Romania, reclamata la CEDO din cauza cainilor vaga

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
...
Deviem de la esenta discutiei: sunt PREA MULTI caini vagabonzi pe strada si toate solutiile aplicate pana acum n-au dat rezultate.

Care solutii???
Pana acum doar s-au furat banii alocati castrarii cainilor, iar cand s-a trecut la eutanasierea lor, s-a facut cu bata/lopata, de la pui pana ala cei batrani. Deci, ce solutii au fost adoptate? Si aici m-am referit, strict, la solutiile de la nivel "inalt". Ca asa, cate cineva, pe ici, pe colo, care face cate ceva, mai exista. Am mai spus si mai repet inca o data: fara educatie, nu faci nimic! Daca nu se va termina cu abandonul puilor, cainii vagabonzi vor bantui pe strazi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

Xio, mai explica-le inca o data cum un pui de animal abandonat sufera mai mult decat un copil abandonat, ca n-au inteles din prima.

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

Eu nu am spus asa ceva dar imi place ca interventia ta spune totul despre gandirea romanului necivilizat.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Citat:
citat din mesajul lui XIO
E ca si cum as spune ca nu am de ce sa ajut batranii, cand mor copii mici. Sau de ce sa fie dati bani pt. bolnavii de cancer, cand nu exista bani pt. urgente?
Hai sa facem noi o ierarhie cu aia care merita mai mult sa traiasca, si pe restu' sa-i ajute Dumnezeu pana ajunge solutionarea la ei.

Nu,nu e asa.E ca si cum as spune ca nu am de ce sa ajut un batran OM,cand un batran CAINE moare singur langa tomberon,ia hai sa-l iau pe asta ultimu' in casa la mine! Si e ca si cum as spune ia sa-mi operez matza de cancer,iar pe maica-mea bolnava de cancer o batjocoresc toti medicii de la oncologie.
Atat timp cat in societatea romaneasca se spune ca nu sunt bani pentru batrani si bolnavi OAMENI,mi se pare absurd sa se gaseasca bani pentru animale batrane si bolnave.
Dar,cum spuneam,idealul unora este o societate condusa de caini si pisici sanatoase,contribuabili la buget si la fondurile de sanatate.

Banii ii dau eu de la mine din buzunar si alti iubitori de animale.
Absurd este ca un stat sa NU aloce bani acestei probleme si sa se astep[te ca ea sa dispara prin minune.
Admiri tarile in care nu exista maidanezi dar nu ti se pare normal sa se rezolve problema cu banii statului.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Citat:
E ca si cum as spune ca nu am de ce sa ajut batranii, cand mor copii mici. Sau de ce sa fie dati bani pt. bolnavii de cancer, cand nu exista bani pt. urgente?
Hai sa facem noi o ierarhie cu aia care merita mai mult sa traiasca, si pe restu' sa-i ajute Dumnezeu pana ajunge solutionarea la ei.

Nu,nu e asa.E ca si cum as spune ca nu am de ce sa ajut un batran OM,cand un batran CAINE moare singur langa tomberon,ia hai sa-l iau pe asta ultimu' in casa la mine! Si e ca si cum as spune ia sa-mi operez matza de cancer,iar pe maica-mea bolnava de cancer o batjocoresc toti medicii de la oncologie.
Atat timp cat in societatea romaneasca se spune ca nu sunt bani pentru batrani si bolnavi OAMENI,mi se pare absurd sa se gaseasca bani pentru animale batrane si bolnave.
Dar,cum spuneam,idealul unora este o societate condusa de caini si pisici sanatoase,contribuabili la buget si la fondurile de sanatate.

Tu conditionezi astea, eu ajut si batranii si copiii si animalele, io-te ca se poate!

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:

Citat:

Xio, mai explica-le inca o data cum un pui de animal abandonat sufera mai mult decat un copil abandonat, ca n-au inteles din prima.

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

Eu nu am spus asa ceva dar imi place ca interventia ta spune totul despre gandirea romanului necivilizat.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

De altfel remarca ta de mai sus spune aproape totul despre atitudinea romanului bine educat si politicos, nu-i asa?

Nu inteleg de ce trebuie sa fii atat de inversunata, aduce cumva un plus de valoare discutiei faptul ca tu o transformi intr-o cruciada personala si incerci sa intimidezi facand paralele absurde intre caini si oameni, intre eutanasierea animalelor batrane si bolnave si uciderea cersetorilor?
Chiar iti place dramatismul asta telenovelistic?

Nu e un razboi oameni/caini asta e doar cum alegi tu sa privesti. Dramatizezi inutil, e o situatie grava care nu poate ramane asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta

desi comparatiile nu-si au locul aici, clar oamenii sunt mai importanti.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Rasul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Nicoleta, din pacate, sunt multi care nu gandesc la fel ca tine.
Din pacate, daca ma musca un caine pe strada, vor sari unii sa zica ca m-a muscat din vina mea si a semenilor mei ca i-am aruncat noi pe strazi.

Nu ,eu nu am aruncat niciun caine pe strada si sunt satula sa-mi iau copilul in brate si sa incerc sa o linistesc din plansul cu sughituri si din tremurat, ca se gaseste cate-un caine sa vina alergand spre noi, latrand si aratandu-si coltii.

da, stiu....teoria de 2 bani, cum ca acesti caini nu musca persoanele iubitoare de caini, o sa vina iar vreun iubitor de caini sa zica ca nu a fost muscat niciodata, indiferent in ce haita turbata a intrat.

Din pacate, preferam sa le plangem de mila "bietilor" caini, dar nu vedem cat de periculosi sunt. De fapt vedem, dar nah, ne prefacem ca nu vedem. Ne punem ochelarii aia de cal.

Ca ei sunt de fapt niste victime si noi, oamenii niste criminali fara suflet.

Eu nu vad nicio victima in javra aia care sta in mijlocul trotuarului, in fata usii blocului meu si isi arata coltii daca indraznesti sa treci pe langa el. Cu copil de 2 ani de mana.

Ce naiba...e un cerc vicios....am mai avut discutiile astea si acu vreo 2 luni si degeaba. S-au trezit diversi care sa ne porcaie ca suntem niste insensibili si bla- bla.

Cand copilul unuia dintre iubitorii astia fara limite, o sa vina muscat acasa, atunci sa vedem ce-o sa mai zica.

Desi as putea sa pariez ca o sa-si pedepseasca copilul ca a traumatizat bietul caine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citat:

Citat:

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Imi aduc aminte foarte clar ca ai spus asa ceva... cu detalii, ca un copil abandonat are parte de toata atentia, in timp ce catelusii abandonati nu. Era o observatie facuta la ceva ce vazusei in spitalul in care faceai practica! Oricum, e evident pentru toata lumea ca nu faci diferenta intre oameni si animale (desi pe unele esti nevoita sa le mananci).
E adevarat, nu sunt prea civilizata, din moment ce nu gust atmosfera asta exotica de oras plin de animale manacand din gunoaie, putind, eh..

Xio, mai stii cand m-am plans eu ca a trebuit sa cobor de pe trotuar cu copilul, ca sa ocolesc niste caini tolaniti, si n-ai inteles care era problema mea? Sau nici asta n-ai zis?

Nu m-as mira de fapt sa nu-ti amintesti, din moment ce raspunsurile tale sunt emotionale la subiectele astea.
Ca argumente n-ai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

o prietena buna de-a mea, mare iubitoare de animale, mi-a zis intr-o seara ca daca are de ales intre a salva un om si a salva un caine, alege sa salveze cainele.

Ea mi-e tare draga, dar atunci am ramas cu gura cascata si fara replica :(

da, din pacate, exista oameni care considera ca-s mai importanti cainii decat oamenii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soricica spune:

"Noi nu stim sa vedem problema, sa identificam solutiile, sa le aplicam si sa rezolvam. Nuuuuu, daca avem o problema trebuie neaparat si ne intoarcem cu analiza la adam si eva, la dansul pinguinului, la violatori si la traficantii de copii. Subiecte relevante in situatia asta? Absolut deloc."

Pentru ca asta este lumea care ne inconjoara, indiferent daca vrei sau nu sa vezi acest lucru.

Cainii fara stapan sunt o problema, o prioritate pentru foarte multi, insa , eu stau si ma intreb daca nu exista aceasta reclamatie la CEDO, s-ar fi facut atata valva pe subiect?
Sau de ce pana acum nu a venit nimemi cu o propunere concretea, cu un plan pentru a stopa invazia de maidanezi.
Ne plangem ca ne musca, ca sunt peste tot , ca ne deranjeaza,ca nu se poate trai in conditiile astea, dar ca cetateni ai acestei tari ati facut vreun demers in privinta asta?

Si nu cred ca nu exista solutii sau ca nu se poate face ceva.
Aici pe DC s-au format, creat si dus la bun sfarsit, chiar daca a durat , propuneri impotriva infertilitatii,propuneri despre schimbarea lg adoptiei.

Daca sunteti atat de revoltati si indignati de ce nu incercati sa faceti o petitie , sa gasiti o solutie la problema pe care voi o gasiti prioritara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
Admiri tarile in care nu exista maidanezi dar nu ti se pare normal sa se rezolve problema cu banii statului.

Wrong.Probabil locatia te-a indus in eroare.Nu am admirat pe nimeni in mesajele mele.
Nu mi se pare normal sa se rezolve problema adaposturilor de animale(chestie care implica salariati ingrijitori,personal veterinar,vaccinuri si medicamente,produse de intretinere,mancarica buna,eventual gatita,ca n-or manca pisicutele si dulaii mereu hrana rece,nu?!),in detrimentul altor domenii neglijate.
Mi se pare normal sa se recurga la sterilizare si chiar eutanasiere(yeah,shoot me!),insa nu la hoteluri de 5 oase si pestisori pentru caini si pisici.
Si,da,sunt de acord cu faptul ca subiectul se schimba intr-un soap opera ieftin,ca lacrimez deja de mila cotoilor si dulailor fara stapan!

Mergi la inceput