Romania, reclamata la CEDO din cauza cainilor vaga

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui J G

Xio, mai explica-le inca o data cum un pui de animal abandonat sufera mai mult decat un copil abandonat, ca n-au inteles din prima.

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

Eu nu am spus asa ceva dar imi place ca interventia ta spune totul despre gandirea romanului necivilizat.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

XIO, by the way, nu trebuia sa inveti pentru rezidentiat? Si nu cumva esti in perioada de practica?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Si ca sa nu credeti ca am scris asa doar ca sa enervez za dog lovers, va ofer si solutia mea, complet necivilizata.

Eu zic sa dam fiecare cate un leu, si cu banii astia guvernul sa faca un program national. Il invita pe Cezar (soptitorul de caini) si organizeaza o caravana, sa se plimbe prin toate orasele sa ii invete pe romani cum sa se poarte cu cainii. Di moment ce nu putem rezolva problema, putem macar sa invatam sa traim cu ea!

Si cand ma gandesc ca, la vremea cand am citit "Viata pe un peron" situatia descrisa mi se parea fantastica ha-ha!

Necivilizata over and out.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

o prietena buna de-a mea, mare iubitoare de animale, mi-a zis intr-o seara ca daca are de ales intre a salva un om si a salva un caine, alege sa salveze cainele.

Ea mi-e tare draga, dar atunci am ramas cu gura cascata si fara replica :(

da, din pacate, exista oameni care considera ca-s mai importanti cainii decat oamenii.

BAZAR UMANITAR

Ar fi interesant de vazut ce s-ar intampla daca ar avea de ales, de exemplu intre cea mai buna prietena si cainele agresiv din fata blocului care o maraie si scoate coltii cand se intoarce singura pe intuneric acasa.

Asa in teorie suntem toti niste suflete pline de maretie, generozitate si profunzime. Cand viata ne mai pune sa si dovedim de ce suntem in stare se mai schimba lucrurile. De la discursuri tip "vreau sa elimin foametea si sa aduc pacea mondiala" nu se da nimeni in laturi. Doar ca multi raman la discurs.
Cum spunea bunica mea "pai doar nu te doare gura sa spui...".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soricica spune:

Cum spunea bunica mea "pai doar nu te doare gura sa spui..."., banuiesc ca e valabil pentru multe persoane...

Si revin la intrebarea mea, daca sunteti atat de deranjati,de inversunati de ce nu incercati sa faceti ceva???
banuiesc ca nu exista motivatia necesara ptr a schimba lucrurile sau poate pt unii e mult mai usor sa faca dansul pinguinului.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui soricica

Cum spunea bunica mea "pai doar nu te doare gura sa spui..."., banuiesc ca e valabil pentru multe persoane...

Si revin la intrebarea mea, daca sunteti atat de deranjati,de inversunati de ce nu incercati sa faceti ceva???
banuiesc ca nu exista motivatia necesara ptr a schimba lucrurile sau poate pt unii e mult mai usor sa faca dansul pinguinului.

uka

Pai de exemplu unii dintre noi muncesc 14-16 ore pe zi, declara cinsit tot ce castiga si platesc in consecinta taxe. La fel platesc taxe si impozite pe ce proprietati detin, corect si la timp.
Carevasazica isi fac datoria de cetateni onesti si se asteapta sa fie tratati ca cetateni onesti.
Sunt perfect de acord ca din taxele si impozitele mele administratia locala sa solutioneze problema. Pe hartie se si face lucrul asta, se cheltuiesc bani pt sterilizare si eutanasiere doar ca surpriza... catelele sterilizate nasc pui vii...
Sa ma substitui justitiei si sa-i trag la raspundere pe excrocii si infractorii astia nu prea stiu cum as putea face.
Nici de adoptat caini n-am de gand, de castrat nu ma pricep si de eutaniasiat n-am inima.

De marsaluit si organizat strangeri de fonduri n-am timp, nu e toata lumea nascuta sa devina cruciat.
Dar nici nu vad de ce m-ar pune cineva la zid ca "nu fac nimic". Pentru ca fac exact ce se presupune ca trebuie sa fac. E drept ca nimic mai mult, dar nici nimic mai putin.

Am doar pretentia ca cei platiti din taxele si impozitele mele sa-si faca treaba. Si in mod democratic pot sa-i penalizez doar atunci cand am stampila in mana, oricat mi-ar placea sa o fac acum pe Robin Hood asta ar insemna sa incalc legea.

Mergi la inceput

faza cu "unii dintre noi muncesc 14-16 ore pe zi"" m-a emotionat profund.

sincer, nu as vrea sa te deranjez din programul tau de lucru , cu toate ca de la ora 14.00 scrii la acest subiect.

Banuiesc, ca ai un job obositor si stresant...

si mai sus se vorbea de coloana vertebrala.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

In momentul de fatza, problema a depasit solutia sterilizarii. Am inteles ca numai in Bucuresti sunt 100.000 de caini vagabonzi. Nici Braila nu o duce mai bine.

Eu nu as investi bani in sterilizare, ci direct in eutanasiere, dupa modelul tarilor dupa care ne luam mai mereu.

Adunati TOTI, dar TOTI de pe TOATE strazile din TOATE localitatile (cred ca s-ar speria lumea daca ar vedea cati sunt, de fapt, ca una e sa vezi scris 100.000 si alta e sa vezi adunati laolalta 500.000 sau 1.000.000), investit intr-o echipa de medici competenti (doi stiu eu), care sa aplice metoda aia vestica:

- evaluat starea de sanatate a fiecarui animal in parte, eutanasiat PE LOC cei prea batrani si cei cu boli grave si foarte grave
- carantinat si tratat cainii cu probleme
- evaluat comportamentul fiecarui animal in parte, eutanasiat PE LOC cainii agresivi
- pus anunturi pentru TOATE animalele adoptabile, facut campanie NATIONALA "pe bune" si cat se poate de responsabil, lasat un termen de maximum doua luni pentru adoptie (e un termen generos, zic eu), dupa care, daca nu sunt adoptati, eutanasiati.

End of story.

Si a doua actiune de genul asta sa vizeze pisicile. Braila "geme" si de pisici, din pacate, multe bolnave si accidentate.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daca as putea, as aproba mesajul asta de multe, multe ori!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Dupa aia trecem la vagabonzi si la cersetori.
Pacat ca nu esti dictator, Selene!

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Frumoasa comparatie, "Dra Doctor"...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui soricica

faza cu "unii dintre noi muncesc 14-16 ore pe zi"" m-a emotionat profund.

sincer, nu as vrea sa te deranjez din programul tau de lucru , cu toate ca de la ora 14.00 scrii la acest subiect.

Banuiesc, ca ai un job obositor si stresant...

si mai sus se vorbea de coloana vertebrala.....

uka

Sunt in concediu, fac bagaje si mai fac cate o pauza din cand in cand. Plecam la mare. Vrei sa-ti spun cand plec, unde, cat stam?
Te-ai linistit acum? Apropo, am net acolo si-mi iau laptopul cu mine, s-ar putea sa ma mai bag in seama...
Si de unde stii ca nu am propria mea afacere, e absolut necesar "sa-mi fur patronul" si sa n-am coloana verebrala?
E usor sa faci presupuneri si acuzatii in baza lor, nu-i asa? Te-ai simtit justitiara si moral superioara cateva secunde, este?

Am un job frumos si care imi da multe satisfactii. Daca n-ar fi asa nu l-as face, nu e genul meu sa ma martirizez. Nu m-am plans ca muncesc cat muncesc, am relatat si-atat. Daca tu ai citit ca m-ar frustra probabil ca privesti prin prisma experientei personale.
Eu am ales sa fac ce fac pentru ca pot si pentru ca e un mod de a-mi securiza pe cat se poate viitorul meu si al copilului meu.

Mergi la inceput

sa nu generalizam...si sa nu intram in discutii gen ce fac in concediu ca nu ma intereseaza.
eu nu ti-am adresat nici o intrebare, dar ma bucur de receptivitatea de care ai dat dovada.

banuiesc, ca , in concediu nu stai tot anul, ca nu doar in perioada asta participi la discutii.

cat despre "propria afacere", nu trebuie sa imi imaginez cum sunt angajatii.

deja subiectul devine mult prea personal si nu are rost...

concediu placut si sa speram ca pana te intorci macar o parte din prbl prioritare pt tine, se vor rezolva.si asta fara nici un fel de ironie.

Mergi la inceput