a-ti proteja viatza ta si a oamenilor,in general, alegi oamenii!Viatza e o jungla,oricat am umaniza-o noi..asta este!Si daca nu-ti protejezi si nu doresti binele semenilor tai,atunci din punctul meu de vedere esti egal cu zero!

Adevarat-multi caini sunt aruncati de oameni in strada, insa cei mai multi se nasc in strada..si chiar daca sunt castrati-tot te musca,mutileaza,omoara..caci odata cu castrarea nu le rapesti si instinctul de a ucide-toti il au,lucru care nu poate fi contestat!

Creeati voi cate adaposturi vreti...ca tot nu veti putea rezolva problema tuturor.Fapte veridice:nu sunt fonduri sa ingrijesti/hranesti/platesti personal/asiguri medicamentatie pentru toate patrupedele!Deci o triere gen:castrare/izolare/eutanasiere seimpune!

Si apoi mentinuta situatia sub control...toti proprietarii de patrupede sa le declare/cine nu declara-amenzi usturatoare(inchisoare chiar),cine arunca in strada-inchisoare direct!Fiecare animal sa aiba un cip implantat cu date despre propietar!Si sa vad eu atunci,care mai e asa viteaz sa se descotoroseasca de ei prin locuri abandonate-paduri-parcuri.

Daca suntem realisti-acceptam sitatia,desi e cruda, daca inca mai visam la stele verzi...ne meritam soarta!

Eu personal,ma voi implica in masura puterilor mele, in orice proiect viabil...ce asigura binele erga omnes!

Citat:

Wow...am ajuns la instinctul de a ucide (oameni) al ciinilor fara stapin...

Sa iti explic ceva. Ca posesor de ciine, este de datoria ta sa gestionezi lucrurile in asa fel incit sa nu fii muscat, niciodata. Daca propriul tau ciine te-a muscat, inseamna ca tu, ca proprietar, gresesti undeva, ceva. Desigur, solutia simpla este sa-i tragi javrei cu ceva in cap. Io as sugera ca dupa ce ciinele si-a desprins coltii din pantaloni, acelasi proprietar sa isi traga singur cu ceva-ul ala in cap si sa puna mina sa citeasca, sa se informeze si sa invete cum trebuie sa aiba grija de un ciine.
Despre ciinii de pe strada nu o sa pun placa aia cu "simte ca ti-e frica si de-aia musca"; musca din varii motive, uneori "au dreptate" (din perspectiva modului in care gindeste si functioneaza ciinele), uneori este consecinta vietii pe care o duc. Dar pe ciinii de pe strada nu ii "pupa nimeni in poponet", deci banuiesc ca nu la ei te refereai cu paragraful respectiv...

Despre solutii...s-a discutat de un milion de ori. Ce propui tu e logic si fezabil teoretic; practic...mai e mult pina departe.

Pisigri,ai inteles gresit...nu maa refeream la cainii care au stapan,ci la cei care nu au...hai pe bune...nu toti se hranesc de la ghena de gunoi..ci sunt ingrijiti de destui iubitori de animale de pe langa bloc!Un caine musca pe oricine, stapan sau nestapan..are instinct de ucigas..orice ati spune voi!

Nu mai revin acum cu cazuri concrete..ca nu-si are rostul si nu trezesc pe nimeni la realitate..insa daca ati avea o mama(sa zicem la nivel de ipoteza) mutilata din cauza unui caine,daca ati fi muscat de o capusa pe care o lasa miile de caini neparazitati peste tot si ati face boala Lyme(am citit complicatii de mi-am plans in pumni),daca v-ar muri copilul in spital, in bratele voastre dupa ce v-a fost sfasiat de un caine sau o haita de caini...cred ca v-ati gandi serios sa va schimbati opinia..asa,voi cei ce iubiti animalele indiferent de orice fac, le iubiti asa de tare pentru ca nu v-au lezat in mod direct si iremediabil.

Acum sa nu credeti ca noi cei ce propunem si alte solutii uram cainii de moarte si dorim sa-i exterminam pe toti-sa reusim schimbarea in lantul trofic,s-au propus solutii, printre care si eutanasierea....si o eutanasiere nu se face la nimereala ci dupa o evaluare a fiecarui patruped,in vreme ce unii viseaza ca-i vor strange pe toti de pe strada,ii vor vindeca in mod miraculos si vor trai cu totii in "Monaco-ul cainilor".

O mare de caini in adaposturi ar fi mai maltratati de o mie de ori si mai infometati decat pe strada...numarul lor e imens..si 80% dintre ei poarta niste boli despre care nici nu va inchipuiti.

Iar cat despre adoptii...am vazut eu ce inseamna adoptii(cel putin la mine in oras)..sunt adoptati fooooarte putini..si cei care sunt adoptati sunt,la rugamintea copiilor, care se miorlaie si trag de fustele mamelor/bunicilor/pantalonii tatalui...si il iau acasa.In majoritatea cazurilor,dupa ce le pisa covoarele,zgaraie mobila..si copii se satura de ei(caci un animal e o responsabilitate,nu un bibelou), fie sunt plasati la altcineva,fie ajung in strada, fie ajung direct in strada.Daca stau la tara-posibil sa-l tina in curte,daca nu au si alti caini,daca au,de cele mai multe ori se descotorosesc de ei.

Citat:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:

MyLady, daca vrei sa-ti povestesc despre mutilare iti spun desore o doamna de etnie rroma care a ajuns la chriurgie reparatorie dupa ce a fost muscata de calul ei. Femeia si-a pierdut mana, ea avea in jur de 35 de ani si i-a fost amputata de la cot.
In timp ce fuil ei a vrut sa omoare calul care a indraznit asta, femeia mi-a spus ca nu l-a lasat si ca stie ca a fost vina ei, nu a calului.

Sorry, nu vad nimic demn de admirat in povestea asta. Adica vinde calul ca sa muste mana altcuiva sa-si piarda si aia mana sau viata? Daca musca un copil? Calul ala e periculos, corect si responsabil ar fi sa fie eutanasiat omeneste, nu cu toporul. Evident in Romania nu exista notiunea de RESPONSABILITATE, prin alte parti nu ti-ar trece prin cap sa faci asa ceva. Pentru ca eu cumpar calul, ma musca, imi pierd mana, nu mai pot lucra si te dau in judecata pe tine ca mi-ai vandut un animal care STIAI ca este agresiv si periculos, sa-mi intreti tu familia ca eu nu mai pot.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Citat:

Cati oameni au murit omorati de caini in Romania? cati au fost mutilati? cati din caini erau fara stapan?Asiaticul acela de acum 5 ani a decedat din cauza muscaturii unui caine maidanez (daca tin bine minte) pt. ca i-a fost sectionata artera femurala.
In rest da, am citit in ziare despre copii muscati de fata, dar cainii nu erau de pe strada, ci cu stapan.
Si aici intervine vina stapanului.

Daniela, abia recent a inceput activitatea si da rezultate, inca foarte bine. repet, daca ai curiozitatea vei vedea, cum vad ca nu o ai, nu ma deranjez nici eu sa iti dau linkuri si opze si altele, ca nu are rost.
Diferenta este ca cei care ar fi trebuit sa rezolve nu au facut-o, asa ca iubitorii de animale o fac in locul lor. Cu rezultate extrem de imbucuratoare.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Doamne...Xio tu iti dai seama ce spui?????
Au fost atatea cazuri prezentate peste tot despre copii, oameni muscati, inclusiv cea care a murit acum vreao 2 luni din cauza cainilor.
Eu cred ca nu ar trebui sa mai faceti pe victimele ca vezi doamne ajutati pe banii vostri cainii.
Nu va baga nimeni mana in buzunar.
Mai bine cu acei bani s-ar ajuta copii abandonati nu potaiile care sunt peste tot in oras si fac umbra pamantului degeaba
Dupa parerea ta cam cati oameni ar trebui sa moara ca sa se ia totusi o masura?

Mergi la inceput