Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(64)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piscotel2011 spune:

buna si de la noi!

noi suntem o idee mai bine adik nu mai avem 39 febra...ci mai putin in jur de 38.5,6,7...dupa antitermic e ok...pana la patru ori iar creste...azi dimineata chiar era bine...in jur de 12 iar a inceput...fara nas infundat, fara muci, fara dinti vizibili...ieri si azi noapte a fost foarte maraita...i-am facut si doua dusuri mai caldute spre reci cand ajunsese la 39 si in loc de calpol dau paracetamol in combinatie cu ibalgin...la calpol nu ii scade febra...inca nu am apelat la novocalmin si sper sa nu fie nevoie, desi il am si pe ala...mai stam si azi si maine daca tot asa e ne vedem cu pediatru sa vedem ce zice si el.

Raluca, cum mai stati cu temperatura? In legatura cu cine sta cu bebe avem o matusa de-a soatei, dar si asa o sa fie greu ca tre sa duc piscotul si sa ma duc sa-l iau dupa ce scap de la munca...dar asta e...ne facem noi mari.

La multi ani bebeilor de 26. Sa creasca mari si frumosi!

Am cetit, dar sunt asa varza incat n-am retinut prea mult asa ca ma retrag frumusel langa "sobita" mea.

Am vazut si bebei frumosi cei "vizibili"...nu pot intra nici io pe contul comun..."broscuta" e haioasa raaaaaaaaaaau:))))

Va pup.

Dana, Mami de Piscotel, Ioana-Alessia (11.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piscotel2011 spune:

Loutzy - e teroare cu it-istii astia mici...nu facem nik fara laptop:))

Dana, Mami de Piscotel, Ioana-Alessia (11.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

neata la mamici!
La Multi Ani sarbatoritilor de azi!!! si felicitari buburuzelor care, biped sau patruped, au luat-o la plimbare:)

azi am introdus avocado; succes total;
ca vb despre reactii la alimente; va spuneam ca incercasem banana si ca sophia a avut o reactie urata; in spital, dr a zis sa verificam si sa ii dau 3 zile la rand; i-am dat piure la borcanas ca nu aveam altceva cu mine; si a fost ok;
ei, ieri ii dau din nou banana cruda, de data asta; si iar bubite, iar a vomat;
am hotarat sa las banana cateva luni...
am fost stresata cu avocado, ca banana si avocado merg mana in mana, de multe ori daca ai reactie la una ai si la celalalt. dar pana acum nici un semn...

ca tot vorbeati de reactii la lapte. le zic reactii, ca e destul de controversata treaba asta cu alergiile;
alergoloaga mea numeste alergii numai reactiile care dau raspuns imunologic - daca in analize ies imunoglobuline de tip IgE sau daca testul de piele (prick test) iese pozitiv;
restul reactiilor ea le incadreaza in termenul larg de "intolerante".

ce am inteles eu: chiar daca un bebe nu are testul prick pozitiv, sau daca la analize nu s-a gasit raspuns imunologic de tip IgE, asta nu inseamna neaparat ca bebe nu va face niciodata alergie la respectivul aliment;
cazul nostru concret: la sophia testele au iesit negative; asta nu inseamna ca mai tz, nu se pot pozitiva; uneori e nevoie ca organismul sa fie expus de mai multe ori la alergen, pt ca sa isi poata modula un raspuns imunologic.

insa, ca regula generala, daca reactia nu se incadreaza in sensul strict al alergiilor, riscul de soc anafilactic este f redus, spre 0.

chiar daca bebelusii vostri nu au reactionat primele dati la produsele lactate, nu inseamna ca riscul de intoleranta/ alergie e exclus.
de asemenea, daca nu au reactionat la alergenul prezent in laptele matern, la fel, nu inseamna ca nu vor reactiona la produsele lactate administrate direct. proteina bovina (una dintre cele mai greu de digerat pt bebelusi) trece intr-adevar in lapte, dar intr-o forma modificata si in cantitati reduse.

bebelusii care reactioneaza la proteina bovina din laptele matern au deobicei intolerante severe. cei care reactioneaza numai atunci produsul e administrat direct, ne-mediat, intra in categoria reactiilor usoare-moderate.

pt intolerante severa se recomanda ca bebe sa nu fie expus la alergen (testul challenge) macar 6-12 luni de la ultima reactie.
pt intolerante usoare-moderate, unii recomanda - 4-8 saptamani; alergoloaga mea mi-a sugerat minim 2 luni pauza pt orice produs care a dat reactie, cat de mica;

eu am cateva documente interesante pe care voiam sa le pun pe contul comun; cand va lamuriti care cum ce parole mai au, dati un semn.

un document e cu lista alimentelor de evitat in cazul bebeilor alergici/intoleranti la proteina bovina (denumiri de ingrediente ce pot ascunde proteina bovina, si idei de substitut de lapte/unt..)

altul e pt cei cu intolerante la proteina bovina, ou si soia. la fel, ingrediente de evitat, alimente permise/interzise..

iar al treilea e o schema generica de diversificare pt bebelusii cu predispozitie catre alergii (daca in amilie sunt cazur de astm, eczema, alergii, rinite alergice). lista, cum spuneam, e generica si nu e adaptata unui anumit tip de alergie; nutritionista mi-a facut niste adnotari pt cazul nostru.

am sa le trimit pe mailul comun, poate ii voi folosi cuiva, la un moment dat (desi eu va doresc sa nu fie nevoie).

a...2 doc sunt in fr, unul in engl.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Fetelor, eu la birou nu salvez parolele pe pc, si asta e o parola pe care tot timpul o incurc, asa ca ieri din greseala am putut sa ma loghez(incercari repetate, cu diferite combinatii, hihi)
Asta va zic ca sa nu va imaginati ca sunt cine stie ce hacker Si nici nu am schibat eu parola. Eu zic ca mai bine sa fie o singura parola, cea originala...

doloress- hihi, ma gandeam eu ca totusi vei folosi si scutece de unica folosinta, mai ales prin calatorii..Oricum, te respect pentru asta..io nu as putea...mai demult era o firma care colecta scutecele folosite si le recicla. Aici in Olanda a dat faliment pacat...Faceau din ele niste granule care se ard in loc de lemn, intr-un fel de calorifere, pentru Italia.

Diana & Adeline
Dear baby
Cutia cu surprize

Mergi la inceput

Fragrant, super interesant !!
Eu sunt foarte interesata, Adeline nu da inca semne ca ar fi alergica la ceva, dar tati al ei are tot felul de alergii.. Plus in familia din partea lui sunt si alte alergii inafara de ce are el.
Eu sunt precauta, incerc sa nu-i dau fructe crude (la care e tati f. alergic) dar e interesant....
Si asa e cu alergiile astea, pot aparea foarte bine si frumos si mai tarziu..sau pot disparea... Sotul meu nu avea probleme in trecut, acum nici mere nu poate sa manace ... Cred ca l-am blestemat eu sa va zis ce faza a facut: mergem noi la cumparaturi, impreuna, si abia ce aparusera capsunile, mari, frumoase , parfumate. Cumparam. Ajung acasa, pun cutia pe masa, restul cumparaturilor pe la locul lor si plec un minut sus sa ma schimb de haine. Cu gandul la capsuni. Ma intorc dupa 5 minutel, sotul ingeras, la tv, capsunile pauza. Ma uit in frigider-nika, pe masa -nema..al meu se facea ca ploua..incep chiar sa ma intreb daca nu le-am uitat la magazin...in final: al meu le mancase pe toate in 5 minute...cica au fost f bune. A inceput sa le manace si cand a ajuns la jumate a mai vrut una...apoi cica erau prea putine ramase ca pap si eu, m-as fi suparat, si asa a hotarat sa le manace repede pe toate si arunce ambalajul..poate uit de ele ...No, cred ca aia a fost ultima daca cand a mancat capsuni
Oare cum o fi cu Kiwi? Asta e u fruct din care mananca si sotul fara sa pateasca nika...

Diana & Adeline
Dear baby
Cutia cu surprize

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Ppisic kiwi eu stiam ca e alergen, ca mai toate fructele cu seminte mici(capsuni, fragi, mure, zmeura, banane).

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

am trimis documentele pe 2ianfeb.

ppisic - pe lista mea kiwi era dupa 3 ani; si am gasit aceleasi indicatii si in carti care nu se adresau celor cu predispozitie atopica; s-ar parea ca are potential alergen mai mare decat capsunile, zmeura...

a, si inca o treaba pe care am uitat-o; dupa vaccin, chiar si bebei care nu au predispozitie catre alergii, pot avea unele reactii la alimente cu potential alergen. de asta alergoloaga mi-a zis sa evit sa ii introduc alimente noi 1-2 zile dupa vaccin, pt ca sistemul imunitar e derutat de la vaccin si s-ar putea sa reactioneaze la alimente la care poate in mod normal n-ar reactiona.

asta cu sistemul imunitar confuz si alergiile s-a adeverit in cazul meu; eu pana la 27 de ani nici urma de alergii; si ma propcopsesc atunci cu o gripa ce a degenerat in bronsita hemoragica, si imediat au aparut alergiile la caine si pisica (aveam de ambele atunci in casa)...

eu numa ce-i dadusem avocado si ma suna tati sa-mi spuna ca a schimbat rv pt vaccin pt azi la 13...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

FRAGRANT - interesant ce zici tu acolo, tocmai voiam sa-ti zic sa-ti dai tu cu parerea ca tu esti patita si te-ai informat mai mult. Asa si sotul meu, n-a avut nimic pana in Canada, aici l-au pocnit toate : alergie la praf (si aici e mult mai putin praf decat in Romania), la polen, la aer conditionat. E de jale cu el.
Si eu stiam ca fructele cu seminte mici sunt indicate dupa un an incolo.
Al meu oricum n-a vrut sa puna gura pe kiwi, are un gust destul de ciudat pentru bebelusi.

RALU- eu i-am bagat glutenul pe la 7-8 luni (lui Patrick, ca asta micu are numai 5 luni inca, mananca 2 fructe si 2 legume mari si late abia). Dar la Patrick- gris si mamaliga pe la 7-8 luni. Orezul i l-am dat asa, dar era bine bine fiert . Gris i-am dat normal, de la magazin, de care iau si pentru noi si faina de porumb la fel. Asta voiam sa ii fie o mancarica de seara, branza cu iaurt si cu mamaliga, dar n-a vrut deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Multumim de urari fetelor, avem 7 luni si 10,5 kg.

Va mai citesc asa din cand in cand, stau tare prost cu timpul. De ieri am vazut ca da sa ii plesneasca si ei dintisorii de jos, fara febra pana acum dar musca tot ce prinde. Dianei i-a iesit primul dinte la 1 an si 2 luni si m-as fi asteptat la fel insa Rebecca e mai precoce.
Noi papam asa pana in prezent : - la 10 fructe, la 13 supa cu carnita si ou, iar la 16-17 iaurtul de 2 zile care nu prea ne place,am incercat Campina dar o sa incerc si altele pana ne place.

Voi cum mai stati cu papica??

Danina mami de Rebecca- Elena (26.12.2010) si Paula-Diana (20.10.2004)

Diana si strengarita familiei in primele luni

Poze DIANA SI REBECCA - POZE

Mergi la inceput

Ok, merci fetelor! Nu i-am dat kiwi. Nu stiu de ce i capul meu consideram kiwi altfel de fruct decat capsuni/fragi etc... Uite sotul daca mananca capsuni acum, se face rosu, abia mai respira, lacrimeaza ..naspa...Acelasi lucru pateste de la orice fruct cu samburi(mere pere, caise, cireste, prune etc) si de la kiwi nu are nik...nici de la banane...nici de la struguri..ca eu asociam kiwi cu un fel de struguri..cred ca din cauza ca ambele sunt plante cataratoare..

Strumfa a papat mango, ii place

Danina,felicitari pentru iepuras!

Diana & Adeline
Dear baby
Cutia cu surprize

Mergi la inceput