Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(34)
Raspunsuri - Pagina 3
inacat spune:
multumim de urari,
la fel le dorim tuturor ursuletilor si ursoaicelor.
ma uitam ca maine o gasca de 3 ursuleti face 9 luni (David Ciprian (bebe de Ana_O), Sandra Gabriela (bebe de Letzy) si Lucas Petru (bebe de danaint).
Sa fie sanatosi si ei si mamicile
Citat: |
citat din mesajul lui BraveGirl Inacat, tetinele avent cu flux reglabil au pe margine liniute. Nu mai stiu exacy, dar parca au una, apoi 2 si 3. In functie de ce flux vrei, orientezi tetina astfel incat liniutele alea sa le vezi tu, adica s afie in continuarea nasului lui bebe. Nu prea stiu sa explic....de ex pt cel mai mic flux, tu trebuie sa pui semnul ala cu liniuta in dreptul nasuluil lui bebe. Ideea e destul de simpla...uita-te la tetina si vezi ca in functie de cum o orientezi, cd apasa bebe cu gingia sa suga, se deschide mai mult/putin gaura tetinei. |
multam, am prins ideea.
acum chestia e ca si manzul sa stea cu bibe linistit in gura, ca el de obicei il mai molfaie, mi-l ia din mana sa si-l tina singur, baga un deget in gura, pe sub tetina.
dar am inteles, trebuie sa fiu atenta sa i-o intorc pe directia cea buna.
calgelul nu stiu cat e, ca a fost sotu' la farmacie, ceva intre 15-20 ron
Elfica spune:
La multi ani si de la mine pentru sarbatoriti! Scumpa mea a implinit noua lunite, doamne, cat de repede a zburat timpul! Cat a stat in burtica mea, atat si in viata noastra, pana acum! O perioada minunata, .... Ma uit la Iulia si vad ce maricica e si nu imi vine sa cred. Joi merg cu ea la pediatra, sa vad cum stam cu greutatea. Oricum, nu imi mai fac griji. Cat mananca, mananca, nu e primul copil care are toane si cand mananca foarte bine, cand face mofturi. Mai mult, in ultima vreme am auzit de mai multi copii mai maricei care cand erau mici mancau de stingeau, iar acum fac mofturi rau de tot. Mai bine cu mofturi acum si fara probleme mai tarziu. Dar... exista si varianta groaznica cu mofturi mereu! Doamne fereste!
Hai ca va pupam si uram si noi petrecere frumoasa Sandrei, lui David si lui Lucas. Letzi, nu ne mai povestesti nimic, ne e dor de tine! Fetelor, dar de Ukume mai stie cineva ceva? O fi migrat si ea catre Facebook sau a disparut de tot? O fi bine? Are cineva un nr. de tel. sa aflam ce face?
SimonaMaris: Multa sanatate si putere sa depasesti clipele actuale. Sunt convinsa ca Stefan iti alina tristetea! Fii sigura ca atunci cand va fi sa fie iar, va fi bine! Fruntea sus!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
letzy81 spune:
Elfica,aici sunt!
Multumim de urari,Inacat,Elfica!
La multi ani tuturor ursuletilor sarbatoriti,ieri si astazi si un mare pupic de la Sandrutza!
Nici mie nu-mi vine sa cred ca Sandra a facut 9luni azi,efectiv a zburat timpul.As vrea sa creasca,sa mearga singura dar parca as vrea sa mai stea timpul si in loc pt ca este minunata perioada asta.Cand ma intorc de la servici am parte de cea mai minunata primire din partea ei,rade,intinde manutele catre mine si
cateva minute trebuie sa o tin in brate.
Elfica,eu am ajuns la mare pe 15,chiar dupa ce ai plecat tu.Eu am fost in Neptun.Am prins vremea aceea caniculara,apa excelenta asa ca Sandra a afacut baie direct in mare,a mers de-a-busilea pe nisip.A fost tare cuminte la plaja,a mancat bine...a fost excelent.LA soare nu prea am tinut-o.
Adi ferice de tine!Aer curat,liniste....vreau si eu
Simona multa putere iti doresc.Stiu cum e!
Elfica spune:
Fetelor, vreti sa ne cuplam mai multe pentru o comanda? Daca nu, cine vrea isi poate comanda azi sau maine, ca sunt reduceri substantiale. Dau un exemplu, ca tot s-a discutat pe forum: http://www.libris.ro/literatura-universala/zorba-grecul---nikos-kazantzakis-HUM973-689-398-8--c7509--p369638.html. Daca vreti sa facem o comanda comuna, trimiteti-mi datele prin PM si o fac eu, urmand sa vi le dau ulterior. Taxa de transport e 8 RON impartita la cate persoane vom fi.
Si inca un progres de anuntat: azi a reusit Iulia sa se ridice singura in picioare in patut. S-ar fi ridicat mai repede daca avea patut cu stinghii de lemn, sa se poata trage de ele, dar pentru ca e cu plasa, nu putea :( Azi insa a gasit solutia salvatoare si acum e mereu in picioare :)
heidy spune:
Buna dimineata,
Va propun un articol interesant. Mi-am dat seama ca eu asa am fost crescuta, fix asa si ca sunt tentata si eu sa aplic aceleasi metode.
http://www.nastecumsimti.org/2009/08/06/recompensa-si-lauda-morcovul-otravit/
Fericita mamica de Tudor Andrei POZE
Elfica spune:
Foarte interesant articolul. Dar modul in care noi am fost crescuti isi va pune in mod sigur amprenta asupra modului in care noi insine ne vom creste copiii. Daca ne-a placut cum am crescut, vom aplica aceleasi metode, chiar inconstient... Daca nu ne-a placut, vom face exact pe dos. E greu sa iti impui sa fii altfel, dar sugestiile ne prind bine! O sa incerc sa tin cont de cele citite, multumim de articol!
simonique spune:
Hello girls!
Elfica, la multe lunite in continuare...si celorlalti bebici de asemenea! Super ca a inceput deja sa se ridice sg in picioare, inca un pas si gata , acushica merg singurei...eu abia astept pe de o parte Si noi am facut un progres, se ridica in genunchi sg in patut, inca nu are forta sa se ridice in picioare dar daca il ridic eu nu mai poate de fericire
Sa va pove ce am facut eu zilele astea...tot am fost in cautarea iaurtului minune prin magazine, unul care sa nu aiba decat lapte si fermenti, fara lapte praf si alte minuni, care sa nu fie f acru si poate, poate va vrea si piciul meu. In afara de Muller ( si cel bio de la Carrefour, dar prea scump), nu am gasit altul fara prostii scrise cel putin(ca nu poti stii ce baga ei de fapt). Am mai citit recomandari pt Napolact dar cand m-am uitat pe el, surpriza, nu are trecute nicicum ingredientele....f ciudat! Cand am citit pe el in cautarea ingredientelor, am gasit acolo scris, tel consumatorului, zic dar d c sa nu sun eu si sa ii intreb...zis si facut, am sunat, am zis problema, mi s-a spus ca o sa ma contacteze cineva in 3 zile, normal ca nu m-a sunat nimeni, am sunat iar si mi s-a spus ca o sa mai vb inca o data la productie si sa ma sune cineva. In fine, m-a sunat o doamna ca sa ma lamureasca cu ingredientele, deci are si lapte praf, ea cik "dar sa stiti ca are f putin doar 2 kg la nush ce cant de lapte ca sa imbunatateasca din consistenta"...in fine, nu m-a incalzit cu nik lucrul asta. Ii zic ca ar fi f bine dak ar trece ingredientele, ca sunt probabil sg care nu au trecute aceste elemente si asta m-a amuzat cel mai tare, cik "nu au vrut sa mai incarce eticheta cu atatea elemente de marketing"...i-am si zis, cred ca ingredientele sunt informatiile cu cel mai mic caracter de mktg...in concluzie, cred ca ma apuc de facut iaurt in casa, imi era mai usor cu astea de cumparat ca daca pleci pe undeva il iei mai usor, tine mai mult, dar nah...tre sa alegi ce vrei pan' la urma, mai natural sau mai comod
simonique spune:
aaa, dupa ce acu vreo 3 zile i-a dat un dintisor de jos acu se pare ca a spart unul de sus, nu cel de jos cum se intampla de obicei, e ok? mai e vreun bb care are asa?
sugubina spune:
simonique asa e la iaurt, am vaz si eu ca la Napolact nu scrie ce are in el Si e prea gros si bun la gust sa nu aibe ceva.
Natura am vazut ca scrie doar lapte si fermenti, deci e ok, si mai ziceau fetele de el ca stiu sigur ca procesu de fabricatie e ok.
Da de ce nu faci tu iaurt in casa? Eu mai nou fac de pe o zi pe alta, intr-un borcanel de 200 de papa de bebe. Am simplificat si rapidizat reteta la maxim:
- incalzesc 200 lapte (rosu, albastru..dozator ce ai)
- cand e suportabil la mana il torn in borcanel sticla
- pun cam 2-3 lingurite iaurt din tura precedenta
- invelesc in prosop si la s in bucatarie 5--6h.
Iese gros si cremos.
Ah latra-sunt pe uale si nu le mai place vaad. FUg.
Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010