Romania, reclamata la CEDO din cauza cainilor vaga
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_sp_G/J_sp_G.jpg)
J G spune:
Xio, mai explica-le inca o data cum un pui de animal abandonat sufera mai mult decat un copil abandonat, ca n-au inteles din prima.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
soricica spune:
XIO,
sincer cred ca nu le poti schimba modul corect de a vedea lucrurile.
e vorba de educatie aici.
intr-adevar sunt fff multi caini abondonati, dar cine i-a pus acolo?
nu tot noi, oamenii? nu tot din vina noastra s-a ajuns in situatia asta?
asa e, umbla in haita, musca, latra, nu sunt igienici.
dar ce e mai usor ?
sa faci un tratament impotriva unei muscaturi sau sa ramai cu schele pe viata de la un violatior, atacator in scara blocului, asta in cazul cel mai fericit in care nu te omoara.
ne batem cu pumnii in piept ca avem idei si solutii pt cainii fara stapan, dar pt cei traiesc tot pe langa casa omului si care creeaza mai multe prbl nu luam nici o masura.
de ce nu ne revoltam asupra celui care în septembrie 2010 a lovit un politist cu o sticl#259; în cap, într-un bar din Târgovi#351;te,si care este în spital în „stare vegetativ#259;“, din 2010?
de ce nu ne revoltam asupra clanurilor din Romania care fac trafic cu copii, omoara si sunt in stare de libertate, pentru ca in vederea unora nu reprezinta un pericol public?
intotdeauna ne-a fost mai usor sa fim puternici in fata celor slabi.
ne meritam tara asa cum este .
dadea cineva ex Vienei.intr-adevar nu este singura capitala fara cainii, dar este o capitala civilizata,acolo traiesc oameni cu coloana vertebrala.
noi nu stim decat sa dansam pinguinul cand ne cerem drepturile si sa promovam nonvalorile, dar suntem asa de disperatii din cauza cainilor fara stapan.....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui soricica XIO, ne batem cu pumnii in piept ca avem idei si solutii pt cainii fara stapan, dar pt cei traiesc tot pe langa casa omului si care creeaza mai multe prbl nu luam nici o masura. de ce nu ne revoltam asupra celui care în septembrie 2010 a lovit un politist cu o sticl#259; în cap, într-un bar din Târgovi#351;te,si care este în spital în „stare vegetativ#259;“, din 2010? de ce nu ne revoltam asupra clanurilor din Romania care fac trafic cu copii, omoara si sunt in stare de libertate, pentru ca in vederea unora nu reprezinta un pericol public? intotdeauna ne-a fost mai usor sa fim puternici in fata celor slabi. ne meritam tara asa cum este . uka |
Nu inteleg de ce-ti imaginezi ca lucrurile de care vorbesti mai sus se exclud automat.
Adica de ce cineva care nu vrea caini vagabonzi pe strazi e automat de acord sa existe violatori si dobitoci care dau cu sticle in cap prolitistior?
Pe mine logica asta ma depaseste, trebuie ca cei care nu vor caini pe strada sa fie in rest de acord cu tot ce nu e la locul lui?
Pe de alta parte nu vad cum rezolvarea problemei cainilor vagabonzi ar constitui un impediment in tratarea celorlalte boli ale societatii romanesti. Adica nu exista alternativa? Fara caini vagabonzi inseamna ca ramanem pe veci cu toate celelalte agatate de gat sau cum? E un fel de plata karmica?
Cred ca ne omoara "filosofeala" asta permanenta. Noi nu stim sa vedem problema, sa identificam solutiile, sa le aplicam si sa rezolvam. Nuuuuu, daca avem o problema trebuie neaparat si ne intoarcem cu analiza la adam si eva, la dansul pinguinului, la violatori si la traficantii de copii. Subiecte relevante in situatia asta? Absolut deloc.
In timpul asta problema persista sau chiar se amplifica. Dar... traim intr-o societate care nu ne merita nu-i asa?
Uitam doar ca societatea asta nu e chiar un lucru abstract, e un tot de cetateni deci...SI NOI SUNTEM SOCIETATEA, ergo nu suntem chiar neprihaniti.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui soricica dar ce e mai usor ? sa faci un tratament impotriva unei muscaturi sau sa ramai cu schele pe viata de la un violatior, atacator in scara blocului, asta in cazul cel mai fericit in care nu te omoara. |
Deja e prea de tot! Se compara cainii cu copii, muscaturile cu violurile, injectiile cu sechelele si vagabonzii pe patru labe cu vagabonzii in doua picioare. Fiecare tragand spuza pe turta lui.
Deviem de la esenta discutiei: sunt PREA MULTI caini vagabonzi pe strada si toate solutiile aplicate pana acum n-au dat rezultate.
soricica spune:
"Pe de alta parte nu vad cum rezolvarea problemei cainilor vagabonzi ar constitui un impediment in tratarea celorlalte boli ale societatii romanesti"?"
Probelma e ca nu stim sa ne REZOLVAM PRIORITATILE.
Nu am negat faptul ca nu este o problema sau ca situatia nu trebuie rezolvata, ci am dat cateva exemple care din nefericire sunt mult mai grave.
Din pacate cei care citesc printre randuri la fel rezolva si problemele sau poate doar dezbat fara ca in final sa ia vreo masura.
Nicoleta spune:
Mi se pare ciudat ca la un subiect despre cainii vaabonzi sa se aduca subiectele celelalte. Vorbim strict despre caini. Nimeni nu spune ca celelalte probleme nu sunt importante, ba chiar sunt! Insa nu a dat nimeni in judecata statul roman ca sunt prea multi vagabonzi, batrani, bolnavi... poate ar trebui dat in judecata ca avemm sistemele astea de atatia bani cum sunt ele...
Cine nu mai vrea caini vagabonzi pe strada nu inseamna ca ar proceda la fel de "extrem" si cu batranii, vagabonzii etc. Amestecati lucrurile. Si inca ceva: daca va pasa de caini, nu inseamna ca faceti ceva pentru "ceilalti" (desi comparatiile nu-si au locul aici, clar oamenii sunt mai importanti)... aveti solutii pentru cainii astia? Care sunt solutiile? Daca discutam discutii pe un forum, poate se alege ceva de ele... daca inchidem ochii, sigur nu se rezolva nimic de la sine. Eu una as dona bani sa se rezolve problema cainilor. Cu parere de rau, dar cainii astia sunt periculosi!! Majoritatea.
Viena nu are caini vagabonzi, dar parol ca nu toti iubitorii de animale au coloana vertebrala... din pacate Viena e plina de rahati de caine (nu prin centru, ce-i drept...). Insa, vorba unei prietene, "Macar rahatii nu musca.".
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/JuliaSM/JuliaSM.jpg)
JuliaSM spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny In momentul de fatza, problema a depasit solutia sterilizarii. Am inteles ca numai in Bucuresti sunt 100.000 de caini vagabonzi. Nici Braila nu o duce mai bine. Eu nu as investi bani in sterilizare, ci direct in eutanasiere, dupa modelul tarilor dupa care ne luam mai mereu. Adunati TOTI, dar TOTI de pe TOATE strazile din TOATE localitatile (cred ca s-ar speria lumea daca ar vedea cati sunt, de fapt, ca una e sa vezi scris 100.000 si alta e sa vezi adunati laolalta 500.000 sau 1.000.000), investit intr-o echipa de medici competenti (doi stiu eu), care sa aplice metoda aia vestica: - evaluat starea de sanatate a fiecarui animal in parte, eutanasiat PE LOC cei prea batrani si cei cu boli grave si foarte grave - carantinat si tratat cainii cu probleme - evaluat comportamentul fiecarui animal in parte, eutanasiat PE LOC cainii agresivi - pus anunturi pentru TOATE animalele adoptabile, facut campanie NATIONALA "pe bune" si cat se poate de responsabil, lasat un termen de maximum doua luni pentru adoptie (e un termen generos, zic eu), dupa care, daca nu sunt adoptati, eutanasiati. End of story. Si a doua actiune de genul asta sa vizeze pisicile. Braila "geme" si de pisici, din pacate, multe bolnave si accidentate. |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Eu as mai spune asa: Sa zicem ca in Romania sunt 19 milioane de locuitori. As da o lege prin care fiecarui locuitor al Romaniei, indiferent de veniturile realizate, sa i se perceapa 1 EUR (4,5 lei, nu mai mult), O SINGURA DATA, din veniturile realizate. Unii au mai multe surse de venit, 1 EUR, nu mai mult, din fiecare sursa de venit. E inuman sa se ia din alocatiile copiilor, din indemnizatiile mamelor, din pensiile batranilor, 1 EUR, O SINGURA DATA? Consider ca mai inuman este sa se discute de ani de zile asupra acestei probleme si numarul de maidanezi sa creasca la fel cum creste numarul de profitori. Mi-as forma o echipa proprie, de incredere, care sa vegheze asupra implementarii acestei legi si asupra respectarii ei. Daca si echipa devine corupta, OUT, EXIT, acolo e usa. 19 milioane de locuitori inseamna 19 milioane de EUR. Daca nici cu 19 milioane de EUR AI NOSTRI nu rezolvam problema cainilor vagabonzi, suntem complet idioti si n-are rost sa speram ca vreun ONG-fantoma o va rezolva, aducand sprijinul altor ONG-uri din alte tari. |
S-au dat solutii,si inca bune,pertinente.Dar au fost strangulate din fasa.
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inbox/inbox.jpg)
inbox spune:
citat din mesajul lui soricica sa faci un tratament impotriva unei muscaturi sau sa ramai cu schele pe viata de la un violatior, atacator in scara blocului, asta in cazul cel mai fericit in care nu te omoara. |
cand esti inconjurata de o haita de caini, cu picioorul siroind de sange, cu copilul urland langa tine si minute intregi te gandesti ca acolo iti e sfarsitul al tau si al copilului tau...banuiesc ca nu e deloc traumatizant....de fapt nici nu am auzit de cazuri de oameni mutilati sau chiar sfasiati de caini la noi in tara, oare de unde atata frica si trauma....
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_sp_G/J_sp_G.jpg)
J G spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui inbox
cand esti inconjurata de o haita de caini, cu picioorul siroind de sange, cu copilul urland langa tine si minute intregi te gandesti ca acolo iti e sfarsitul al tau si al copilului tau...banuiesc ca nu e deloc traumatizant....de fapt nici nu am auzit de cazuri de oameni mutilati sau chiar sfasiati de caini la noi in tara, oare de unde atata frica si trauma.... mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010 |
Si e stiuta treaba ca daca o haita de caini te ataca este din vina ta. Ori ti-a fost frica si te-au simtit, n-ai stiut sa te comporti, n-ai avut ceva de mancare in geanta etc.
Cum, nu i-ai observat si au sarit de dupa o masina la gamba ta? Tot vina ta e, ca apartinator la specia umana care a abuzat si chinuit cainii foarte mult timp, ergo a generat acest razboi.
Eu nu fac misto! Eu doar eficientizez subiectul.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
citat din mesajul lui soricica "Probelma e ca nu stim sa ne REZOLVAM PRIORITATILE. |
Prioritatile sunt relative, nu neaparat prioritatea ta e o prioritate si pentru mine.
Garantez ca maidanezii agresivi sunt o prioritate majora pentru cei muscati, pentru cei ai caror copii sunt inconjurati de haite prin spatele blocurilor, pentru cei ca mine care mi-am tratat baietelul luni de zile de toxocara canis (dupa alte cateva luni in care medicii s-au chinuit sa-i puna un diagnostic) in conditiile in care nu am caine ...si-mi duc copilul in parcuri unde este interzis accesul cainilor de companie insa asta nu impiedica maidanezii sa-si faca nevoile in groapa cu nisip de exemplu.
Asa ca daca pentru tine celelalte probleme ar trebui rezolvate inaintea asteia asta nu inseamna deloc ca ordinea prioritatilor pe care o consideri tu normala este si a celorlalti.
Cert este ca este o problema majora si trebuie rezolvata. Nu inteleg absolut deloc de ce intotdeauna trebuie sa se inceapa cu "da' de ce asta si nu aia?" atata timp cat e clar ca nu se poate trai in conditiile astea, oricat de mult am iubi animalele. Nici anacondele nu le-as omori dar nici nu m-as duce sa traiesc in preajma lor. Din instinct de conservare, fix ca in situatia cainilor vagabonzi.